Προς το περιεχόμενο

Πεταλια VS "καλης" πεταλιερας.....

ValteR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ενας τεραστιος μυθος που δυστυχως πολυ ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ...ακουνε ,στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν υπαρχει και αν υπαρχει ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι πολυ μικροτερο απο μια τεραστια σειρα με πεταλακια ακομα και αν ειναι tbp (ασε που πολλες πεταλιερες,ειδικα οσες εχουν εξοδο λυχνιας π.χ. ΖΟΟΜ & TL) κανουν και ενα θαυμασιο buffering που "δινει" στον ηχο (π.χ. εχω παρατηρησει οτι ακομα και με τα εφε κλειστα η κιθαρα μου ακουγεται πολυ καλυτερα αν "περασει" πρωτα απο την TL παρα καρφι στον ενισχυτη (ενας απο τους κυριους λογους που αρχισα να την χρησιμοποιω πριν απο χρονια)

Καλημέρα... :o :o :o

Για την tonelab δεν ξέρω αλλά μάλλον ισχύει αυτό που λες.Σε μια Gnx2 που έχω απο παλιά πάντως αν πήγαινες direct στα amp sim,cab sim άστα να πάνε.

Πάντως στα πιο καινούργια μηχανήματα εχει περιοριστεί αρκετά το φαινόμενο αν δεν έχει εξαλιφθει.Η m13,rp1000 είναι έτσι και αλλιώς σχεδιασμένα για να δουλεύουν με ενισχυτή.Το TC Nova System που έχω πάντως το μονο που σου suck είναι λίγη ένταση αν θέλεις το clean boost το οποίο το ρυθμίζεις global και δεν σε απασχολεί.Απο συχνότητες και είναι ακριβώς το ίδιο.

Πάντως Hitman εγώ μαζί σου είμαι.Μια χαρά είσαι με τα πεταλάκια σου.Στα αυτιά μου προσωπικά ηχούν καλύτερα και αν θες δικό σου ήχο(δεν παίζεις σε πολλές μπάντες με δαιφορετικά καθαρά,drive κτλ.) είσαι πολύ καλύτερα. ;) ;) ;)

Γιατί κατεμέ π.χ. το απλό stomp overdrive της tonelab ε δεν είναι καλύτερο απο ενα jam tubedreamer.Και αν έχεις ένα τέτοιο γιατί να έχεις άλλα 10;

never compromise tone for features....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 212
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Γιατί κατεμέ π.χ. το απλό stomp overdrive της tonelab ε δεν είναι καλύτερο απο ενα jam tubedreamer.Και αν έχεις ένα τέτοιο γιατί να έχεις άλλα 10;

Καλημερα.

Αν καποιος εχει καταληξει οτι χρειαζεται ενα καλο overdrive, θα του προτεινω κι εγω να παρει ενα τετοιο.

Αν ομως θελει και ενα fuzz και ενα distortion , τοτε του βγαινει χρηματικα σχεδον οσο να παρει μια Μ13.

Αν φυσικα θελει τουλαχιστον 3 εφε παραμορφωσης τοτε θα ειναι τετοιος τυπος που θα το θελει και το σοβαρο delay του και κανα φιλτρο και κανα modulation και κανα looper . Ε τοτε νομιζω δεν θα τον χαλασει που με αυτα τα χρηματα που θα εδινε για 3 καλα (οχι μπουτικ) πεταλια θα τα εχει ΟΛΑ αυτα ;D

Οταν τυχαινει κιολας το delay που θα περιεχεται σε αυτη την τιμη να ειναι το Line6 DL4, που πινουν νερο στο ονομα του ορκισμενοι εχθροι του ψηφιακού ή όταν τυχαίνει αναμεσα στα φιλτρα να περιεχεται προσομοιωση του Z-Vex Seek Wah και παράλληλα μπορει να ελεγχει με expression pedals ΟΛΕΣ τις παραμετρους ΟΛΩΝ αυτων των πεταλιων ενω εχει στη διαθεση του τον ελεγχο του rate του tremolo ή την κυκλικη συχνοτητα των φιλτρων απο τις δυναμικες του παιξιματος του (volume sensitivity) και ολα αυτα τα κανει με ΕΝΑ ενσωματωμενο τροφοδοτικο και ΔΥΟ καλωδια, τοτε μου φαινεται οτι πρεπει να σοβαρευτει και να επιστρεψει στο 2009.

Και η απαντηση στην ερωτηση ειναι οτι : απο τα ν πεταλια που προσφερει η Μ13 , εγω χρησιμοποιω το πολυ τα 6-8. Για να αγορασω αυτα τα πεταλια ξεχωριστα και να μπορω να τα δρομολογω και να τα χειριζομαι οπως θελω (με εξωτερικα midi switches και mods για τοποθετηση expression σε μερικα απο αυτα), πρεπει να πουλησω το αυτοκινητο μου. :)

Πάντως Hitman εγώ μαζί σου είμαι.Μια χαρά είσαι με τα πεταλάκια σου.Στα αυτιά μου προσωπικά ηχούν καλύτερα και αν θες δικό σου ήχο(δεν παίζεις σε πολλές μπάντες με δαιφορετικά καθαρά,drive κτλ.) είσαι πολύ καλύτερα. ;) ;) ;)

Το έγραψα και σε ανύποπτο χρόνο παραπάνω, ότι τα μεμονωμένα πετάλια σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις το... flavor ας πούμε που προτιμάς πιο πολύ, αρκεί να βρεις αυτό που θέλεις. Γι'αυτό το λόγο και συνεχίζουν να πωλούνται εξάλλου!

Το αντίτιμο που πληρώνεις και δεν είδα να αναφέρεται, είναι πως θα πρέπει να τα κάνεις να συνεργάζονται και μεταξύ τους κάτι που οποιοσδήποτε έχει περάσει από καμμιά 40αριά πετάλια στην κιθαριστική του καρριέρα θα διαβεβαιώσει ότι δεν είναι τόσο απλό. Οι λύσεις all in one λύνουν αυτό το πρόβλημα.

Αλλά το σημείο που προσπαθώ να τονίσω είναι πως δεν προκειται για μια κατάσταση "vs", δεν κάνουμε ποδοσφαιρικό αγώνα εδώ. Ίσα ίσα, η τάση σήμερα είναι να μπορείς να κάνεις mix and match με πετάλια που τυχόν έχεις. Αυτός είναι ο λόγος που η Line6 κυκλοφορεί το M9, που πόσταρε ο stephanos πριν μερικές σελίδες, ή που έβγαλε η Vox την TL ST. Για κάποιον δηλαδή που θέλει να προσθέσει μερικά εφφέ στην αλυσίδα του, αλλά δεν δικαιολογεί το κόστος αγοράς 10 πεταλιών (που θα χρησιμοποιεί μια φορά το μήνα το καθένα), ένα μικρού μεγέθους πολυεφφέ δίνει λύση.

Κατά τη γνώμη μου, την ίδια λογική της "συμπλήρωσης" βασικών εφφέ καλύπτουν και ενισχυτές με ενσωματωμένα εφφέ, όπως ο Alchemist, που μερικοί πουρίστες εδώ μέσα αρνούνται να πάρουν σοβαρά (their loss).  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

TGL διάβασα το άρθρο σου για το Μ13 μια που δεν ήξερα τι κάνει (παρεπιπτόντως πολύ κατατοπιστικό!)

αυτό που κατάλαβα είναι πως πρόκειται για τελείως διαφορετικό πράγμα απο πεταλίερα.

κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο σε γλιτώνει απο το μεγαλύτερο -κατα τη γνώμη μου-  μπελά των πεταλιών: τις συνδέσεις και τις τροφοδοσίες τους.

από την άλλη το βασικό προσόν μιας πεταλιέρας είναι οι πάρα πολλοί ήχοι που μπορεί να αποθηκεύει, επομένως δεν υπάρχει νόημα να συγκρίνουμε tonelab με m13.

στο πολύ ενδιαφέρον θρεντ για το Μ13 διάβασα κάπου τον SF να λέει

επειδη ΜΙΣΩ το true by pass μου ελειψε το ωραιο tube buffering της TL σε σχεση με το tbp της Μ13

και νομίζω έχω ξαναδιαβάσει για το buffer της TL αλλά και της ZOOM, ήθελα να ρωτήσω αυτές οι πεταλιέρες χρησιμοποιούν τη λάμπα με παρομοιο τρόπο όπως πχ χρησιμοποιούν οι ενισχυτές για να "ανακτήσουν" το σήμα μετά το κύκλωμα του equalizer?

a classic player now...

αυτό που κατάλαβα είναι πως πρόκειται για τελείως διαφορετικό πράγμα απο πεταλίερα.

κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο σε γλιτώνει απο το μεγαλύτερο -κατα τη γνώμη μου-  μπελά των πεταλιών: τις συνδέσεις και τις τροφοδοσίες τους.

από την άλλη το βασικό προσόν μιας πεταλιέρας είναι οι πάρα πολλοί ήχοι που μπορεί να αποθηκεύει, επομένως δεν υπάρχει νόημα να συγκρίνουμε tonelab με m13.

Δεν σε καταλαβαίνω, πεταλιέρα έχουμε συνηθίσει να λέμε... ένα σύνολο από κουμπάκια σε ένα πράγμα στα πόδια μας.  ;D Μάλλον θα πρέπει να προσδιορίσουμε τους όρους που χρησιμοποιούμε. Δηλαδή για σένα πεταλιέρα είναι κάτι που έχει οπωσδήποτε cab simulations? Πάντως εγώ την Μ13 την λέω "πολυεφφέ" γιατί αυτό κάνει... αλλά με τη λογική αυτή, και ένα EHX Holy Stain είναι... πολυεφφέ.  ;)

Το άλλο που γράφεις δεν ισχύει, φυσικά και μπορείς να αποθηκεύσεις σύνολα από εφφέ στη Μ13, και να τα ανακαλέσεις με ένα κουμπί. Και οι "ήχοι" που έχει αποθηκευμένοι είναι όντως πάρα πολλοί.

Όμως σίγουρα η Μ13 διαφέρει από TL κλπ, γιατί έχει φτιαχτεί να δουλεύει με ενισχυτές και μαζί με άλλα πετάλια. Δεδομένου ότι χρησιμοποιεί πιο σύγχρονο DSP processor (μερικά χρόνια πιο καινούργιο προϊόν...) και δεν σπαταλάει πολύτιμη επεξεργαστική ισχύ για cab/mic simiulations, από μια πλευρά είναι "καλύτερη" από την παλιότερη TL, οπότε έχεις δίκιο ότι δεν υπάρχει σύγκριση.  ;D Αυτό θα γίνει ακόμα περισσότερο φανερό με την επερχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού, η μόνη κίνηση που θα χρειαστεί για να προστεθούν αρκετά νέα εφφέ (μιας υπάρχουν τα "αποθέματα" επεξεργαστικής ισχύος και μνήμης).

Το έγραψα και σε ανύποπτο χρόνο παραπάνω, ότι τα μεμονωμένα πετάλια σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις το... flavor ας πούμε που προτιμάς πιο πολύ, αρκεί να βρεις αυτό που θέλεις. Γι'αυτό το λόγο και συνεχίζουν να πωλούνται εξάλλου!

Το αντίτιμο που πληρώνεις και δεν είδα να αναφέρεται, είναι πως θα πρέπει να τα κάνεις να συνεργάζονται και μεταξύ τους κάτι που οποιοσδήποτε έχει περάσει από καμμιά 40αριά πετάλια στην κιθαριστική του καρριέρα θα διαβεβαιώσει ότι δεν είναι τόσο απλό. Οι λύσεις all in one λύνουν αυτό το πρόβλημα.

Αλλά το σημείο που προσπαθώ να τονίσω είναι πως δεν προκειται για μια κατάσταση "vs", δεν κάνουμε ποδοσφαιρικό αγώνα εδώ. Ίσα ίσα, η τάση σήμερα είναι να μπορείς να κάνεις mix and match με πετάλια που τυχόν έχεις. Αυτός είναι ο λόγος που η Line6 κυκλοφορεί το M9, που πόσταρε ο stephanos πριν μερικές σελίδες, ή που έβγαλε η Vox την TL ST. Για κάποιον δηλαδή που θέλει να προσθέσει μερικά εφφέ στην αλυσίδα του, αλλά δεν δικαιολογεί το κόστος αγοράς 10 πεταλιών (που θα χρησιμοποιεί μια φορά το μήνα το καθένα), ένα μικρού μεγέθους πολυεφφέ δίνει λύση.

Κατά τη γνώμη μου, την ίδια λογική της "συμπλήρωσης" βασικών εφφέ καλύπτουν και ενισχυτές με ενσωματωμένα εφφέ, όπως ο Alchemist, που μερικοί πουρίστες εδώ μέσα αρνούνται να πάρουν σοβαρά (their loss).  ;)

Μαζί σου είμαι σε αυτό.Στο 2009 είμαστε και αλλιώς και για αυτό το λόγο πήρα και το tc nova system,το οποίο για μένα είναι φοβερό(ναι του superfunk δεν του πολυαρέσει...  ;D ;D) αν και άλλης λογικής.

Απλά συνηθως φτάνουμε στο άλλο άκρο, της φάσης σιγα τα πεταλάκια εγώ έχω το τάδε που ψήνει και καφέ ξεχνώντας γιατί υπάρχουν ακόμα τα ξεχωριστά αναλογικά πεταλακια που ακόμα προτιμούνται απο πολύ κόσμο ειδικά επαναλαμβάνω στα drive.

Αν έχεις έναν καλό ενισχυτη προσωπικά θα προτιμήσω την m13 στο χαλαρο απο την tl.Μια ακόμα στηλη να ειχε πάντως και θα ήταν πιο ιδανική.

απλώς αναφέρω την ιδιαιτερότητα απο το σχεδιασμό της ακόμα της Μ13 σε σχέση με μια "πεταλιέρα".

η Μ13 απλά σε κάνει να χρησιμοποιείς/στηνεις τα πεταλάκια που είχες -και που δεν ειχες- πολύ πιο εύκολα.

από εκεί και πέρα διατηρεί ένα ποσοστο του αρνητικού χαρακτηριστικού των πεταλακίων, όταν πρέπει να βάζεις και να βγάζεις πάνω απο 1 ταυτόχρονα.

τώρα για τις μνήμες που λες, δεν είμαι σίγουρος οτι το κατάλαβα.

εννοείς τα "scenes"? αυτά δεν είναι μονο 12 συνολικά?

μάλλον μου διέφυγε κάτι...

a classic player now...

τώρα για τις μνήμες που λες, δεν είμαι σίγουρος οτι το κατάλαβα.

εννοείς τα "scenes"? αυτά δεν είναι μονο 12 συνολικά?

μάλλον μου διέφυγε κάτι...

Ναι, είναι "μόνο" 12, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορείς να βάζεις/βγάζεις άλλα 2 εναλλακτικά "πετάλια" ανά bank, σ'αυτά που έχεις κάθε στιγμή. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα λείψει κάτι σε κάποιον, αλλά είμαι βλέπεις και εγώ της λογικής των "πεταλακίων" (σιχαίνομαι τον προγραμματισμό και τα έτοιμα "presets").

Αν θέλεις να έχεις 256 "ήχους" έτοιμους, η Μ13 δεν κάνει, δεν φτιάχτηκε γι'αυτή τη δουλειά. Από την άλλη ανά πάσα στιγμή σκύβεις και αλλάζεις μια ρύθμιση, όπως ακριβώς με τα πεταλάκια. Αυτό είναι το κοινό που απευθύνεται. Ο blue μπορεί να το επιβεβαιώσει, γιατί κι'αυτός προέρχεται από τη σχολή των πεταλακίων, και την TL την είχε αγοράσει παλιότερα σαν τον καλύτερο συμβιβασμό με αυτό που πραγματικά ήθελε.  ;)

εδω θα ηθελα να ρωτησω κατι ...τον blue ή οποιον αλλον ειχε tonelab παλιοτερα.....και περασε στην M13.....ειναι να φτιαξεις καποιο ηχο για whitesnake π.χ.....που στην tonelab θα εβαζες καποιον ενισχυτη μαζι με καποιο πεταλι μπροστα......η M13  εχει καποιο αντιστοιχο πεταλι..που να βγαζει τετοια παραμορφωση (εννοω σε gain και οχι χροια ).....και εαν ναι ποιο ειχε καλυτερο αποτελεσμα...πιο ποιοτικο? ::)

RUN FOREST....RUN!!!!

εδω θα ηθελα να ρωτησω κατι ...τον blue ή οποιον αλλον ειχε tonelab παλιοτερα.....και περασε στην M13.....ειναι να φτιαξεις καποιο ηχο για whitesnake π.χ.....που στην tonelab θα εβαζες καποιον ενισχυτη μαζι με καποιο πεταλι μπροστα......η M13  εχει καποιο αντιστοιχο πεταλι..που να βγαζει τετοια παραμορφωση (εννοω σε gain και οχι χροια ).....και εαν ναι ποιο ειχε καλυτερο αποτελεσμα...πιο ποιοτικο? ::)

Ρε συ ιγνατιε ,επειδη εχω δει να το ξαναλες αυτό,όταν λες ήχο whitesnake τι εννοεις;ποια εποχής;Και γιατι να βάλεις 2 ηχους;

Για δες και εδώ

http://www.uberproaudio.com/content/view/504/38/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου