Προς το περιεχόμενο

Αγγλικά ή Ελληνικά;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Παιδιά...

Σκέφτομαι να γράψω κάποιο (εκτενές) άρθρο για αρμονία 20ου-21ου αιώνα. Αρκετές σελίδες, με παραδείγματα, παρτιτούρες, mp3s κλπ.

Το σκέφτηκα στην αρχή για το νοιζ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι με την Ελληνική γλώσσα περιορίζω τα κέρατά μου, αφού έχω γνωστούς ψιλοπαγκοσμίος, τέλος πάντων. Και νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο στην Αγγλική.

Από την άλλη, υπάρχει περίπτωση, κόσμος εδώ, να μην μπορεί να το διαβάσει, και να χάσει μέρος της αξίας του...

Τι λέτε; (να το κάνω δίγλωσσο, δύσκολο... Εκτώς αν κάποιος θέλει να βοηθήσει, γιατί ντάξει έχω χρόνο, αλλά όχι και ΤΟΣΟ πολύ. Και μάλλον μιλάμε για καμμιά 20αρια, τουλάχιστον, σελίδες...

Νικόλας

ΥΓ. Δε μπορώ να βρω πώς μπαίνει poll, άρα:

1: Μόνο Αγγλικά

2: Μόνο Ελληνικά

3: Και τα δύο μόνο σου (σκίσου)

4: Και τα δύο, και θα βοηθήσω κάπως (με λεπτομέρειες)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χευ!

ωραια ιδεα!

ισως και να μπορω να βοηθησω στην μεταφραση απο αγγλικα σε ελληνικα!

(εξαρταται απο την πολυπλοκοτητα του κειμενου και την ορολογια)

αλλιως νομιζω πως το ''μονο ελληνικα'' ειναι μονοδρομος για το φορουμ!

πανελιστας και ανταρτομαχητης....

Νικολα μπορω να βοηθήσω και θα ήταν τιμη μου. Γνωρίζω καλά τα Ιγγλιεζικα και μπορω να πω πολυ καλά και τη μουσική ορολογια. Εχω λίγο περιορισμενο χρονο αλλα τα βραδια μου ειναι ελευθερα και πλεον βαρετα (οχι δε με παρατησε η γκομενα  ;D).

Προτείνω λοιπόν αγγλικα και να αναλαβουμε καποιοι τη μεταφραση. Προσφερομαι για ενα μεγαλο μερος αυτης ή και, αν δεν υπάρξει αλλη ανταποκριση, ολοκληρη.

• Guru

Προσωπικά προτιμάω μόνο αγγλικά.

μια ζωή Αντιρίξ, εεε;;;

Χαίρομαι που αρέσει η ιδέα... Θα το ξεκινήσω σιγά σιγά και το συζητάμε επίσης... :)

(Αν είναι δίγλωσσο, μάλλον θα είναι σε δύο διαφορετικά αρχεία/άρθρα/pdf/threads, όχι μαζί, δεξιά-αριστερά. Αυτά είναι Μπανανιές...)

Πολυ καλη ιδεα... μπραβο για τον κοπο σου.. και εγω μεσα για μεταφραση, αλλα το διαστημα των διακοπων. επισης να ρωτησω κατι... αυτα θα απευθεινονται μονο σε ατομα που ξερουν αρμονια ή και σε ατομα που ειναι παντελως ανιδεοι???

• Guru

Αναγκαστικά μιλάμε για άτομα που ξέρουν να διαβάζουν παρτιτούρα (αλλιώς άντε να εξηγήσεις τι παίζει με tabs σε συγχορδίες με 10 νότες, κλπ ;D).

Επίσης, αν και δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση, σίγουρα θα θέλει κάποια τριβή. Τέλος πάντων, καλό είναι ο άλλος να ξέρει τι είναι μία μείζων ή ελλάσων κλίμακα και ακόρντο, ώστε να έχει κάποια αρχική βάση...

Ένα απ'τα κεφάλαια καλύπτει την κλασσική αρμονιά, αν και δεν θα κυνηγάει δάφνες για πρωτοτυπία κλπ, τουλάχιστον θα δώσει κάποια ιδέα, για το τί παίζει. Τουλάχιστον να υπάρχει κάποια αρχή και κάποια βάση.

Επίσης θα ήλπιζα να βάλω κάποιο apendix με κάποια στοιχεία θεωρίας (αν και αρχίζω να το χοντραίνω λίγο και θα μου βγει 200 σελ, αντί για 20... :()

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου