Superfunk Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Με αυτα που αναφερεις φαινεται πως δεν εχεις εμπειρια στις πεταλιερες...κατι μου λεει πως οταν δοκιμασεις (οχι για 5-10 λεπτα) μια μεγαλη πεταλιερα θα παρατησεις τα πεταλακια :P Εκτος αυτου θα αποκτησεις και μια πιο σφαιρικη αποψη γιατι τωρα εχεις δει μονο τη μια πλευρα. +1 & δια του λογου το αληθες ακου τους 3 τελευταιους δισκους των ΔΙΑΦΑΝΩΝ ΚΡΙΝΩΝ (επιτηδες σου αναφερω ενα συγκροτημα που κανει "υπερβολικη" χρηση εφε),ο ενας παιζει με μια VOX TONELAB & ο αλλος με μια BOSS ME50. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pinhead Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Η αλήθεια είναι οτι οι πεταλιέρες τα κάνουν όλα.Ίσως να λείπει κανα πιο εξεζητημένο εφφέ η πιτσ αλλά πάνω κάτω ισχύει.Τό θέμα είναι αν σ'αρέσει αυτό που ακούς.Εμένα ας πουμε ακόμα δεν με έχουν κάνει να τις προτιμήσω,αν και κάποιες(TL,X3) δεν με χαλάνε.Τους λείπει κάτι το οποιο θα μπορούσα να προσδιορίσω(αλλά βαριέμαι και δεν έχει νόημα...) και είναι και ο λόγος που κάποιοι τις προτιμουν απ'την άλλη. Πάντως πιστευω οτι η εποχή του τρελού τζιτζικιου έχει κάπως περάσει. never compromise tone for features.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pinhead Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 & δια του λογου το αληθες ακου τους 3 τελευταιους δισκους των ΔΙΑΦΑΝΩΝ ΚΡΙΝΩΝ (επιτηδες σου αναφερω ενα συγκροτημα που κανει "υπερβολικη" χρηση εφε),ο ενας παιζει με μια VOX TONELAB & ο αλλος με μια BOSS ME50. μια και που το έχεις ξαναναφερει μπήκα στο myspace να τους ακούσω.Μικρός μου άρεσαν πολύ στα πρώτα τους.Τέσπα δεν ξέρω αν φταίει η tonelab(που δεν νομίζω) αλλά ηχητικά ήταν πολύ καλύτεροι παλιά κατα τη γνώμη μου. never compromise tone for features.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dr.peters Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 αλλά ηχητικά ήταν πολύ καλύτεροι παλιά κατα τη γνώμη μου. εδω κατα την γνωμη μου εισαι λαθος!!! πανελιστας και ανταρτομαχητης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Kαι εμενα μου αρεσε πολυ το axe-fx το θεμα ειναι οτι ειναι πανακριβο...κυριολεκτικα και δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω τοσα φραγκα........ασε που δεν τα εχω ...αλλα και να τα ειχα ......μπορει να επαιρνα κανα triaxis........λεμε τωρα.....2000!!!!!!!!πολλα τα λεφτα ΑΡΗ Φίλε Ιγνάτιε, επειδή θέτεις την οικονομοτεχνική διάσταση: 1) Axe-Fx Ultra : 2100€ 2) Ένας πολύ καλός MIDI controller: ~600€ 3) Δύο καλά expression pedals: ~300€ 4) (προαιρετικά) Σύστημα FRFT (Full Range Flat Response) με στέρεο ενισχυτή και 2 ηχεία: από 500 έως 2000 ευρώ (για πολύ απαιτητικούς) Ακόμα και αν τα κάνουμε σούμα όλα μαζί, πάμε στα 5 χιλιάρικα. Για δες πόσο κάνει ένας κορυφαίος ενισχυτής μόνος του, πρόσθεσε κορυφαία εφφέ επιπέδου Eventide, τον απαραίτητο controller, κλπ. Και μιλάμε για ΕΝΑΝ ενισχυτή μόνο, όχι ένα σκασμό που έχει το Fractal. Μήπως τώρα αρχίζει και αποκτά νόημα το θέμα? ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
IraklisZS Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 πάντως μόνο και μόνο τις ευκολίες που προσφέρει μια πεταλιέρα να σκεφτείς φτάνει για να την κάνουν δελεαστική.. κρατάει άπειρες μνημες, ηχογραφείς για την πλάκα σου, παίζεις με ακουστικά, είναι 1 κομμάτι... τα πεταλάκια είναι πιο εύκολα στη χρήση γιατί τα παίρνεις ενα-ένα και το καθένα έχει το δικό του χειριστήριο, η πεταλιέρα θέλει λιώσιμο για να βγάλει καλό ήχο. και ένα κακό ακόμα που έχουν τα πεταλάκια... άντε κάθε φορά να ψάχνεις να βρείς τί ειναι αυτό που κάνει θόρυβο... όπως είχα πάθει εγώ με το carl martin chorus (ας είναι καλα ο SF που μου λυσε την απορία) και βάλε βγάλε καλωδιάκια... βέβαια να πώ πως παρ'όλα αυτά που λέω, ακόμα μ'αρέσουν πιο πολύ τα πεταλάκια, υποθέτω γιατί έχω ήδη φτιάξει τον ήχο μου και επειδή δε χρειάζομαι πολλά εφε - αλλά για κάποιον που χρειάζεται πολλούς ήχους, πολλά εφε, η πεταλιέρα είναι πάρα πολύ δελεαστική ;) a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Φίλε Ιγνάτιε, επειδή θέτεις την οικονομοτεχνική διάσταση: 1) Axe-Fx Ultra : 2100€ 2) Ένας πολύ καλός MIDI controller: ~600€ 3) Δύο καλά expression pedals: ~300€ .... Tίποτα από Κίνα παίζει στα 100-150 ευρώ? ;D Πλάκα κάνω φίλε TGL, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, δείχνεις με εύκολο παράδειγμα πως καμμία φορά μπερδεύουμε τα γήπεδα...απλοποιώντας καταστάσεις Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
playloud Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 τα πεταλάκια είναι πιο εύκολα στη χρήση γιατί τα παίρνεις ενα-ένα και το καθένα έχει το δικό του χειριστήριο, η πεταλιέρα θέλει λιώσιμο για να βγάλει καλό ήχο. βέβαια να πώ πως παρ'όλα αυτά που λέω, ακόμα μ'αρέσουν πιο πολύ τα πεταλάκια, υποθέτω γιατί έχω ήδη φτιάξει τον ήχο μου και επειδή δε χρειάζομαι πολλά εφε - αλλά για κάποιον που χρειάζεται πολλούς ήχους, πολλά εφε, η πεταλιέρα είναι πάρα πολύ δελεαστική ;) .....και σου πεφτει η μεση καθε τοσο απο το σκυψιμο να αλλαζεις παραμετρους στα πεταλακια (εκτος αν παιζεις ΠΑΝΚ η Blues) και φαινεσαι και ασχημα ("τι παει τοσο λαθος και ο κιθαριστας κανει καθε τρεις και λιγο μετανοιες?" :) :)) Επισης πολλες (παλι) απο τις καινουργιες πεταλιερες ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ευκολες (απο πρωτο χερι TL κι απ οτι ακουω Μ13). Μην παρεξηγηθω. Κι εγω εχω κρατησει ΟΛΑ τα παλια μου (και καλα) πεταλακια, ακομα μου αρεσει ο ηχος τους (αλλιως δεν θα τα επαιρνα) αλλα πιο πολυ για συναισθηματικους λογους και τα OD για τον πολυ ωραιο ηχο που δινουν μπρος σε ενα ηδη overdriven καναλι του JCM800 μου (οταν τον παιζω σκετο). Επισης καταλαβαινω την αισθητικη του πραγματος (πολλα φωτακια). Απο εκει και περα ομως ..... Make me fries... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 .....και σου πεφτει η μεση καθε τοσο απο το σκυψιμο να αλλαζεις παραμετρους στα πεταλακια (εκτος αν παιζεις ΠΑΝΚ η Blues) και φαινεσαι και ασχημα ("τι παει τοσο λαθος και ο κιθαριστας κανει καθε τρεις και λιγο μετανοιες?" :) :)) Επισης πολλες (παλι) απο τις καινουργιες πεταλιερες ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ευκολες (απο πρωτο χερι TL κι απ οτι ακουω Μ13). Μην παρεξηγηθω. Κι εγω εχω κρατησει ΟΛΑ τα παλια μου (και καλα) πεταλακια, ακομα μου αρεσει ο ηχος τους (αλλιως δεν θα τα επαιρνα) αλλα πιο πολυ για συναισθηματικους λογους και τα OD για τον πολυ ωραιο ηχο που δινουν μπρος σε ενα ηδη overdriven καναλι του JCM800 μου (οταν τον παιζω σκετο). Επισης καταλαβαινω την αισθητικη του πραγματος (πολλα φωτακια). Απο εκει και περα ομως ..... Στον τομέα της πρακτικότητας και του αυτοματισμού, υπάρχουν λύσεις και για τα πεταλάκια. Είχα γράψει παλιότερα σχετικά με τα switchers για πεταλάκια και άλλα εφφέ. Ωστόσο για να έχεις αντίστοιχες επιλογές με μια πεταλιέρα, πρέπει να δώσεις ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ στην κυριολεξία, ενώ υπάρχουν και παράμετροι (όπως το βάρος, αλλά και τα καλώδια, η πάρα πολύ καλή τροφοδοσία για να μην έχεις θόρυβο) που καθιστούν τέτοιες λύσεις, μάλλον για λίγους. Επίσης για μένα τουλάχιστον, δεν είναι τόσο οι δεκάδες διαθέσιμες επιλογές per se, αλλά η δυνατότητα να πειραματιστώ αν το θέλω, "εκ του ασφαλούς". Δηλαδή τώρα με την Μ13, είναι σαν να έχω αγοράσει 85+ πετάλια, τα οποία μπορώ να "ψάξω". Και πάλι σε 5-6 θα καταλήγω, για καθημερινή χρήση, αλλά αν προσπαθούσα να το κάνω με αγοραπωλησίες μεμονωμένων πεταλιών, θα έμπαινα μέσα κανα διχίλιαρο. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
IraklisZS Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Επισης πολλες (παλι) απο τις καινουργιες πεταλιερες ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ευκολες (απο πρωτο χερι TL κι απ οτι ακουω Μ13). την M13 δε ξέρω απλά σχετικά με την TL που την έχει φίλος μου και ξέρω, πιστεύω οτι αποτελεί μια πεταλιέρα-μεταβατικό στάδιο για αυτούς που έρχονται απο τα πεταλάκια, γι'αυτό το λόγο "χάνει" σε features σε σχέση με αντίστοιχεις όπως gt-8 (δε μιλάω για gt-10) οι οποίες φυσικά θέλουν τρελό λιώσιμο, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει θα συμφωνήσω πως η TL είναι σχετικά απλή να τη χειριστείς, απλά στο βωμό της απλότητας θυσιάζονται κάποιες πεταλιερίστικες ευκολίες όπως σειρά των εφε, χρηση κομπρεσσορα και προσομοίωσης πεταλιού μαζι άποψή μου σχετικά με τις πεταλιέρες: αν είναι να πάρεις πεταλιέρα, παίρνεις για να τη λιώσεις, δεν έχει νόημα λίγο πιο εύκολος χειρισμός, αφού το λιώσιμο γίνεται σπίτι που έχεις όλο το χρόνο. Γι'αυτό αν έπαιρνα πεταλιέρα θα έπαιρνα η line6 ή boss μάλλον :) Ωστόσο για να έχεις αντίστοιχες επιλογές με μια πεταλιέρα, πρέπει να δώσεις ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ στην κυριολεξία, ενώ υπάρχουν και παράμετροι (όπως το βάρος, αλλά και τα καλώδια, η πάρα πολύ καλή τροφοδοσία για να μην έχεις θόρυβο) που καθιστούν τέτοιες λύσεις, μάλλον για λίγους. α γειά σου a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση