Προς το περιεχόμενο

Πεταλια VS "καλης" πεταλιερας.....

ValteR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο? Δεν σας εκνευρίζει που οι (περισσότερες) πεταλιέρες έχουν τα εφέ ομαδοποιημένα και επιτρέπουν ενεργό ένα μόνο από κάθε ομάδα? Εγώ το βρίσκω κάπως περιοριστικό αυτό. Πχ γιατί να μην μπορείς να βάλεις 2 drive στη σειρά? Ή να βάλεις μαζί chorus και flanger?

στην TL (τουλαχιστο) αυτο εν μερει γινεται μιας και ενα drive μπορει να θεωρηθει ο βρωμικος ενισχυτης.

Τωρα flanger ΚΑΙ chorus δεν θα θελω ΠΟΤΕ να βαλω μαζι και ΑΝ υπηρχε και αυτη η αναγκη παλι νομιζω καπως γινεται

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 212
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο? Δεν σας εκνευρίζει που οι (περισσότερες) πεταλιέρες έχουν τα εφέ ομαδοποιημένα και επιτρέπουν ενεργό ένα μόνο από κάθε ομάδα? Εγώ το βρίσκω κάπως περιοριστικό αυτό. Πχ γιατί να μην μπορείς να βάλεις 2 drive στη σειρά? Ή να βάλεις μαζί chorus και flanger?

Εμένα αδελφέ δε με εκνευρίζει καθόλου, γιατί μπορώ να βάλω και 4 drive (ή chorus, ή flanger ή delay) μαζί αν θέλω να το παίξω Robert Fripp.  8)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Δηλαδή στην M13 έχεις 4 εφέ από οποιαδήποτε ομάδα θέλεις? Ή 4 ομάδες εφέ και ένα από κάθε ομάδα κάθε φορά? Με μπέρδεψες...

Shoot him again. His soul is still dancing...

Στην m13 αν έχω καταλάβει καλά έχεις 4 στήλες με 4 πεταλάκια η καθε μία.Σε κάθε στήλη μπορείς να έχεις μόνο ένα ενεργοποιημένο.Αυτό είναι και το ελλάτωμα της για μένα κατα τα άλλα είναι πολύ ωραία.Αν θέλεις ανοιχτό πχ ένα μαλακό κομπρέσσορα μόνιμα ανοιχτό και ένα reverb(πες οτι του ενισχυτη είναι χάλια η δεν έχει...) σου μένουν 2 θέσεις στις οποίες έχεις να διαλέξεις απο 4 πράματα στη καθε μία.

Να πω επίσης οτι κάτι σαν συνδυασμό chorus με κάτι άλλο έχω καταφέρει με χρήση detune αντί για chorus.Εντάξει βέβαια δεν βρίσκω λόγο κάποιος να χει flanger,chorus μαζί εκτος και αν είσαι πολύ extreme άτομο αλλά 2 chorus μαζί έχουν πλάκα που έβαλα τις προάλλες

never compromise tone for features....

Δηλαδή στην M13 έχεις 4 εφέ από οποιαδήποτε ομάδα θέλεις? Ή 4 ομάδες εφέ και ένα από κάθε ομάδα κάθε φορά? Με μπέρδεψες...

Στην m13 αν έχω καταλάβει καλά έχεις 4 στήλες με 4 πεταλάκια η καθε μία.Σε κάθε στήλη μπορείς να έχεις μόνο ένα ενεργοποιημένο.Αυτό είναι και το ελλάτωμα της για μένα κατα τα άλλα είναι πολύ ωραία.Αν θέλεις ανοιχτό πχ ένα μαλακό κομπρέσσορα μόνιμα ανοιχτό και ένα reverb(πες οτι του ενισχυτη είναι χάλια η δεν έχει...) σου μένουν 2 θέσεις στις οποίες έχεις να διαλέξεις απο 4 πράματα στη καθε μία.

Παδιά, κάντε έναν κόπο να διαβάσετε την παρουσίαση, γιατί τα έχετε μπερδέψει λίγο.  ;)

http://www.noiz.gr/index.php?topic=166461.0

ναι έχεις δίκιο για κάποιο λόγο θυμομουν οτι ήταν 4x4 ενω είναι 3x4.Κατα τα άλλα σωστα δεν λέω;ένα σε κάθε στήλη.

never compromise tone for features....

The Genius Loci, την παρουσίαση την διάβασα, και κατάλαβα ότι έχεις 4 ομάδες από εφέ, 3 preset σε κάθε ομάδα και επιλέγεις 1 preset από κάθε ομάδα. Σωστά?

pinhead αν αρχίσει κάποιος να ασχολείται με self oscillation θα χρειαστεί διάφορους περίεργους συνδυασμούς...

Shoot him again. His soul is still dancing...

ναι έχεις δίκιο για κάποιο λόγο θυμομουν οτι ήταν 4x4 ενω είναι 3x4.Κατα τα άλλα σωστα δεν λέω;ένα σε κάθε στήλη.

Ναι, μέχρι 4 σύνολο. Όμως εσύ πόσα πεταλάκια έχεις ανοιχτά ταυτόχρονα συνήθως?

Επίσης, στο παράδειγμα που δίνεις, αν κάποιος ήθελε έναν κομπρέσσορα συνέχεια ανοιχτό, όπως για παράδειγμα... ο Superfunk  ;D, το πιθανότερο θα ήταν να διαλέξει ένα μεμονωμένο πεταλάκι που να του κάνει ακριβώς τη δουλειά του. Ομοίως αν έχει ένα "ιδιαίτερο" πετάλι που θέλει οπωσδήποτε, μπορεί να το τοποθετήσει σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ θέση της "αλυσίδας": μπροστά, μετά το 1ο, 2ο, 3ο ή στο τέλος.

Α, και εννοείται ότι μπορείς να επιλέξεις και ποια θα πάνε "μπροστά" στον ενισχυτή και ποια στο effects loop (αν διαθέτει τέτοιο και θέλεις να το χρησιμοποιήσεις).

The Genius Loci, την παρουσίαση την διάβασα, και κατάλαβα ότι έχεις 4 ομάδες από εφέ, 3 preset σε κάθε ομάδα και επιλέγεις 1 preset από κάθε ομάδα. Σωστά?

Έχει 4 στήλες με εφφέ (ή banks αν προτιμάς), κάθε bank έχει 3 εφφέ, και τα εφφέ ανήκουν σε 5 κατηγορίες.Μπορείς σε κάθε bank από τις 4 να έχεις ένα εφφέ ανοιχτό (ή κανένα) κάθε φορά, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Η έννοια preset δεν πολυισχύει εδώ, γιατί πρόκειται για ένα "πεταλάκι" κάθε φορά (το οποίο μπορείς on the fly να "πειράξεις" από τα χειριστήρια πάνω πάνω). 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου