Προς το περιεχόμενο

βοηθεια για αγορα πεταλλιων

gris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 78
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ουτε για αστειο μη το λες αυτο....εκτος οτι εχει χαλια ηχο δεν εχει ουτε τα μισα functions του Hardwire & φυσικα ΤΟ σπουδαιοτερο δηλ.tap tempo.

Kαι όμως! Και τα δυο έχουν tap tempo. Θα σου πω όμως τι το κάνει καλύτερο:

(α) Μου αρέσει πολύ περισσότερο το modulated delay του, ενώ το αντίστοιχο του Hardwire κατ'εμέ είναι πολύ "chewey", εξαιρετικά κιτς και το απεχθάνομαι. Επίσης, γενικά μου αρέσει περισσότερο ο ήχος του, ειδικά στην προσομοίωση του αναλογικού.

(β) Και τα δυο έχουν tap tempo, με τη διαφορά ότι το Hardwire το έχει μόνο αν το κρατήσεις πατημένο τουλάχιστον για 3 δευτ. ενώ το Boss όχι μονο έχει την ίδια λειτουργία αν το επιθυμείς, αλλά το ενεργοποιεί και με εξωτερικό κοντρόλ - τεράστιο προσόν. Kάτσε εσύ στο λάιβ να κρατάς πατημένο 3 δευτ. ή περισσότερο το Hardwire και μετά να περάσεις το χρόνο σου ενώ μετά θα πρέπει να το ξαναπατήσεις τουλάχιστον ΑΛΛΑ 3 sec για να το κλείσεις, ενώ οι άλλοι θα το έχουν κάνει σε χρόνο dt on the fly στο Boss, θα έχουν αφήσει το καθοριστικό pedal on/off στο ίδιο το πετάλι και θα σε χαζεύουν...  ;D :P

(γ) Όχι μόνο απουσιάζουν μεγαλοπρεπώς κάθε είδους εξωτερικά κοντρόλ στο Hardwire αλλά στο Boss μπορείς να συνδέσεις και expression pedal (που αλλάζει σχεδόν κάθε παράμετρο) αντί για το διακόπτη του tap tempo.

(δ) Το Boss έχει και subdivisions στους χρόνους, ενώ το Hardwire όχι.

(ε) Το Boss έχει πολύ περισσότερο χρόνο για looping (40 sec εναντίον 20sec του άλλου).

(στ) Τελευταίο και ίσως σημαντικότερο (μαζί με το δύσχρηστο tap tempo του Hardwire): το Boss μπορεί να φτιάξει διαφορετικά delays στα δυο του στέρεο κανάλια, για πειραματισμούς σε στυλ Edge, ενώ το Hardwire... το μαντέψατε... όχι.  :D

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως εμενα ο ηχος του δεν μου αρεσε καθολου σε σχεση με αυτο του HW & βεβαια συγκρινοντας τα παντα με αυτο που εγω θεωρω κορυφαιο delay δηλ.αυτο της TL (που ετσι κι αλλοιως τα παταει και τα δυο κατω για πλακα... ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Πλάι πλάι δεν τα έχω βάλει, μπορεί το Hardwire να ακούγεται όντως ωραιότερα... και πιο πιστό στον ήχο χωρίς το εφφέ... αλλά στο ταπ τέμπο νομίζω πως έχουν κάνει φάουλ! Δεν με πολυαφορά πάντως μιας και αν είναι να πάρω κάτι με tap tempo πάω για άλλες λύσεις (πχ. το εξαιρετικό Space Echo της Boss ή κάτι πιο ασυνήθιστο)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Tο μονο σιγουρο ειναι οτι στις μερες μας εχουμε

πολλες και καλες επιλογες τοσο στα πεταλια οσο

στις πεταλιερες. Aπο εκει και περα τα αυτια του

καθενα μας ακουνε διαφορετικα πραγματα, οχι

αναγκαια καλυτερα ή χειροτερα.

Eγω θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια στη vox στα πεταλια που εκανε σε συνεργασια με τον satriani.Πραγματικα απορω πως οταν αναφερονται delay κανεις δεν αναφερει το καταπληκτικο time machine αν και δεν ξερω αν θα το βαλω στην αλυσιδα μου, οχι πριν ακουσω καλα και το nova..

Για μενα το ποιο σημαντικο απο ολα παντως ειναι το ποσο αληθινο touch μπορω να εχω με καθε πεταλι-πεταλιερα δηλαδη κατα ποσο πλησιαζει το οταν εισαι συνδεμενος απευθειας στον ενισχυτη και το ποιο σημαντικο οσο λιγοτερο tonesucking(ετσι γραφεται?) γινεται(τι να την κανω την ποιοτητα εφε αν το σημα μου γινει  :P)

• Moderator

'Ηχος: Muse,Radiohead, Porcupine Tree...

Βudget: 400 ευρώ.

Τα links είναι ενδεικτικά, περισότερο για να βοηθήσουν τον φίλο αν δεν ξέρει τα συγκεκριμένα πετάλια.

Distortion: Marshall Shredmaster. Το χρησιμοποιεί και ο κιθαρίστας των Radiohead και μάλιστα σε transistor ενισχυτή! Φυσικά βγάζει gain a la porcupine tree για πλάκα...Γύρω στα 100-120 ευρώ και τελείωσες από gain (και δεν θα το αλλάξεις μετά από 2 χρόνια, υπάρχει σε άπειρα "ψαγμένα" pedalboards.

http://cgi.ebay.co.uk/MARSHALL-SHREDMASTER-Very-Rare-Discontinued-Boxed_W0QQitemZ260493020821QQcmdZViewItemQQptZUK_Guitar_Accessories?hash=item3ca6980e95

Compressor: Carl Martin Opto-Compressor (για την τιμή του, ανίκητο, όπως και όλη η vintage σειρά του Carl Martin. Φυσικά μακριά από λύσεις του τύπου Boss CS3).

http://cgi.ebay.co.uk/Carl-Martin-Opto-Compressor-Vintage-Series-Pedal_W0QQitemZ380110019173QQcmdZViewItemQQptZUK_Musical_Instruments_Outboards_Effects_MJ?hash=item5880529a65

Κάτω από 100 ευρώ...

Wah: Eδώ αισθάνομαι ότι περιορίζομαι λίγο απ' το bugdet, αλλά μιας και τη θές για high gain...

Dunlop 535Q: Πολύ ευέλικτο, all around wah με γνώμονα την τιμή:

http://cgi.ebay.com/Dunlop-Crybaby-535Q-Multi-Wah-New-Auth-Dealer_W0QQitemZ280413247930QQcmdZViewItemQQptZGuitar_Accessories?hash=item4149ee99ba.

Περίπου 100 ευρώ.

Αν το θές να συνεργάζεται με το Fuzz Factory καλύτερα δώσε κάτι παραπάνω (40-50 ευρώ) και πάρε το RMC Wizard Wah.

Delay: MXR Carbon Copy

http://cgi.ebay.co.uk/NEW-MXR-Carbon-Copy-Analog-Delay-FREE-S-H-M169_W0QQitemZ370277507767QQcmdZViewItemQQptZGuitar_Accessories?hash=item56364262b7

Περίπου 100 ευρώ.

Για οverdrive δεν έβαλα, αλλά για τους ήχους που ανέφερες, δεν είναι και πολ΄απαραίτητο. Μπορείς απλά να boostaρεις me τον κομπρέσορα και να πετύχεις το αποτέλεσμα που θές.

Φυσικά θα τα αγοράσεις όλα μεταχειρισμένα, κι αν δεν σε ικανοποιεί κάποτε κάποιο θα το πουλήσεις στην ίδια τιμή, να μη χάσεις και τα λεφτά σου.

Κάτι ακόμα: Θεωρώ ότι σε καμιά περίπτωση δεν μαθαίνεις να συνδέεις πετάλια, παίρνοντας μια πεταλιέρα πρώτον και δεύτερον οι πεταλιέρες υστερούν ακόμα (ΙΜΗΟ) σε overdrives/distortions. Eίναι πολύ καλές στα modulation effects παρόλα αυτά.

Στα modulation effects το θεμα ψηφιακό/αναλογικό είναι καθαρά θεμα γούστου θεωρώ.

Με delay παίζαμε και πρίν το tap tempo.

Θα μοστράρω ποτέ εγώ το cost effectiveness του σετάπ μου, ή αν πάμε στο άλλο στρατόπεδο, θα φιγουράρω τα και καλά "ψαγμένα" μου πετάλια? Ποτέ! Κι εσύ μπορεί να επιμένεις ότι αυτή είναι η λύση για άνω των 6-7, υπάρχουν και άλλοι όπως εγώ όμως που παίζουν με 10

Εννοείς οτι εχεις καποιον ήχο που χρειαζεται 10 πεταλια για να αναπαραχθεί ή οτι θελεις να επιλεξεις απο τους συνδυασμους των ηχων κάποιων απο τα 10 πεταλια?

Παντως αν θες 10 ταυτοχρονα, σου προτεινω να παρεις 2 Μ9 και 1 Μ13 ;D ;D

Γενικα, θα ηθελα πολυ να ερθω να μαλλιοτραβηχτω κι εγω στη συζητηση πεταλιερα vs πεταλακια, αλλα το εκανα πρόσφατα και ψάχνω καποιo θεμα με ξύλα ηλεκτρικής, που εχει περασει περισσότερος καιρος ;D

H συζητηση παρεκτραπηκε παντως λογω αυτης της δηλωσης :

κριμα να χεις λαμπα και να την θαψεις με μια πεταλιερα!

Δεν στεκει, δεν εχει επιχειρηματα και παραπληροφορει. Για να το καταλαβει αυτό κάποιος αρκεί να ακούει. Αλλα επειδη πολυς κόσμος "ακούει" συμφωνα με το πόσο κοστίζει κάτι, υπάρχει και θεωρητικό υπόβαθρο γύρω από την επεξεργασία σήματος που βοηθάει στη διατύπωση των παραμέτρων για συζητηση σε σωστή βάση.

Η συνέχεια όμως ειναι πολύ χειρότερη :

με αυτο εννοω οτι αν χρησιμοποιει το ψηφιο (πεταλιερες), χανει τις δυναμικες του λαμπατου ενισχυτη....

Γιατι, ανάμεσα στα άλλα, ερχεται σε αντιφαση με τη δηλωση του ΙΔΙΟΥ ΠΟΣΤΕΡ οτι το T-rex Delay , που ειναι ΨΗΦΙΑΚΟ ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ.

Ε τι να κανουμε μετα? Flamewar και αγιος ο θεός :D ;D ;D

H συζητηση παρεκτραπηκε παντως λογω αυτης της δηλωσης :

.....................

Δεν στεκει, δεν εχει επιχειρηματα και παραπληροφορει. Για να το καταλαβει αυτό κάποιος αρκεί να ακούει. Αλλα επειδη πολυς κόσμος "ακούει" συμφωνα με το πόσο κοστίζει κάτι, υπάρχει και θεωρητικό υπόβαθρο γύρω από την επεξεργασία σήματος που βοηθάει στη διατύπωση των παραμέτρων για συζητηση σε σωστή βάση.

Η συνέχεια όμως ειναι πολύ χειρότερη :

.......................

γι'αυτά τα 2 τσίνησα και γώ ;D

όπως και να'χει παντως, η πιο διαχρονική και πανταχου παρούσα στο φόρουμ θέση, και που με βρισκει απόλυτα συμφωνο, ειναι η εξής

εξω απο την πλακα, ας ειμαστε λιγο σοβαροι,αν  καποιος ξερει να χρησιμοποιησει ΣΩΣΤΑ τα εφε του ειτε εχει πεταλακια, ειτε πεταλιερα δεν θα θαψει...καμμια λαμπα.... ;D

400 απο τα μηνυματα του SF εμπεριέχουν αυτό ;D

a classic player now...

ξεχασα επισης να ρωτησω για volume pedal...τεσπα καθε προταση δεκτη...

ανακεφαλαιωνω...ακουω porcupine tree , radiohead, muse , pink floyd..

εχω    ενισχυτη    laney vc-15

κιθαρα        fender stratocaster

πεταλλια        zvez fuzz factory

digitech whammy 4

απο οτι καταλαβα ολα τα παραπανω πεταλλια που προαναφερθηκαν μπορουν να συνυπαρξουν με αυτα που ηδη εχω χωρις θορυβους....καλο θα ηταν ομως να τα δοκιμασω μονος μου...σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι εντελως αρχαριος... 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου