Προς το περιεχόμενο

Γκρινια για τις μεταφορικες

evris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όλος ο διάλογος που παραθέτει ο έβρις, είναι απλά άλλο ένα τεκμήριο για το πόσο κακά έχουν "αφομοιωθεί" ορισμένα στοιχεία δυτικοευρωπαϊκής κουλτούρας από τον ανιστόρητο και τεχνολογικά αναλφάβητο νεοέλληνα.

Το γράφω για τη κυρία που τον εξυπηρέτησε, αλλά το γράφω για όλους εμάς. Δηλαδή, πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι ο τόμαν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί όρους συνεργασίας με μία μεταφορική, οι οποίοι όροι δεν είναι δυνατόν να ισχύουν για τον κάθε ιδιώτη;

Απ' την άλλη, πόσο άβουλος μήκυτας πρέπει να είναι μία γυναίκα που κάθεται και ζητάει 12 ευρώ (περισσότερα απ' όσα η ίδια θα ξόδευε κάθε μέρα) για τη μεταφορά ενός πακέτου στη Θεσσαλονίκη;

Αν είμασταν στοιχειωδώς λογικοί άνθρωποι (και όχι οι ξιπασμένοι αισθηματίες που είμαστε) θα καταλαβαίναμε τον παραλογισμό πίσω από αυτά τα πράγματα, τη μάταιη προσπάθειά μας να παραστήσουμε τους πολιτισμένους ευρωπαίους ενώ είμαστε (όπως αποδεικνύεται καθημερινά) κακή πάστα ανθρώπων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Να σου δώκω μερικά παραδείγματα που δεν θα φέρουν ευθύνη και θα συμφωνήσεις;

α. Ένα φορτηγό φορτωμένο με ΚΑΠΛΑΜΑ ΡΟΥΦΗΧΤΟ τρακάρει το φορτηγό για Ξεσσαλονίκη. Πάει το πεταλάκι.

β. Το φορτηγό κυκλοφορεί με ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ στην Ξεσσαλονίκη μετά από Ολυμπιακός-ΜΠΑΟΚ 5-0. Πάει το πεταλάκι.

γ. Ένας αόματος παππούς με το Τζιπτσερόκι τρακάρει το τοπικό φορτηγάκι διανομής και το κάνει λαμαρίνες. Πάει το πεταλάκι.

δ. Με το global warming ο Γκοτζίλα καταλήγει στο λιμάνι της Ξεσσαλονίκης αντί την Η-απονία. Επιδίδεται σε κυνήγι ταχυμεταφορικών που μεταφέρουν πεταλάκι από Αθήνα. Πάει το πεταλάκι.

Που τα σκέφτεστε ρε! χαχαχαχαχα

evris είσαι να αρχίσουμε να εκπαίδεύουμε ταχυβρωμικά περιστέρια;

Πολύ πιό φτηνά, αρκετά πιό σίγουρα, σαφώς λιγότερες ΚΑΔ*.

*(κλωτσιές ανα δέμα)

Δοκιμάστε και Αφρικανικά χελιδόνια ;D

Απ' την άλλη, πόσο άβουλος μήκυτας πρέπει να είναι μία γυναίκα που κάθεται και ζητάει 12 ευρώ (περισσότερα απ' όσα η ίδια θα ξόδευε κάθε μέρα) για τη μεταφορά ενός πακέτου στη Θεσσαλονίκη;

Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει αυτή στην προκειμένη περίπτωση;

Είνα πραγματι τραγικο. Σε καμια αλλη δουλεια δε φερει ευθυνη ο πελατης για το τι λαθος θα κανει ο επαγγελματιας. Δηλαδη αν εγω παω ενα συνθεσαιζερ μου να μου το φτιαξουν και ο αλλος αντι για το κατσαβιδι πιασει καταλθος το πριονι και μου το κοψει στη μεση εφταιγα εγω που δεν εβαλα ατσαλινη θωρακιση στην πλακετα μεσα? ???

Σορυ για την εκφραση αλλα προκειται περι νταβατζιλικιου και μαλιστα μεγαλου.

Υπάρχει ολόκληρος διεθνής κανονισμός για το baggage handling, θα το βρείτε σε οποιοδήποτε site αεροδρομίου ή αεροπορικής. Αξίζει να το τσεκάρετε να ξέρετε τα δικαιώματά σας εκ των προτέρων.

Να σου δώκω μερικά παραδείγματα που δεν θα φέρουν ευθύνη και θα συμφωνήσεις;

α. Ένα φορτηγό φορτωμένο με ΚΑΠΛΑΜΑ ΡΟΥΦΗΧΤΟ τρακάρει το φορτηγό για Ξεσσαλονίκη. Πάει το πεταλάκι.

β. Το φορτηγό κυκλοφορεί με ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ στην Ξεσσαλονίκη μετά από Ολυμπιακός-ΜΠΑΟΚ 5-0. Πάει το πεταλάκι.

γ. Ένας αόματος παππούς με το Τζιπτσερόκι τρακάρει το τοπικό φορτηγάκι διανομής και το κάνει λαμαρίνες. Πάει το πεταλάκι.

δ. Με το global warming ο Γκοτζίλα καταλήγει στο λιμάνι της Ξεσσαλονίκης αντί την Η-απονία. Επιδίδεται σε κυνήγι ταχυμεταφορικών που μεταφέρουν πεταλάκι από Αθήνα. Πάει το πεταλάκι.

Προς θεου δεν δικαιολογώ την συμπεριφορά, αντιθέτως έπρεπε να σου εξηγήσει τους όρους και τις συνθήκες της εταιρίας καλύτερα (και σαν ύφος εννοείται αλλά και συ δεν τα πας πίσω στο τσίγκλισμα  ;) ). Στην τελική αν δε σ'αρέσουν οι όροι τους πας σε άλλη εταιρία  8)

Φυσικα.

Σε περιπτωσεις οπως αυτη του 2012 που θα χτυπησει ο κομητης, εννοειται οτι αν πχ την επομενη μερα δεν καταφερω πληρωσω το χρεος μου προς μια μεταφορικη θα εγινε λογω μη ελεγξιμων απροοπτων παραγοντων, φυσικων καταστροφων κλπ. Αλλα αυτος δεν ειναι λογος για να γενικευσω να επικαλουμαι σε καθε μεταφορα οτι δεν ειναι στις υποχρεωσεις μου να πληρωνω.

Ετσι και με την δικη τους πλευρα. Προσπαθησα και τηρησα στο ακεραιο την υποχρωση μου (Πληρωμη). Θα προσπαθησουν να τηρησουν και αυτοι την δικη τους (ασφαλη και γρηγορη μεταφορα). Αν φτασει σπασμενο η του χρονου η ευθυνη ειναι δικη τους. Αν ο πλανητης χτυπηθει απο μετεωριτη στο τυχον δικαστηριο που θα τελεσθει στο διαστημικο σταθμο αυτων που θα εχουν επιβιωσει, λογικα απαλλασσονται.

Το να ασφαλιστει το εμπορευμα γιατι ενας αοματος παπους θα τους τρακαρει την νταλικα ειναι μερος της δικης τους δουλειας. Οχι της δικης μου. Αν τρακαρει συχνα ο παπους τις νταλικες, ας το παρουν αποφαση και ας το ενσωματωσουν στην μινιμουμ τιμη που μου δινουν. Αν το κανει αραια, ας το δουν ως κατι εκτακτο και ας ρισκαρουν να μεταφερουν τα προιοντα ανασφαλιστα αν θελουν. Αν ομως τυχει και τους χτυπησει, τοτε θα επωμισθουν απο την τσεπη τους το κοστος αντικαταστασης του πεταλιου μου, αφου δεν εχουν ασφαλιστει για τους κινδυνους που ΑΥΤΟΙ τυχον αντιμετωπιζουν.

Εγω να κανω αμπαλαζ που να αντεχει προσκρουση με γερο αοματο?

My love for you is ticking clock, Berserker

neeq: Δεν είναι το ίδιο. Σου λέει απλά ότι για να στείλεις το χ αντικείμενο αναλαμβάνεις την ευθύνη να το έχεις προστατέψει ώστε να φτάσει σώο σε περίπτωση ορισμένων τυχαίων γεγονότων...

Το να σου σπάσει κάποιος κάτι στο σέρβις υποχρεούται να το διορθώσει/ πληρώσει με δική του ευθύνη.

Στην τελική αν δε σ'αρέσουν οι όροι τους πας σε άλλη εταιρία  8)

Σε αυτο διαφωνω τοσο καθετα, που το κανω ξεχωριστη απαντηση.

Το οτι μια Τραπεζα εχει στους ορους της τυπωμενο το εξης: "Αν αργησεις μια μερα στο Δανειο σου σου κοβουμε 2 δακτυλα" δε σημαινει οτι ειναι ενταξει αν απλα το εχει με μεγαλα γραμματα. Το οτι εχω επιλογη να παω σε αλλη τραπεζα δεν το κανει ενταξει. Ουτε το οτι μου το εδωσαν και το διαβασα και θεωρουν οτι καταλαβα. Ουτε η γενικη παραδοχη οτι μπορει να υπαρχουν και αλλες τραπεζες χωρις τον ορο αυτο το κανει καλυτερο. Ουτε το αν εχω χρονο, αν αντιλαμβανομαι τι αναλαμβανω, αν μπορω να παω σε αλλο μερος κλπ το αλλαζει. Ειναι παρανομο και καταχρηστικο και η εγκυροτητα του αν παει σε ενα δικαστηριο αγγιζει το μηδεν. Για να μην πω οτι θεωρειται οτι μπορει να αντιβαινει και στην νομοθεσια του κρατους αυτου που τους στελνει στο δικαστηριο η του κρατους στο οποιο δραστηριοποιειται η τραπεζα. Η να μην πω πως μπορει να εχουν ενα συλλογο αεροπορικων, δισκογραφικων, μεταφορικων που τα μελη να τηρουν μετα απο συνενοηση μεταξυ τους ιδιους η αναλογους ορους ουσιαστικα στεροντας σου το ιδιο το δικαιωμα του "να πας σε αλλον αν δε σου αρεσει". Η οτι μπορει να εισαι τοσο πιεσμενος να ταξιδεψεις, να μεταφερεις εμπορευμα η να βρεις λεφτα που να αναγκαζεσαι να υποκυψεις σε οτι αιμοληπτικο, τοκογλυφικο ορο σου βαλουν.

neeq: Δεν είναι το ίδιο. Σου λέει απλά ότι για να στείλεις το χ αντικείμενο αναλαμβάνεις την ευθύνη να το έχεις προστατέψει ώστε να φτάσει σώο σε περίπτωση ορισμένων τυχαίων γεγονότων...

Το να σου σπάσει κάποιος κάτι στο σέρβις υποχρεούται να το διορθώσει/ πληρώσει με δική του ευθύνη.

To ιδιο λεω. Κατα τυχαιο γεγονος επιασε το πριονι αντι για το κατσαβιδι και εγω δεν προνοησα να το εχω προστατεψει απο αυτο το γεγονος. Τραβηγμενο βεβαια, αλλα το ιδιο γελοιο.

-Κυριε, μολις εγινε ενα τυχαιο γεγονος.

- Τι?

- Το πεταλακι κιθαρας σας επεσε απο 2 μετρα ψηλα.

- Πως εγινε αυτο τυχαια;

- Να. Το σηκωσαμε με το γερανακι μας 2 μετρα ψηλα μαζι με διαφορα αλλα αντικειμενα για να το βαλουμε στο κοντεινερ και εσπασε ο ιμαντας και επεσε.

- Και τι το τυχαιο εχει αυτο;

- Ε...μας συμβαινει σπανια. Και γιαυτο επειδη δεν ειναι κατι συνηθες και ειναι εκτακτο, δικαιουμαστε να μη σας πληρωσουμε και λεμε επισης οτι θα επρεπε να το ειχατε προβλεψει και να ειχατε ενα αμπαλαζ της προκοπης. Φταιτε με λιγα λογια.

- Εχετε πολυ δικιο...Μαλιστα. Γεια σας και συγνωμη που δεν προνοησα.

- Δε πειραζει, αλλα μην επαναληφθει. Βαλτε 11 ευρω στο λογαριασμο και γεια σας.

Όχι δεν είναι το ίδιο.

Εσύ δίνεις το συνθ σου και λες φτιάξτε το.

Αν αυτοί δεν το φτιάξουν και το σπάσουν και εγκαταστήσουν και ένα περιστέρι να τραγουδάει εκεί μέσα, έχουν ευθύνη να το αντικαταστήσουν (και το περιστέρι).

Στη μεταφορική σου λέει, είναι εύθραυστο πληρώνεις 11ε να πάει στον παραλήπτη χ.

Αν ΔΕΝ πάει στον παραλήπτη χ, Αν πάει σπασμένο στον παραλήπτη χ, έχουν υποχρέωση να τον αποζημιώσουν, και ο παραλήπτης πρέπει να μην δεχτεί το αντικείμενο. Τι πρόβλημα υπάρχει με αυτή τη συμφωνία;

Εβρι με έχεις μπερδέψει. Σου λέει να πληρώσεις ένα χ ποσό ώστε να φτάσει το πακέτο, και ουσιαστικά ότι δηλώνεις ότι το στέλνεις σε καλή κατάσταση.

Αν ο παραλήπτης το βρει σπασμένο, δεν το δέχεται και ζητάει αποζημίωση και η εταιρία σε καλύπτει και σου ασφαλίζει το πακέτο σου.

Διαβάζω τώρα τους όρους γνωστής ταχυμεταφορικής οι οποίοι λένε,

"Ασφάλιση Αποστολών

Όλες οι αποστολές εσωτερικού είναι αυτόματα ασφαλισμένες χωρίς επιβάρυνση του αποστολέα ή του παραλήπτη μέχρι του ποσού των 70€ για τα έγγραφα και μέχρι του ποσού των 400€ για τα λοιπά ταχυδρομικά αντικείμενα, ή στο εκάστοτε ισόποσο σε € των 100$ ΗΠΑ (για διεθνείς αποστολές)

Για προαιρετική ασφάλιση μεγαλύτερη από 400€ υπάρχει επιβάρυνση ίση με ποσοστό 0,6% επί της δηλωμένης αξίας του αντικειμένου. Για οποιαδήποτε ασφάλιση πάνω από 3.000€ απαιτείται προσυνεννόηση με το κατάστημα εξυπηρέτησης"

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου