Προς το περιεχόμενο

Ο ρολος του καθε μουσικου σε ενα σχημα

brougos7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσφατα απο μια προβα με ενα γκρουπακι τοσο την ωρα της προβας οσο κ την ωρα της συζητησης μου εξεθεσαν τις αποψεις τους κ θα ηθελα να τις κουβεντιασουμε. Κατ αρχην την ωρα της προβας μετα το καθιερωμενο ζεσταμα αρχισαν που λεμε τα οργανα.  Συνεχης υποδειξεις απο τον κιθαροτραγουδιστη του στυλ εκει θα παιξεις το ενα, εκει το αλλο μετα ετσι , μετα αλλιως. Αφου ξεπερασα το σταδιο της τσαντιλας κ των δολοφονικων ενστικτων που μου ξυπνησε :) αρχισα να προβληματιζομαι, τελικα σε ενα σχημα δε πρεπει ο καθε μουσικος να αναπτυσσει ελευθερα τις ιδεες του η να ακολουθει πιστα το cd? Ακομα κ αν δεν ακολουθει το cd oμως πρεπει να υποκιπτει στις "υποδειξεις" του ενος που παντα ισχυριζεται οτι τα ξερει ολα? Η πρεπει ελευθερα να βρισκει με το προσωπικο του στυλ το ρολο του στο εκαστοτε σχημα?  Οσον αφορα το πρωτο ερωτημα ειμαι κατηγοριματικος οτι δε πρεπει να ακολουθουμε το cd και να παιζουμε οπως ακριβως ειναι τα κομματια, γιατι πρωτον οι ακροατες γινοντε αυστηροι απεναντι μας κ μας συγκρινουν αμεσα με αυτους που αντιγραφουμε  κ κατα δευτερο λογο εαν εγω προσωπικα σαν ακροατης δω μια μπαντα να παιζει ακριβως κονσερβοποιημενα τα τραγουδια, δε μου κανει αισθηση να τη ξαναδω, λεω δε καθομαι στο καναπε μου καλυτερα να βαλω το cd?

Περιμενω τις αποψεις σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 129
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κοίταξε νομίζω το θέμα είναι να βρεις συμπαίκτες με τους οποίους έχεις κοινές αντιλήψεις και όχι οι αντιλήψεις αυτές καθαυτές (ΙΜΗΟ πάντα).

Πάντως καλό είναι να δοκιμάζεις και διαφορετικές προσεγγίσεις...ποτέ δεν ξέρεις.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Μην παίζετε διασκεύες. Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και γράψτε δικιά σας μουσική. Εκεί ο ρόλος του καθένα θα βγεί αυθόρμητα.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Εκτός αν είναι σε φάση session, οπότε παίζεις ότι σου δώσουν.

Όσοι μπαίνουν σε ένα γκρούπ σαν "νέοι", έχουν συνήθως μια αντιμετώπιση του στυλ "αυτά περίπου παίζουμε φίλος, εσυ ακολουθείς", το οποίο μέχρι ένα σημείο είναι θεμιτό.

Υπάρχει μια διαφορά από το "παιδιά γράφω ωραία τραγούδια, έχω καλές ιδέες, ας τις δοκιμάσουμε" μέχρι το "ΕΔΩΛΑΚΗΘΑΠΑΙΞΕΙΣΛΑΜΙΞΟΡΕ-ΤΕΛΟΣ". Στην δεύτερη περίπτωση απλά τους λες "άντε γειά".

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Κωστα μου ηρθε να του φερω το Μ1 στο κεφαλι αφτουνου απο τα νευρα μου. Κ ειναι κ τανκ το Μ1 αν ξερεις. Δε μιλαμε απλα παιζε λα μινορε αλλα εδω παιζεις μονο δεξι στα ψηλα τις νοτες που εγω σου λεω, στο επομενο μετρο δε παιζεις τιποτα. Φιλε παιζς 20 χρονια πληκτρα κ δε περιμενω απο τον καθε τυχαρπαστο να μου κανει υποδειξεις. Κ πες ρε φιλε εγω ειμαι ο λαλακας της παρεας κ αντιδραω οι αλλοι τον ακολουθουσαν πιστα κ αυτο ειναι το χειροτερο απ ολα. Να χεις μουσικους ρομποτ κ δε μιλαμε για σεσιονιστες που δουλεια τους ειναι να ακολουθουν υποδειξεις αλλα ερασιτεχνες σαν κ εμενα ....

Παντως στο δικο μου γκρουπ υπαρχει απολυτη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,εχουν ΟΛΟΙ δικαιωμα να λενε τη γνωμη μου!! ;D

εξω απο τη πλακα τωρα,τα παντα εχουν να κανουν με το ποσο "μετραει" αυτος που σου λεει να παιξεις (η να μην παιξεις)  κατι,αν ειναι τενεκες φυσικα και δεν θα τον ακουσεις,αν εχει μεγαλυτερη πειρα,περισσοτερες γνωσεις και μεγαλυτερο "μουσικο εκτοπισμα" απο εσενα θα τον ακουσεις... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Μην παίζετε διασκεύες. Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και γράψτε δικιά σας μουσική. Εκεί ο ρόλος του καθένα θα βγεί αυθόρμητα.

+1

Νικος

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

εχμ greeklish?  :-\

Είναι από τα νεύρα του...εγώ σου προτείνω, στην επόμενη πρόβα, να πάρεις μαζί τον kwstas79 και να πείς "παιδιά, από εδώ ο manager μου, οποιαδήποτε καλλιτεχνική παρατήρηση σε αυτόν"...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου