Προς το περιεχόμενο

G-major - FCB1010 πρόβλημα με expression pedals

adin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά σε όλους,

Όπως φαίνεται και απο τον τίτλο έχω το G-major και προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το FCB1010 της Behringer σαν midi controler. Μέχρι στιγμής ακολουθώντας το manual και των δύο κατάφερα να βρώ ορισμένα βασικά πράγματα όπως calibration για τα expession pedals καθώς και χρησιμοποιώ τα κανάλια του ενισχυτή μέσω του fcb.

Παρόλα αυτά δεν μπορώ να βρώ πως να χρησιμοποιήσω σωστά τα expression pedals, κάθε φορά που τα ανοιγοκλείνω αυτά αλλάζουν preset πχ απο το preset 1 bank 1 με πηγαίνουν στο preset 3 bank2 ή κάτι ανάλογο αντί να χειρίζονται το whammy ή το pitch shifter .... Δοκιμάζοντας να μπώ στο Mod menu του Gmajor βάζοντας το σε learn mode για να βρεί αυτόματα το expression δεν βρίσκει τίποτα και αλλάζει για άλλη μια φορά το preset χάνοντας την ρύθμιση.

Ψάχνοντας στο Internet δεν βρήκα και πολλά πράγματα σχετικά και αυτά που βρήκα θα τα χαρακτήριζα απλώς ελάχιστα αν όχι κάτι χειρότερο. Το μοναδικό manual που βοήθησε σχετικά ήταν του TC ενώ το manual του FCB ήταν απλά για πέταμα.

Αν κάποιος έχει περάσει απο αυτό το κανάλι και νομίζει πως μπορεί να βοηθήσει ή να προτείνει πράγματα θα ήμουν υπόχρεως.

Ευχαριστώ

Γιάννης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για δες αυτό αν σου κάνει, αλλιώς ψάξε τον Playloud τα είχε και τα 2.

http://forum.tcelectronic.com/viewtopic.php?id=271

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Okay,

It's surprisingly more simple once you know where to look.

On the G-Major:

1. Click the Mod button.

2. Move the right Parameter wheel until it says Global Inlv.

3. Rotate the right Edit wheel until >Learn< is selected.

4. Click the right Edit wheel for Enter

>>>Learn<<< should now be flashing (Or something similar).

On the FCB1010:

Move the expression pedal you want to control the volume.

Ευχαριστώ για την απάντηση, το πρόβλημα παρόλα αυτά εντοπίζεται ακριβώς μετά απο αυτή την κίνηση.  Για να το περιγράψω λίγο πιο αναλυτικά έχουμε το εξής :

Όταν ανάβει αυτή η ένδειξη για το Learn :

>>>Learn<<< should now be flashing (Or something similar).

και προσπαθώ να μετακινήσω το expression για να του δείξω πως αυτός θα είναι ο controler του whammy απλώς μου αλλάζει ήχο και με βγάζει απο Mod menu.

Έχω δεί άπειρα Post στο Internet τις τελευταίες δύο μέρες καθώς και όλα σχεδόν τα διαθέσιμα video στο Youtube χωρίς αποτέλεσμα. Υπάρχει ίσως ένα video που θα μπορούσε να βοηθήσει όμως είναι στα κινέζικα :(

Λοιπον ειχα αυτο το συνδυασμο και τα ειχα δουλεψει μια χαρα

δυστυχως δεν εχω μπροστα μου μια fcb για να σου πω πως να το κανεις

Σε γενικες γραμμες παντως μπες στο preset που θες να εχεις το whammy και να το χειριζεσαι με το expression pedal (εστω οτι ειναι το preset 1 απο την bank 1 στο fcb αναφερομαι μονο)

πατωντας το down για καποια δευτερολεπτα σε βαζει στις ρυθμισεις του preset αυτου

Πατωντας στο νουμερο 8 θα μπεις στο μενου του expression pedal..δωστου ενα cc (αν θες να το κανεις volume π.χ δωστου το 7 και για whammy κτλ κτλ δωστου το 9 ή 10) min max τιμες κλασσικα 0 και 127.

αποθηκευσε τις αλλαγες στο preset αυτο

Μετα πήγαινε στο g major και ορισε του οτι το exp pedal 1 θα ειναι το cc 7 ή 10 ή οποιο του εχεις δωσει εσυ  ;)

Ελπιζω να μην σε μπερδεψα αρκετα αλλα οπως σου ειπα δεν εχω καποια fcb μπροστα μου για να σου πω ακριβως την διαδικασια

Ελπιζω βοηθησα...

-=Dream Within A Dream=-

θα το δώ μόλις πάω σπίτι και θα απαντήσω, πάντως αν θυμάμαι καλά πρέπει να δοκίμασα κάτι ανάλογο, τουλάχιστον για το cc 7 είμαι σίγουρος ότι το δοκίμασα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις για άλλη μια φορά παιδιά και ότι άλλο έχετε να προτείνεται καλοδεχούμενο, κερνάω και καφεδάκι αν κάποιος έχει spare time για σκότωμα να το δούμε απο κοντά :)

Πάνω στο ψάξιμο βρήκα και αυτό το link το οποίο έχει αρκετά πράγματα σχετικά με το FCB1010 αν κάποιος το θέλει και για μελλοντική χρήση.

http://www.mtnsys.com/faq-fcb/Original%20FAQ/showfaqs.asp

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου