bihlas87 Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα σας, σαββατοκύριακο έφτασε, ας κάνουμε καμιά δουλίτσα :). Λοιπόν, έχω ένα blackheart 5ρι κεφάλι και <a href=http://www.noiz.gr/index.php?topic=168483.msg330082#msg330082>μια ημι-diy καμπινα[/url] αλλα σε αντίθεση με τα πρώτα συμπεράσματα που είχα βγάλει τότε, πλέον μου λείπουν τα μπάσα. Εργαλεία και όρεξη υπάρχουν οπότε λέω να αρχισω την κατασκευή μιας καμπίνας με διαστάσεις της προκοπής. Στα παλιότερα θέματα που βρηκα, δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες, οπότε άνοιξα ενα καινούριο. Αρχικά σκέφτηκα να αντιγράψω επακριβώς μια σοβαρή καμπίνα πχ αυτή http://www.mesaboogie.com/Product_Info/Guitar%20Cabinets/COMPACTcabs/Thiele-1x12-LG.htm μετά ομως είπα να ρωτήσω και τα παιδιά... όλο και κάποια ιδέα θα υπάρχει. Ίσως φτιάξω κάτι πιο ευέλικτο, χωρίς ανοίγματα μπροστα αλλα με την πίσω πλευρά χωρισμένη σε 3 αποσπώμενα τμήματα ώστε να δω και πώς θα ακούγεται καλύτερα. Ξύλα κατα πάσα πιθανότητα θα πάρω απο το praktiker, κόντρα πλακέ θαλάσσης γύρω στα 2cm πάχος, ξέρω οτι βγαίνουν σε κομμάτια 1x2.5 μετρα αλλα δεν ξέρω πόσο κοστίζουν, μήπως γνωρίζετε? Ποδαράκια, γωνίες και χειρολαβή θα χρησιμοποιήσω αυτά που έχει η μικρούλα μου, ντύσιμο αργότερα οχι απαραίτητα με δερματίνη αλλα οπωσδήποτε κατι σε cream. Να πω οτι μέσα θα μπεί το tonker και οτι οι διαστάσεις (σε λογικά πλαίσια) δεν αποτελούν πρόβλημα. Ακούω προτάσεις, ευχαριστώ :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Ακούω προτάσεις, ευχαριστώ :) Αννα, να ένα μήλο. Προτάσεις πάνω σε τι; Ασε το Praktiker. Ειναι λίγο περίεργοι στα κοψίματα (και το 15άρι κόντρα πλακέ που έχουν, δεν το είδα σόϊ). Να πας σε κάποιο ξυλουργό (η φτιάχτο μόνος σου μαγαζί) να σου κόψει ακριβώς τις διαστάσεις που θες. Γιατί κόντρα πλακέ; Για ζωντάνια και "συνέργεια" και καλά; Να ξέρεις πάντως ότι το MDF είναι πιο στιβαρό, δουλεύεται καλύτερα αλλά είναι πιο ηχητικά ουδέτερο. Ξέρεις να φτιαχνεις καμπίνες; Υποθέτω με την απλή τεχνική. Καλά δεσίματα και μην τσιγκουνευτείς την κόλλα. Εχεις κάνεις μετρήσεις T&S ; Για την ανοιχτή καμπίνα δεν παίζουν ρόλο αλλά στην κλειστή θέλει λίγη περισσότερη προσοχή να μην σου μπουμάρει. Καλά κάνεις και πας DIY αλλά να ξέρεις ότι από το εμπόριο είναι μακράν πιο φθηνές.... και εύκολες. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 για κλειστή καμπίνα απαιτείται η γνώση όλων των παραμέτρων Thielle ή πώς αλλιώς λέγονται και η χρήση λογισμικού σχεδίασης καμπίνας για να γίνει σωστή δουλειά... για ανοικτή το μόνο που απαιτείται είναι πολύ στιβαρό ξύλο και δέσιμο των κομματιών καλή χειροτεχνία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Babtua Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Ασε το Praktiker. Ειναι λίγο περίεργοι στα κοψίματα Συμφωνώ απόλυτα. Γι αυτό εγώ πλέον πηγαίνω αποκλειστικά Leroy Merlin (που σου κόβει και plexiglass και γυαλί αμα λάχει ναούμε). Και τα ξύλα του τα είδα αρκετά καλά σε ποιότητα, τουλάχιστον εδώ Σαλόνικα... Επίσης συμφωνώ για MDF, χαίρεσαι να το δουλεύεις... Αρβύλες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bihlas87 Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Mε έπιασες πολύ αδιάβαστο. Ασε το Praktiker. Ειναι λίγο περίεργοι στα κοψίματα (και το 15άρι κόντρα πλακέ που έχουν, δεν το είδα σόϊ). Να πας σε κάποιο ξυλουργό (η φτιάχτο μόνος σου μαγαζί) να σου κόψει ακριβώς τις διαστάσεις που θες. To praktiker το σκέφτηκα λόγω κόστους αν και δεν έχω την παραμικρή ιδέα απο τιμές. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν αλλα diy καταστήματα εδώ πάνω. Κοψίματα θέλω να τα κάνω μόνος μου, να βγάλει και λίγα απ τα λεφτά της η σέγα. Αν είναι φτηνό το ξύλο θα αγοράσω περισσότερο απο οσο μου χρειάζεται ώστε να έχω και περιθώρια δοκιμών σε κοψίματα και φυσικά λάθους. Γιατί κόντρα πλακέ; Για ζωντάνια και "συνέργεια" και καλά; Να ξέρεις πάντως ότι το MDF είναι πιο στιβαρό, δουλεύεται καλύτερα αλλά είναι πιο ηχητικά ουδέτερο. Τη ζώντανια και την συνέργεια πρωτη φορά την ακούω. Απλα φαντάστηκα πως για να το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι έχει καλή αναλογία κόστους/αντοχής. Το mdf δεν θα είναι πολύ βαρύ? Ξέρεις να φτιαχνεις καμπίνες; Υποθέτω με την απλή τεχνική. Καλά δεσίματα και μην τσιγκουνευτείς την κόλλα. Ξέρεις να φτιαχνεις καμπίνες; Υποθέτω με την απλή τεχνική. Καλά δεσίματα και μην τσιγκουνευτείς την κόλλα. Όχι βέβαια ;D αν ήξερα θα είχα φτιάξει ήδη. Αν και δεν είμαι σίγουρος ποιά εννοείς απλή, μάλλον την απλή έχω στο μυαλό μου. Όχι μόνο δεν θα τσιγκουνευτώ αλλα βάλω και βίδες για σιγουριά. Εχεις κάνεις μετρήσεις T&S ; Για την ανοιχτή καμπίνα δεν παίζουν ρόλο αλλά στην κλειστή θέλει λίγη περισσότερη προσοχή να μην σου μπουμάρει. Και πάλι όχι. Για αυτό αρχικά σκεφτόμουν ακριβές αντίγραφο αν φτιάξω κλειστή. Καλά κάνεις και πας DIY αλλά να ξέρεις ότι από το εμπόριο είναι μακράν πιο φθηνές.... και εύκολες. Τώρα με ξαφνιάζεις, νόμιζα οτι έγινε κατανοήτο οτι δεν σκοπεύω να φτιάξω κάτι ποιοτικό, μελετημένο κλπ. Πολύ απλα, έχω ένα καλό μεγάφωνο σε μια κακή καμπίνα απο την όποια λείπουν κυρίως μπάσα και ψάχνω ένα οικονομικό τρόπο να βελτιώσω την κατάσταση, να περάσω κάποιες ώρες μαστορεύοντας και να μάθω και κάτι απο την όλη διαδικάσια. Με γνώμονα το χαμηλό κόστος ξεκινάω, αν τύχει και τα καταφέρω έχει καλώς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Κατ' αρχήν δεν είναι ανάγκη να είναι diy μαγαζί. Ξυλουργείο της γειτονιάς μπορεί να στα κόψει. Αν τον βρεις και χαλαρό έχεις το bonus της κουβέντας και θα τσιμπήσεις και κάτι σαν γνώση. Το κοντρα πλακέ θαλάσσης λειτουργεί σε συνέργεια με το μεγάφωνο (δονείται και αυτό) συμβάλλοντας. Εχει αντοχή. Οπως έχει και το mdf. Οποιο και τα δύο να αφήσεις μέσα στη βροχή, δεν θα του καλοαρέσει. Το θέμα διαφοράς βάρους σε 16mm mdf ή κόντρα πλακέ για ένα 12ιντσο είναι περισσότερο ζήτημα που απασχολεί τους κατασκευαστές που παράγουν και μεταφέρουν μαζικά και όχι έναν ιδιώτη. Η κλειστή καμπίνα προϋποθέτει μέτρηση των παραμέτρων Thiele & Small (T&S) του μεγαφώνου. Δεν είναι κάτι δραματικό. Το Winisd (freeware) είναι πρακτικό και βοηθάει πολύ. Εάν σκεφτείς, ξύλα, κόλες, γωνίες, μπογιές, ντυσίματα, σίτες, ποδαράκια και χειρολαβές (άσε την ταλαιπωρία) και βλέπεις στα 58 μια χαρά καμπίνα mdf στη καλύβα του Θωμά .............. να μην σε πικράνω. Εάν το αντικείμενο όμως είναι το diy, σβήσε αυτά που είπα και φτιάχτην. Για να μην πω για την κουκλίτσα την Epiphone που έχει και το Lαdy Luck bonus κανονάκι (το οποίο το βγάζεις και το πουλάς άμα θες). Α ναι. Αν η καμπίνα σου η προηγούμενη ήταν ανοιχτή και σου λείπουν μπάσα, με καινούρια καμπίνα έστω και καλής ποιότητας, μπάσα δεν θα βρείς. Αρα, ή φταίει το μεγάφωνο, ή ο σχεδιασμός της καμπίνας για το μεγάφωνο. Αρα ή αλλάζεις μεγάφωνο, ή φτιάχνεις / παίρνεις κλειστή καμπίνα ή στη χειρότερη semi (epiphone). Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Αρα ή αλλάζεις μεγάφωνο, ή φτιάχνεις / παίρνεις κλειστή καμπίνα ή στη χειρότερη semi (epiphone). Aν αναφερεσαι στην κλασσικη αξια με το Lady Luck, ειναι τελειως κλειστη απο πισω, εκτος αν χανω κατι (την ειχα για καποιο καιρο, ΑΨΟΓΗ για αυτο που κοστιζει και οχι μονο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Σε αυτήν αναφέρομαι. Δεν είναι τελείως κλειστή. Η σίτα που έχει από πίσω, εκτονώνει τον ήχο. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Σε αυτήν αναφέρομαι. Δεν είναι τελείως κλειστή. Η σίτα που έχει από πίσω, εκτονώνει τον ήχο. ΑΧΑ! Δε το ξερα αυτο, thanks for the info. Οπως και να εχει, η καμπινουλα σκοτωνει και ο μονος λογος που την εδωσα τοτε ηταν οτι δε μπορουσα να την χρησιμοποιησω πλεον λογω αλλαγης ενισχυτη. Οποτε bihla αν δε κατσει η φαση DIY δοκιμασε την. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bihlas87 Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2009 Τελικά πήγα μια βόλτα στο praktiker, είχε 15mm κόντρα πλακέ στα 24.5 ευρώ το τετραγωνικό και 16mm mdf στα 10.5. Μετά απο το σόκ που έπαθα με την διαφορά τιμής ξενέρωσα, τους είχε τελειώσει το mdf. Συμφωνώ απόλυτα. Γι αυτό εγώ πλέον πηγαίνω αποκλειστικά Leroy Merlin (που σου κόβει και plexiglass και γυαλί αμα λάχει ναούμε). Και τα ξύλα του τα είδα αρκετά καλά σε ποιότητα, τουλάχιστον εδώ Σαλόνικα... Επίσης συμφωνώ για MDF, χαίρεσαι να το δουλεύεις... Την επόμενη παρασκευή ανοίγει και εδώ Leroy Merlin (σήμερα το έμαθα) ;) Εάν το αντικείμενο όμως είναι το diy, σβήσε αυτά που είπα και φτιάχτην. Με το κόστος που βλέπω οτι θα μου βγεί (χωρίς ντύσιμο), αξίζει σίγουρα μια προσπάθεια, θα το αφήσω για την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξουν και τα Leroy. Θα μαζέψω και μερικές πληροφορίες απο diy sites... στην τελική ξύλα είναι, και να μην μου βγεί η καμπίνα την λύνω και φτιάχνω τραπεζάκια :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση