The Genius Loci Δημοσιευμένο 1 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 1 Νοεμβρίου 2009 Ναι αλλα 2 ιδια οργανα,με τα ιδια specs που το ενα ειναι του 2007 και το αλλο 1995,δεν ειναι λογικο να εχουν την ιδια τιμη. Φίλε μου, αυτό που δεν είναι λογικό είναι να υποθέτεις ότι έχουν "τα ίδια specs". Αυτό προσπάθησα να γράψω στο post μου. Οι κιθάρες δεν είναι τοστιέρες, να είναι όλες ίδιες από τη γραμμή παραγωγής. ;) Δεν μπορω να καταλαβω προς τι η αποφυγη απο πολλους της χρησης του δικαιωματος επιστροφης.Τους ενημερωνεις και σε 5-10 μερες ερχονται και περνουν το οργανο απο την πορτα σου.Αρα αυτοματα το προβλημα του "οτι να ναι" αρεται. Μόνο που οι περισσότεροι δεν το κάνουν και, εν πάσει περιπτώσει, κανείς δεν θα σου δώσει και τρίτο όργανο για αλλαγή. Το να "δοκιμάσεις" έτσι 10 Strat για να βρεις την Μοναδική και Τέλεια είναι αδύνατον (ενώ είναι δυνατόν στο μαγαζί, δοκιμάζοντας διάφορα "ίδια" όργανα, ενώ μπορεί όντως να σου "κάτσει" και στο μεταχειρισμένο). Καλα κανεις και αδιαφορεις στην περιπτωση που και εσυ δεν την εφτιαξες με 600. Δεν με κατάλαβες. Θα προσπαθήσω να γίνω πιο κατανοητός. Εγώ μπορεί να την έφτιαξα και με 400 γιατί είμαι πολύ μάγκας, έχω τρελές άκρες με προμηθευτές και έτυχε να βρω και κάποια καλά κομμάτια τζάμπα. Παράλληλα, μπορεί να επένδυσα πολλές δεκάδες ώρες προσωπικής δουλειάς (τις οποίες τιμολογώ όσο θέλω), για να συναρμολογήσω και να σετάρω ένα όργανο που εγώ θεωρώ ότι στέκεται ισάξια δίπλα σε επώνυμα που κοστίζουν 1600-200 ευρώ. Στην παραπάνω υπόθεση εργασίας, εσύ ως υποψήφιος αγοραστής, καλείσαι να κρίνεις τους ισχυρισμούς μου, δοκιμάζοντας το όργανο, και να τους αποδεχτείς ή να τους απορρίψεις. Ακολούθως θα πρέπει να δεχτείς ή όχι την τιμή που θα σου προτείνω (και η οποία, σ'αυτή την περίπτωση, ας πούμε ότι είναι 850 ευρώ, λόγω του ότι δεν είναι επώνυμη και άρα έχει περιορισμένη μεταπωλητική αξία για σένα). Αλλά πρόσεξε, το λάθος που κάνεις είναι ότι κρίνεις με οικονομοτεχνικά κριτήρια ενώ εγώ υποστηρίζω ότι πρέπει να κρίνεις με καθαρά μουσικά: αξίζει το όργανο τόσα? Γιατί μπορεί να δεχτείς ότι, όντως, τα αξίζει, αλλά εσύ δεν έχεις ή δεν θέλεις να τα δώσεις. Πράγμα που δεν διαφέρει από την περίπτωση ενός πολύ ακριβού επώνυμου οργάνου, το οποίο πολλοί θα θέλαμε να αποκτήσουμε, αλλά δεν μας βγαίνουν τα κουκιά. Οπότε το ξεχνάμε και πάμε γι'άλλα. Συμφωνω,εφ οσων υπαρχει και ενα οριο.Καποιες φορες τυγχανει ενα οργανο που εχεις "να πεταει" και να σου αρεσει τοσο,που να λες πως ουτε για τα τριπλα λεφτα απο αυτα που το αγορασες το πουλας.Αν βεβαια αυτο το εκφρασω σε μια αγγελια θα με παρουν με τις λεμονοκουπες. Δεν έχει σημασία τι λέω εγώ. Σημασία έχει τι ισχύει, και για ποιον. Μπορεί, αντίστοιχα, ένα όργανο που για μένα δεν λέει πολλά και να ψάχνω να το ξεφορτωθώ, για κάποιον άλλο να είναι το holy grail. Η μεγαλητερη παπατζα που μου ειχε πει καποιος,οταν του προτεινα να χαμηλωσει την τιμη για να αγορασω ενα μπασσο που πουλαγε,γιατι το οργανο ηταν 5ετιας και το εδινε ακριβοτερα απο το dv247 ηταν οτι το μπασσο επαιζε καλα και μετα λεει το παροιμιωδες: "Θελω να σκεφτεσαι σαν μουσικος,μην σκεφτεσαι σαν εμπορος". Φίλε μου, δεν ξέρω τι εννοούσε ακριβώς ο άνθρωπος, αλλά σαν φράση είναι σωστή. Εσύ το σύγκρινες με ένα από το dv? Δεν λέω ότι είχε δίκιο (μπορεί και να παραήταν ενθουσιώδης) αλλά, ΑΝ είχε δίκιο? Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
freerock1974 Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 ΠΟΥΛΑΩ ΤΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟ '40. 3000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΦΑΣΟΛΑΔΑ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ,ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΗΝ,500.000 ΕΥΡΩ. ΕΝΟΧΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ? ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ-ΜΠΟΥΡΔΑ ΜΟΥ? ΤΙ ΚΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ... Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΚΡΙΒΟ,ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ. ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ? ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Τ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ? ΛΙΓΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ,ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ,Η ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ. ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΝΟΙΖ ΜΗΧΑΝΗΜΑ 70% ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ. ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑ,ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΕΧΩ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕ 4 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ,ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ ΠΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ?ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ... ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΩ ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΝΙΤΟΡΣ 200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΝΕΙ 198.... ΚΑΙ???? ΤΑ ΧΑ ΠΑΡΕΙ 300 ΚΑΙ ΠΕΣΑΝΕ ΜΕΤΑ.... ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΑΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ??? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ?ΝΑ ΒΡΩ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΗΤΟ ΝΑ Τ ΑΓΟΡΑΣΕΙ? ΟΧΙ!ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ Σ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΑ Σ Υ Γ Κ Ε Κ Ρ Ι Μ Ε Ν Α. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΝΟΙΖ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ.ΩΣΤΟΣΟ ΑΝ ΣΤO HEADSTOCK THS STRAT ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ. ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ??? ΤΙ ΚΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΙΑ,ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ Ν ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ Ν ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ,ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ(ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ)ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ Τ ΑΚΡΙΒΟ,ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ,ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΠΑΖΑΡΕΨΩ,ΕΥΓΕΝΙΚΑ Θ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ... LET NOIZ FREEEEEEEEE GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thanasis b Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 +1 αλλα.. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΩ ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΝΙΤΟΡΣ 200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΝΕΙ 198.... ΚΑΙ???? ΤΑ ΧΑ ΠΑΡΕΙ 300 ΚΑΙ ΠΕΣΑΝΕ ΜΕΤΑ.... εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα κανενα ουτε αν τα εχεις και 250 τα μονιτορς σου..αλλα πιστευεις οτι θα τα παρει καποιος ενω εχουν καινουρια λιγοτερο? Δηλαδη εσυ θα τα επαιρνες απο μενα με την ιδια αναλογια τιμων και δεν θα τα επαιρνες καινουρια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
freerock1974 Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 ΦΙΛΕ ΘΑΝΑΣΗ,ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!ΑΛΗΘΕΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΑ.ΤΟ ΕΙΠΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Κ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ(ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ)ΚΑΙ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΑ ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΓΩ Κ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ.(ΚΑΙ ΚΑΝΩ Κ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ) ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ? ΤΕΣΠΑ,ΜΗ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ PROMOTION TA ΗΧΕΙΑ ΤΩΡΑ... ΑΦΟΥ ΕΒΑΛΕΣ +1,ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ-ΠΩΛΗΤΩΝ. ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΑ ΗΧΕΙΑ 50 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ...ΤΙΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ...ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ...ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΚΤΕΣ...ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ... ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ... GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thanasis b Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 Καλα μην σου χαλασω και την αγγελια σου!! Δεν το ειπα γιαυτο! (μην γραφεις με κεφαλαια ειναι σαν να φωναζεις!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
evris Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 Ας αφησουμε κατα μερους τα συλλεκτικα και "ντοπαρισμενα" κομματια με αλλαγμενους μαγνητες, μπρατσα, ηλεκτρικα κλπ... Για τα κοινα μεταχειρισμενα, εμπορικα, μαζικης παραγωγης θα ελεγα ενα 30% κατω του φτηνοτερου καινουριου σαν αφετηρια, μειουμενο αναλογα της καταστασης του οργανου. Φυσικα, αν η κιθαρα δεν μου κανει, οτι τιμη και να εχει (καινουρια η μη) ειναι μαπα αγορα. Και φυσικα αν η κιθαρα μου κανει αυτο το "κλικ", οτι τιμη και να εχει (εντος των δυνατοτητων μου) συζητιεται στο πλαισιο του παραλογισμου της παρορμησης. Πολλοι εχουν αγορασει εις γνωσιν τους ενα μεταχειρισμενο Σμαρτ σε τιμη καινουριου (και βαλε) απλα επειδη η κορη τους τους σεληνιαστηκε: "Αυτο ακριβως θελω! ειναι κουκλιστικο, κοιτα ποσο χαριτωμενο αρκουδακι εχει κρεμασμενο στο καθρεφτακι ... δε με νοιαζει ποσο εχει το καινουριο, αχ αυτο! αυτο! αυτο!". My love for you is ticking clock, Berserker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
skantzos Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 επειδη παρερμηνεύτηκαν αυτά που έγραψα ούτε ηθικολόγησα, ούτε είπα ποτέ να προστατεψουμε κανέναν καημένο! ομάδα συζήτησης είμαστε και είπα ότι ενδεχομένως είναι ενδιαφέρον θέμα να συζητάμε και κάτι κουφές αγγελίες! αλλιώς να μη συζητάμε τίποτα, ούτε για μουσική, ο καθένας ακούει ό,τι θέλει έτσι κι αλλιώς, ούτε όργανα, ούτε μαγαζιά, ούτε τιμές αλλά αφού συζητάμε για όλα αυτά, γιατί να μην πούμε και μια κουβέντα για τις αγγελίες;;; άβατο είναι ;) "[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mij Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Τ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ? Έτσι είναι. Πριν πολλά χρόνια - με δραχμές ακόμα - το '95 περίπου, κάποιος γνωστός μου βρήκε αγγελία στην εφημερίδα ότι πωλείται κιθάρα μάρκας "Γκιμπσον". Παίρνει τηλ. το σηκώνει μια γιαγιά και λέει ότι αυτή πουλούσε τη κιθάρα. Ήταν του άντρα της ο οποίος έπαιζε στα πανηγύρια και ο οποίος είχε πρόσφατα εγκταλείψει το μάταιο τούτο κόσμο. Πόσο θέλεις γιαγιά για τη κιθάρα τη ρωτάει. Δε ξέρω πόσο έχει γιέ μου, είναι πολύ παλιά, αν σου αρέσει πάρτη και δώσε ότι θέλεις για να φύγει από δω. Πηγαίνει ο γνωστός και βλέπει μια του '59. Της έδωσε 50.000 δρχ. (περ. 135€ σημερινά) και τη πήρε. Πόσοι από εμάς θα έδιναν στη γιαγιά τη πραγματική εμπορική-συλλεκτική αξία της Gibson αυτής; Και μη μου πείτε "εγώ θα έδινα 3000 ευρώ" και τέτοιες μπούρδες. Πόσοι θα έδιναν τις 40000 ευρώ που πάει στο ebay για να μη "ρίξουν" τη γιαγιά; ΠΟΣΟΙ;;; ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΙΑ,ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ Ν ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ Ν ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ,ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ(ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ)ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ Τ ΑΚΡΙΒΟ,ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ,ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΠΑΖΑΡΕΨΩ,ΕΥΓΕΝΙΚΑ Θ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ... +69...βεβαίως βεβαίως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alchemist Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2009 Με κάθε σεβασμό προς όλες τις απόψεις (σύμφωνες ή όχι με τη δική μου), επιτρέψτε μου να μην ακολουθήσω το κυνήγι του θησαυρού που ξεκινάει με μια αγοραπωλησία. Καλώς ή κακώς, τα πάντα έχουν μια μέση τιμή. Η τιμή αυτή καθορίζεται από διάφορες παραμέτρους όπως η μάρκα, το μοντέλο, η χρονολογία κατασκευής, η κατάσταση του οργάνου, τα specs του και άλλα. Λέγοντας μέση τιμή εννοώ αυτή που θεωρείται λογική για ένα χ όργανο αναλόγως των προαναφερθέντων παραμέτρων. Αν μια κιθάρα ανήκει στα πολύ καλά κομμάτια της σειράς, τότε μπορεί κανείς να ζητήσει ένα ποσό που να υπερβαίνει λίγο τη μέση τιμή, σε νορμάλ πλαίσια πάντα. Αν έχει κάποιο χτυπητό ψεγάδι, κόβουμε από τη μέση τιμή. And so it goes... Προσωπικά δεν μπαίνω σε διαδικασίες του τύπου "είναι η καλύτερη μεξικάνικη Strat που έχω παίξει ποτέ, πατάει κάτω τις αμερικάνες" και άλλα τέτοια*. Μπορεί να είναι αληθέστατος ο ισχυρισμός αλλά εγώ δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό εκτός κι αν έχω εκτεταμένη εμπειρία από πολλά κομμάτια της ίδιας σειράς και γενικά κάποια πολύ στιβαρά μέτρα σύγκρισης (κοινώς να έχουν περάσει πολλές κιθάρες από τα χέρια μου και δεν έχουν όλοι τέτοια δυνατότητα). Μπορεί για την άποψή μου αυτή να ευθύνεται το γεγονός ότι το βασικό μου όργανο είναι τα πλήκτρα όπου τα κουκιά είναι λίγο-πολύ μετρημένα σε ό,τι αφορά τις τιμές των μεταχειρισμένων. Ακόμα και στις κιθάρες όμως, η άποψή μου είναι ότι κινούμαστε γύρω από κάποιες σταθερές και παίζουμε κοντά σε αυτές, λίγο πάνω και λίγο κάτω αναλόγως την εκάστοτε περίπτωση. Προσωπικά το ακούω δίκαιο σαν σκεπτικό (αν μη τι άλλο)... *Τυχαίο παράδειγμα, δεν αναφέρομαι σε υπαρκτή κατάσταση. Yes it is!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχουν δύο είδη τιμών: Αυτές που ο πωλητής έχει πράγματι ΑΜΕΣΗ ανάγκη τα μετρητά, ή βαριέται να περιμένει πολύ καιρό. Οπότε οι τιμές κυμαίνονται από normal ως super ευκαιρία. Από την άλλη υπάρχουν πωλητές που απλά τους αρέσει να αλλάζουν όργανα ή βαρέθηκαν ένα όργανο αλλά δεν "καίγονται" για λεφτά. Εκεί οι τιμές "παίζουν" από normal ως εξωφτερνικές ;D ;D ;D Πάντως η παροιμία "κάλλιο πέντε και στο χέρι" είναι πάντα επίκαιρη. Ειδικά αν η συνέχεια είναι "παρά εξήμισι και καρτέρι" ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση