fuZZed Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2009 εχει δουλεψει καποιος φιλος απ εδω το παρακατω πεταλακι??? Ψαχνω κατι μεταξυ od και distortion για να βαλω μετα τη tonelab se. Αυτο που μου κινησε τη περιεργια ειναι οτι απ οσο λεει ενδεικνυται για λαμπατους χωρις master vol.. κ ο ενισχυτης μου ειναι τετοιος.. Επιθυμω εναν σφιχτο ηχο,ογκωδη και ψιλοαμερικανια, περισσοτερο για ρυθμικα και οχι τοσο για σολο μιας και βρισκω ακομα τη tonelab ζεστη για αυτη τη δουλεια... ιδου κυριοι!! :P http://www.fulltone.com/stpframe.html Γιατρός!!! Τι γιατρός?? Μετεωρολόγος..!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2009 Υπάρχουν τρεις εκδόσεις και έχω παίξει με τις δυο πρώτες, ενώ την τρίτη την έχω μόνο ακούσει. Δεν είναι για την δουλειά που το θες. Το πρώτο ήταν ένα ωραίο boost με αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης, που μυστηριωδώς ταίριαζε μουσικά περισσότερο με single coils παρά με humbuckers. Είχε ένα γενναίο περιεχόμενο σε μπάσα, κάτι που βοηθούσε σίγουρα τους single coils, αλλά αρκετές φορές "λάσπωνε" τους humbuckers. Βρήκα κι αυτό που είχα γράψει παλιά σε ένα άλλο αμερικάνικο φόρουμ (η εντύπωσή μου ότι προτιμά single coils άλλαξε από τότε): Model 1 was mainly a plain... fat boost. Nothing more than that. While able to give a healthy amount of volume boost to any guitar that you would plug in without preferring strats or humbuckers, and also able to fatten up the sound of previous pedals that were placed before it (or provide a nice push to the next ones), I recall that it lacked character, especially in the critical boost pedal market where if you lack character, well... you're doomed. Plus, people always seemed to associate it with other pedals (boosting or fattening up others - something that a million other pedals can do), and never regarding it with a personality of its own. Ο Fuller κατηγορήθηκε ότι είχε αντιγράψει ένα σχέδιο από άλλον κατασκευαστή - η αλήθεια είναι ότι και οι δυο είχαν tweakάρει ένα σχεδιάκι για boosts δημοσιευμένο σε ένα παλιό περιοδικό ηλεκτρονικών. Η επόμενη έκδοση, κατά τα λεγόμενά του, ήταν "βελτιωμένη" και δεν έφερε καμία σχέση σχεδιαστικά με την προηγούμενη, ίσως και για να αποφευχθεί η κακοτοπιά που λίγο έλειψε να τον φέρει στα δικαστήρια. Η δεύτερη λοιπόν είναι ένα ωραιότατο boost που όπως όλα, αναλαμβάνει να "σπρώξει" έναν λαμπάτο ενισχυτή έτσι ώστε να τον βοηθήσει να βγάλει φυσικό overdrive, ή για να φτιαχτεί ένας ωραίος ήχος για σόλο τη στιγμή που απαιτείται ένα volume jump απέναντι σε όλους τους άλλους συμπαίκτες. Βγάζει λίγο και δικό του drive επάνω σε καθαρό ενισχυτή, το οποίο είναι πράγματι φανταστικό, μουσικότατο και με υπέροχο crunchy ηχόχρωμα, θυμίζοντας λίγο το ήπιο od πχ. ενός Deluxe Reverb. Σέβεται ιδιαίτερα τον φυσικό ήχο της κιθάρας (περισσότερο από την v.1), και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του. Και πάλι δουλεύει καλύτερα με single coils μιας και το έχω δοκιμάσει και με στρατ, και με LP. Ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι ο σχεδιαστής, ο Mike Fuller, είναι... βαμμένος strat player. Ουσιαστικά είχε φτιαχτεί από την ανάγκη του να πουσάρει τους vintage non-master vol ενισχυτές του όπως τους Bluesbreaker, τους Deluxe Reverb, τους Plexi κλπ. Και φτάνουμε στην v.3. Όσα λέει το σάιτ αληθεύουν, και γενικά η περιγραφή είναι spot on. Eξωτερικά δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Έχει απίστευτο clean headroom και το drive του δίνει αξιοθαύμαστο αρμονικό περιεχόμενο στον ήχο, αν και βέβαια σαν drive είναι λίγο μιας και το αυτόνομο gain δεν είναι η κανονική δουλειά του, παρά μόνο υπάρχει εκεί για να κάνει τις καταστάσεις κάπως πιο ενδιαφέρουσες όταν κάνει τις καημένες τις λάμπες να... υποφέρουν. Σε αρκετά από τα κουμπάκια του υπάρχει σημαντική διαφορά μετά το 2 o'clock, κάτι που είναι έξυπνο σαν ιδέα και που βοηθάει αρκετά το tweaking του ήχου (εδώ υπάρχει μια πιθανότητα να μπερδεύω αυτή την ιδιότητα με το Fulltone Catalyst, oπότε μη το πάρεις πολύ τοις μετρητοίς). Γενικά, αν θες μια λύση για boost με προσωπικότητα (κυρίως για single coils όμως, και ιδανικά για στρατ με ήπιους μαγνήτες), τότε το συστήνω ανεπιφύλακτα. Eσύ όμως ψάχνεις για od ή dist, και αυτή την δουλειά δεν την κάνει μόνο του. Θα μπορούσες να το αγοράσεις και να δεις αν σου κάνει, όμως το πρόβλημα με τα Fulltone είναι ότι αν και φτηνά στην Αμερική, στην Ευρώπη κοστίζουν πάρα πολύ. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2009 Moderator Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2009 Ποιόν ενισχυτή έχεις; Όταν λες "αμερικανιά" επειδή στο μυαλό μου έχω διάφορα και διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα, τι ακριβώς εννοείς; Tέλος, υπάρχει κάποιο όριο στο budget; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fuZZed Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 κατ αρχην ενα μεγαλο ευχαριστω στον bloody sunday για την αναλυτικοτατη περιγραφη του, κ για το χρονο του!!!! Φιλε kpeyos εχω εναν traynor 15 watt,12'' μεγαφωνο με el84 τελικες.. Οταν λεω αμερικανια σκεψου κατι σε στυλ lucather, δλδ οχι οχι τοσο metal αλλα να τραβαει σε ριφοειδη παιξιματα,(εχω strat με humbucker που παρολα αυτα ομως υστερει σε αυτο το τομεα) κ με καποιο ογκο. Γενικα θα ηθελα κατι παραπανω σε γκαζι απο το γνωστο ηχοχρωμα της classic rock 70's σκηνης. Γιατρός!!! Τι γιατρός?? Μετεωρολόγος..!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
allobarr Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 ..έχει δίκιο ο bloody sunday..σαν αυτόνομο drive είναι λίγο.. εγώ πάντως για τέτοιες δουλειές και όχι μόνο, χρησιμοποιώ το sansamp classic (και το gt2 παραπλήσιο είναι..), το οποίο θεωρώ ποιοτικότατο και πολύ ευέλικτο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fuZZed Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 ποπο.. αυτο εχει πολυ πραμα.. Φανταζομαι οτι θα καλυπτει μεγαλη γκαμα.. εε?? Γιατι υφος πιστευεις οτι ενδυκνειται περισσοτερο? Αλλαγες στις ρυθμισεις μπορεις να κανεις γρηγορα σε συνθηκες live ή τα κουμπια του ειναι υπερευαισθητα??? Υ.Γ. τσιμπαει λιγο ομως βλεπω >:( Υ.Γ. Δεν ανεφερα παραπανω οτι αυτο που θα αγοραζα προοριζεται για το καθαρο καναλι του ενισχυτη που αναφερω παραπανω.. Επισης παντρευεται ευκολα με πολλους λαμπατους??? thanxxxxx!!!!!!!!!! Γιατρός!!! Τι γιατρός?? Μετεωρολόγος..!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
allobarr Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 ποπο.. αυτο εχει πολυ πραμα.. Φανταζομαι οτι θα καλυπτει μεγαλη γκαμα.. εε?? Γιατι υφος πιστευεις οτι ενδυκνειται περισσοτερο? Αλλαγες στις ρυθμισεις μπορεις να κανεις γρηγορα σε συνθηκες live ή τα κουμπια του ειναι υπερευαισθητα??? Υ.Γ. τσιμπαει λιγο ομως βλεπω >:( Υ.Γ. Δεν ανεφερα παραπανω οτι αυτο που θα αγοραζα προοριζεται για το καθαρο καναλι του ενισχυτη που αναφερω παραπανω.. Επισης παντρευεται ευκολα με πολλους λαμπατους??? thanxxxxx!!!!!!!!!! πιάνει τα ηχοχρώματα των fender, marshall, mesa boogie από σχεδόν καθαρό και ήπιο overdrive εώς βαρύ distortion.. το classic τσιμπάει σε τιμή και είναι πολύ ακριβό ως καινούργιο..επίσης τα switch-άκια του είναι πολύ μικρά και αλλάζουν με στυλό, κατσαβιδάκι κτλ άρα για live, δύσκολο το βλέπω.. το gt-2 από την άλλη είναι αισθητά πιό φτηνό και στις αγγελίες το έχω δει κατά καιρούς στα 120 ευρώ, αν θυμάμαι καλά.. ..είχε παραπλήσια χροιά σε 2-3 λαμπάτους που το δοκίμασα..εγώ το βρίσκω πολύ πρακτικό, δουλεύω κυρίως τα fender, boogie ηχοχρώματα.. βρές το να το δοκιμάσεις , λέω εγώ.. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση