Προς το περιεχόμενο

Χαρειτε το λεβεντοπαιδο.....

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Είπα πουθενά ότι ο εισαγγελέας πρέπει να το μάθει μόνος του; Αυτό που είπα ήταν ότι τέτοια ζητήματα δεν λύνονται με αυτοδικία (που στο φινάλε μόνο λεκτική είναι). Ο τύπος είναι τόσο ανυποψίαστος ή ηλίθιος που βάζει τα στοιχεία του στο διαδίκτυο. Τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα.

Η έκφραση "ρημάδα χώρα" πήγαινε στο ότι κανονικά έπρεπε το κράτος και οι υπηρεσίες του να προσπαθούν να εξαλείψουν τέτοια φαινόμενα χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση ή η καταγγελία των οργανώσεων / πολιτών. Πιστεύεις ότι αν δεν υπάρξει καταγγελία θα φιλοτιμηθεί μπάτσος ή δικαστικός να ξεκινήσει έρευνα για ένα πχ περιστικό φολιάσματος ή βασανισμού; Αν ξέρεις καμιά ανάλογη περίπτωση σε παρακαλώ να μου την πεις για να αναθαρρήσω λιγάκι γιατί από τότε που επέστρεψα Ελλάδα έχω σαλτάρει με το όλο σκηνικό των αδέσποτων.

Συγνώμη αν σου πρόσβαλα τους πολιτικούς (που απ' ότι φαίνεται πιστεύεις ότι δεν έχουν μερίδιο ευθύνης). Την ανδράνεια του κράτους σε ποιον πρέπει να χρεώσουμε; Αν έρθει ο υπουργός γεωργίας ή δημόσιας τάξης να ζητήσει - μέρες που είναι - την ψήφο σου δε θα ήθελες να του δείξεις τις φωτό και να τον ρωτήσεις "τι κάνουν οι υπηρεσίες που εσύ διευθύνεις για να προλάβουν/τιμωρήσουν τέτοια φαινόμενα;" (φυσικά η αναφορά στους πολιτικούς ήταν για το συνολικό πρόβλημα των αδεσπότων και όχι μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό). Και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τα παραπάνω για του άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης (πολιτικοί κι αυτοί) που είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

Μήπως τελικά προσπαθώντας να αποφύγουμε την κοινοτυπία "φταίνε οι πολιτικοί" πηγαίνουμε σε μια ακόμα χειρότερη του στυλ "φταίει η παιδεία μας, άντε να κάνουμε και μια εκστρατεία, άντε και να του κόψουμε μύτες αυτιά και ό,τι άλλο προεξέχει (στα λόγια πάντα)" και να ξαναλέμε στο επόμενο περιστατικό;

Μα όχι βέβαια, φυσικά έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη οι πολιτικοί για το επίπεδο πολιτισμού και παιδείας σ'αυτή τη χώρα, από τα αδέσποτα και τη συμπεριφορά μας απέναντί τους έως το να περνάμε με κόκκινο και να πετάμε σκουπίδια στο δρόμο. Δε "μου προσέβαλες τους πολιτικούς", απλώς θεωρώ ότι δε γίνεται για ό,τι συμβεί να πετάμε ένα "τι κάνει λοιπόν το ανάλγητο κράτος" και να τελειώνει το θέμα εκεί. Σίγουρα υπάρχει θέμα κράτους στα περισσότερα πράγματα, αλλά εδώ η προσωπική ευθύνη αυτού του καριόλη είναι ΤΟΣΟ συγκλονιστικά μεγάλη που τα υπόλοιπα πάνε περίπατο. Δε γίνεται ένα κράτος να προλαμβάνει τα πάντα, και μια τέτοια συμπεριφορά ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ να προληφθεί. Δηλαδή τι ήθελες να κάνει "το κράτος" και ακόμα περισσότερο "οι πολιτικοί"; Να του απαγορεύσουν να πάρει σκύλο; Ή ψαλίδι; Δεν είχε καραμπίνα, ψαλίδι είχε. Πώς δηλαδή να το προλάβει το κράτος ότι ο τύπος τα'παιξε και έκοψε τα αυτιά του σκύλου; Το ΜΟΝΟ που καταλογίζω γενικώς στους πολιτικούς επ'αυτού του θέματος είναι η τραγική έλλειψη παιδείας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είδα τις εικόνες διότι είμαι κακόκεφος και δε λέει να φλιπάρω περισσότερο. Απλώς - και επειδή ήμουν χορτοφάγος για πολλά χρόνια - να ξέρετε ότι αυτό το σοκ που αισθανόμαστε τώρα για αυτό το πράγμα, το αισθάνονται οι χορτοφάγοι για τις διαδικασίες σφαγής των ζώων, κάποιες από τις οποίες έχω φωτογραφίσει από κοντά και ΔΕ θέλετε να ξέρετε περί τίνος πρόκειται.

Οπότε, πριν πλακωθείτε (σε μηνύσεις, ξύλο, ευνουχισμούς κλπ) προβληματιστείτε λίγο, μήπως απλά πρόκειται για διαφορά κλίμακας και όχι ποιότητας.

Οι μη-χορτοφάγοι μπορούν να αντιπροτείνουν ότι στην περίπτωση αυτή το ζώο "θυσιάζεται" για την διατροφή, ενώ στην περίπτωση του παπάρα το έκανε μόνο και μόνο για τον χαβαλέ.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Φοβάμαι πολύ πως έχεις δίκιο eye.... (δεν είμαι χορτοφάγος και δε θεωρώ κακό να τρώμε ένα ζώο. Θεωρώ όμως τραγικό τα ζώα που τρώμε να θανατώνονται με βάναυσο τρόπο.)

Οι μη-χορτοφάγοι μπορούν να αντιπροτείνουν ότι στην περίπτωση αυτή το ζώο "θυσιάζεται" για την διατροφή, ενώ στην περίπτωση του παπάρα το έκανε μόνο και μόνο για τον χαβαλέ.

Κοίτα, εγώ δεν είμαι πλέον χορτοφάγος (κυρίως διότι βαρέθηκα να είμαι ο "ιδιότροπος" στο σπίτι και την παρέα), αλλά από τα χρόνια που ήμουν (και κατά την διάρκεια των οποίων πήρα πολλά κιλά), σε διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για κρέας στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ιατρικές εξετάσεις που έκανα εκείνη την περίοδο (αίματος) ήταν σαν πεντάχρονου παιδιού, ενώ τώρα είναι πολύ χειρότερες.

Φοβάμαι πολύ πως έχεις δίκιο eye.... (δεν είμαι χορτοφάγος και δε θεωρώ κακό να τρώμε ένα ζώο. Θεωρώ όμως τραγικό τα ζώα που τρώμε να θανατώνονται με βάναυσο τρόπο.)

Δεν θανατώνονται απλά με βάναυσο τρόπο: τα μεταχειρίζονται σα να είναι άψυχα αντικείμενα - αν μπορείς να το διανοηθείς. Αν ψάξεις σχετικά βίντεο, θα κάνεις εμετό. Το θίγω στην παρούσα συζήτηση, διότι αυτό που λέτε ότι κάνει ο μαλάκας στο σκυλί, είναι προέκταση μίας νοοτροπίας που αφθονεί στις κτηνοτροφικές κοινότητες, ότι το ζώο (οποιοδήποτε) το κάνεις ότι γουστάρεις και (όντως) την επόμενη μέρα σε "αγαπάει" πάλι.

Εγώ κάποτε είχα πλακώσει στο ξύλο ένα γάτο μου (που τον αγαπούσα) διότι το βλαμμένο είχε ανέβει πάνω σε ένα από τα ηχεία μου και το είχε... κατουρήσει (ναι παιδιά, δε κάνω πλάκα). Δέκα λεπτά μετά, ο γάτος μου τριβότανε σα να μην είχε γίνει τίποτε.

Κοίτα, εγώ δεν είμαι πλέον χορτοφάγος (κυρίως διότι βαρέθηκα να είμαι ο "ιδιότροπος" στο σπίτι και την παρέα), αλλά από τα χρόνια που ήμουν (και κατά την διάρκεια των οποίων πήρα πολλά κιλά), σε διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για κρέας στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ιατρικές εξετάσεις που έκανα εκείνη την περίοδο (αίματος) ήταν σαν πεντάχρονου παιδιού, ενώ τώρα είναι πολύ χειρότερες.

Ησουν σκληροπυρηνικος χορτοφαγος, το επονομαζων 'vegan', δηλαδη δεν ετρωγες ουτε γαλακτομικα προιοντα και γενικα ζωικα παραγογα, 'η απλως χορτοφαγος που δεν ετρωγες μοναχα το κρεας?

Δεν ειμαι εναντια στη σφαγη των ζωων και δεν θα γινομουν ποτε vegan γιατι θα ημουν σαν αναιμικο λιονταρι.

Εγώ κάποτε είχα πλακώσει στο ξύλο ένα γάτο μου (που τον αγαπούσα) διότι το βλαμμένο είχε ανέβει πάνω σε ένα από τα ηχεία μου και το είχε... κατουρήσει (ναι παιδιά, δε κάνω πλάκα). Δέκα λεπτά μετά, ο γάτος μου τριβότανε σα να μην είχε γίνει τίποτε.

Η απαντηση ειναι απλη. Τα ζωα, τουλαχιστον τα εξημερωμενα που δεν βλεπουν τους ανθρωπους ως τροφη 'η ανταγωνιστες, δεν ειναι μνησικακα. Μερικοι ανθρωποι που ειναι αρκετα βλακες ωστε να ειναι δεν καταλαβαινουν πως η συνεργασια, με το οφελος της να υπερβαινει το προσωπικο κοστος συμμετοχης, ειναι ο νομος στη φυση, και επακολουθα στη 'τεχνητη' μας κοινωνια και πολιτισμο, και οχι η εξαιρεση.

Ησουν σκληροπυρηνικος χορτοφαγος, το επονομαζων 'vegan', δηλαδη δεν ετρωγες ουτε γαλακτομικα προιοντα και γενικα ζωικα παραγογα, 'η απλως χορτοφαγος που δεν ετρωγες μοναχα το κρεας?

Δεν έτρωγα οτιδήποτε έχει αίμα.

Δεν έτρωγα οτιδήποτε έχει αίμα.

+1

Καπου ακουσα πως το να τρως ψωμι με τυρι ειναι σαν να τρως κρεας.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου