Προς το περιεχόμενο

Μια δημοσκόπιση για το gear (εκτός από κιθάρες)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ξαναφέρνω το θέμα στην επιφάνεια, για τα τελικά (??) συμπεράσματα.

Με ένα σημαντικό ποσοστό των ενεργών μελών του Noiz να έχει ψηφίσει, κατά τη γνώμη μου προκύπτουν οι ακόλουθες παρατηρήσεις:

1) Η μεγάλη πλειοψηφία παίζει με λαμπάτο ενισχυτή. Η έντονη παρουσία του πρώτου στις επιλογές των παικτών, θεωρώ προσωπικά ότι είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την ραγδαία πτώση των τιμών τα τελευταία 5-6 χρόνια, αλλά και τη διαθεσιμότητα πλέον πολλών μικρών και οικονομικών ενισχυτών λυχνίας. Κατά συνέπεια μπορούν πλέον όλοι να αποκτήσουν έναν, χωρίς να τινάξουν την πιστωτική τους, αλλά ούτε και τα αυτιά/νεύρα των γειτόνων!

2) Οι solid state φαίνεται ότι πλέον αποτελούν δευτερεύουσα επιλογή και μάλιστα πολλοί απάντησαν ότι έχουν έναν τέτοιο σαν "δεύτερο", για εξάσκηση και backup. Είναι βέβαια φανερό και από μια "βόλτα" σε διαδικτυακά μαγαζιά, ότι πλέον δεν διατίθενται παρά ελάχιστοι  "φτηνοί" και απλοί ενισχυτές SS.

3) Τα πεταλάκια συνεχίζουν να κυριαρχούν στις... καρδιές και το rig των κιθαριστών/μπασσιστών, αντιμετωπίζοντας πάντως σαφή ανταγωνισμό από ψηφιακά πολυεφφέ. Ωστόσο η ποιοτική παράμετρος είναι πως, πρώτον, πολλοί χρησιμοποιούν εναλλακτικά και τα δύο και, δεύτερον, οι απαιτήσεις σε μεγάλο βαθμό έχουν ξεπεράσει την λογική του "πολυεργαλείου για τον αρχάριο κιθαρίστα".

4) Οι λύσεις τύπου rack, πως να το πω ευγενικά... πάτωσαν.  ;D

5) Τα πράγματα είναι σχετικά καταθλιπτικά σε ό,τι αφορά σε modeling λύσεις, καθώς και guitar MIDI. Ωστόσο φαίνεται ότι η νέα γενιά των software only προϊόντων συγκεντρώνει προτιμήσεις, τουλάχιστον για practice/παίξιμο στο σπίτι.

Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν!  :)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμπληρωματικά παρατηρήσαμε πως όσοι μιλάνε για SS ενισχυτές μάλλον είναι (όπως εγώ) στο χώρο των χαμηλών συχνοτήτων...

LA ROJΑ ARMADA

Συμπληρωματικά παρατηρήσαμε πως όσοι μιλάνε για SS ενισχυτές μάλλον είναι (όπως εγώ) στο χώρο των χαμηλών συχνοτήτων...

Πολύ σωστά, παράληψη μου!  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

εν κατακλειδι ομως???? η ταμπακιερα τι δειχνει???? ;D

Για να το κανω λιγο πιο ζουμερο.... Τα αποτελεσματα πιστευεται οτι ειναι θεμα

καταναλωτισμου?

εμπεριστατωμενης ερευνας?

Επηρεασμού?

Εξελιξης?

Ενημερωσης λογω νετ???

???  ???  ???

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

5) Τα πράγματα είναι σχετικά καταθλιπτικά σε ό,τι αφορά σε modeling λύσεις, καθώς και guitar MIDI.

Δεν ξέρω κατά πόσον μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, όταν έχουμε διαφορετικές κατηγορίες τιμής.

Πχ ένα λαμπάτος ενισχυτής ξεκινάει από 145 ευρώ (με την καμπίνα του)

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_ga5hg112v.htm

ενώ ένα midi σύστημα από τα 585 ευρώ

http://www.thomann.de/gr/roland_gr20gk.htm

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

με αφορμη αυτο το Poll και το αποτελεσμα του θα ηθελα να πω το εξης:

οι περισσοτεροι κιθαριστες παιζουν με λαμπατους ενισχυτες. Αυτο μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση τη στιγμη που οταν εγω ξεκινουσα να παιζω ουτε στα πιο τρελα μας ονειρα δεν ειχαμε λαμπατο ενισχυτη. Ο λογος για τον οποιο το λεω αυτο ειναι γιατι τοτε δεν ειχαμε τη δυνατοτητα να παιρνουμε λαμπατους ενισχυτες με 300-400€ (150-200.000 δρχ) απο διαδικτυακα μαγαζια  ;D ουτε υπηρχε κατι τετοιο χοχοχο.

αρα νομιζω σε τελικη αναλυση πως ο Thomann μας εκανε....μουσικους :) και GAS φυσικα...

αρα νομιζω σε τελικη αναλυση πως ο Thomann μας εκανε....μουσικους :) και GAS φυσικα...

Η Κίνα, όχι ο Thomann. Εάν ο Θωμάς ήταν αναγκασμένος να πουλάει μόνο Αμερικάνικους-Εγγλέζικους ενισχυτές, θα σού λεγα πόσοι θα δήλωναν λαμπάτοι

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Μουσικους ή αγοραστες ομως?  ;D ;D ;D

Παντως περα απ τη πλακα οπως ρωταω κ παραπανω πραγματικα θα ηθελα να ξερω ποσο τελικα συμβαλλει αυτος ο βομβαρδισμος απο λυσεις και επιλογες!!!!

Μπορει να ειναι δικο μου συμπερασμα αλλα βλεπω οτι εν μεσω <<κρισης>> (αυτο ειναι ενα πικραμενο κεφαλαιο που δεν αξιζει να το αναλυσουμε τωρα) τα ενχωρια μαγαζια δε δειχνουν να πτοουνται!!! Πραγμα που σημαινει οτι μαλλον ακομα πουλανε...

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου