Προς το περιεχόμενο

Γλυκάθηκε η γριά στις πρόβες.......

Προτεινόμενες αναρτήσεις

..........και θέλει και να τις γράφει.

Καλημέρα λοιπόν σε όλους τους συμφορουμίτες.

Εψαξα στο "Recording.. " αλλά δεν καλύφθηκα ακριβώς και για αυτό θα ήθελα τα φώτα σας.

Είμαστε μια τετραμελής ομάδα κατόχων μουσικών οργάνων οι οποίοι μαζευόμαστε μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι του ντράμερ (how original) και ταλαιπωρούμε τα όργανά μας. Δύο κιθάρες, μπάσο, ντραμς (κανονική, όχι ηλεκτρονική) και φωνή. Ο καθείς έχει τα όργανά του και τους ενισχυτές του.

Η φωνή είναι μια θλιβερή υπόθεση καθότι παίρνει την προενίσχυση (eq & reverb) από έναν μικρό ενισχυτή κιθάρας και χρησιμοποιεί το τελικό κομμάτι ενός audio ενισχυτή για να οδηγήσει δυο DIY γομαροηχεία. Καλά όλα αυτά και μέχρι στιγμής δεν χαλιόμασταν.

Ντύσαμε και όλο το δωμάτιο (8 με 9 τμ) με ρικοφόν, βάλαμε και κανα δυο μπασοπαγίδες (τεράστια ρολά χαρτιού στις γωνίες να σπάνε τα στάσιμα... μπου χαχα).

Πήραμε και καλύτερους ενισχυτές, πήραμε και καινούρια πεταλάκια και τι καλά που είμαστε. Επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, αρχίσαμε να θέλουμε να ακούμε και τι παίζουμε προκειμένου να διορθόσουμε τα πολλά λάθη και εξαλείψουμε τις οιεσδήποτε ψευδαισθήσεις.

Μια φτηνοαπόπειρα με ένα USB πυκνωτικό στο laptop δεν έφερε αποτελέσματα.

Ετσι λοιπόν είπαμε να λύσουμε το πρόβλημα φωνής και εγγραφής με έναν σμπάρο και να πάρουμε μια μικρή αυτοενισχυόμενη κονσόλα. Να τονίσω με όσο σθένος διαθέτω ότι το κόστος δεν είναι ο απλώς κυρίαρχος παράγοντας αλλά Ο καθοριστικός παράγοντας. Ετσι λοιπον ένα power mixer με 4-6 κανάλια, με καμια 200W στα 4ohm για να περνάει η φωνή, να βάλουμε εν καιρώ και κάποιο εξτρα μικρόφωνα που θα πιάνουν τον χώρο σε πολλαπλά σημεία και από το line out στη καρτούλα του laptop με το τσαμποaudacity και τύφλα να χουν τα Abbey....

Αλλά στο κόστος που κοίταζα, οι αυτοενισχυόμενες μου φαινόταν όχι απλώς κάπως αλλά καθόλου.... Εκτός αν κάνω λάθος.

Και λέω, μήπως είναι καλύτερα να πάμε σε μία μεταχειρισμένη ντεμί 8/12καναλη για εγγραφή στο laptop (με εξωτερικό σκληρό) με έναν φθηνο (στα 100€ περίπου) τελικό (για τη φωνή σε monitor γιατί όλα τα άλλα βγαίνουν από amps) ή μήπως μια power mixer Proel M500με USB (μπορώ να τη βρώ κοντά στα 280 που είναι λίγο πανω από το όριό μας) ή κάποια άλλη αυτοενισχυόμενη που έχετε να προτείνετε είναι η καλύτερη λύση στη περίπτωσή μας και ξεμπερδεύουμε;

Πέρα από τα μικρόφωνα, υπάρχει και κάτι άλλο που είναι απαραίτητο να έχουμε;

Εσείς ξέρετε σαφώς και μακράν καλύτερα και θα ήθελα να με καθοδηγήσετε.

Διατηρείστε στο μυαλό σας ότι το πάρα πολύ χαμηλό κόστος, καθορίζει τις επιλογές μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ Να προσθέσω και κάτι πολύ σημαντικό.

Είμαστε παντελώς άσχετοι ως προς το recording, με χρόνο λιγότερο και από το budget μας. Ετσι για να το κάνω πιο δύσκολο.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 48
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Βάλε κάτι πιο σχετικό στον τίτλο ντε  ;)

Μερικές απορίες:

α) τι ύψος έχει το δωμάτιο (μικρό δεν είναι, πως χωράτε;);

β) δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο για μένα τι θέλετε να κάνετε. Και να λύσετε το θέμα vocals και να ηχογραφήσετε μέσω της λύσης αυτής (ή κάνω λάθος);

γ) Για ηχογράφηση μπαμ και κάτω υπάρχούν αυτά τα ωραία μηχανηματάκια:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=154367.0

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Βάλε κάτι πιο σχετικό στον τίτλο ντε  ;)

Μερικές απορίες:

α) τι ύψος έχει το δωμάτιο (μικρό δεν είναι, πως χωράτε;);

β) δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο για μένα τι θέλετε να κάνετε. Και να λύσετε το θέμα vocals και να ηχογραφήσετε μέσω της λύσης αυτής (ή κάνω λάθος);

γ) Για ηχογράφηση μπαμ και κάτω υπάρχούν αυτά τα ωραία μηχανηματάκια:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=154367.0

Έχεις δίκιο αλλά είναι πιασάρικος.  ;D

α) Κοντά στα 3. Μια χαρά χωράμε. Απλώς δεν χοροπηδάμε.

β) Οχι δεν κάνεις. Αν γίνεται. Διαφορετικά c' est la vie.

γ) Για δώστο pretty please στον κοινό κάφρο  ;) για μία (μόνο, promise) δοκιμή και να δούμε πόσα αχλάδια..........

Αυτοτιούνε θές?

Εεεεεε ; Αν εννοείς αυτό που μου χαλάει τις παραφωνίες, όχι. Εκεί είναι όλα μας τα λεφτά.

Κατεβασε ενα free DAW στο laptop σου.(η αγορασε αυτο  http://www.thomann.de/gr/cakewalk_sonar_homestudio_7.htm)

Παρε μια FW καρτα ηχου με 8 καναλια (ετσι κι αλλοιως θα σου χρειαστει ).Συνδεσε την εξοδο της με εναν φτηνο stereo power amp & αυτον στα γομαροηχεια

Ανοιξε το daw.....ως δια μαγειας θα δεις μπροστα σου μια...ΚΟΝΣΟΛΛΑ και θα εχεις και τη δυνατοτητα να βαλεις ΟΤΙ ΕΦΕ γουσταρεις (και ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ) σε καθε ενα απο τα 8 καναλια που θα χρησιμοποιεις.

ΕΤΟΙΜΟΣ.

Φυσικα θα μπορεις και να ηχογραφεις οτι παιζετε.....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

γ) Για δώστο pretty please στον κοινό κάφρο  ;) για μία (μόνο, promise) δοκιμή και να δούμε πόσα αχλάδια..........

Απο τη μικρη μου εμπειρια με εγγραφες σε φορητα recorders , εχω καταληξει οτι παιζουν καθοριστικο ρολο οι παραγοντες :

1)ρυθμιση του recorder (input gain κλπ)

2)τοποθέτηση του στο χωρο

3)παιξιμο της μπαντας (δυναμικες κλπ)

Νομιζω οτι σε ενα σταθερο χωρο και με σταθερη μπαντα, μπορεις να βρεις τις καταλληλες ρυθμισεις για βελτιστο αποτελεσμα, αρα με μια δοκιμη δεν νομιζω οτι βγαζεις ακρη.

Παντως εγω το παρηγγειλα και θα γραψω εκτενως οταν ερθει.

Καλημέρα,

Αυτό το είδες?

http://www.noiz.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=16363

Δεν προσδιόρισες το budget σου, οπότε δεν ξέρω τί είναι πολλά και τί λίγα.

Αλλά αυτή η κονσόλα σίγουρα θα κάνει τη δουλειά που θέλεις και όχι μόνο, αν συνυπολογίσεις τις καλές κριτικές και τις καθαρές προενισχύσεις και το ενσωματομένο USB audio interface, είναι value for money.

Με μικρόφωνα σε τόσο μικρό χώρο, πρέπει να κάνεις δοκιμές για:

1ον: Αποφυγή ανακλάσεων απο μή καλυμένα σημεία

2ον: Αποφυγή υπεροδήγησης, ειδικά στα μπάσσα

3ον: Αποτροπή εγγραφής πολύ υψηλών συχνοτήτων 10-11Κ+ (ειδικά αν είναι απο overdiver κιθάρες)

Τέλος, πόσα μικρόφωνα έχεις διαθέσιμα και τι?

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Έχεις δίκιο αλλά είναι πιασάρικος.  ;D

α) Κοντά στα 3. Μια χαρά χωράμε. Απλώς δεν χοροπηδάμε.

β) Οχι δεν κάνεις. Αν γίνεται. Διαφορετικά c' est la vie.

Εεεεεε ; Αν εννοείς αυτό που μου χαλάει τις παραφωνίες, όχι. Εκεί είναι όλα μας τα λεφτά.

Δυστυχώς δεν το έχω ακόμα το ζουμ (αλλά μάλλον σύντομα) οπότε όταν με το καλό, ευχαρίστως  ;)

Κατεβασε ενα free DAW στο laptop σου.(η αγορασε αυτο  http://www.thomann.de/gr/cakewalk_sonar_homestudio_7.htm)

Παρε μια FW καρτα ηχου με 8 καναλια (ετσι κι αλλοιως θα σου χρειαστει ).Συνδεσε την εξοδο της με εναν φτηνο stereo power amp & αυτον στα γομαροηχεια

Ανοιξε το daw.....ως δια μαγειας θα δεις μπροστα σου μια...ΚΟΝΣΟΛΛΑ και θα εχεις και τη δυνατοτητα να βαλεις ΟΤΙ ΕΦΕ γουσταρεις (και ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ) σε καθε ενα απο τα 8 καναλια που θα χρησιμοποιεις.

ΕΤΟΙΜΟΣ.

Φυσικα θα μπορεις και να ηχογραφεις οτι παιζετε.....

Καλά τα λέει ο SF μόνο που δεν ξέρω κατά πόσο θέλετε να μπλέξετε με laptop όταν παίζετε.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Σωστό σαν σκέψη αλλά έχω την εντύπωση ότι οι πολυκάναλες firewire πάνε ψηλά. Εάν αντικαθιστούσα την κάρτα με 8κάναλο Usb mixer;

Απο τη μικρη μου εμπειρια με εγγραφες σε φορητα recorders , εχω καταληξει οτι παιζουν καθοριστικο ρολο οι παραγοντες :

1)ρυθμιση του recorder (input gain κλπ)

2)τοποθέτηση του στο χωρο

3)παιξιμο της μπαντας (δυναμικες κλπ)

Το ξέρω, δεν το ξέρω νομίζεις; Και με τον Οτρογότθο να μην μπορεί να βάλει σιλανσιέ στις μπαγκέτες του..........

Αλλά κακό δεν θα κάνει  ;)

Καλημέρα,

Αυτό το είδες?

http://www.noiz.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=16363

Δεν προσδιόρισες το budget σου, οπότε δεν ξέρω τί είναι πολλά και τί λίγα.

Αλλά αυτή η κονσόλα σίγουρα θα κάνει τη δουλειά που θέλεις και όχι μόνο, αν συνυπολογίσεις τις καλές κριτικές και τις καθαρές προενισχύσεις και το ενσωματομένο USB audio interface, είναι value for money.

Με μικρόφωνα σε τόσο μικρό χώρο, πρέπει να κάνεις δοκιμές για:

1ον: Αποφυγή ανακλάσεων απο μή καλυμένα σημεία

2ον: Αποφυγή υπεροδήγησης, ειδικά στα μπάσσα

3ον: Αποτροπή εγγραφής πολύ υψηλών συχνοτήτων 10-11Κ+ (ειδικά αν είναι απο overdiver κιθάρες)

Τέλος, πόσα μικρόφωνα έχεις διαθέσιμα και τι?

Ναι το είδα. Πολύ καλό φαίνεται (αν και το USB αν δεν κάνω λάθος είναι 1.1).

Και ως σκέτη κονσόλα (μαζί με τον power που χρειάζεται) αρχίζει και ξεφεύγει...

Αλλά pas mal.

Για αυτό σκεφτόμουνα ή το <A HREF="http://www.proelgroup.com/proel/en/soundreinforcement/product.jsp?id_prod=11762886808510&id_scat=11625505415560&id_cat=11652456288980">M8USB</A> μαζί με έναν φθηνό power ή τον <A HREF="http://www.proelgroup.com/proel/en/soundreinforcement/product.jsp?id_prod=11762982995840&id_scat=11625505415560&id_cat=11652456288980">M500USB</A> μπαμ και κάτω.

Η τέλος πάντων κάτι αντίστοιχο

Εμεις παλια χρησιπομοποιουσαμε καμερα, και ηχογραφουσαμε με το μικροφωνο της. Η ποιοτητα ηταν πολυ καλη συν οτι μπορουσαμε να δουμε τις αντιδρασεις μας καθως παιζαμε. Αφου προκειται απλα για προβα δεν θα με απασχολουσε πολυ, εμεις απο τοτε που χρησιμοποιησαμε την καμερα διαγραψαμε την ιδεα τησ κονσολας γιατι πολυ απλα θελαμε να ακουμε τα λαθη μας και μονο και οχι να ''ηχογραφουμε'' demo.

Ειναι μεγαλη παγιδα να αρχισεις να παιρνεις μηχανηματα, γιατι ολο προσθετεις με τον καιρο και τελικα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ηχογραφεις την προβα. Ακομη και τα καλυτερα μηχανηματα να παρεις, εαν ο χωρος σου δεν εινια καταλληλος για ηχογραφηση το αποτελεσμα θα ειναι πολυ μετριο για να το μιξαρεις και να το κανεις CD

Βεβαια μπορεις να μην θελεις να το πας σοβαρα, αλλα δεν βλεπω το λογο να γεμισεις με καλωδια και κονσολες σε ενα μικρο χωρο απλα για μια προβα.

Δανεισου μια καμερα απο ενα φιλο σου και κανε μια δοκιμη (Μπορω να σου στειλω ενα αρχειο να δεις πως ακουγεται η προβα μας)

Νικος

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου