Προς το περιεχόμενο

Τι γινεται πια με τους μουσικους στην ελλαδα?!?!?!?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, βάλε αυτό το κομματάκι:

Πρόσεξε τώρα: Αυτό είναι μουσική. Αυτά που παίζουμε τώρα (metal, pop, λαικά, rock, hardcore, trance κλπ) είναι σκουπίδια.

Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Είναι πολύ απλό: Υπήρχε μια περίοδος στην ιστορία του πολιτισμού, που η μουσική ήταν ο κύριος εκφραστής της φιλοσοφίας- θεολογίας και γενικά της ΣΚΕΨΗΣ του ανθρώπου.

Από αυτήν την περίοδο το μόνο που έχει μείνει είναι η αίσθηση ή μάλλον η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ότι η μουσική είναι κάτι σοβαρό. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια.

Είναι λογικό ότι εσύ που είσαι μεταλλάς παίρνεις τη μουσική πιο σοβαρά. Αυτό συμβαίνει γιατί το μέταλ είναι από τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ μουσικές που ως θεματική τους βάση έχουν τη φιλοσοφία, με έμφαση στη μεταφυσική της πλευρά ή και στην κοινωνιολογική. Μην περιμένεις λοιπόν από άτομα που ακούνε μουσική ταυτόσημη των σωματικών τους αναγκών (αχ γιατί μου έφυγες- και τώρα τι να κάνω- θέλεις να πεθάνω) να καταλάβουν τη σοβαρότητα που προσεγγίζεις το θέμα. Γρήγορα όμως θα πρέπει να αντιληφθείς με τη σειρά σου και εσύ ότι, σε αυτή τη μαύρη εποχή που ζούμε, οι φιλοσοφικές- μεταφυσικές ανησυχίες οδηγούν ΚΑΡΦΙ στη μηδενιστική- απαισιόδοξη αντίληψη. Έτσι λοιπόν αναπόφευκτα το μέταλ είναι βαθιά παρακμιακό στα τελικά του συμπεράσματα. Με άλλα λόγια, παρότι έχει μια πιο ελκυστική βιτρίνα δεν παύει να είναι ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Και θα μου πεις "μα καλά, πως και ακούνε όλοι κάποιο είδος μουσικής;" Πραγματικά θα πρέπει να μπω σε μια ψυχολογική ανάλυση αλλά με λίγα λόγια, η μουσική διατηρείται ως ένα μέσο υποστήριξης της λειτουργικότητας του "μέσου" άνθρωπου, ένα παραμυθάκι ακόμα δηλαδή ώστε π.χ. να μπορεί να οδηγάει το τροχοφόρο κουτάκι χωρίς να τον απασχολεί φοβικά το ενδεχόμενο να τον κατακρεουργήσει η συσκευή αυτή που με τόσο κόπο αγόρασε.

Τι μας κάνει να τρώμε σουβλάκια και χάρμπουργκερ; Η συνήθεια, η άμεση πρόσβαση και η διαφημιστική προβολή. Το ίδιο πράγμα ισχύει για τη σύγχρονη μουσική. Μην παραμυθιάζεις λοιπόν τον εαυτό σου. Αν σου αρέσει να παίζεις, παίξε. Αν σου αρέσει να παίζεις 5 φορές την εβδομάδα κάντο. Αλλά αν θέλεις να πας ένα βήμα παρακάτω, θα πρέπει να βρεις τρόπο να μπεις στην σκουπιδοπαραγωγική διαδικασία της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Και για να γίνει αυτό σε διαβεβαιώ ότι ο ρομαντισμός είναι ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που χρειάζεσαι  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 147
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ΜανοΧ, δεν εχω καταληξει αν συμφωνω ή οχι και σε ποια σημεια αλλα μπορω να πω οτι ανεβηκες κανα δυο σκαλια στην εκτιμηση μου :)

Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Είναι πολύ απλό: Υπήρχε μια περίοδος στην ιστορία του πολιτισμού, που η μουσική ήταν ο κύριος εκφραστής της φιλοσοφίας- θεολογίας και γενικά της ΣΚΕΨΗΣ του ανθρώπου.

Όχι ακριβώς έτσι, απλά κάθε μορφή τέχνης πέρναγε από τον έλεγχο της εκκλησίας και έπρεπε να εκφράζει και να δοξάζει το θεό, αλλιώς να πάει να καεί :)

Αυτό συμβαίνει γιατί το μέταλ είναι από τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ μουσικές που ως θεματική τους βάση έχουν τη φιλοσοφία, με έμφαση στη μεταφυσική της πλευρά ή και στην κοινωνιολογική.

???

What the...?

Τέλοσπάντων η ανάλυση μουσικής σε σοβαρή και ασόβαρη που επιχειρήθηκε παραπάνω είναι χαλαρά ένα πλήγμα στη μουσική και σε όσους απλά αγαπάνε τη μουσική. Επίσης νομίζω η θεματολογία στο μέταλ αλλά και σε οποιαδήποτε μουσική μπορεί να ναι για τα μπάζα έως ότι φιλοσοφήσει ο κάθε πικραμένος...

Αλλά αν θέλεις να πας ένα βήμα παρακάτω, θα πρέπει να βρεις τρόπο να μπεις στην σκουπιδοπαραγωγική διαδικασία της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Και για να γίνει αυτό σε διαβεβαιώ ότι ο ρομαντισμός είναι ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που χρειάζεσαι  ;)

Οκ ίσως το μόνο που συμφωνώ από ότι διάβασα παραπάνω, όπως επίσης ότι μου αρέσει ο Bach  ???

Όχι ακριβώς έτσι, απλά κάθε μορφή τέχνης πέρναγε από τον έλεγχο της εκκλησίας και έπρεπε να εκφράζει και να δοξάζει το θεό, αλλιώς να πάει να καεί :)

Προφανως αγνοεις πολλα σημαντικα "κοσμικα" εργα της εποχης που μαλλον αναφερεσαι (1200-1700). Υπηρχαν και πολλα "αντιεκκλησιαστικα" μαλιστα. :D

???

What the...?

Τέλοσπάντων η ανάλυση μουσικής σε σοβαρή και ασόβαρη που επιχειρήθηκε παραπάνω είναι χαλαρά ένα πλήγμα στη μουσική και σε όσους απλά αγαπάνε τη μουσική. Επίσης νομίζω η θεματολογία στο μέταλ αλλά και σε οποιαδήποτε μουσική μπορεί να ναι για τα μπάζα έως ότι φιλοσοφήσει ο κάθε πικραμένος...

Κι ομως περιεχει μια αρκετα μεγαλη δοση αληθειας και πραγματικότητας. Αν και υποψιαζομαι οτι μεσω γραπτου θα μου παρει καναν αιωνα να το δικαιολογησω :(

Προφανως αγνοεις πολλα σημαντικα "κοσμικα" εργα της εποχης που μαλλον αναφερεσαι (edit:1100-1700). Υπηρχαν και πολλα "αντιεκκλησιαστικα" μαλιστα. :D

Κι ομως περιεχει μια αρκετα μεγαλη δοση αληθειας και πραγματικότητας. Αν και υποψιαζομαι οτι μεσω γραπτου θα μου παρει καναν αιωνα να το δικαιολογησω :(

Προφανως αγνοεις πολλα σημαντικα "κοσμικα" εργα της εποχης που μαλλον αναφερεσαι (1200-1700). Υπηρχαν και πολλα "αντιεκκλησιαστικα" μαλιστα. :D

Θα με ενδιέφερε να μάθω πάντως :)

Τι ότι το μέταλ είναι από τις ελάχιστες μουσικές που έχουν κοινωνικό φιλοσοφική βάση;

Θα πάρει πάρα πάρα πολύ γράψιμο όντως, αλλά θα διευκολυνθούμε πολύ αν πίασουμε 2 3 μπάντες μέταλ να τις συζητήσουμε για την φιλοσοφική τους έννοια και βάση.

Και κατα προτίμηση μπάντες οι οποίες είναι από τα πολύ μεγάλα ονόματα που έχουν καθορίσει το είδος.

ΥΓ. υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης στα γραπτά σου για κανένα μισάωρο, οπότε δε χρειάζεσαι διπλή καταχώρηση ;D

Ωχ παναίτσα μου. Το τι γράφεται πάλι στο noiz...

Βρε καλα μου παιδάκια, πάλι το ροκ έχουμε στο στόχαστρο....

Θεωρούμε οτι ροκάς ειναι κάποιος που εαν δει την Μενεγάκη μπροστα του,  θα την φτύσει καταμουτρα? Θα τον πλησιάσει η Στανίση & θα της αστραψει δυο χαστούκια?

Νομίζω πως έχουμε μπερδεψει τα αυγα και τα πασχαλια. Άλλο ΡΟΚ και ΑΛΛΟ αντίδραση. Μήπως εδω στα βαλκάνια έχουμε λίγο ταυτίσει το ΡΟΚ με το punk ας πούμε?

Δεν μπορω να διανοηθώ οποιονδήποτε αμερικάνο ΡΟΚ καλλιτέχνη να λέει όχι σε οποιαδήποτε media προβολή, φοβούμενος οτι θα τον πουν συμβιμβασμένο. Θα γνωρίζαμε εμεις εδω στην Ελλάδα τον οποιοδήποτε αμερικάνοβρετανό ροκ καλλιτέχνη εαν αυτος δεν ειχε λοιώσει τον πωπο του στις καρέκλες των δικών του "πρωινάδικων"? Θα είχε προωθηθεί η εικόνα του παραέξω? Οι Beatles συναναστρέφονταν μόνο με ποιοτικούς καλλιτέχνες & τους μάθαμε παγκοσμίως απο το πολυμεταφρασμένο περιοδικό "Υψηλη μουσική & Διανόηση" & την εκπομπή του N.Geographic, "Λαική Κουλτούρα του Βορρά" ?

Το ροκ έχει αμμεσότατη σχέση με τα media & την προβολή με κάθε δυνατή μορφή. Ειναι ο Τσακνής & ο Παπακωνσταντίνου κατι που δεν ταυτίζεται με ΡΟΚ επειδη θα εμφανιστουν σε πρωινάδικο? Απο που κι ως που? Ολοκληρη η αυθεντικη ΡΟΚ βιομηχανία βασίζεται στο γλύψιμο και στις κοινωνικες συναναστροφες, στα ξεφρενα πάρτυ παρέα με άλλους σταρ ανεξαρτήτως ποιότητως & νοημοσύνης. Ακόμα & τον K.Cobain να πάρεις, είχε την επαφή του με το σταριλίκι και την φχαριστήθηκε παρέα με το μεγαλύτερο τσόλι της ροκ σκηνής. Εδω εαν δεις ας πουμε τον Παπακωνσταντίνου παρέα με κανα ξέκωλο να διασκεδάζει, θα γελάσεις μαζί του. Δεν ειναι ροκ ο Τσακνής και ειναι ας πουμε οι Red Hot Chilli Peppers που απεφευγαν τις συναυλίες στην Ρωσία γιατι έτρεμαν ως φλωράκια μηπως τους δολοφονήσουν εκει (το 2000 αυτο)? Ειναι ροκ το κάθε αμερικανακι που φοράει τα πέτσινα & τις μπότες και δεν ειναι ο Μαχαιρίτσας επειδή βγαίνει σε πρωινές εκπομπές? Μήπως μετά το rock'n'Roll έφτασε επισήμως η στιγμή να αναγνωριστεί διεθνώς η νεότερη μορφή της Ροκ, με πατρίδα την Ελλάδα & ονομασία "Εντεχνο Ροκ"?

Evilnye: Μια κοινωνικοπολιτική ανάλυση των Metallica για το δικαστικό σύστημα  ;D  :P ::) ;D ;D

Halls of Justice Painted Green

Money Talking

Power Wolves Beset Your Door

Hear Them Stalking

Soon You'll Please Their Appetite

They Devour

Hammer of Justice Crushes You

Overpower

The Ultimate in Vanity

Exploiting Their Supremacy

I Can't Believe the Things You Say

I Can't Believe

I Can't Believe the Price You Pay

Nothing Can Save You

Justice Is Lost

Justice Is Raped

Justice Is Gone

Pulling Your Strings

Justice Is Done

Seeking No Truth

Winning Is All

Find it So Grim

So True

So Real

Apathy Their Stepping Stone

So Unfeeling

Hidden Deep Animosity

So Deceiving

Through Your Eyes Their Light Burns

Hoping to Find

Inquisition Sinking You

With Prying Minds

The Ultimate in Vanity

I Can't Believe

I Can't Believe the Price You Pay

Nothing Can Save You

Justice Is Lost

Justice Is Raped

Justice Is Gone

Pulling Your Strings

Justice Is Done

Seeking No Truth

Winning Is All

Find it So Grim

So True

So Real

Lady Justice Has Been Raped

Truth Assassin

Rolls of Red Tape Seal Your Lips

Now You're Done in

Their Money Tips Her Scales Again

Make Your Deal

Just What Is Truth? I Cannot Tell

Cannot Feel

The Ultimate in Vanity

I Can't Believe

I Can't Believe the Price We Pay

Nothing Can Save Us

Justice Is Lost

Justice Is Raped

Justice Is Gone

Pulling Your Strings

Justice Is Done

Seeking No Truth

Winning Is All

Find it So Grim

So True

So Real

Seeking No Truth

Winning Is All

Find it So Grim

So True

So Real

Η ατάκα Seeking No Truth- Winning Is All νομίζω ότι καλύπτει επαρκώς το θέμα  ;)

Και λίγο μεταφυσική 

Iron maiden  Infinite dreams

Infinite dreams I can't deny them

Infinity is hard to comprehend

I couldn't hear those screams

Even in my wildest dreams

Suffocation waking in a sweat

Scared to fall asleep again

Incase the dream begins again

Someone chasing and cannot move

Standing rigid a nightmare's statue

What a dream when will it end

And will I transcend?

Restless sleep the minds in turmoil

One nightmare ends another fertile

It's getting to me so scared to sleep

But scared to wake now, in too deep

Even though its reached new heights

I rather like the restless nights

It makes me wonder it makes me think

There's more to this I'm on the brink

It's not the fear of what's beyond

It's just that I might not respond

I have an interest almost craving

But would I like to get too far in?

It can't be all coincidence

Too many things are evident

You tell me you're an unbeliever

Spiritualist? Well me I'm neither

But wouldn't you like to know

The truth

Of what's out there to have the proof

And find out just which side

You're on

Where would you end in Heaven or

In Hell?

Help me. Help me to find my true

Self without seeing the future

Save me, save me from torturing

Myself even within my dreams

There's got to be just more to it

Than this

Or tell me why do we exist

I'd like to think that when I die

I'd get a chance another time

And to return and live again

Reincarnate, play the game

Again and again and again

Βέβαια και άλλα είδη έχουν παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά γενικά είναι εξαιρέσεις. Πρωταθλητές είναι βέβαια οι Pink Floyd, με το Wall να είναι κατά την ταπεινή μου άποψη το μόνο ίσως έργο του 20ου αιώνα που στέκεται αξιοπρεπώς στα "θηρία" του 17ου- 18ου. Και βέβαια σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ το Μέταλ ως ιδιαιτέρως σοβαρή περίπτωση- η απαισιοδοξία του είναι προφανής.

Και πριν μιλήσεις για εκκλησίες και καψίματα θα έπρεπε 1ον) να εκτιμάς έργα όπως " Τα κατά Ματθαίον Πάθη" ή το Ρεκβιεμ του Μότσι  ;D και 2ον) να λάβεις υπόψη σου κοσμικά έργα όπως την 9η και τόσα άλλα  ;D ;)

αντιγραφω εδω απο το 1ο αρχικο ποστ που εκκινησε το θεμα του themiskaltsidis:

Eδω και καποιο καιρο ειμαι σε μια μπαντα που παιζουμε progressive metal mexri hardcore - metalcore και τετιες καταστασεις..

εχουμε δοκιμασει ενα καρο μουσικους και ενα εχω να πω..

παντελως ανευθηνοι!! παντελως!

ο ενας ερχεται μια στις 3 προβες ο αλλος δεν μελεταει τα κομματια..

...

αυτο το ποστ το εφτιαξα με σκοπο να εκφρασω την απογοητευση μου αλλα και για να μιλησω με μουσικους που βρισκονται στη θεση μου η ακομα καλυτερα που συμφωνουν με οσα λεω ωστε να ενσωματωθουν στην μπαντα μου.

υπαρχει και σχετικη αγγελια

http://www.noiz.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=19319

την εχουμε στο αιμα μας τελικα την ανευθυνοτητα η εγω πεφτω σε μαμακες??

Αν υπαρχει καποια νορμα "αποστασης" για τα offtopic νομιζω οτι συναντησαμε το ολικο μεγιστο της.

My love for you is ticking clock, Berserker

Είναι λογικό ότι εσύ που είσαι μεταλλάς παίρνεις τη μουσική πιο σοβαρά. Αυτό συμβαίνει γιατί το μέταλ είναι από τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ μουσικές που ως θεματική τους βάση έχουν τη φιλοσοφία, με έμφαση στη μεταφυσική της πλευρά ή και στην κοινωνιολογική. Μην περιμένεις λοιπόν από άτομα που ακούνε μουσική ταυτόσημη των σωματικών τους αναγκών (αχ γιατί μου έφυγες- και τώρα τι να κάνω- θέλεις να πεθάνω) να καταλάβουν τη σοβαρότητα που προσεγγίζεις το θέμα.

προφανως και δεν απευθυνομαι σε τετοιους ανθρωπους.

τα αυτονοητα τα ξερουμε ολοι το θεμα ειναι οτι προς το παρον τουλαχιστον αδιαφορω για καθε καθωσπρεπισμο πανω στη μουσικη που ακουω,παιζω κτλ..

δεν συμφωνω στο οτι αυτα που παιζουμε ειναι σκουπιδια..

δεν συμφωνω επισης στο οτι οι φιλοσοφικες-μεταφυσικές ανησυχίες οδηγούν ΚΑΡΦΙ στη μηδενιστική- απαισιόδοξη αντίληψη

που το στηριζεις αυτο??

Μην παραμυθιάζεις λοιπόν τον εαυτό σου. Αν σου αρέσει να παίζεις, παίξε. Αν σου αρέσει να παίζεις 5 φορές την εβδομάδα κάντο. Αλλά αν θέλεις να πας ένα βήμα παρακάτω, θα πρέπει να βρεις τρόπο να μπεις στην σκουπιδοπαραγωγική διαδικασία της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Και για να γίνει αυτό σε διαβεβαιώ ότι ο ρομαντισμός είναι ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που χρειάζεσαι  ;)

δεν παραμυθιαζω τον εαυτο μου.. γνωριζω την κατασταση που επικρατει..

απλα για ολα υπαρχει λυση , για ολα υπαρχει η εξαιρεση οπως επισης δεν ειναι ολα τοσο απαισια..! χαχ οκ αν ειναι ετσι ξερω γω να παμε να αυτοκτονησουμε.

κ μου αρκει προς το παρον ο ρομαντισμος κ υστερα θα ακολουθησει το μαρκετινγκ..

τελειως φιλικα. πλακα σου εκανα στα παραπανω :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου