Προς το περιεχόμενο

Ludwig Super Sensitive κλιπ

Haris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας για το τι ακριβώς σημαίνει χαμηλό, μεσαίο και ψηλό κούρδισμα, δεν ψάχνεις δηλαδή συγκεκριμένες νότες.

Έχει να κάνει με το πώς ακούγεται το τύμπανο στα διάφορα κουρδίσματα.

Π.χ. για μένα, το "χαμηλό" κούρδισμα είναι το χαμηλότερο δυνατό στο οποίο το τύμπανο έχει καλό – για τα δικά μου δεδομένα – ήχο. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποια τύμπανα μπορεί αυτό που εγώ θεωρώ χαμηλό να είναι για κάποιον άλλο μεσαίο ή το αντίστροφο. Από κει και μετά, ανεβαίνοντας, μπορείς να περάσεις όλες τις διαβαθμίσεις, με βασικό κριτήριο το πόσο καλά σου ακούγεται εσένα.

Γενικά για κάθε τύμπανο υπάρχει ένα εύρος κουρδίσματος το οποίο λειτουργεί καλύτερα. Κάτω ή επάνω απ' αυτό, απλά δεν… Αυτό το εύρος σχετίζεται με το μέγεθος, την ποιότητα κατασκευής, το υλικό κ.λπ., και μπορεί να είναι μικρό ή μεγάλο, αλλά σίγουρα υπάρχει, ακόμη και στα πιο φτηνά σετ.

Το χαμηλό κούρδισμα τα σπάει...

Αν και εγώ οπαδός των υψηλων, μπορώ να πω ότι δεν μου ακούστηκε και τόσο καλα...

Γενικά πάντως θα προτιμούσα το κλασικό supraphonic...

Γενικά τα black beauty brass 14x6.5 είναι απο τα καλύτερα ταμπούρα πού εχω ακουσει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου