Προς το περιεχόμενο

Ο Έλληνας και το τσιγάρο...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το σχολιο του μπιχλα ειναι ενα ωραιοτατο επιστεγασμα στην αποψη μου περι αντικαπνιστικου παροξυσμου με κοινωνικες μαλιστα προεκτασεις, που αυτοματος μαλιστα με απαλλασει απο το να συνεχισω να συμμετεχω σε αυτο το θεμα..

Μερικες φορες τα συμπερασματα βγαινουν αναπαντεχα αβιαστα...

Και τέλος πάντων, Μπίχλα (κυριε... συγνώμη) εσύ δε θυμάσαι το γυμνάσιο;

Επείδη θυμάμαι το έγραψα :), εγώ ως γιός μικρομεσαίων που σπουδάζω σε τει άρχισα

να καπνίζω στα 15 το καλοκαίρι που τελείωσα το γυμνάσιο. Κάποιος μεσσαίος αρχίζει στα

16-17, πλέον με το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ λαικών και ευκατάστατων στρωμάτων

οι έφηβοι άρχισαν να καπνίζουν νωρίτερα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 404
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Μπορεί και να λέει τις απόψεις του απλά στους φίλους του. Δε χρειάζεται και ιντερνετ γι αυτό :)

Οι ακτιβιστές δεν έχουν φίλους. Μόνο συμμάχους και εχθρούς.

Επείδη θυμάμαι το έγραψα :), εγώ ως γιός μικρομεσαίων που σπουδάζω σε τει άρχισα

να καπνίζω στα 15 το καλοκαίρι που τελείωσα το λύκειο. Κάποιος μεσσαίος αρχίζει στα

16-17, πλέον με το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ λαικών και ευκατάστατων στρωμάτων

οι έφηβοι άρχισαν να καπνίζουν νωρίτερα...

Στα 15 τελειώσες το Λύκειο;

Παιδιά δεν έχει να κάνει, γενικά καπνίζουν οι περισσότεροι ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, απλά και μόνο για να ταιριάζουν στο κοινωνικό σύνολο της ηλικίας τους.

Εγώ αναφέρομαι σε εποχές που ήμουν εγώ Γυμνάσιο (το 1994 περίπου, να καταλαβαίνει κ ο έβρις δηλαδή ;p) όπου πραγματικά το ποσοστό ήταν υπερβολικό.

Υπάρχει και μία άλλη σημαντική παράμετρος στο θέμα: ΚΑΠΝΙΣΜΑ και ΚΙΘΑΡΑ.

Συγκεκριμένα, ψάχνοντας για μεταχειρισμένες κιθάρες στο ebay, πολλές φορές πέφτω σε αγγελίες με τη φράση "stored for 5 years in a smoke-free environment" ή κάτι τέτοιο. Για ακουστικές κιθάρες, ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσα, τα πάντα. Και ερωτώ: επηρεάζει ο καπνός τον ήχο της κιθάρας; Οι κιθάρες καπνιστών έχουν πιο "μπουκωμένο" ήχο; Οι κιθάρες καπνιστών μαζεύουν βλαβερές ουσίες που θέτουν σε κίνδυνο τον επόμενο ιδιοκτήτη; Οι κιθάρες καπνιστών είναι πιο ευπαθείς; Please help.

Επείδη θυμάμαι το έγραψα :), εγώ ως γιός μικρομεσαίων

Κε Μπίχλα, ξέρεις, ότι έαν έχεις και ανία (ως γιός μικρομεσαίων), δεν θα παίξεις ποτέ Rock&Roll? Aυτή είναι αιτία για να ξεκινήσεις το τσιγάρο...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Υπάρχει και μία άλλη σημαντική παράμετρος στο θέμα: ΚΑΠΝΙΣΜΑ και ΚΙΘΑΡΑ.

Συγκεκριμένα, ψάχνοντας για μεταχειρισμένες κιθάρες στο ebay, πολλές φορές πέφτω σε αγγελίες με τη φράση "stored for 5 years in a smoke-free environment" ή κάτι τέτοιο. Για ακουστικές κιθάρες, ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσα, τα πάντα. Και ερωτώ: επηρεάζει ο καπνός τον ήχο της κιθάρας; Οι κιθάρες καπνιστών έχουν πιο "μπουκωμένο" ήχο; Οι κιθάρες καπνιστών μαζεύουν βλαβερές ουσίες που θέτουν σε κίνδυνο τον επόμενο ιδιοκτήτη; Οι κιθάρες καπνιστών είναι πιο ευπαθείς; Please help.

Ναι, ειναι γεγονος. Εξω πολλοι ψυχακηδες πουλανε πραγματα smoke free. Ειδικα στις κιθαρες το smoke free ειναι πια a must. Και στην απαιτητικη εποχη μας ζητιεται! Ειδικα απο τις δικες μας, χειραφετημενες, συγχρονες νοικοκυρες. Ξερω πολλες που δεν θα επαιρναν την κιθαρα του SRV, του Hendrix, των Rolling Stones, των Beatles, των Νιρβανα.... αν δεν αεριστει καλα το οργανο, φερνει την τσιγαριλα μεσα στο σπιτι και κιτρινιζουν οι τοιχοι, αποκτα μια "ταγκιλα" το δωματιο. Η κιθαρα του Μαρλει εχασε ενα 40% της αξιας της στην πωληση εξαιτιας αυτου του ζητηματος.

My love for you is ticking clock, Berserker

Στα 15 τελειώσες το Λύκειο;

Παιδιά δεν έχει να κάνει, γενικά καπνίζουν οι περισσότεροι ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, απλά και μόνο για να ταιριάζουν στο κοινωνικό σύνολο της ηλικίας τους.

Εντάξει το διόρθωσα :)

Μην ξεχνάς όμως οτι άλλο επαρχία και άλλο Αθήνα. Στη Ρόδο μεγάλωσες ή στην Αθήνα?

marathon τα παιδιά σου καπνίζουν, αν ναί, πότε άρχισαν?

Πώ πω.... σκέφτομαι ότι καπνίζω από το γυμνάσιο (1982). Όταν πολλοί από εδώ μέσα ήταν αγέννητοι..... εγώ κάπνιζα Camel άφιλτρο, έπαιζα με EKO και Kumika..... και τραγουδούσα με AKG και Shure (μερικά πράγματα ΔΕΝ αλλάζουν ποτέ).

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου