Προς το περιεχόμενο

Τι γινεται πια με τους μουσικους στην ελλαδα?!?!?!?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ψάχνεις μουσικούς. Άμισθους υπαλλήλους ψάχνεις.  :)

Αν έχεις το απαιτούμενο μέγεθος (εσύ ο ίδιος: Συνθετικά, καλλιτεχνικά, ερμηνευτικά, τεχνικά κλπ) τότε ΙΣΩΣ και να κρατήσεις γύρω σου άτομα που να αξίζουν (και α σε ακολουθήσουν). (Δεν το αμφισβητώ)

Αν όμως είσαι ακόμα ένας από τους 1480 guitar hero wannabees που θέλουν να παίξουν progressive metal, χωρίς να έχουν να "δείξουν" κάτι άνω του μέσου όρου, τότε μην περιμένεις να έρθει δίπλα σου η "αφρόκρεμα" και να σε υπομένει να τους λες τι να κάνουν.  :)

πρωτον το Α ενικο δεν παει να πει οτι ειμαι ετσι οπως με παρουσιαζεις..

δεν χρειαζεται ολα να τα περνουμε στραβα.

ειμαι ακριβως το αντιθετο. δουλευω πανω στις ιδεες ολων και ειμαι ανοικτος σε ολα.

και ΠΑΝΤΑ κανω φιλους μου τα παιδια που παιζω μαζι.

γιατι εγω τουλαχιστον(δεν ξερω για σενα) μεχρι και σε ενα αναγνωριστικο jam επικοινωνω με τους αλλους και δενομαι.

απαντηση σε ολα αυτα που λες πηρες απο τον nevariall πιο πανω..

δεν ψαχνουμε αμισθους υπαλληλους..

ψαχνουμε ατομα που να αγαπανε τη μουσικη οσο και εμεις με ονειρα , φιλοδοξειες και ορεξη για δουλεια.

οσοι εχουν συνεργαστει μαζι μας κανεις δεν ειχε παραπονα σχετικα με το αρχιγιλικι που λες γιατι πολυ απλα δεν υπηρχε..

και αν καμια φορα βγει κατι τετιο ειμαι ο πρωτος που νιωθω ασχημα..

προς το παρον ειμσατε στη φαση οπου οι φιλοι εξαντληθηκαν.,. οι γνωστοι το ιδιο..

καταφυγαμε λοιπον εδω προς την αναζητηση μουσικων με τα χαρακτηριστικα που προαναφερθηκαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 147
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

H 24 χρονων πειρα μου λεει οτι ισχυουν και τα 2 σκελη που εχουν αναφερθει σε συμπεριφορες...και ελλειψη υπευθυνοτητας,σεβασμου και πραγματικης διαθεσης αλλα και υπερφιαλος εγωισμος και αρχηγιλικια τυπου Dave Mustaine....Steve Harris κτλ κτλ με αναλογια 70-30 υπέρ των εγωιστων βιρτουοζων(προσωπικη μου εκτιμηση)..

Υ.Γ Και να πεις οτι θα υπομεινεις τετοιες συμπεριφορες ελεω χρηματων+δοξας(βλεπε Marty Friedman...Adrian Smith και τοσοι αλλοι) παει στο καλο...Δυστυχως πανε ολα κατα διαολου..sooner or later..με μαθηματικη ακριβεια

seven deadly sins..........

εχεις δικιο οτι ισχυουν κ τα δυο γενικα..

αλλα ρε παιδια δεν εχω καμια σχεση με ολη αυτη την εικονα που δημιουργηθηκε.

ουτε και ο νικος (nevariall) που στο κατω κατω ειναι κ δικο του το στουντιο και

οι πιθανοτητες να ηταν ετσι ειναι πολλες.

ισως αυτη η λαθος εικονα προεκυψε απο το παθος κ την αγανακτηση μας

αλλα σιγουρα και απο τα βιαστικα συμπερασματα που βγαζουν μερικοι.

που ειναι οι guitar hero wannabees καλε?/ ας με παρει τηλεφωνο κ εμενα ενας να τα πουμε..

βεβεα χρειαζομαστε και εναν bass bad ass bass man και εναν wannabedrumking..

παρτε εδω να γουσταρουμε:

http://www.youtube.com/watch?v=Md6bnGH8J-I

Φίλε starg με όσους μουσικούς έχουμε συνεργαστεί μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα υφιστάμενου προιστάμενου , ίσα ίσα θέλουμε όλοι να παρουσιάζουν τις ιδέες τους ή σε ένα κομμάτι που έγραψε κάποιος από μας δεχόμαστε τις διωρθώσεις και θέλουμε όλοι να σκέφτονται οι ίδιοι τα μέροι τους

.

Νομίζω πως την καλή σας διάθεση δεν την αμφισβητώ μέσα στο post μου...ίσα-ίσα...

Λέω όμως πως απο την στιγμή που υπάρχει ένας βασικος πυρήνας στο group, οι περισσότεροι που θα απαντήσουν στην αγγελία σας , θα πρέπει να διαχειριστούν ένα ήδη υπάρχον υλικό.

Σ' αυτήν την περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν κάπως.(το γιατί, το έχετε ήδη αντιληφθεί...)

Απλά παραξενεύτηκα απο την ένταση στο αρχικό post.

Όλοι ανευθυνοι και τεμπέληδες;

Μήπως πάνω στην αγωνία σας να καλύψετε τα κενά, είστε εν μερει λίγο απόλυτοι;

Η επιλογή κάποιου συνεργάτη δεν είναι τόσο απλή.

Και στο επίπεδο που βρίσκεστε εσείς (καλιτεχνικά να το πω; επαγγελματικά να το πω;), ψάχνετε για κάποιους οι οποίοι θα έρθουν να υποστηρίξουν το υλικό σας,και άμα κάτσει κάτι απο επαγγελματική ανταμοιβή έχει καλώς, αλλοιώς απο δω παν' κι άλλοι...άλλωστε ψάχνετε  για rythm section, ουσιαστικά μουσικούς που συνήθως (σε χαμηλό και μέσο επαγγελματικό επίπεδο) δεν ειναι αυτοι που θα τραβηξουν μια μπαντα μπροστα,εννοώ συνθετικά και στιχουργικά.(ας με συγχωρούν οι φιλοι μπασίστες και ντραμερς κι αν υπαρχει εδω μεσα καποιος ο οποιος ειναι μπασιστας η ντραμερ και γραφει και την μουσικη και τους στιχους για το γκρουπ του, ανακαλω), και συνεπως δεν θα μπορουν να συμεριστουν τις αγωνιες και τις φιλοδοξιες σας για την μουσικη σας. 'αρα μήπως πρέπει να νερωσετε λίγο το κρασί σας;

-ex- grave digger................

• Moderator

πρωτον το Α ενικο δεν παει να πει οτι ειμαι ετσι οπως με παρουσιαζεις..

...

Δεν έγραψα ότι είσαι έτσι. Ισα ίσα έγραψα ότι δεν αμφισβητώ την αξία σου (και πως να το κάνω αφού δεν σε γνωρίζω :) )

Δες και το post του starg από πάνω. Αυτό εννοώ αλλά το είπα λίγο απότομα.  ;)

Επιτρέψτε μου να παραθέσω και την αντίθετη άποψη.

Για μένα, ένα συγκρότημα φτιάχνεται για να περνάμε καλά όταν παίζουμε μουσική όλοι μαζί ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να γίνεται.

Όχι για μπούμε σε αυστηρό πρόγραμμα.

Όχι για να κυνηγήσουμε τη δόξα (αν αυτή προκύψει βέβαια, ευπρόσδεκτη είναι).

Όχι για να βγάζουμε 20 διασκευές το μήνα.

Όχι για να αισθανόμαστε λες και έχουμε κάρτα να χτυπήσουμε.

Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται τεμπελιά ή ανευθυνότητα ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι λέγεται "θέλω να παίζω μουσική για να περνάω καλά και ό,τι προκύψει από εκεί και πέρα".

Το μόνο που μπορώ να πω από τη δική μου εμπειρία είναι ότι η δουλειά σε μια μπάντα βγαίνει φυσικά και αυθόρμητα. Αν αρχίσουν οι παραινέσεις από κάποιους που είναι σε πιο εργατική φάση, τότε όχι μόνο δουλειά δεν θα γίνει αλλά θα προκύψει και μανούρα μεταξύ των μελών.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες προτεραιότητες όπως είπε και κάποιος πιο πάνω. Γι' αυτό θα ήταν καλό να μην κατηγορείτε τους μουσικούς ότι είναι τεμπέληδες ρε παιδιά. Μάλλον δεν έχουν τους ίδιους στόχους με εσάς και είναι δικαίωμά τους κάτι τέτοιο.

Συμβουλή λοιπόν: την επόμενη φορά που θα φέρετε κάποιον στη μπάντα σας, φροντίστε να είναι το ίδιο ναυλωμένος (όπως τέθηκε το ζήτημα) με εσάς.

Yes it is!!!

Τις τελευταίες εβδομάδες, παρακολούθησα αρκετά επεισόδια (όνομα και πράμα) της τηλεοπτικής σειράς Kitchen Nightmares (την εγγλέζικη, αλλά και το ελληνικό της κακέκτυπο).

Παρατήρησα λοιπόν ότι σε όλα τα ΚΑΚΑ εστιατόρια συμβαίνει το εξής: ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου αποφασίζει ποιο θα είναι το μενού του καταστήματος και κατόπιν προσλαμβάνει ένα μάγειρα-σεφ ο οποίος πρέπει να έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί στο μενού.

Στα ΚΑΛΑ εστιατόρια, συμβαίνει κάτι αρκετά διαφορετικό: ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου βρίσκει τον καλύτερο μάγειρα-σεφ που αντέχει να πληρώσει, και κατόπιν κτίζει το μενού πάνω στις ειδικές ικανότητες αυτού του σεφ.

Ελπίζω να βοήθησα.

Λαμβανοντας υποψιν τον τιτλο και ΜΟΝΟ του thread,εχω να πω με τη σειρα μου τα εξης:

Οι επαγγελματιες μουσικοι δεν ασχολουνται καθολου με τα θεματα που εχετε θιξει ΠΛΕΟΝ,γιατι κατα πασα πιθανοτητα τα εχουνε νιωσει στο πετσι τους,εχουν παραμερησει μουσικους που ζουνε στον δικο τους κοσμο(με ο,τι αυτο συνεπαγεται) και εχουν βρει ανθρωπους με συννενοηση για κανουν την δουλεια τους η οποια θα τους αποφερει και τα χρηματα για να ζουνε αξιοπρεπως(οσο μπορει να καταστει αυτο εφικτο στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ) αυτοι και οι οικογενειες τους.Οσον αφορα τους ερασιτεχνες μουσικους(στην κατηγορια στην οποια ανηκει και ο υποφαινομενος),ΟΛΑ ξεκινουνε απο την αγαπη του καθενος να παιξει την μουσικη που τον εκφραζει και σταδιακα να δημιουργησει με τις γνωσεις του την μουσικη του για να την παρουσιασει(εφοσον του δοθει η ευκαιρια) στο ευρυτερο κοινο.Στην μουσικη του αυτη αναζητηση,αναζητα και ανθρωπους οι οποιο θα εχουν την ΙΔΙΑ αγαπη για την μουσικη,θα εχουν ορεξη να δουλεψουν ετσι ωστε να βγει ενα καλο αποτελεσμα.Αν οι συνδετημονες του ειναι απλα αναισθητοι,δεν ειχαν κατι καλυτερο στο σπιτι τους να κανουν και πηγαινουν στις προβες για να περασει η ωρα,κανουν 1 εβδομαδα να σου βγαλουν ενα κομματι(το οποιο ορισμενες φορες το εχουν προτεινει οι ιδιοι) και γενικοτερα βλεπεις συμπεριφορες του στυλ ''ελα μωρε,ενταξει και τι εγινε,θα βγει το κομματι,καλο ειναι και ετσι'',τοτε δεν εχουν καμμια θεση διπλα του.Εννοειται οτι δεν μιλαω για εγωιστικες συμπεριφορες τυπου ''εγω εφτιαξα το συγκροτημα και θα κανω ο,τι θελω,μπαααα,τα κομματια που προτεινετε ειναι για τον π.... και μονο αυτα που λεω εγω θα παιχτουν κλπ'' οι οποιες ειναι απαραδεκτες και ανηκουν σε παιδικα μυαλα.Μπορει οπως μιλαω να φαινονται ''ακραια'' αυτα που λεω αλλα πιστευω οτι οταν δεν στρογγυλευουμαι καποια πραγματα,η αληθεια ειναι σκληρη.Αν ειναι και αποδεκτη....!!!! ???

Επιτρέψτε μου να παραθέσω και την αντίθετη άποψη.

Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται τεμπελιά ή ανευθυνότητα ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι λέγεται "θέλω να παίζω μουσική για να περνάω καλά και ό,τι προκύψει από εκεί και πέρα".

Το πρόβλημα βρίσκεται σε ακριβώς αυτή την πρόταση. Υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση στο τι σημαίνει παίζω μουσική, έτσι 3-4 εντελώς άσχετοι κοπανάμε τα πάντα μπαίνουν σ' ένα προβάδικο, βγαίνει ένα μέτριο εώς χάλια αποτέλεσμα, μερικούς δεν τους νοιάζει γιατί δεν έχουν παραπάνω απαιτήσεις ή ικανότητες, άλλους πάλι τους νοιάζει. Και εκεί αρχίζει συνήθως και η γκρίνια.

Δεν είναι κακό να θες κάποια παραπάνω πράγματα, να λιώνεις για διάφορα, αρκεί να το θέλει και η υπόλοιπη ομάδα. Αν πρέπει να κάνεις παραινέσεις για να γίνει κάτι χαλάει το γλυκό για όλους δυστυχώς. Απ' την άλλη όμως στενοχωρίεσαι να βλέπεις ένα καλό αποτέλεσμα και να κολλάει σε σαχλαμαρίτσες που θα ξεπερνιόνταν με λίγη προσπάθεια παραπάνω, ειδικά αν σου αρέσει η ομάδα σου και πιστεύεις σε αυτή.

Μέχρι να βρεις άτομα που να είναι το ίδιο πορωμένα και μάλιστα να υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργικής αλληλεπίδρασης, γιατί και αυτό το ψάξιμο είναι μέρος της πόρωσης μπορεί να περάσεις από πολλούς καμμένους, ή τέλοσπάντων αρκετά διαφορετικούς με εσένα.

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως αργά ή γρήγορα όσο προχωράει και εξελίσσεται η φάση, φαίνεται τι θέλει ο καθένας και το τοπίο ξεκαθαρίζει και για τους άλλους και για σένα. Οπότε κατ' εμέ, συμφέρει να λιώσεις να δεις που σε πάει :)

ΥΓ: πχ εσύ Ανδρέα, πέρασες τη φάση λιωσίματος οπότε μιλάς πιο συνειδητοποιημένα από ότι εγώ. Είναι η διαφορά φάσης που είναι ο καθένας!

Για να κανεις καινουργιο μελος στην μπάντα, πρέπει να περιμένεις και λιγάκι. Όπως οταν κανεις φιλαράκια. Θα εχεις ζήσει και φίλους που ελαττώνουν την επικοινωνία μαζι σου διοτι βαριουνται αλλα πως να σου το πουν δηλαδη. Έτσι θα βλεπεις και μουσικους να ξεκόβουν αγαρμπα απο την μπαντα. Λογικά, οταν βλεπεις τον αλλον να κάνει συχνές απουσίες, καταλαβαίνεις οτι δεν ενδιαφέρεται πραγματικα. Keep walking και αν σου κατσει...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου