Προς το περιεχόμενο

POLL: σημαντικότεροι παράγοντες στον ήχο ηλ. κιθάρας #1

IraklisZS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σαφεστατα ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ,ειναι αλλωστε ο ΛΟΓΟΣ για τον οποιο αποκαλουμε την ηλεκτρικη κιθαρα ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ.

Αλλωστε δεν χρειαζεται και πολυ σκεψη,καντε ενα τεστ μονοι σας,βαλτε την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ κιθαρα που εχετε σε εναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ενισχυτη & την ΚΑΛΥΤΕΡΗ σε εναν ΚΑΚΟ ενισχυτη και θα ακουσετε μονοι σας ποιος συνδιασμος βγαζει τον καλυτερο ηχο. ;) 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ίδιο αποτελεσμα θα έβγαζες σε ένα πολ με 3 ψήφους.

Η βλακεία είναι πως δε θα έβγαινε το αποτέλεσμα σε διάταξη σημαντικότερου, αν πχ ψηφίζαν όλοι ενισχυτές μαγνήτες και εφέ που νομίζω όλοι αυτά θα ψηφίσουν δε θα ήξερες ποιο είναι το πιο σημαντικό. Απλά δε ξέρω αν βγαίνει και κανένα ουσιαστικό πόρισμα που θα τα ψηφίσουμε αυτά...

Σαφεστατα ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ,ειναι αλλωστε ο ΛΟΓΟΣ για τον οποιο αποκαλουμε την ηλεκτρικη κιθαρα ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ.

Αλλωστε δεν χρειαζεται και πολυ σκεψη,καντε ενα τεστ μονοι σας,βαλτε την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ κιθαρα που εχετε σε εναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ενισχυτη & την ΚΑΛΥΤΕΡΗ σε εναν ΚΑΚΟ ενισχυτη και θα ακουσετε μονοι σας ποιος συνδιασμος βγαζει τον καλυτερο ηχο. ;)   

Είσαι και πολύ σπαστικός δικέ μου. Γιατί λες τις λύσεις;

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Το ίδιο αποτελεσμα θα έβγαζες σε ένα πολ με 3 ψήφους.

ας δώσω ένα παράδειγμα για να εξηγήσω το λόγο που επέλεξα να κάνω 3 ερωτήσεις

έστω οτι 100 ψηφίζουν απο 3 ψηφους ο ένας = 300 ψηφοι

αν αυτοί οι ψήφοι κατανεμηθούν κατα το 80% μεταξυ 4 συγκεκριμένων επιλογών (α,β,γ,δ) κάτι το οποίο ειναι απόλυτα αναμενόμενο, τότε δε μπορούμε να βγάλουμε κάποιο δυνατό συμπέρασμα για το τι πιστεύει ο κόσμος για τη σημαντικότητα των α,β,γ,δ, γιατι ολα θα έχουν πάρει σχεδον τις ίδιες ψήφους

παρατηρήστε πως εξελισσονται τα αποτελέσματα στις αλλες 2 ερωτήσεις, έχει πολύ ενδιαφέρον επειδή μπορείς να παρατηρήσεις όχι μόνο ποιο βγαινει πρώτο, αλλα και τη διασπορα των ψήφων

εντάξει, δε πιστευω πως ειναι και τοσο κουραστικο πια, ειναι διασκεδαστικά τα polls!  :)

a classic player now...

Aναλυω το σκεπτικο μου.

Ως πρωτη επιλογη αφμιταλαντευομουν μεταξυ μαγνητων και ενισχυτη. Επελεξα τους μαγνητες, γιατι κατα τη γνωμη μου ειναι το αρχικο σταδιο, αυτο το οποιο θα χρωματισει/ενισχυσει ο ενισχυτης και η υπολοιπη αλυσιδα. Ειναι ο πρωταρχικος χρωματισμος που τις περισσοτερες φορες καταφερνει να φτασει μεχρι το τελος της αλυσιδας. Για παραδειγμα, αν ηχογραφησουμε 2 κλιπ με καθαρο ηχο, ενα απο μια strat με μονο bridge και ενα απο strat με διπλο bridge, δε θα καταλαβετε ευκολα ποια ειναι ποια σε οποιονδηποτε ενισχυτη και να τις εχουμε καρφωσει? Δεν ειναι πολυ πιο ευκολο να καταλαβουμε αν παιζει neck ή bridge μαγνητης απο το αν παιζει marshall ή bogner?

Για αυτο το λογο εβαλα τα ηλεκτρικα/μαγνητες πρωτα στη λιστα. Την δευτερη θεση κερδιζει φυσικα ο ενισχυτης. Την τριτη θεση την εδωσα στα εφε, περιλαμβανοντας ολα τα εξωτερικα compression/equalisation/reverb που μπορουν να κανουν τον ηχο αγνωριστο και που συμβαλλουν εντονα στους χρωματισμους που προηρθαν απο κιθαρα και ενισχυτη.

By the way, η μεθοδος των 3 διαφορετικων poll ειναι μεν πιο κουραστικη απο ενα poll, αλλα θα μας δωσει σιγουρα πολυ πιο χρησιμα στατιστικα στοιχεια (απο αυτα που διαβαζω καταλαβα κιολας οτι ο IraklisZS κατεχει τα περι στατιστικης και ξερει τι κανει).

Sf, για δες το επιχειρημα μου οπου εβαλα ηλεκτρικα υπερανω του ενισχυτη, θα ειχε ενδιαφερον να το συζητησουμε...η ερωτηση δεν ειναι ποιος ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας για ΚΑΛΟ ηχο (εκει θα επελεγα ενισχυτη) αλλα ποιος ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας γενικα στη δημιουργια και χρωματισμο του ηχου, οπου και κολλαει το παραπανω επιχειρημα μου (εκτος και αν δεν καταλαβα καλα  ;D)

υπάρχουν τόσα πολλά εφέ που αλλάζουν δραματικά τον ήχο που για μένα δεν θα έπρεπε καν να συμπεριλαμβάνονται τα εφέ στις επιλογές

ενδιαφέρον το σκεπτικό σου

εγώ πιστεύω πως η απλότητα και μονο του μηχανισμού των μαγνητών, τους "ριχνει" σε σημαντικότητα.

ένας μαγνητης εχει σαν αποστολή να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό σημα που να αντιστοιχει στο παίξιμό μας. αυτο ειναι μια σχετικά εύκολη να το πω δουλεια.

σίγουρα είναι το πρωτο σταδιο δημιουργιας του σήματος, αλλά στην τελική προκειται για ενα πηνιο μεσα σε μαγνητικό πεδιο.. και οι χειροτεροι μαγνητες τη βγαζουν τη δουλεια μια χαρα και ας μην εχουν το κατι παραπάνω που εχουν οι πολυ καλοι.

απο την άλλη ο ενισχυτής είναι ένα πολύπλοκο πράγμα που μπορεί να αλλάξει δραματικά τον ήχο και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να μπορεις να πεις οτι "διορθώνει" η "παιρνει πισω" τις ατασταλιες των κακών μαγνητων

EDIT: άλλωστε ο ενισχυτής είναι αυτός που μεταμορφώνει το σημα σε ήχο, ο οποιος ειναι το μονο πραγμα που αντιλαμβανομαστε με τα αφτια μας (δεν ακουμε μουσικη με milivolt)

τα παραπάνω ειναι η άποψη μου, φυσικά υπάρχουν πολλοι τροποι να το δει κανεις ;)

a classic player now...

Νομίζω ότι ο ενισχυτής είναι "εξωγενής" παράγοντας κα δε θα έπρεπε να είναι στις επιλογές... Δηλαδή να πούμε έστω ότι μιλάμε για κιθάρα συνδεδεμένη σε συγκεκριμένο  ενισχυτή και στην οποία κάθε φορά αλλάζουμε τους μαγνήτες ή το nut ή τη γέφυρα κτλ. Αλλά anyway!

Επειδή συμφωνώ απόλυτα με το συνάδελφο, τείνω να πιστέψω ότι ο τίτλος του θέματος είναι ασαφής.

Ποιος πιστεύετε οτι είναι ο #1 ποιο σημαντικός παράγοντας στον καθορισμό του ήχου μιας ηλεκτρικής κιθάρας?

Μου λείπει η λέξη πρωτογενής.

Εάν δεν έχω (που δεν έχω ενισχυτή), προφανώς η κάρτα ήχου μου και τα (αχρωμάτιστα) monitors παίζουν βέβαια τον ρόλο του ενισχυτή χωρίς να αλλοιώνουν (όσο γίνεται) τον "πραγματικό" ήχο της κιθάρας. Άρα τα ηλεκτρικά-μαγνήτες παίζουν τον πρώτο ρόλο. Έχει κάποια βάση αυτό?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου