τι εξοπλισμο εχετε στα στερεοφωνικα σας???

mechmg93

Μέλος
Πόντοι
36
σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεμα, μια και εχουμε συζητησει σχετικα με καθε εξοπλισμο μας, εκτος απο τα στερεοφωνικα η οποιο αλλο τελοσπαντων μεσο απο το οποιο ακουμε μουσικη.

ξεκιναω με το δικο μου συστημα:

1.ενισχυτης : LUXMAN L-220, μουσειακο μοντελο, αν και απ οτι ξερω στην εποχη του ηταν πολυ δυνατο μηχανημα..

2.cd player : MARANTZ CD-38, ενα αρκετα καλο cd player για τα λεφτα του, και πολυ ανθεκτικο, αφου παιζει μετα την τουμπα του απο τα 2 μετρα(γκρεμιστηκαν τα ραφια μου....)

3. ηχεια : NAD 15-75 watts αγνωστο μοντελο, το οποιο μαλλον μονο εγω αγορασα, αφου δεν πουλησε καθολου και σταματησε να βγαινει. ειναι οτι καλυτερο εχω στο στερεοφωνικο μου, και σκεφτομαι οτι τα ειχα αγορασει μονο 30 χιλιαρικα(ηταν λιγο φιλικ η τιμη, αλλα οχι οτι εκαναν και πολυ παραπανω ).τελικα δεν αγορασα τα tannoy της ιδιας κατηγοριας, και δεν το μετανειωσα ποτε.

αυτα με τα δικα μου,

περιμενω τα posts σας!

Ηχεια MISSION (τα εχω 12 χρονια&δεν θυμαμαι μοντελλο αλλα ειναι κατι γομαρια που μου πιανουν το μισο σαλονι!!)&

Eνισχυτης MISSION CYRUS

DVD/CD PLAYER CROWN (αγορασμενο 70 ευρω & παιζει καλυτερα απο το πανακριβο MISSION που ειχα & τα επαιξε...!!)

Πικ απ MICRO SEIKI (το εχω 20 χρονια παλι δεν θυμαμαι..)&

Κασσετοφωνο AIWA (το εχω 10 χρονια και βεβαια παλι δεν θυμαμαι μοντελλο
em.icon.blush.png
)

Το κασετοφωνο & το πικ απ εχουν βεβαια πιασει αραχνες... :lol:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Electrovoice EV30W(sub)

Altec 515/311/288-16G(bas/middle)

Electrovoice T-35(Tweter)

Leak TL12.1(main ampl)

Sanyo D-55(mini system)(sub ampl)

Home made preampl

Grundig RT-50 tuner

Playsation 1 CDplayer

Αυυυτα!

Χαιρετησματα

Σπιρος

superfunk, αυτα που εχεις δεν ειναι θηρια....

αυτα ειναι θηρια... :lol:

grande_utopia.jpg

grande utopia, το ονειρο καθε hi-enda :cry:

Ε οχι και θηρια αυτα τα μεγαφωνακια, που ειναι τα 15αρια και τα 30αρια μπασα!

Σπιρος

Αν και σπάνια ακούω πλέον μουσική για ευχαρίστηση... (συνήθως βρίσκομαι στο γραφείο μου και ακούω τα Genelec 1030), το Hi-fi setup μου έχει ως εξής:

Ηχεία : PMC LB-1 (το μικρότερο αλλά και κορυφαίο transmission line)

Ενίσχυση : 2 τελικούς ενισχυτές Sugden 28 (τάξη Α & ΑΒ) & Rotel RC850 προενισχυτή.

Πηγές ήχου : Pioneer DVD DV-515, Sony tuner ST-SE500 + Δορυφορικό δέκτη της Intracom... (κάτι που μου έμεινε από την συνεργασία μας για την δημιουργία δορυφορικής πλατφόρμας του ΟΤΕ).

Όλα είναι στημένα σε βάση Standesign με ακίδες που χαλάνε το παρκέ... :lol:

To πρώτο μου ηχοσύστημα, που μάλλον θα μείνει αναλλοίωτο για κάμποσα χρόνια, που έφτιαξα με οικονομίες+βοήθειες και πολλέεεεεες ώρες ψαξίματος στο νετ και τα περιοδικά, που τελικά αποδείχτηκαν σχεδόν αχρηστες όταν έφτασε η ώρα της κρίσης (ακρόασης) :

Ενισχυτής: Nad 320 BEE

Cd Player: Nad 521 BEE

Ηχεία: JM Lab 714S

Αναμένεται να προστεθούν και τα AKG 240 monitor ακουστικά.

Προσοχή όταν μιλάτε στον alfasud για ηχεία! Απ' ότι θυμάμαι έχει κάτι...δωμάτια-κόρνες! :D

Τα grande utopia όταν τα είδα από κοντά, τρόμαξα!

Ευχαριστω συμμοριτη

Η αληθεια ειναι οτι μονο η κουτα των sub μου ειναι 19 κυβικα μετρα, οποτε υπολογισε ποσες ουτοπιες παιρνει μεσα!

Χαιρετησματα

Σπιρος

ΥΓ: Τι τυχερος που ειμαι αφου ειμαι lowend-ας και ευτυχως δεν εχω ονειρα για τετοια σκουπιδια.

απολυτα σεβαστη η αποψη σου, αλλα μαλλον εισαι ο μονος ανθρωπος στον κοσμο που θεωρεις αυτο το ηχειο σκουπιδι.βεβαια αποψεις ειναι αυτες.

παντως κ εμενα που μου αρεσει, δεν θεωρω οτι με ενα στερεοφψνικο που συνολο αξιζει 400 ευρω(και πολλα ειπα) ειμαι hi-endas.

αλλωστε μουσικη ακουμε και οχι στερεοφωνικα...

αν επιτρεπεται Σπιρο, τι μουσική ακους??

Γεια σου ανωνυμε m.......

Σημερα ημασταν 3 ατομα και τους ρωτησα την γνωμη τους για αυτα τα ηχεια!Οι δυο που τα ηχαν ακουσει τους δωσανε τον χαρακτηρισμο σκουπιδια!

Ο τριτος, οταν τα ειδε σε φωτογραφια, τα χαρακτηρισε σκουπιδια!

Διαβαζοντας τα χαρακτηριστικα τους τον πιασανε τα γελια!

Αναρωτιοταν πως ειναι δυνατον να τα δινουν οτι πανε στους 16 κυκλους κατω, οταν τα δικα του πηγαινουνε ακριβως στους 16 κυκλους και ειναι 5,5 μετρα μπασοκορνα(ες), δυο εχει!Το αλλο που του εκανε εντυπωση ηταν ποσο λαθος κατασκευασμενα ηταν!Δηλαδη, το πρωτο που βλεπει ενας που ξερει στοιχειωδως φυσικη, ειναι οτι τα διαφορα μεγαφωνα ΔΕΝ ειναι σε μηχανικη φαση!Το οτι τα μεγαφωνα ειναι διασκορπισμενα σε ολο σχεδον το υψος της προσοψεως δεν καλυτερευουν τα πραγματα απο αποψη χρονικης ακριβειας!

Η κουτα του μπασου ειναι παρα πολυ μικρη σε χωρητικοτητα για να πηγαινει τοσο χαμηλα!Φυσικα γινεται, αλλα τοτε πρεπει να εχεις μεγαφωνο μεγαλης διαδρομης και τοτε αρχιζουν οι συμβιβασμοι!

Για παραδειγμα σου λεω οτι η δικη μου κουτα των sub πηγαινει στους 19 κυκλους (0dB) και ειναι 19 κυβικα μετρα, bass-reflex!Αλλα, εκει υπαρχει απολυτο κοντρολ!

Η ευαισθησια τους ειναι πολυ μικρη! 92dB, αν θυμαμαι καλα, ειναι αστεια για αυτην την τιμη που κανουν!Εκει χρειαζεσαι πολλα βαττ για να ακουσεις κατι!(μηπως η ιδια εταιρια πουλαει και τεραστιους ενισχυτες?)

Σε γενικες γραμμες, ακομα δεν εχω ακουσει ΕΝΑ συμβατικο ηχειο που να ακουγεται αξιοπρεπες!Οσο και να κανει!

Σπιρος

ΥΓ:Ακουω κλασσικη μουσικη,(90%), συνηθιζω να πηγαινω σε κονσερτα και σε εκκλησιες!

οκ!

ισως και να εχεις δικιο.

αλλα γιατι ειμαι ανωνυμος???δεν καταλαβα ακριβως τι θελεις να πεις με αυτο, αλλα δεν πειραζει.

Απλα, εχω δικιο!

Σπιρος

ΥΓ: Απλα, δεν γραφεις πως ονομαζεσαι, γιαυτο και ανωνυμος!

Νοιώθω την ανάγκη να επέμβω εδώ για να προστατέψω την πορεία της συζήτησης και να σας εξηγήσω μερικά πράγματα για το φίλο μου το Σπύρο. Ο φίλος mechmg93 με εξέπληξε ευχάριστα, γιατί συνήθως πολλοί παρεξηγούνται με τον τρόπο που εκφράζεται ο Σπύρος (θυμηθείτε επίσης ότι μένει στη Σουηδία και τα Ελληνικά δεν είναι η γλώσσα που μιλάει καθημερινά).

Όταν λέει ότι έχει δίκιο, μπορεί να ακούγεται δογματικό, αλλά σας συμβουλεύω να τον πιστεύετε, όταν αφορά σε ηχεία και διάφορα vintage μηχανήματα κυρίως! Μερικοί αυτοαποκαλούμενοι χαϊεντάδες δεν τον πιστέψανε, μέχρι που ακούσανε αυτά που προτείνει και μετά δεν είχανε που να κρυφτούνε για τα εκατομμύρια που είχαν δώσει για σπέσιαλ... καλώδια...

Επίσης ο Σπύρος είναι ο μόνος άνθρωπος που ξέρω που κρίνει ένα ηχοσύνολο με γνώμονα την "πραγματική εμπειρία". Δηλαδή θα κρίνει μια ακρόαση συμφωνικής μουσικής με βάση την εμπειρία του, το να ακούει αρκετές φορές το μήνα δηλαδή τέτοια μουσική σε συμφωνική αίθουσα. Μια απόδοση εκκλησιαστικού οργάνου, με βάση το πραγματικό όργανο.

Δεν θέλω να παίξω το δικηγόρο του Σπύρου, μεγάλο παιδί είναι, απλώς θα ήθελα να γεφυρώσω την "απόσταση" και να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις χωρίς λόγο.

Τέλος θα θυμηθώ την πλάκα που έπαθα ακούγοντας με λιγώτερο από ένα βατ στον τελικό, το σύστημα του στη Σουηδία, με τους Leak και τα (παλιά του) ηχεία, τα καινούργια δεν μπορώ να φανταστώ πόσο καλύτερα θα είναι... :roll:

Μερικοί αυτοαποκαλούμενοι χαϊεντάδες δεν τον πιστέψανε' date=' μέχρι που ακούσανε αυτά που προτείνει και μετά δεν είχανε που να κρυφτούνε για τα εκατομμύρια που είχαν δώσει για σπέσιαλ... καλώδια...:[/quote']

στο θεμα καλωδιο εχεις και εχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. πιστεψε με εχω γελασει απιστευτα οταν συγγενης μου εδωσε για 80cm interconnect γυρω στα 200 χιλιαρικα(δραχμες)...

αρχικα δεν υπηρχε λογος να παρεξηγησω κατι απο αυτα που λεει. αλλωστε καινουριος ειναι στο noiz και εχουμε ολο τον καιρο μπροστα μας για να τσακωθουμε :P :lol:

οσο για τα ηχεια που αναφερθηκα, απλα ειναι το ονειρο του καθε hienda,και για την ιστορια, τα ανεφερα επειδη ειναι μεγαλα και οχι επειδη ειναι καλα,κανοντας πλακα στον superfunk.

στο θεμα καλωδιο εχεις και εχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. πιστεψε με εχω γελασει απιστευτα οταν συγγενης μου εδωσε για 80cm interconnect γυρω στα 200 χιλιαρικα(δραχμες)...

αρχικα δεν υπηρχε λογος να παρεξηγησω κατι απο αυτα που λεει. αλλωστε καινουριος ειναι στο noiz και εχουμε ολο τον καιρο μπροστα μας για να τσακωθουμε :P :lol:

οσο για τα ηχεια που αναφερθηκα' date=' απλα ειναι το ονειρο του καθε hienda,και για την ιστορια, τα ανεφερα επειδη ειναι μεγαλα και οχι επειδη ειναι καλα,κανοντας πλακα στον superfunk.[/quote']

Φίλε mech νομίζω σε έχω καταλάβει ότι δεν ανήκεις σ'αυτή την κατηγορία (που δείγματα της ευδοκιμούν και εδώ), που παρεξηγούνται με το παραμικρό. :wink:

Οι χαιντάδες γενικά είναι περίεργη φάρα, απ'όσο τους έχω ζήσει, και οι Έλληνες ειδικά δεν δέχονται κουβέντα. :roll:

Αν δεις τι ετοιμάζει ο Σπύρος αυτό τον καιρό, θα καραφλιάσεις. Περιμένω να τα ακούσω βέβαια κιόλας, αλλά και μόνο σαν ιδέα είναι τελείως hardcore. :wink:

Αν θέλει ο Σπύρος μπορεί να μας εξηγήσει... :wink:

Γεια σας ανωνυμε και διενεκες!

Ολα καλα μεχρι στιγμης!

Θα ηθελα να βαλω μερικες φωτογραφιες, αλλα δεν ξερω πως μπαινουν!

Κανενας εξπερτ στους υπολογιστες εδω μεσα?

Καποιος φιλος, οταν τον ρωτησα ποια ειναι η γνωμη του για τα ουτοπια, σκεφτηκε λιγο και μου ειπε χαμογελοντας, ....ουτοπικα!Ειναι και αυτος με το μικροβιο τρακτριξ!

Αυτο που ετοιμαζουμε τωρα, μαλιστα ηρθα πριν μερικες ωρες απο το χωριο που κατασκευαζονται και βοηθουσα τον φιλο που τα εχει σχεδιασει/κατασκευαζει, ειναι τρακτριξ κορνες απο μπετον, απο 100 κυκλους μεχρι 600 περιπου!300 κιλα ζυγιζει μονο η κορνα χωρις το driver/μεγαφωνο!Εγω θα χρησιμοποιησω τα Αλτεκ απο το 1948! 15" φυσικα!

Τωρα αποτελειωνω και τις υψηλες μεσαιες, παλι τρακτριξ κορνα αλλα με driver Αλτεκ 1,4"!Αυτα τα μεγαφωνα και drivers, ειναι απο Αλνικο και ζυγιζουν παρα πολλα κιλα!Οπως θα πρεπει να ειναι δηλαδη!

Και φυσικα για τα μπασα υπαρχουν παντα 2 30" Electrovoice, ετοιμα να αποδωσουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συχνοτητα πανω απο 1 κυκλο!

Αυτα, πιστευω να μην σας κουρασα!

Χαιρετησματα

Σπιρος

Γεια σας ανωνυμε και διενεκες!Ολα καλα μεχρι στιγμης!

Θα ηθελα να βαλω μερικες φωτογραφιες' date=' αλλα δεν ξερω πως μπαινουν!

Κανενας εξπερτ στους υπολογιστες εδω μεσα?

Καποιος φιλος, οταν τον ρωτησα ποια ειναι η γνωμη του για τα ουτοπια, σκεφτηκε λιγο και μου ειπε χαμογελοντας, ....ουτοπικα!Ειναι και αυτος με το μικροβιο τρακτριξ!

Αυτο που ετοιμαζουμε τωρα, μαλιστα ηρθα πριν μερικες ωρες απο το χωριο που κατασκευαζονται και βοηθουσα τον φιλο που τα εχει σχεδιασει/κατασκευαζει, ειναι τρακτριξ κορνες απο μπετον, απο 100 κυκλους μεχρι 600 περιπου!300 κιλα ζυγιζει μονο η κορνα χωρις το driver/μεγαφωνο!Εγω θα χρησιμοποιησω τα Αλτεκ απο το 1948! 15" φυσικα!

Τωρα αποτελειωνω και τις υψηλες μεσαιες, παλι τρακτριξ κορνα αλλα με driver Αλτεκ 1,4"!Αυτα τα μεγαφωνα και drivers, ειναι απο Αλνικο και ζυγιζουν παρα πολλα κιλα!Οπως θα πρεπει να ειναι δηλαδη!

Και φυσικα για τα μπασα υπαρχουν παντα 2 30" Electrovoice, ετοιμα να αποδωσουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συχνοτητα πανω απο 1 κυκλο!

Αυτα, πιστευω να μην σας κουρασα!

Χαιρετησματα

Σπιρος[/quote']

speechless-smiley-040.gif

smilie_pop_eyes.gif

60.gif

Είμαι πολύ περίεργος πως ακούγονται αυτά τα κατασκευάσματα!

Αν και δε νομίζω ότι κατάλαβα τι ακριβώς είναι...

Εγώ τα μόνα "μη συμβατικά" ηχεία που έχω ακούσει είναι τα ηλεκτροστατικά της...φτου! μου διαφεύγει (τα πρώτα, τα ορίτζιναλ) και μου φάνηκαν πολύ ωραία και πολύ διαφορετικά από τα συμβατικα...

¶σχετο: Διενεκές και Σπύρος γνωρίζεστε από το avforum ή μου φαίνεται;

Γεια σου συμμοριτη

Τα ηλεκτροστατικα εχουν μερικα καλα στοιχεια, αλλα μιλαμε παντα για τον κατασκευασμενο και μαρκεταρισμενο HI-FI ηχο που πουλανε μερικοι εξυπνοι σε αρκετους χαζους που δεν εχουν ακουσει ποτε στην ζωη τους πως ακουγεται ενα Στραντιβαρι, ενα τυμπανο 2 μετρων η ενα μεγαλο εκκλησιαστικο οργανο!Και δεν αναφερω πως (δεν) μπορουν να αποδωσουν μια ολοκληρη πτερυγα πνευστων μια μετριας συμφωνικης ορχηστρας ας πουμε 80 μουσικων, σαν του χωριου μου!Απλα, δεν εχουν την δυναμικη που χρειαζεται και αν τους βαλεις λιιιγο παραπανω ισχυ απο αυτο που αντεχουν, τοτε θα πρεπει να τρως βρωμη για αρκετο καιρο για να εξοικονομισεις χρηματα προς επισκευην!Και στο επομενο λαθος, ξανα βρωμη.....!

Και σαν κερασακι στην τουρτα, σε ρωτανε οι εξυπνακιδες, αφου εχεις παρει δανειο για να τα αγορασεις, ποιο σουπερ subwoofer θα αγορασεις αν θελεις να ακουσεις ΚΑΙ μπασο?

Αυτα τα αποριπτουμε εμεις στην συμμορια μου εδω πανω και παμε παρακατω προς στην σωστη διευθυνση, δηλαδη τα surplus και τον σωστο παλιατζη!

Πως ειναι αυτα τα πραγματα?Υπαρχουν σιγουρα φωτογραφιες στο ιντερνετ, αν ψαξεις αυτα τα μοντελα που ανεφερα τοτε βρισκεις και φωτογραφιες, αλλοιως δεν ξερω πως μπορω να βαλω εικονες σε αυτο το φορουμ!

Η ελα να τα δεις και να τα ακουσεις στο σπιτι μου!

Χαιρετησματα

Σπιρος

ΥΓ:Τον διενεκες τον γνωριζω δια μεσου του Rundolf Hruska.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back