Προς το περιεχόμενο

Πεταλιέρες και προετοιμασία για live - Οργάνωση/αποθήκευση ήχων

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγνώμη για το "άκυρο" της ερώτησης, γνωρίζω πως λόγω ποικιλομορφίας εξοπλισμού θα υπάρχουν και 10.000 παραδείγματα

δεν νομίζω να έχει σχέση ο εξοπλισμός μιας και ρωτάς για κάτι καθαρά προγραμματικό

Για παράδειγμα στην tonelab έχω βάλει στα:

προγράμματα απο Bank 1-5 όλα τα amps με τα original specs σαν "βάσεις"

προγράμματα απο Bank 6-10 πρόχειρους/πειραματικούς ήχους

προγράμματα απο Bank 11-15 ήχους που αρμόζουν σε single coil μαγνήτες

προγράμματα απο Bank 16-20 ήχους που αρμόζουν σε humbucker μαγνήτες και "μουντές" κιθάρες

προγράμματα απο Bank 21-30 ήχους για γρήγορες εναλλαγές και προσαρμοσμένοι στα τραγούδια Live.

ομολογουμένως έχεις κάνει παράξενη ταξινόμηση. Καταρχάς, χρησιμοποιείς πάνω από 1 κιθάρα οι οποίες έχουν διαφορές σημαντικές ηχητικά μεταξύ τους;

Αυτό που προτείνω εγώ είναι το εξής:

Στις πρώτες 5 θέσεις βάζεις τα απόλυτα βασικά. Αυτά που χρησιμοποιείς το 80-90%. Δλδ, βασικό καθαρό ήχο, καθαρό με chorus, βρόμικο για ρυθμικά, βρόμικο για lead (με delay συνήθως) και κάποιο άλλο της επιλογής σου. Και λογικά σε πεταλιέρα στυλ tonelab μπορείς να ρυθμίσεις κάποια parameters (πχ το delay) σε real-time πχ με το volume pedal (?). έτσι γλιτώνεις κανά δυο presets

Μετά, στα επόμενα εξαρτάται από το τί παίζεις. Λογικά όταν πας για ένα live ξέρεις από πριν το τι θα παίξεις. Οπότε φτιάχνεις τις επιλογές σου με βάση το κάθε τραγούδι. Κάθε μπάνκα ένα τραγούδι. Δλδ στις θέσεις 6-10 βάζεις τα presets για ένα τραγούδι που μπορεί να θέλει wah πχ. Και αν χρειαστεί ένα εφέ παραπάνω τότε φροντίζεις ώστε η αλλαγή του να μην πάρει πάνω από δύο taps. Να είναι δηλαδή είτε στις θέσεις 1-5 ή στις 11-15

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρωτα απο ολα αποφασιζεις με τι κιθαρα θα παιξεις σε καθε κομματι. δευτερον επιλεγεις τους ηχους καθε κομματιου και τουσ ταξινομεις με βαση τη σειρα που θα τους χρησιμοποιησεις. ετσι θα φτασεις σε μια λογικη σειρα που λεει..κομματι 1... bank 1, preset 1 intro, preset 2 couple, preset 3 bridge, preset 4 refrain κλπ...αν χρειαζεσαι παραπανω απο ενα bank απλα προχωρας στο επομενο (αν και μου φαινεται λιγο υπερβολικο). αν τωρα κουβαλας μονο τη πεταλιερα χωρις ενισχυτη και παιζεις με οτι βρεις, φροντισε να σεταρεις τους ηχους σου με τον ενισχυτη σου στο καθαρο καναλι οσο πιο αχρωματιστο γινεται. ωστε οταν πας σε αλλο ενισχυτη να ρυθμισεις ενα ΚΑΛΟ καθαρο μονο και να παιξεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου