Προς το περιεχόμενο

POLL: σημαντικότεροι παράγοντες στον ήχο ηλ. κιθάρας #1

IraklisZS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αυτό που ήθελα να δω όταν έβαζα το πολ είναι το πόση προσοχή δίνουμε στο κάθε στάδιο της αλυσίδας του ήχου μας

και όταν λέω προσοχή εννοώ σε ποια σημεία της αλυσίδας θα φροντίζατε να διαθέτετε κάτι καλό/ακριβό/πολυ συγκεκριμένο και σε ποια σημεία της αλυσίδας σας παίρνει κατα τη γνώμη σας να κάνετε "εκτώσεις"/υποχωρήσεις

πιστεύω πως αν κάποιος κινηθεί με αυτό το σκεπτικό, δε θα δυσκολευτεί και πολύ να ταξινομήσει τα 3 πρώτα

αντιλαμβάνομαι βέβαια αυτά που λέτε και όπως είπα και πιο πάνω, ο καθένας μπορεί να απαντήσει με τη δική του λογική. είναι δημοψήφισμα, δεν έχει σωστο/λαθος ;D

Α! ΚΑΙ ΔΕ ΠΙΣΤΕΒΟ ΝΑ ΜΙΝ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 3 ΠΟΛΣ??????? ;D ;D

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μαλλον η πιο σωστη διορθωση θα ηταν στην διατηπωση της ερωτησης: "Ποιος ειναι πιο σημαντικος παραγοντας στην διαμορφωση ηχου της ηλεκτρικης κιθαρας"

+1 μαγνητες

+1 ενισχυτης

τα υπολοιπα για μενα παιζουν δευτερευοντα ρολο--->για metal, no offence:)

εντάξει, σίγουρα η ερώτηση δεν ειναι η πιο συγκεκριμένη του κόσμου, αλλά νομίζω αν κάποιος διαβάσει και αυτά που έχουν ειπωθει μέχρι στιγμής, (εκτός απο το ότι θα δει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις) θα μπει αμέσως στο κλίμα της ερώτησης! :)

παραθέτω το ποστ σου εδώ οπου γίνεται η συζήτηση, να μην κρατάμε ανοιχτα 2 θέματα ;)

μην ξεχνάτε, το #1 ειναι για συζήτηση, τα #2 και #3 ειναι μόνο για ...κάλπη ;D

http://www.noiz.gr/index.php?topic=170947.0 (ερωτηση #2)

http://www.noiz.gr/index.php?topic=170946.0 (ερωτηση #3)

ναι, το ξέρω οτι γίνομαι κουραστικός... :-[

a classic player now...

Άρα τα ηλεκτρικά-μαγνήτες παίζουν τον πρώτο ρόλο. Έχει κάποια βάση αυτό?

υπο αυτο το...πρισμα συμφωνω και εγω γιατι αν τα...καρα-απλοποιησουμε τα πραγματα οντως η σημαντικοτερη διαφορα μεταξυ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ κιθαρας ειναι βεβαια ο....μαγνητης.... :) χωρις αυτον δεν μιλαμε καν για ηλεκτρικη κιθαρα.

ναι αλλά αν δεν έχει και χορδές δεν είναι κιθάρα αλλά ξύλινη μυγοσκοτώστρα  :)

δε βγαίνει άκρη έτσι, δε νοείται ηλεκτρική κιθάρα χωρίς σύστημα ενισχυσης, είτε είναι ο mesa είτε ο υπολογιστής. Το να παραβλέψω τον ενισχυτή είναι σα να βγάλω από την τρομπέτα το επιστόμιο, τη φυσούνα από το ακορντεόν, το φύλλο από το μπακλαβά, τα φασόλια από τη φασολάδα.

Δηλαδή αν κάποιος δεν ακούει καλά τι παίζεις, πού θα πλησιάσει το αυτί του;

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

πρώτη φορά στην ζωή μου τυχαίνει να είμαι με τους πολλούς  ;D

ενισχυτής λέμε

υγ. χαίρομαι που επιτέλους ξύπνησαν οι ελληνες κιθαρίστες και κατάλαβαν ότι ο ήχος

της ηλ κιθάρας είναι ο ενισχυτής-τα ηλεκτρικά-μαγνήτες και τα εφέ και όχι τα ξύλα  ;)

I am chasomeritus and Goal Keeper

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου