Προς το περιεχόμενο

Πεταλια VS "καλης" πεταλιερας.....


ValteR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

 

ωρε παλικαρι  ;D,μπας και δεν απενεργοποιεις τις καμπινες και τους καθαρους ενισχυτες? :),αυτα συνηθως καταστρεφουν τον ηχο οταν παιζεις με TL & AMP

 

 

τις καμπινες δεν τις απενεργοποιω ποτε .......ουτε σε καθαρους ηχους ουτε σε βρωμικους.........πως γινεται με on τις καμπινες στο σπιτι να εχω καλο ηχο και στο studio(σε μερικα) να εχω χαλια ηχο.........ψιλοψευτικο.....αυτο με το off τις καμπινες εχω πει πολλες φορες δεν το καταλαβαινω....οταν βαζω καποιο modelling εχισχυτη εαν δε βαλω καποια καμπινα (μιλαω για βρωμικο ενισχυτη )ο ηχος ειναι απαραδεκτος...o ηχος εδω ειναι με on τις καμπινες και τον hot rod deluxe.......εμενα μου ακουγεται φυσικος.......εαν χρησιμοποιησω το ιδιο patch στο studio σε μερικους αλλους λαμπατους ο ηχος ειναι αστα.....

 

 

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 212
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

  Γενικα ενας λαμπατος με χαρακτηρα θα σου κανει σκ@τα τον ηχο οταν εχει κ cab sim  , δηλαδη λογικα θα ειναι θολος χωρις σφιχτα μπασα. Κ αυτο γιατι βαζεις δυο φορες τον ηχο σου να χρωματιστει , μια απο το cab sim κ μια απο την φυσικη καμπινα που ακουγεσαι. Τωρα βεβαια με αρκετο dialing στο eq του ενισχυτη σου κ της πεταλιερας σου θα βρεις μια χροια που πιθανον να σου αρεσει (...ξερεις για την κολοκυθοπιτα..) αλλα σιγουρα θα απεχει πολυ απο τον χαρακτηρα της κιθαρας σου κ του ενισχυτη σου. Στα lead μερη που ακουσαμε ( τελικα εμαθες κιθαρα εεε??? ;D ;D ;D) ειναι δυσκολο να δεις αυτο που σου λεω , για παιξε τελειως clean χωρις τιποτε αλλο η για να ακουσουμε τι definition εχουν οι νοτες σου οταν εχεις overdrive κ παιξεις μια συγχορδια?

 

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Γενικα ενας λαμπατος με χαρακτηρα θα σου κανει σκ@τα τον ηχο οταν εχει κ cab sim  , δηλαδη λογικα θα ειναι θολος χωρις σφιχτα μπασα. Κ αυτο γιατι βαζεις δυο φορες τον ηχο σου να χρωματιστει , μια απο το cab sim κ μια απο την φυσικη καμπινα που ακουγεσαι. Τωρα βεβαια με αρκετο dialing στο eq του ενισχυτη σου κ της πεταλιερας σου θα βρεις μια χροια που πιθανον να σου αρεσει (...ξερεις για την κολοκυθοπιτα..) αλλα σιγουρα θα απεχει πολυ απο τον χαρακτηρα της κιθαρας σου κ του ενισχυτη σου. Στα lead μερη που ακουσαμε ( τελικα εμαθες κιθαρα εεε??? ;D ;D ;D) ειναι δυσκολο να δεις αυτο που σου λεω , για παιξε τελειως clean χωρις τιποτε αλλο η για να ακουσουμε τι definition εχουν οι νοτες σου οταν εχεις overdrive κ παιξεις μια συγχορδια?

 

 

 

 

Kαταρχην καλημερα συντροφε......περιμενω να με καλεσεις να ακουσω το μηχανημα .......και μιλαω σοβαρα τωρα......εχω ακουσει τα καλυτερα και με ψιλοενδιαφερει......(ελα κανε την καλη και θα σου δειξω μερικα απο τα δαιμονισμενα σολα που παιζω με χαρακτηριστικη ανεση :).Δευτερον....θελω να με καλεσεις να ερθω να ακουσω το μηχανημα και να φτιαξεις εκεινους του φανταστικους ελληνικους που κανεις και τριτον οταν συναντηθηκαμε την πρωτη φορα πεισμωσα.....ειπα ''πιο ωραιος δεν ειναι......περισσοτερα μαλλια δεν εχει.....ωραιο φιδισιο κορμι δεν εχει....γιατι να παιζει καλα αυτος και εγω οχι?''ετσι στρωθηκα στη μελετη επαιζα 20 ωρες την ημερα κανοντας αυστηρη μελετη και διαιτα.....ρε ασε την κοροιδια αφου παιζεις πολυ καλυτερα.... :P

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι ωραια που θα ηταν να ημασταν σε μια γωνια και να παρακολουθουσαμε συζητησεις απο μεγαλους κιθαριστες κ τους sound engineers τους...

 

Π.χ. Να βλεπαμε τι κανει ο vai για τον ηχο του και τι προβληματα αντιμετωπιζει...( δε θα θελα να ξερω τι μπορει να προβληματιζει τον συγκεκριμενο ως προς τον ηχο του...)

 

μη μου πειτε για budget πανω σε gear... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω σε ποιά φάση είναι πλέον η συζήτηση και η αναζήτησή σου. (Δεν προλαβαίνω να δω όλα τα posts).

Μόνο την προσωπική μου εμπειρία να πω.

 

Εγώ αν και παίζω κιθάρα με κάμποσες νότες σε ένα κομμάτι και όχι σκέτο θόρυβο και πειραματισμούς, έχω και ένα μεράκι και για αυτά επίσης.

Αυτό που έχω κάνει είναι καραούλι στο noiz και τηλέφωνο όταν δω κάτι που με ενδιαφέρει.

Έχω περί τα 14 πεταλάκια (ElectroHarmonix, Boss, Tech 21, Digitech, dunlop..).

 

Aν θες να μπορείς να φτιάχνεις μια ποικιλία από ήχους, οι οποίοι μάλιστα να έχουν και μια αυτοτέλεια από την κιθάρα, και να μπορούν να στέκονται μόνοι τους, και να κάνεις πανηγύρια με τα πετάλια (όπως εγώ μερικές φορές), αυτό είναι μία δουλειά που κάνουν μόνο μια συλλογή από πεταλάκια.

 

 

Και τώρα μερικές συμβουλές από τη φτωχή μου εμπειρία.

Τα digital πετάλια δεν είναι χειρότερα ή καλύτερα απαραίτητα. είναι διαφορετικά.

πχ. ένα digital delay εμένα μου αρέσει πιο πολύ από τα αναλογικά γιατί είναι πιο λαμπρό, δεν έχει δλδ το vintage ήχο αλλά μου ταιριάζει πιο πολύ εμένα.

 

Μια παραμόρφωση με λάμπα (πχ τα διάφορα λαμπάτα πετάλια της EHX ή κάποιο ακριβό μπουτικ πετάλι) έχουν ένα αδιαμφισβήτητο βουνό από ήχο, και δεν σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι ακούς τη νότα με ένα τζιτζίκι από πάνω.

Όμως και κάποια μη λαμπάτα παραμορφωτικά πετάλια κάνουν πολύ καλή δουλειά και είναι και πιο μαζεμένα στον ήχο που σημαίνει ότι είναι πολύ περισσότερο διαχειρίσιμα. Πράγμα πολύ σημαντικό για πρωτάρη.

 

Επίσης αν θες ας πούμε ένα πετάλι μου να έχει pitch blending, και modulation, και harmony ας πούμε, ε, ψηφιακό θα είναι, τι θα είναι?..

 

Εγώ είμαι φουλ φανατικός με τα πεταλάκια, και πιστεύω ότι χαρακτηρίζουν διαφορετικά ένα κιθαρίστα. Δηλαδή, ακούγονται οι αναφορές σου σε αυτό που παίζεις, έχεις ευελιξία να αλλάξεις αυτό το τάδε ας πουμε που δε σ'αρέσει και να του κάνεις μια τροποποίηση με μια αντίσταση, ή ένα πυκνωτή κλπ.. Κι αν δε σου αρέσει ο το delay εδώ το πας εκεί , να δείς πως ακούγεται κλπ..Είναι μια φιλοσοφία δλδ, πιο πλήρης και κρατά και ένα ιστορικό νήμα με το παρελθόν. Τέσπα μπορεί να είναι και λίγο ηθικό τώρα αυτό που λέω και όχι μόνο λειτουργικό..

 

Απλά μια μεγάλη πεταλιέρα (από την οποία δεν έχω εμπειρία), νομίζω ότι απλά έχεις κάποιους ήχους που τους πατάς και παίζεις πάνω τους. Δεν σε αφήνουν να κάνεις την και να δημιουργήσεις και μέσα από τα εφφέ σου.

 

anyway, αυτά!

 

α,respect στη διαχείριση κρίσης που έκανες όταν σου έστειλαν κάποια posts με τσαντίλα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως πολύ ωραίο ακούγεται το axe fx!Ειδικά σε συνδυασμό με ένα tube power stage σε μια 4x12 καμπίνα ξεφεύγει,όπως και η τιμή...Αν ήταν να πάω σε ψηφιακό εξοπλισμό σίγουρα κάτι τέτοιο θα διάλεγα.

 

Πάντως για μένα διαφορές μεταξύ ψηφιακού αναλογικού ήχου υπάρχουν και είναι ιδιαίτερα εμφανής σε ζωντανό ήχο και όχι ηχογραφημένο.Τώρα το τι προτιμάει ο καθένας είναι θέμα γούστου,τσέπης και να προσθέσω χρήσης.Υπάρχουν καλλιτέχνες οι οποιοι προτιμούν για την μουσική τους καθαρά ψηφιακό εξοπλισμό.

 

αλλά να συμπληρώσω οτι και στις δυο κατηγορίες υπάρχουν μηχανήματα και μηχανήματα...

never compromise tone for features....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαι εμενα μου αρεσε πολυ το axe-fx το θεμα ειναι οτι ειναι πανακριβο...κυριολεκτικα και δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω τοσα φραγκα........ασε που δεν τα εχω ...αλλα και να τα ειχα ......μπορει να επαιρνα κανα triaxis........λεμε τωρα.....2000!!!!!!!!πολλα τα λεφτα ΑΡΗ

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά μια μεγάλη πεταλιέρα (από την οποία δεν έχω εμπειρία), νομίζω ότι απλά έχεις κάποιους ήχους που τους πατάς και παίζεις πάνω τους. Δεν σε αφήνουν να κάνεις την και να δημιουργήσεις και μέσα από τα εφφέ σου.

 

Με αυτα που αναφερεις φαινεται πως δεν εχεις εμπειρια στις πεταλιερες...κατι μου λεει πως οταν δοκιμασεις (οχι για 5-10 λεπτα) μια μεγαλη πεταλιερα θα παρατησεις τα πεταλακια :P Εκτος αυτου θα αποκτησεις και μια πιο σφαιρικη αποψη γιατι τωρα εχεις δει μονο τη μια πλευρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε PAVEL σορυ αλλα το ποστ σου (δεν θελω να πιανω χωρο γι αυτο δεν κανω παραθεση) ειναι απο αοριστο εως ακυρο.

Τα περισσοτερα απο αυτα που υποστηριζεις οτι κανουν τα πεταλακια τα κανουν (πια) και σχεδον ΟΛΕΣ οι πεταλιερες (οι καλες εννοειται).

Οσο για το "νημα με το παρελθον", που το βλεπεις? αφου τα πεταλακια θα ειναι αγορασμενα "τωρα"

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου