Προς το περιεχόμενο

Βλάβη σε Ensoniq TS-10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μανωλη,

αν εχεις να προτεινεις κατι  για το πως μπορει να λυθει το προβλημα, τοτε προτεινε το.

Ενδιαφερον το θεμα για το τι προβληματα μπορει να εχει ενα τροφοδοτικο, αλλα θα ηταν πολυ πιο ενδιαφερον να μας εξηγησεις σε ενα καινουριο thread τους τροπους με τους οποιους μπορουμε να τα ανιχνευσουμε και να τα λυσουμε.

Με την μικρη μου εμπειρια πανω σε επισκευες , εδωσα καποιες ιδεες για την λυση του προβληματος και ελπιζω να ηταν χρησιμες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μηχάνημα παιδιά το είχα ανοίξει και είχα αποσυνδέσει τα καλώδια και τα ξαναέβαλα και όπως είπα μετά λειτούργισε. Η αλήθεια είναι πως όταν το ανοίγω αν έχω ακουστικά ή ηχεία πάνω ακούγεται ένα τσακ είτε λειτουργίσει είτε όχι. Κάτι με το ρεύμα πιστεύω να γίνεται. Θα το δοκιμάσω και πάνω στο ups μου.

Strikebeatsent, με εχεις μπερδεψει.

Εδω λες:

Ύστερα από καιρό, ενώ το μηχάνημα χωρίς να κάνω κάτι ξαναδούλεψε ...

Και εδω λες :

Το μηχάνημα παιδιά το είχα ανοίξει και είχα αποσυνδέσει τα καλώδια και τα ξαναέβαλα και όπως είπα μετά λειτούργισε.

???

Θεωρω λοιπον οτι λειτουργησε μετα την επανασυνδεση των καλωδιων.

Δυστηχως δεν μπορεσα να βρω το service manual του TS10 αλλα εριξα μια ματια στο service manual του sq-80 που χρησιμοποιει αντιστοιχη αρχιτεκτονικη.

Προτου κανεις οτιδηποτε σιγουρεψου οτι οταν ανοιγεις το οργανο δεν πατιεται καποια νοτα κατα λαθος. Επισης ελενγξε μηπως εχεις καποιο κολλημενο πληκτρο κατα την διαρκεια του calibration.

Το προβλημα φαινεται να δημιουργειται απο της πλακετες του πολυφωνικου aftertouch που βρισκονται ακριβως κατω απο το κλαβιε.

Θα πρεπει να υπαρχουν 3 πλακετες κατω απο το κλαβιε : 2 μεγαλες δεξια και αριστερα και μια μικροτερη στην μεση.

Υπαρχει ενα καλωδιο στην μεση που συνδεει τις 2 μεγαλες πλακετες ( δεξια και αριστερα), ελενγξε το και αποσυνδεσε/επανασυνδεσε το.

Λογω της πιεσης/συστολης/διαστολης/διαβρωσης ειναι πιθανον να χρειαζεται το καλωδιο αλλαγη  ή θα προτεινα καλυτερα να κολληθει μονιμως στις πλακετες.

Ενας αλλος τροπος (λιγο κομπογιαννιτικος) που μπορει να σε βοηθησει για να το κανεις να δουλεψει χωρις να το ανοιξεις ειναι ο εξης:

Ενω το οργανο ειναι κλειστο , πιεσε και με τα 2 σου χερια τα πληκτρα στις πανω και κατω οκταβες απο την μεσαια C (Ντο). Ισως να θελει λιγο παραπανω πιεση, προσεχτικα ομως μην το παρακανεις. Αυτο μπορει να κουνησει τις επαφες του προβληματικου καλωδιου  και ειναι πιθανον να επαναφερει την λειτουργια.

Οπως προανεφερα η καλυτερη λυση ειναι η μονιμη κολληση του καλωδιου αυτου πανω στις πλακετες.

Περιμενω τα νεα σου.

Ελπιζω να βοηθησα.

• Guru

Μανωλη,

αν εχεις να προτεινεις κατι  για το πως μπορει να λυθει το προβλημα, τοτε προτεινε το.

Ενδιαφερον το θεμα για το τι προβληματα μπορει να εχει ενα τροφοδοτικο, αλλα θα ηταν πολυ πιο ενδιαφερον να μας εξηγησεις σε ενα καινουριο thread τους τροπους με τους οποιους μπορουμε να τα ανιχνευσουμε και να τα λυσουμε.

Με την μικρη μου εμπειρια πανω σε επισκευες , εδωσα καποιες ιδεες για την λυση του προβληματος και ελπιζω να ηταν χρησιμες.

Φίλε jack2,

Σ'ευχαριστώ για την πρότασή σου.

Το θέμα δεν αφορά κάτι "απλό" όπως για παράδειγμα update ή κάτι παρόμοιο. Το θέμα αφορά κάτι που έχει άμεση σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα δικτύου. Γι'αυτό, δεν μπορώ να δώσω παραπάνω στοιχεία για πολλούς και διάφορους λόγους.

Κάποιοι από τους λόγους είναι οι παρακάτω.

1) Υπάρχει θέμα ασφάλειας. Ασφάλειας του χρήστη. Μέγιστο θέμα και ιδιαίτερης σημασίας.

2) Δεν γνωρίζω ποιός είσαι, την ηλικία σου αλλά ούτε και τις γνώσεις που έχεις επί του θέματος για να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν μιλάω μόνο για σένα. Συγνώμη, αλλά δεν θέλω να προσβάλω τις γνώσεις κανενός αλλά ούτε και κάποιον προσωπικά εδώ μέσα. Δεν έχω τέτοια πρόθεση.

3) Δεν γνωρίζω ποιός θα μπορούσε να διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο (μέλος ή όχι του noiz) και να προχωρήσει στην διαδικασία επισκευής ενός οποιουδήποτε τροφοδοτικού, επειδή το διάβασε στο noiz ή απλά επειδή το είπα εγώ. Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν αυτός που θα το διαβάσει έχει τις κατάλληλες γνώσεις και την εμπειρία επί του θέματος για να κάνει κάτι τέτοιο όσο κι αν αυτό μπορεί να ακούγεται ακραίο.

Υπάρχει διαφορά φαινομενικής - πραγματικής - κρυφής βλάβης.

4) Την ευθύνη για τα όσα γράφω την φέρω εγώ και παράλληλα ο ιδιοκτήτης αυτού του χώρου (noiz.gr). Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι, ποτέ να μη συμβεί, θα μπούμε και οι δύο σε περιπέτειες. Οπότε, είναι καλύτερο να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε θέματα που αφορούν ηλεκτρικά ρεύματα που έχουνε άμεση σχέση με την ασφάλεια των χρηστών. Η ασφάλεια των μελών, επισκεπτών του noiz αλλά και του καταναλωτή γενικότερα έχει ιδιαίτερη και μεγάλη σημασία.

5) Σε αυτό τον χώρο λειτουργώ "επώνυμα" και όχι με nick name.

Σ'ευχαριστώ και πάλι για την πρόταση και ελπίζω να καταλαβαίνεις τη θέση μου.

♪♫♪

Παιδιά ευχαριστώ για τις απόψεις σας και όσα μου είπατε. Βασικά επειδή το μηχάνημα είναι παλιό και εγώ είμαι άπειρος σκέφτομαι να το πάω σε έναν γνωστό ο οποίος έχει μαγαζί και έχει επισκευάσει αρκετά TS-10. Εφόσον επισκευαστεί θα το πουλίσω γιατί δεν θέλω να τρέχω ξανά στο μέλλον ή να φοβάμαι διάφορα. Ούτως ή άλλος δεν το χρησιμοποιήσα και πολύ και μάλλον λάθος αγορά έκανα. Κάτι άλλο που ξέχασα έστειλα σε έναν στην Αμερική που έχει μαγαζί και επισκευάζει ensoniq και μου είπε Find another keyboard assembly there and install it. Δεν κατάλαβα ούτε γνωρίζω τι πρόβλημα είναι αυτό. Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου