nikolo Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2009 Γεια σας παιδιά Καταρχάς θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τι σημαίνει ο όρος latency. Μήπως σημαίνει ότι όταν πατάω το πλήκτρο απο το keaboard μου ακούω τοn midi ήχο καθυστερημένα? Αν σημαίνει αυτό τότε δεν έχω πρόβλημα. Πάτημα πλήκτρου και ήχος μου είναι οκ. Το πρόβλημα μου είναι αλλο . όταν ηχογραφώ midi και πάω να ακούσω αυτό που έγραψα μου ακούγεται με κάποια καθυστέρηση. Δλδ παίζω με τη κιθάρα μου μια ακορντοσειρά , πάω να γράψω midi μπάσο από πάνω και ενώ το παίζω μια χαρά στο χρόνο του στη συνέχεια όταν ακούω το playback το μπάσο μου μου ακούγεται με καθυστέρηση Τι πρέπει να ρυθμίσω για να μη συμβαίνει αυτό Η κάρτα μου είναι μια emu 0202 Ευχαριστώ για την υπομονή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
charllestone Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2009 1) Με τι ηχογραφείς? Πρόγραμμα εννοώ (ίσως να άλλαζες πρόγραμμα) 2) Βεβαιώσου ότι το κάθε κανάλι που γράφεις το γράφεις στα ίδια Khz (44.1-48Khz) Ελπίζω να βοήθησα :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pkole Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2009 Μήπως έχεις πατημένο το auto quantize; (δεν θυμάμαι αν το λέει έτσι αλλά είναι στο transport με το γράμμα q). Αν δεν είναι αυτό μια πιθανή λύση στο πρόβλημά σου (αν το κατάλαβα καλά) μπορεί να βρίσκεται στο παρακάτω θέμα. http://www.noiz.gr/index.php?topic=159318.0 Για δοκίμασε και πες μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nikolo Δημοσιευμένο 23 Νοεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 23 Νοεμβρίου 2009 το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το nuendo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
giannis Δημοσιευμένο 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 23 Νοεμβρίου 2009 Τσέκαρε το timestamp. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pkole Δημοσιευμένο 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 23 Νοεμβρίου 2009 Τσέκαρε το timestamp. +1 Αυτό, αρκετά πιο αναλυτικά, αναφέρει και το link που παρέθεσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Kako_Skyli Δημοσιευμένο 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 23 Νοεμβρίου 2009 To timestamp μπορει να βοηθησει σε περιπτωση που χρησημοποιεις windows midi (ως πηγη ηχου... το midi δε μεταφερει ηχο.. υποψη). Αν παρολα αυτα εχεις το ιδιο προβλημα και με τα VST instruments τοτε αυτο που πρεπει να κοιταξεις εινει το buffer size... Ποιο buffersize και που?? 1) Στο μενου devices->vst audiobay.... check αρε οτι εχει ενεργο τον asio driver της καρτας σου και στην συνεχεια στην ιδια καρτελα εχει 2 κουμπακια οπου ενα απο τα 2 σε πηγαινει στις ρυθμισεις της καρτας σου... 2) στις ρυθμισεις της καρτας σου κοιτα να δεις αν εχει audio buffer και σκετο buffer... καποιες καρτες το εχουν ξεχωριστα αυτο.. καποιες παλι οχι... κατεβαζοντας το buffer size μικραινει και το latency και δυστυχως ανεβαινει η χρηση του cpu... οποτε κανε καπου ενα συμβιβασμο... 3)αν δεν πιασει τπτ απο ολα αυτα... ASIO4ALL... κατεβασε το.. ειναι free... και ξανα κανε τα παραπανω βηματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
giannis Δημοσιευμένο 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 23 Νοεμβρίου 2009 Ποιο buffersize και που?? 1) Στο μενου devices->vst audiobay.... check αρε οτι εχει ενεργο τον asio driver της καρτας σου και στην συνεχεια στην ιδια καρτελα εχει 2 κουμπακια οπου ενα απο τα 2 σε πηγαινει στις ρυθμισεις της καρτας σου... 2) στις ρυθμισεις της καρτας σου κοιτα να δεις αν εχει audio buffer και σκετο buffer... καποιες καρτες το εχουν ξεχωριστα αυτο.. καποιες παλι οχι... κατεβαζοντας το buffer size μικραινει και το latency και δυστυχως ανεβαινει η χρηση του cpu... οποτε κανε καπου ενα συμβιβασμο... 3)αν δεν πιασει τπτ απο ολα αυτα... ASIO4ALL... κατεβασε το.. ειναι free... και ξανα κανε τα παραπανω βηματα... Μήπως σημαίνει ότι όταν πατάω το πλήκτρο απο το keaboard μου ακούω τοn midi ήχο καθυστερημένα? Αν σημαίνει αυτό τότε δεν έχω πρόβλημα. Πάτημα πλήκτρου και ήχος μου είναι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση