Προς το περιεχόμενο

αγαπημενος κιθαριστας των ΜΗ κιθαριστων ομως!!

fuZZed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον να αναρωτηθούμε ποιους κιθαρίστες προτιμούν οι ΜΗ μουσικοί. Οι απλοί ακροατές-φίλοι της μουσικής.  ;)

Ναι αλλά υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που ακούει μόνο και δεν παίζει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Νομίζω ότι όλο και κάποιος θα υπάρχει (εγώ ας πούμε, τις τελευταίες 10 μέρες  ;D ;D ;D) αλλά γι'αυτό είπα "να αναρωτηθούμε".

Βασικά σκέφτομαι ότι, μια τέτοια διαδικασία, θα μπορούσε να βάλει κάποιον κιθαρίστα σε έναν πιο "λειτουργικό" μουσικό δρόμο... αν τον ενδιαφέρει δηλαδή η γνώμη των ακροατών του. Δεν εννοώ να προσαρμόσει το παίξιμο και τον ήχο του "σ'αυτό που αρέσει", αλλά να προσπαθήσει να καταλάβει τι είναι αυτό που, κατά βάθος, "μιλάει" στην ψυχή του ακροατή όταν ακούει την κιθάρα (σε ηχογράφηση, live, whatevah).  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Νομίζω ότι όλο και κάποιος θα υπάρχει (εγώ ας πούμε, τις τελευταίες 10 μέρες  ;D ;D ;D) αλλά γι'αυτό είπα "να αναρωτηθούμε".

Βασικά σκέφτομαι ότι, μια τέτοια διαδικασία, θα μπορούσε να βάλει κάποιον κιθαρίστα σε έναν πιο "λειτουργικό" μουσικό δρόμο... αν τον ενδιαφέρει δηλαδή η γνώμη των ακροατών του. Δεν εννοώ να προσαρμόσει το παίξιμο και τον ήχο του "σ'αυτό που αρέσει", αλλά να προσπαθήσει να καταλάβει τι είναι αυτό που, κατά βάθος, "μιλάει" στην ψυχή του ακροατή όταν ακούει την κιθάρα (σε ηχογράφηση, live, whatevah).  ;)

Αυτό όμως έχει να κάνει πολύ με το αν ο εν λόγω μουσικός (ας μην περιοριστούμε στους κιθαρίστες) ακούει εντελώς αποστειρωμένα από τα συναισθήματά του και κοιτάζει μόνο την τεχνική αρτιότητα (σε παίξιμο και σε ήχο) ή αν νιώθει αυτό που παίζει και λέει, που νομίζω θα έπρεπε πάντα να είναι το ζητούμενο.

Για αυτό δεν ξέρω αλλά ξέρω οτί τουλάχιστον εγώ ΝΟΜΙΖΩ οτι παίζω και κυρίως ακούω!!!!!!!

LA ROJΑ ARMADA

Για αυτό δεν ξέρω αλλά ξέρω οτί τουλάχιστον εγώ ΝΟΜΙΖΩ οτι παίζω και κυρίως ακούω!!!!!!!

Και που το ξέρεις πως όντως ακούς και δε νομίζεις ότι ακούς; :P  ;D ;D ;D

Αυτό όμως έχει να κάνει πολύ με το αν ο εν λόγω μουσικός (ας μην περιοριστούμε στους κιθαρίστες) ακούει εντελώς αποστειρωμένα από τα συναισθήματά του και κοιτάζει μόνο την τεχνική αρτιότητα (σε παίξιμο και σε ήχο) ή αν νιώθει αυτό που παίζει και λέει, που νομίζω θα έπρεπε πάντα να είναι το ζητούμενο.

Χμμμ... όχι, νομίζω ότι είναι ακριβώς το αντίθετο (εκτός αν διάβασα "ανάποδα" το post σου!).

Νομίζω ότι το πρόβλημα στους περισσότερους κιθαρίστες τουλάχιστον, είναι ότι αναλλώνονται στην αναζήτηση ακριβώς της τεχνικής αρτιότητας, του "τέλειου" ήχου, κλπ, χωρίς να κοιτάνε αν αυτό που δίνουν κάνει "γκελ" στους ακροατές τους, τουλάχιστον σε ένα επίπεδο βαθύτερο του εντυπωσιασμού. Τουλάχιστον αυτό θεωρώ εγώ σαν πρόβλημα που εμποδίζει τους περισσότερους να αφεθούν, αν θέλεις, συναισθηματικά και ψυχικά και να βγάλουν αυτό που έχουν μέσα τους. Σίγουρα αν κάτι είναι αυθεντικό σε κάποιους θα γίνει αγαπητό, άσχετα αν έχουν μουσικές γνώσεις ή όχι.

Χμμμ... όχι, νομίζω ότι είναι ακριβώς το αντίθετο (εκτός αν διάβασα "ανάποδα" το post σου!).

Ναι το διάβασες ανάποδα. Τα ίδια λέμε, απλά εσύ καταδεικνύεις την πραγματικότητα στους περισσότερους κιθαρίστες, οι οποίοι απλά δεν παίζουν με την καρδιά/ ψυχή / συναίσθημά τους, αλλά λιώνουν σε τέλειους ήχους όργανα, εφέ και λοιπά άλλα κουρδισμένα ξύλα :P

Ναι το διάβασες ανάποδα. Τα ίδια λέμε, απλά εσύ καταδεικνύεις την πραγματικότητα στους περισσότερους κιθαρίστες, οι οποίοι απλά δεν παίζουν με την καρδιά/ ψυχή / συναίσθημά τους, αλλά λιώνουν σε τέλειους ήχους όργανα, εφέ και λοιπά άλλα κουρδισμένα ξύλα :P

Ώπα, κοπελιά, μη μου το χαλάς.  :P Αν κάποιος θέλει κιθάρα από Τίμιο Ξύλο για να βγάλει τα σώψυχά του μεγειά του με χαρά του. Μη το πάμε εκεί...

Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι οι μη-μουσικοί ακούνε πρώτα απ'όλα ένα ωραίο κομμάτι. Αν το κομμάτι είναι άντε γεια, και ο κιθαρίστας γιος του... Ορφέα, δε γίνεται τίποτα.

Θα διακινδύνευα να πω ότι οι περισσότεροι απλοί ακροατές θα απολάμβαναν ένα σόλο του Gilmour ή του Santana όπως αναφέρθηκε, και θα προσθέσω και τον George Benson... ή θα τους άρεσε χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί ένα κομμάτι των U2 (και διάφορων άλλων με κλώνους του Edge στην κιθάρα).

Δεύτερη εικασία: σε κάθε μουσικό με άλλο όργανο, αρέσει ο κιθαρίστας που θα ήθελε -δυνητικά- να παίζει μαζί του. Για σκεφτείτε το...  ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου