IraklisZS Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Μαλιστα.. ενω αν ελεγα οτι τα πεταλακια πατανε κατω καθε πεταλιερα η το αντιθετο θα προσθετα!! ;D ;D Επισης με τι τροπο θα διαλεξεις κατι?? Με αλληλογραφια? η θα πας και θα το ακουσεις (ακομα και ο πιο εμπειρος και ψαγμενος να στο εχει προτεινει) και αμα σου αρεσει θα το παρεις αμα δεν σου αρεσει δεν θα το παρεις. Αμα η αποψη πηγαινε ακου και διαλεξε με τα κριτηρια σου ειναι γενικοτητα τοτε το 90% των κιθαριστων ειναι γενικουρες και αερολογιστρες!!!! (μα ποιος παει και ακουει και επιλεγει κατι με τα κριτηρια του την σημερον ημεραν !!) :) αν όλοι απαντούσανε εδώ πέρα με ένα "πηγαινε ακου και διάλεξε" τότε το φορουμ θα είχε 90% λιγοτερα θέματα ;D ;D γενικα στο θέμα πεταλάκια-πεταλιέρα παίζουν πολλά θέματα που δεν εχουν να κανουν μονο με την ποιοτητα/χροια του ήχου. αναφέρθηκαν κάποια λειτουργικα/χρηστικά ζητήματα, και σίγουρα το παιδί βοηθηθηκε απο όλο αυτό. για μένα καλύτερα να ρωταει/διαβάζει κανείς γνώμες άλλων πριν πάει να ακούσει τη γνώμη του πωλητή που κάποιες φορές στην ελληνική πραγματικότητα ούτε φιλικός είναι, ουτε έχει ιδέα τι πουλαει, και απλώς θέλει να σου πουλήσει την πραμάτεια του. a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thanasis b Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 εχεις δικιο αλλα δεν ειπα αυτο..! Και ειδικα για θεματα πεταλια εναντιον πεταλιερας fender vs gibdon και τα λοιπα.. δεν εχει βγει ποτε ακρη η καποιο αποτελεσμα γιαυτο η γνωμη μου ειναι οτι καλυτερα να πας να ακουσεις και αναλογως τι σε βολευει και τι θες να παρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vit_hot Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Επειδη εχουν περασει αρκετες πεταλιερες απο τα χερια μου θα πω κ γω την αποψη μου. οσων αφορα το home recording τη μελετη κλπ..μια πεταλιερα θα κανει αριστα τη δουλεια με καταπληκτικα ωρες ωρες αποτελεσματα(εχουμε ακουσει απιστευτα πραγματα στα clips του noiz κατα καιρους..) ..οταν ομως το πραγμα ανεβαινει σε ενταση εγω προσωπικα δεν καταφερα ποτε να βγαλω ενα ηχο που να με ευχαριστει σε πιστα η σε studio,ολες οι (ατελειωτες) ωρες που ειχα ξοδεψει σπιτι ξαφνικα πηγαιναν χαμενες μιας κ ο ηχος αλλαζε δραματικα:τα καθαρα γινονταν εντελως ψευτικα κ το γκαζι..αστο.. επειδη παιζω λιγο καιρο με πεταλια κ λαμπατο ενισχυτη παρατηρω οτι συμβαινει ακριβως το αντιθετο..οσο ανοιγω τοσο το καθαρο "σκαει"απιστευτα κ το γκαζι απογειωνεται.. ολα αυτα με τα δικα μου χερια κ αυτια.. :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Μη ξεχνας ομως οτι εμεις δεν μιλαμε για σκετη πεταλιερα αλλα για πεταλιερα μεσα απο λαμπατο ενισχυτη (εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα),προσωπικα εχοντας για...αιωνες παιξει με πεταλακια και λαμπατο ενισχυτη σημερα χρησιμοποιω αποκλειστικα πεταλιερα και λαμπατο ενισχυτη και στα δικα μου τα αυτια ακουγομαι ΠΟΛΥ καλυτερα (βεβαια οπως ειχα κανει και με τα πεταλια μου παλια) εχω ψαξει ΠΟΛΥ την πεταλιερα μου,αλλοιως (οπως και στα πεταλια) ηχος ΔΕΝ βγαινει... προσωπικα πιστευω οτι αυτο το ποστ όσο για τις πεταλιέρες μια χαρά ήχο μπορείς να βγάλεις ψηφιακό-ξεψηφιακό αρκεί να τις χρησιμοποιήσεις ΣΩΣΤΑ Wink το ίδιο ισχυει και για τα πεταλάκια φυσικά εχει "κλεισει" τη συζητηση μας εδω και ωρα. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vit_hot Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Ενοειται οτι θελει να φαει καποιος απειρες ωρες οτι απο τα δυο κ να επιλεξει..εγω παντως τα λεω ολα αυτα εχοντας ξεκοκκαλισει ενα vg88 εδω κ 6-7 χρονια(?)μια gt6 για 1-2 χρονια κ εχοντας μπροστα μου καθημερινα μια tl που ομως παραδεχομαι οτι παρασυρμενος απο τα πεταλια δεν την εχω ψαξει καθολου..οι αλλες πεταλιερες που ειχα δεν ειναι αξιες αναφορας.. sf ισως να εχεις κ δικιο(αν κ ειπαμε περι ορεξεως..)τωρα σαν vg fanatic που ημουνα( κ ειμαι) απλα ΞΕΧΝΑΣ τον ενισχυτη..οσο για τη gt σε ενα καλο λαμπατο νομιζω οτι ειναι τρελη αμαρτια...στο kochακι μου καμια απο τις τρεις δεν με ικανοποιησε μιας κ χανει αμεσως το απιστευτο καθαρο του(σε αντιθεση με τα πεταλια που λειτουργουν προσθετικα σε αυτο ;)) αυτα :-* Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
metalmike Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Τι συζηταμε τωρα, η τεχνολογια εχει φτασει σε τοσο ηψηλα επιπεδα που προσωπικα μου φαινεται αδιανοητο να καθομαστε και να κανουμε συγκριση μεταξυ πεταλιων, πεταλιερων, ψηφιακων, αναλογικων, λαμπατων μηχανηματων κλπ. Οταν ο αλλος παει και παιρνει ενα pod και το ηχητικο αποτελεσμα που βγαζει ειναι κατα 95% ιδιο (για να μην πω ακριβως το ιδιο και γινω γραφικος) με εναν αλλον που βγαζει τον ηχο του απο πανακριβο εξοπλισμο ολα τα αλλα περιττευουν. Δεν συμφωνειτε πως αλλιως θα κριναμε εναν ηχο αν ξεραμε οτι εβγαινε απο αναλογικο μηχανημα και αλλιως αν εβγαινε απο ψηφιακο (κι ας ηταν το ηχητικο αποτελεσμα ακριβως το ιδιο); Ωραια και η λαμπα, ωραια και τα αναλογικα μηχανηματα, κι εγω τα γουσταρω αλλα μην απορριπτουμε κατι μονο και μονο ειναι ψηφιακο. Και για 'μενα προσωπικα μαγκια ειναι να βγαλεις καλο ηχο με μετριο εξοπλισμο παρα να παρεις οτι πιο κορυφαιο υπαρχει ωστε να πετυχεις το ιδιο πραγμα. Και εκτος αυτου απο ποτε εχουμε γινει ολοι οι ανυπερβλητοι κιθαριστες που εχουμε εξαντλησει ολες τις δυνατοτητες των μηχανηματων μας; Πιστευω πως ολες οι συζητησεις του τυπου "ταδε vs ταδε" δεν πρεπει να γινονται με βαση τι ειναι καλυτερο απο τα 2 "ταδε" αλλα ποιες ειναι οι διαφορες τους ωστε ο καθενας να κανει την επιλογη του αναλογα με τα γουστα του. Αυτα και απο εμενα :) http://www.facebook.com/dreambleedofficial Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vit_hot Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Πιστευω πως ολες οι συζητησεις του τυπου "ταδε vs ταδε" δεν πρεπει να γινονται με βαση τι ειναι καλυτερο απο τα 2 "ταδε" αλλα ποιες ειναι οι διαφορες τους ωστε ο καθενας να κανει την επιλογη του αναλογα με τα γουστα του. νομιζω οτι αυτο ακριβως εξηγησα..(μιας κ οπως ειπα ακομα παιζω ΚΑΙ με πεταλιερα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pinhead Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Aν και δεν έχω διαβάσει όλο το thread για χρήση με ενισχυτή εμένα μ'αρέσει πολύ η m13 ως all in one unit με καλή ποιότητα. προσωπικά έχω διαλέξει ένα ανάμικτο δρόμο.Drives,wha απο πετάλια και ένα TC Nova System(αδερφάκι του G system) για εφφέ που έχει και δύο αναλογικά drive(nova drive) τα οποία μου άρεσαν αρκετά. never compromise tone for features.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Aν και δεν έχω διαβάσει όλο το thread για χρήση με ενισχυτή εμένα μ'αρέσει πολύ η m13 ως all in one unit με καλή ποιότητα. H M13 δεν ειναι all in one unit, καθως δεν διαθετει προσομοιώσεις ενισχυτών και καμπινών. Για χρηση με ενισχυτη συμφωνω , απλα ο ορος που χρησιμοποιησεις αντιστοιχει σε πεταλιερες που τα κανουν ολα (direct recording, live και προβα μεσω PA κλπ) ;) https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ignantios Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2009 Να πω και εγω μια γνωμη που φυσικα δε ενδιαφερει κανεναν απλα θα την πω,εμενα η μικρη μου εμπειρια...εχει δειξει οτι παιζει πολυ ρολο και ο παραγοντας συνηθεια(η οποια παιζει δυστυχως και αρνητικο ρολο).Ας πουμε εγω παιζω με την t.l γιατι βαρεθηκα να ψαχνω στα πεταλια αυτο το κατι που να τα κανει ολα και γρηγορα.......το θεμα ειναι οτι και με την tonelab εχω φτασει σε ενα σημειο που εχει αρχισει το αυτι μου και την συνηθιζει-ξεπερναει σαν ηχο και εχω αρχισει να τρωγομαι.....(χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν μπορεις να βγαλει καλο ηχο).......επισης για να πω και κατι τελευταιο.......ακομα και με την tonelab αλλα πιστευω και με οποιοδηποτε πανακριβο πεταλι-κεφαλη - οτι και αν εχεις ...οσο αλλαζεις χωρους ...απο σπιτι στο studio ,ηχεια,ακουστικοτητα...κλπ ο ηχος μια ζωη θα σου αλλαζει και συνηθως θα ειναι τραγικα χειροτερος απο αυτον που εχεις σπιτι σου..........εμενα αυτο με εχει διδαξει η εμπειρια μου....φτιαχνω εναν ικανοποιητικο ηχο σπιτι και τσουπ με το που σκαω στο studio ειναι απαραδεκτος........και τι φταιει δλδ εγω ,το studio,η toelab,τα πεταλια εαν ειχα που ειχα καποτε........τι φταει......?και φυσικα και τον καλυτερο σουπερ ντουπερ ενισχυτη να ειχα και να τον κουβαλαγα σαν λακαμας σε καθε προβα...(που δεν ειμαι διατεθιμενος να το κανω) παντα κατι θα χαλαει την συνταγη.......οποτε για εμενα ισχυει το παρακατω ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ αλλιως χαθηκες....θα κ@λοψαχνεσαι μια ζωη και δεν παιζουν και φραγκα....ουτε και ορεξη για κουβαλημα και tap dancing.......τα υπολοιπα για εμενα ειναι περιττα.......σιγα μην δωσω 3000 να παρω τον καταπληκτικο ενισχυτη που δεν θα τον χαιρομαι ουτε σπιτι αφου δεν θα μπορω να τον ανοιξω αλλα ουτε και στο studio αφου θα υπαρχει μαπα καμπινα.....ρε ουστ......και στα καλα πεταλια και στις πανακριβες πεταλιερες....αφου ποτε δεν θα ειμαι καλυμμενος :P ΑΥΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ RUN FOREST....RUN!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση