faltsoo Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 Και η Μπεθυ μου άρεθε (λιγότερο, αλλά φωνάρα). Όμωθ ο Θανάθηθ Γκαιφυλλιάθ έχει πάει και θε μια Eurovision (Autostop).....Νομιδω δε, ότι ήταν ο Θάκηθ τηθ εποχήθ του. Πιάσε μια FIX. δεν εχει παει σε καμια ευροβιζιον... το δε οτοστοπ , ηταν ενα απο τα πρωτα μποεμ - χιπικα - των λουλουδιων, τραγουδια της εποχης και το ειχε γραψει ο Ψαριανος (...που να σου εξηγωωω) κλειδωσε το παει ψοφησε . one more pls .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 Marathon, πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω πληροφορίες, και με ενημέρωσαν απο το Ιατρικό Αθηνών ότι στα 6 τεστ κοπώσεως δίνουν δώρο μια προληπτική κολονοσκόπηση. (Θέλουμε φώτος και κλίπς) ;D :D :P Mην τα βάζεις μαζί μου... ;D ;D ;D φώτο δεν έχω, πάρε κλιπς. ΥΓ studio54GR, φύγε από το δωμάτιο melancolie.mp3 Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
studio54GR Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ 1968 ΘΑΝ. ΓΚΑΪΦΥΛΛΙΑΣ LYRA ΜΙΝΙ LΡ 1971 ΩΤΟ ΣΤΟΠ LYRA 1971 ΚΗΠΟΣ LYRA 1975 ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΙΝΟS 1985 ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΡΟLYGRAM 1991 ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ ΚYΤΤΑΡΟ 1993 ΤΟΠΙΟ ΜYΣΤΙΚΟ SΟΝY 1994 ΝYΧΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΤΕΦΙ ΠΑ.ΚΕ.ΘΡΑ. 1996 ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΚYΤΤΑΡΟ 1997 TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΥΤΤΑΡΟ «Ματιές», Καβάλα, Μάρτιος 1999 ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΪΦΥΛΛΙΑΣ Άλλο είναι αυτό???? Φτου λάθος έκανα??? Φεύγω για να μην με διώξουν...+ :D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :D :D :D :D :D :D Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
faltsoo Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 Στο διαγωνισμό Eurovision 1980 που έγινε στη Χάγη, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την Άννα Βίσση. Το τραγούδι “Ωτοστοπ” πήρε τη 13η θέση στο διαγωνισμό. ;D Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί κανείς με τον τραγουδοποιό Θανάση Γκαϊφύλλια. Δεν είναι δύσκολο ούτε να κουβεντιάσει κανείς μαζί του για δίσκους & μουσικές, & στο τέλος να βγει από το δισκάδικό του με δύο-τρία cd παραμάσχαλα, που δεν προγραμμάτιζε να αγοράσει.Μοναδική προϋπόθεση για όλα αυτά τα ευχάριστα να βρίσκεται ο ενδιαφερόμενος στην Κομοτηνή. Ο στιχουργός, συνθέτης & τραγουδιστής Θανάσης Γκαϊφύλλιας γεννήθηκε στο Σουφλί, στο τέλος της δεκαετίας του ’50, & μεγάλωσε στη Θράκη, από όπου έφυγε κάποια στιγμή για την Αθήνα, μονάχα για να ξαναγυρίσει, ωριμότερος & συνειδητοποιημένος σχετικά με την απόφασή του αυτή. Εκεί, στην Κομοτηνή, ο Γκαϊφύλλιας δε σταμάτησε να ασχολείται με τη μουσική, παρά τις δυσκολίες που λογικά συνάντησε, αλλά αντίθετα κατάφερε σιγά σιγά να δημιουργήσει γύρω του μία ομάδα μουσικών, χριστιανών & μουσουλμάνων, αξιοποιώντας το δυναμικό της περιοχής. Μερικά χρόνια πριν, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ενώ βρισκόταν για εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, έγραψε στο ξενοδοχείο όπου έμενε ένα τραγούδι συγκινητικό, ένα τραγούδι που αναφερόταν στη συνύπαρξη χριστιανών & μουσουλμάνων. Το τραγούδι ονομάστηκε "Κομοτηνή", & μιλούσε για την ιδιαίτερη πατρίδα του Γκαϊφύλλια, τον τόπο καταγωγής του, & τον τόπο στον οποίο έχει επιλέξει να ζει, να εργάζεται & να δημιουργεί τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Γκαϊφύλιας πάντως έζησε & εργάστηκε στην Αθήνα για αρκετά χρόνια, & έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70, με τραγούδια "κοινωνικού ρομαντισμού", όπως ονομάστηκαν από κάποιους, τραγούδια με ροκ ύφος, που μιλούσαν με άμεσο & σαφή τρόπο για τα προβλήματα των ανθρώπων της γενιάς του, μέσα από μελωδίες & στίχους του ίδιου, & με "όργανο" την χαρακτηριστική, εκφραστική, έντονη φωνή του. Τα τελευταία χρόνια ο Γκαϊφύλιας ασχολείται (& συμβάλλει) στην "κοινή παραγωγή πολιτισμού στη Θράκη", όπως ο ίδιος λέει, συνεργαζόμενος στις δουλειές του με μουσουλμάνους μουσικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το cd single "Τραγούδι της τιμής", ένα τραγούδι του μουσουλμάνου Τζεμ Καρατζάφ, που ηχογραφήθηκε μαζί με ένα κομμάτι του Γκαϊφύλλια , χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο, μικτή ορχήστρα, με χριστιανούς & μουσουλμάνους μουσικούς. Όλα αυτά βέβαια για τον Θανάση Γκαϊφύλλια, αλλά & για όλους όσους ζούνε στην Κομοτηνή, & στην υπόλοιπη Θράκη, φαντάζουν απολύτως φυσιολογικά, καθώς έχουν μάθει από χρόνια να συμβιώνουν ειρηνικά με τους μουσουλμάνους, μοιραζόμενοι μια κοινή καθημερινότητα. Μια σημαντική & ιδιαίτερη δουλειά του Γκαϊφύλλια, στην οποία αξίζει κανείς να σταθεί, είναι η παλαιότερη "Ατέλειωτη Εκδρομή", αλλά & πιο πρόσφατος δίσκος "Βραδυάζει", που κυκλοφόρησε το ’91, με την σύζυγο του Γκαϊφύλλια, Λία Τζιαμπάζη, στα φωνητικά. Το ’98 κυκλοφόρησε & ο δίσκος "Σταβέντο" (που σημαίνει απάνεμο λιμάνι), στον οποίο δίσκο συμμετέχει μια 15μελής χορωδία από νέους, ενταγμένους στο πρόγραμμα μεθαδόνης, που εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει εξάλλου συνεργαστεί εκτενώς, & συνεχίζει να συνεργάζεται, με θρακιώτες & μακεδονίτες μουσικούς, όπως τον Ξανθιώτη συνθέτη Γιώργο Φραντζολά, την τραγουδίστρια Μαρία Φωτίου & άλλους, ενώ έχει επιμεληθεί & την ηχογράφηση του δίσκου "Επί πτυχίω", με μουσική & στίχους πρώην φοιτητών του Δημοκριτείου, όπως του Λάκη Λαζόπουλου, του πρώην πρύτανη Γιάννη Πανούση, & του νέου τραγουδοποιού Κώστα Λειβαδά. Παρ’ό,τι ο δίσκος κυκλοφορεί μόνο στην Κομοτηνή, πάει εκεί πάρα πολύ καλά. Κατά καιρούς ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας κατεβαίνει στη Θεσσαλονίκη & την Αθήνα για ζωντανές εμφανίσεις, ενώ έχει συνεργαστεί σε συναυλίες με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη & άλλους. απο Μ.I.C. one more pls .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 Δεν έβαζες ένα απλό λινκ; Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
tsirobill Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 faltsoo ειμαι σιγουρος οτι ο Θανασης Γκαϊφυλλιας αν σε ακουγε τωρα θα ηταν πολυ περηφανος για σενα...μπραβο σου... :P " Όταν θα'στε ευτυχισμένοι... " Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
faltsoo Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2009 faltsoo ειμαι σιγουρος οτι ο Θανασης Γκαϊφυλλιας αν σε ακουγε τωρα θα ηταν πολυ περηφανος για σενα...μπραβο σου... :P Δεν νομιζω να ειναι περηφανος ...για μενα εγω δεν ειμαι βιογραφος , αντιγραφη εκανα , για περισσοτερες πληροφοριες. Εξαλλου οι αποψεις μου και οι μουσικες μου προτιμησεις, ειναι στην αντιπερα οχθη . Οσο για την ''γλωσσα'' '' :P'' μονο η κορη μου εχει ακομα το δικαιωμα. . one more pls .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση