Προς το περιεχόμενο

Μια δημοσκόπιση για το gear (εκτός από κιθάρες)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κυρίως αναλογικά πεταλάκια wah και λαμπάτο ...τρώω στη μάπα μπόλικο θόρυβο και μικροφωνισμούς αλλά θα ζήσω πιστεύω... ;D

Όχι άλλο σόλο ρε παιδιά.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κυρίως αναλογικά πεταλάκια wah και λαμπάτο ...τρώω στη μάπα μπόλικο θόρυβο και μικροφωνισμούς αλλά θα ζήσω πιστεύω... ;D

Βάλε ένα isp decimator και καθάρισες  ;)

never compromise tone for features....

Προς το παρόν τουλάχιστον, με λίγο πάνω από 100 μέλη να έχουν ψηφίσει, το αποτέλεσμα είναι σχετικά αναμενόμενο. Ωστόσο ίσως θα έπρεπε να γίνουν κάποιες διευκρινήσεις από τους συμμετέχοντες:

1) Η πλειοψηφία των κιθαριστών (δεν ξέρω πόσοι μπασσίστες ψήφισαν, να μας πουν!), επιμένει σε "πατροπαράδοτες" λύσεις, πεταλάκια+λαμπάτος ενισχυτής.

2) Τα πολυεφφέ/πεταλιέρες έχουν ισχυρή παρουσία, ενώ αρκετοί έχουν ήδη δηλώσει ότι χρησιμοποιούν έναν συνδιασμό τους με πετάλια (ή, εναλλακτικά)

3) Από τη στιγμή που άλλαξε ο προσανατολισμός του poll, με τις πολλαπλές επιλογές, δεν ξέρω αν οι χρήστες solid state ενισχυτών τους χρησιμοποιούν αποκλειστικά, ή αν μεγάλο μέρος των ψήφων προέρχεται από αυτους που έχουν ΚΑΙ κάποιον solid state ενισχυτή που χρησιμοποιούν μια στις τόσες. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να διευκρινησθεί.

4) Τα rack effects και γενικά οι λύσεις τύπου δεκαετίας '80  ;D με pre/τελικούς, φαίνεται ότι έχουν υποχωρήσει πλέον δραστικά (πάλι δεν ξέρω αν, σε κάποιες περιπτώσεις, αποτελούν "υπολείματα" παλιού rig που ο ιδιοκτήτης τους δεν θέλει για συναισθηματικούς λόγους, ή δεν μπορεί, να "ξεφορτωθεί")

5) Πιο "περιπετειώδεις" λύσεις τύπου modeling, MIDI κλπ δεν φαίνονται να έχουν μεγάλη απήχηση, πάνω από 10% πάντως απαντά ότι χρησιμοποιεί computer software. Εδώ η ερώτηση είναι αν εννοούν τη χρήση τους σε ηχογραφήσεις, που δεν αφορά το poll, ή για παίξιμο (που αφορά το ερώτημα).

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

1) Η πλειοψηφία των κιθαριστών (δεν ξέρω πόσοι μπασσίστες ψήφισαν, να μας πουν!), επιμένει σε "πατροπαράδοτες" λύσεις, πεταλάκια+λαμπάτος ενισχυτής.

Μια ψήφισε σίγουρα, αλλά solid state :)

3) Από τη στιγμή που άλλαξε ο προσανατολισμός του poll, με τις πολλαπλές επιλογές, δεν ξέρω αν οι χρήστες solid state ενισχυτών τους χρησιμοποιούν αποκλειστικά, ή αν μεγάλο μέρος των ψήφων προέρχεται από αυτους που έχουν ΚΑΙ κάποιον solid state ενισχυτή που χρησιμοποιούν μια στις τόσες. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να διευκρινησθεί.

Αποκλειστικά λόγω τιμής και εμπειριών (lol). Θέλω κάποια στιγμή να δοκιμάσω λάμπα. Δεδομένου ότι αρέσκομαι στον παλιατζούρικο ήχο, παίζει και να μ αρέσει :) :)

5) Πιο "περιπετειώδεις" λύσεις τύπου modeling, MIDI κλπ δεν φαίνονται να έχουν μεγάλη απήχηση, πάνω από 10% πάντως απαντά ότι χρησιμοποιεί computer software. Εδώ η ερώτηση είναι αν εννοούν τη χρήση τους σε ηχογραφήσεις, που δεν αφορά το poll, ή για παίξιμο (που αφορά το ερώτημα).

Και για ηχογράφηση και μελέτη σπίτι χρησιμοποιώ προσομοίωση καμπίνας - καρφί στην κάρτα ήχου.

Ευχαριστώ Εύη, με πρόλαβες, γιατί ένα ερώτημα είναι και πόσοι ψήφοι στους solid state προέρχονται αποκλειστικά από μπασσίστες.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Ευχαριστώ Εύη, με πρόλαβες, γιατί ένα ερώτημα είναι και πόσοι ψήφοι στους solid state προέρχονται αποκλειστικά από μπασσίστες.  ;)

Πιάσε ακόμα μια ψήφο από μένα μάστορα.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Λυχνίες και πεταλάκια από 'μένα αποκλειστικά (όπως έχετε καταλάβει  ;D )

και υπάρχει και ένας solid state αν θέλω να παίξω για κανένα μισάωρο μόνο, ή αν είναι πολύ προχωρημένη η ώρα.

Shoot him again. His soul is still dancing...

Λοιπον ψηφισα με το που ανοιξε το poll αλλα τοποθετουμαι τωρα:

Ψηφισα τα εξης:

1) Λαμπατος ενισχυτης. Λογοι αυτονοητοι. Εχω στην κατοχη μου και solid state/modelling ενισχυτη αλλα ΔΕΝ τον επελεξα παρολο που τον χρησιμοποιω. Ο λογος, οτι τον χρησιμοποιω μονο για practice και μονο οταν δεν εχω τον λαμπατο μου στην διαθεση μου (aka ειμαι σε διακοπες).

2) Πεταλια...κλασσικα.

3) Εφφε σε rack. Ειμαι κατοχος εδω και λιγο καιρο ενος G-Sharp που χρησιμοποιω για reverb κυριως. Δεν εχω καποιο κολλημα εναντιον των rack, ειδικα οταν προκειται για εφε οπως reverb, οπου θελω πολλες επιλογες και παραμετροποιηση σε μεγαλο βαθμο και δεν καιγομαι να το εχω στα ποδια μου για τρομερα γρηγορες αλλαγες (ενω ενα OD θελω να το εχω στα ποδια μου, σε περιπτωση που mid solo μου ερθει να προσθεσω gain...συμβαινει συχνα).

4) Computer Software. Δεν το κανω πολυ συχνα, αλλα εχω σκασει μυτη σε τζαμαρισμα με καρτα ηχου - λαπιτοπι και καρφι στο PA...δεν ειναι κακη λυση, ειδικα αν δεν εχει ενισχυτες το μαγαζι/μερος που θα παιξεις σου λυνει τα χερια. Αν βεβαια δεν διαθετεις floor controller οι αλλαγες ηχων ειναι ολιγον δυσκολες.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου