Προς το περιεχόμενο

Προστασία στο PC

WilliamSats

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η αλήθεια είναι ότι οι λινουξάδες γράφουν τους ιούς για να εκνευριστεί ο κόσμος με το Windows και να στραφεί στο linux  ;D ;D ;D

Πέρα από την πλάκα, είναι ασφαλέστερο λόγω δομής στα δικαιώματα χρηστών. Δηλαδή, έστω ότι έχεις ένα κακόβουλο πρόγραμμα και εκτελείται. Η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει περιορίζεται στον προσωπικό σου φάκελο, διότι στους υπόλοιπους φακέλους δεν έχεις δικαίωμα εγγραφής, οπότε δεν μπορεί να τροποποιήσει τα αρχεία τους, άρα δεν μπορεί να καταστρέψει το σύστημα.

Αλλά ξαναλέω, ένα μολυσμένο αρχείο είναι μολυσμένο. Αν εγώ έχω ένα τέτοιο και δεν το καθαρίσω (γιατί δεν το ξέρω αφού δεν έχω antivirus) και το δώσω στον φίλο μου τον Τάκη με ένα φλασάκι, θα μολύνω τον υπολογιστή του Τάκη ο οποίος τρέχει windows (και ακούει doors  ;D ;D ;D)

Shoot him again. His soul is still dancing...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν βλέπω επιλογή της Avastαχτης ελαφρότητας του Avast, οπότε δεν ψηφίζω. Σπανιότατα δίνει κάνα alarm, σε σχέση πάντα με απόπειρες σύνδεσης με site που έχουν trojan.

Αν δεν επισκέπτεσαι σκοτεινές γειτονιές του internet (τσόντες και πειρατικά sites) και προσέχεις τι e-mail ανοίγει (ή ακόμα καλύτερα χρησιμοποιείς web-mail) δε νομίζω ότι διατρέχεις μεγάλο κίνδυνο στις μέρες μας. Τουλάχιστον όχι τέτοιον που να αγγίζει τα όρια της παράνοιας που εμφανίζουν οι εταιρείες anti-virus s/w.

Σημ.: Βέβαια θα μου πεις χωρίς τις σκοτεινές γειτονιές του το internet είναι τόσο συναρπαστικό όσο η ζωή κατάκοιτου συνταξιούχου, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα  ;D 

Δεν χρησιμοποιω ποτε antivirus. Aρκει ενα καλο firewall.

Ακριβώς το ανάποδο από ότι κάνω εγώ δηλαδή!

Στο μηχανάκι με win, nod32. Στο άλλο που τρέχω mandriva, τίποτα.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Τα παλαιοτερα Norton ηταν θεοβαρια...εκαναν καθε υπολογιστη να σερνεται. Και δεν ηταν και τρομερα απο πλευρα προστασιας. Για αυτο ειχα γυρισει και εγω για λιγο σε NOD32 και AVG.

Εβαλα πριν απο αρκετους μηνες το καινουργιο Norton, σκεφτηκα να του δωσω μια ευκαιρια ακομα επειδη ακουγα οτι (επιτελους) το ελαφρυνανε. Οντως σε συγκριση με παλαιοτερα norton, καμια σχεση! Δε καταλαβαινεις καν οτι τρεχει/σκαναρει (που λεει ο λογος). Σε αυτους τους μηνες που το εχω δεν εχω κολλησει κανενα υιο (καλο αυτο) και δεν σερνεται ο υπολογιστης μου (παλι καλο!).

Ψηφος στο Norton λοιπον.

Ποτέ δεν μου άρεσαν οι σουίτες του νόρτον, θεόβαριες ήταν, και θεόβαριες παραμένουν IMHO.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

μπορείς να το αλλάξεις ωστε να μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα και εμείς που δε ψηφίσαμε? (επειδή δεν έχει avast στις επιλογες :P)

a classic player now...

μπορείς να το αλλάξεις ωστε να μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα και εμείς που δε ψηφίσαμε? (επειδή δεν έχει avast στις επιλογες :P)

Συγγνώμη για την παράληψη του Avast, είναι πλέον μέσα και τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε όλους.

(γι'αυτό σας είπα απο την αρχή οτι μπορεί να έχω ξεχάσει κάτι)

Και να πω και ένα τρικ με linux:

Αν έχουμε μολυσμένο υπολογιστή και με κάποιο τρόπο (συνήθος με τα ίδια τα antivirus), εντοπίσουμε τα αρχεία που μας κάνουν ζημιά, φτιάχνουμε ένα bootable δισκάκι με μία έκδοση linux (πχ εγώ έχω το puppy linux).

Μόλις "μπουτάρει", μπαίνουμε στο φάκελο με τα μολυσμένα αρχεία, εντοπίζουμε το αρχείο το σβήνουμε και τέλος. Σε περίπτωση που το αρχείο δημιουργηθεί ξανά, ακολουθάμε την παραπάνω διαδικασία και μετά μπαίνουμε στα windows σε safe mode, πηγαίνουμε εκεί που ήταν το αρχείο και φτιάχνουμε ένα καινούργιο με το notepad και στη συνέχεια το αποθηκεύουμε με το όνομα του μολυσμένου αρχείο. Τέλος κλειδώνουμε το αρχείο που φτιάξαμε, με ένα απο τα πολλά προγράμματα που κυκλοφορούν γι'αυτή τη δουλειά (κλείδωμα αρχείων και φακέλων) και πλέον ο ιός δεν μπορεί να αναδημιουργηθεί.

Αυτή η τεχνική δεν σας απαλάσει απ'τους ιούς, απλά του κατεστεί αδρανές, οπότε και έχετε το κεφάλι σας ύσηχο (μέχρι κάποιο update να το καθαρίσει τελείως).

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Νιώθωντας τύψεις για το πόσο αδιάφορα αντιμετώπισα το θέμα, έβαλα στα windows το avast (τζάμπα γαρ). Παίζει κ να το χρειαζόταν. Τα πάντα όλα βρήκε :P

Η ψήφος μου πάει εκεί...

(Τέρμα κ τα 666 μηνύματα :/ )

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου