Προς το περιεχόμενο

El.Bass: Μικρόφωνο ή DI?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι υπέρ του συνδιασμου και των 2, ειδικά σε στούντιο καταστάσεις. Κατ'εμε είναι αρκετά πιο ευέλικτο όταν μιξάρω, να έχω 2 ξεχωριστά κανάλια στο μπάσσο και κόβω-ράβω όπου θέλω ώστε να έχω πότε τον ένα ήχο, πότε τον άλλο ή και τους δύο μαζί, ανάλογα το κομμάτι.

+1

Εκτος απο ντι α'ι', πολλες φορες γραφω με ενα d112 kai ena RE20 και επιλεγω στη μιξη πιο 'παει' καλυτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δώστε τους παραπάνω απο ένα κανάλι να γράψουν

This.

Ενα καναλι με ελαφρως "τσιτωμενο" το SansAmp Paradriver και ενα κατευθειαν σε ενα καθαρο DI. Αν θελω κανα fuzz η distortion (φτου, κακα, τζιζ, καιει, μπασο παιζεις φιλος), το τσονταρω μπροστα απο το SansAmp, το οποιο με την προσομοιωση καμπινας κοβει τα παντα πανω απο τα 5k, μαζευοντας το χαλι που ακουγεται στα πριμα του μπασου με παραμορφωση.

• Guru

μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως κανένας δεν επέλεξε τον συνδυασμό ενισχυτής-μικρόφωνο ως μοναδική ή έστω βασική επιλογή του....όπως μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως οι περισσότεροι θεωρούν ως "φυσικό" ήχο του ηλεκτρικού μπάσου το direct σήμα.

Με άλλα λόγια το ακριβώς αντίθετο απ'ότι θα συνέβαινε σε μια κουβέντα περί ηλεκτρικής κιθάρας....

αν και για να είμαστε σωστοί η κουβέντα ΕΙΝΑΙ για ηλεκτρική κιθάρα  ;)

check my website
https://www.mixingnik.com

μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως κανένας δεν επέλεξε τον συνδυασμό ενισχυτής-μικρόφωνο ως μοναδική ή έστω βασική επιλογή του.......

Με άλλα λόγια το ακριβώς αντίθετο απ'ότι θα συνέβαινε σε μια κουβέντα περί ηλεκτρικής κιθάρας....

στις κιθαρες δες γραφεις και ντι α'ι' το σημα σε περιπτωση που θες να κανεις ρηαμπ?  :)

• Guru

στις κιθαρες δες γραφεις και ντι α'ι' το σημα σε περιπτωση που θες να κανεις ρηαμπ?  :)

...ας μην παίζουμε με τις λέξεις....όταν γράφεις το direct σήμα ενός ηλεκτρικού οργάνου με σκοπό να το χρησιμοποιήσεις για reamping, ουσιαστικά η αισθητική επιλογή σου ΕΙΝΑΙ ο συνδυασμός ενισχυτής-χώρος-μικρόφωνο.....η διαδικασία αλλάζει (λίγο).

check my website

Οκ δεν διαφωνώ.

Αλλά από 15w με 10ιντσο δεν παιρνεις ήχο μπάσου κι ας ηχογραφείς για τα στρουμφάκια.

Ενώ στη κιθάρα.......

Είναι και χωροταξικό το ζήτημα.

Φταίμε μεις που είμαστε large τύποι;

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως κανένας δεν επέλεξε τον συνδυασμό ενισχυτής-μικρόφωνο ως μοναδική ή έστω βασική επιλογή του....όπως μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως οι περισσότεροι θεωρούν ως "φυσικό" ήχο του ηλεκτρικού μπάσου το direct σήμα.

Ίσως λόγο της ιδιαιτερότητας του συχνωτικού εύρους που έχει το μπάσσο και της ευκολίας του DI, που για τους περισσότερους home recorders, είναι απλό, εύκολο και ανέξοδο, ειδικά αν δεν είναι μπασίστες και γράφουν μόνο για τις ανάγκες των κομματιών τους, οπότε και δεν χρειάζεται να έχουν ενισχυτή.

Έχω ακούσει παραγωγές απο φίλο μουσικό & παραγωγό και ο ήχος ήταν πάααρα πολύ καλος. (μιλώντας πάντα για συνδιασμό DI και μικρόφωνο σε καμπίνα)

http://www.youtube.com/watch?v=QPzyN1RiwEc

;)

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

• Guru

Οκ δεν διαφωνώ.

Αλλά από 15w με 10ιντσο δεν παιρνεις ήχο μπάσου κι ας ηχογραφείς για τα στρουμφάκια.

Ενώ στη κιθάρα.......

Είναι και χωροταξικό το ζήτημα.

Φταίμε μεις που είμαστε large τύποι;

;D

ούτε εγώ διαφωνώ....ούτε θεωρώ απαραίτητο το να ηχογραφεί κάποιος αποκλειστικά με ενισχυτή ή αποκλειστικά με DI....αλλά μπου προκαλεί μεγάλη εντύπωση η κάθετη διαφοροποίηση στην ηχοληπτική προσέγγιση και μεθοδολογία για το ίδιο ουσιαστικά (κατασκευαστικά και λειτουργικά) όργανο  (βέβαια σε πολύ διαφορετικό ενορχηστρωτικό ρόλο).

Θεωρώ ότι όντως τα ρεαλιστικά προβλήματα που υπάρχουν στην βέλτιστη χρήση μικροφώνου - ενισχυτή είναι αυτά που τελικά οδηγούν στην λύση του DI στο 80 με 90% των περιπτώσεων και όχι αυτή καθ'αυτή η αισθητική επιλογή....

...και αυτό το έγραψαν ελάχιστοι (εκτός αν το εννοούσαν και οι υπόλοιποικαι απλά το παρέλειψαν ήτο θεώρησαν δεδομένο). Πάντως ο ένας στους τρεις δηλώνει ότι χρησιμοποιεί πάντα μόνο DI....δηλαδή από άποψη και όχι από ανάγκη.

Η ψηφοφορία όμως έχει και τον χαρακτήρα του "τι θα ήθελα" και "τι θεωρώ καλύτερο" εκτός από το "τι μπορώ"  ;)

check my website

το οποιο με την προσομοιωση καμπινας κοβει τα παντα πανω απο τα 5k, μαζευοντας το χαλι που ακουγεται στα πριμα του μπασου με παραμορφωση.

θα επρεπε να "εκοβε" πανω απο τα 6κ,

μεχρι τα 6κ υπαρχουν αρμονικες μπασσου.

θα επρεπε να "εκοβε" πανω απο τα 6κ,

μεχρι τα 6κ υπαρχουν αρμονικες μπασσου.

Καπου στο talkbass κυκλοφορει ενα γραφημα που δειχνει πως ακριβως διαμορφωνει το σημα σου το SansAmp. Υπαρχει "ζωη" και μετα τα 5k, απλα καπου εκει ξεκιναει το roll off, που γινεται πολυ πιο αποτομο (αν θυμαμαι καλα) μετα τα 8k.

.όπως μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως οι περισσότεροι θεωρούν ως "φυσικό" ήχο του ηλεκτρικού μπάσου το direct σήμα.

Ακομα και αν περναει το σημα μεσα απο ενισχυτη, οι περισσοτεροι ενισχυτες μπασου επιδιωκουν να αναπαραγουν κατα το δυνατον το "καθαρο" direct σημα και οχι να το"χρωματιζουν". Γι αυτο βλεπουμε (αντιθετα με την κιθαρα) να εχουν κερδισει τη μαχη σε μεγαλο βαθμο οι SS ενισχυτες σε συνδυασμο με full range καμπινες.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου