cent_gr Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια σε όλους! Είμαι νέος στο φόρουμ και ο λόγος που γράφτηκα είναι διότι διάβασα κάποια threads από άτομα με γνώσεις - έχω βαρεθεί να διαβάζω threads από "νέους". Έχω ένα mac και ένα PC. Ουσιαστικά Logic 8 και Cubase 5. Θέλω να συγχρονίσω τα 2 τους! Τα έχω καταφέρει με MIDI αλλά δεν μας κάνει... Προς το παρόν έχω μία κάρτα ήχου Firewire την οποία εναλλάσω από υπολογιστή σε υπολογιστή, αλλά θα πάρω άλλη μία. Και οι 2 κάρτες θα έχουν WORD CLOCK. 1) Θα χρειαστώ κι άλλη συσκευή για master clock ή μπορώ να συνδέσω τα δυό τους μεταξύ τους? 2) Πώς ακριβώς θα γίνει η φάση? Θέλω να παίζει το ένα sequencer και να γράφει το άλλο, ας πούμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kevin nowhow Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Allo!Λεπον...Word clock master θα ορισεις το ενα απ'τα 2 audio interfaces.Δε χρειαζεσαι αλλη συσκευη.Οσο για το συγχρονισμο ΜΗ παιξεις με midi clock!Χρησιμοποιησε Midi Time Code(MTC).Ουσιαστικα το ενα απ'τα 2 sequencers θα το ορισεις ως MTC master κλικαροντας το στις επιλογες(θα το βρεις στο Cubase στο synchronization menu)& θα ξετικαρεις το midi clock!Αντιστοιχα θα ορισεις το αλλο sequencer MTC slave απο το αντιστοιχο menu(στο Logic ας πουμε preferences/synchronization).Αν θελεις(που θα θελεις!)να πατας το transport του ενος & ν'αρχιζει & το αλλο θα ορισεις οποιο sequencer ορισες ως MTC master & ως MMC(Midi Machine Control)slave!Αντιστοιχα τικαρεις την MMC επιλογη στον MTC slave & τη ξετικαρεις στον MTC master.Θυμησου... MTC master=MMC slave MMC master=MTC slave Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nikosm Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω ένα mac και ένα PC. Ουσιαστικά Logic 8 και Cubase 5. Θέλω να συγχρονίσω τα 2 τους! Τα έχω καταφέρει με MIDI αλλά δεν μας κάνει... Γιατί δε μας κάνει το midi; Εννοώ, πώς τα συγχρόνισες με midi και δε σου κάνει; P>Πρρουτ!</P> Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kevin nowhow Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Γιατί δε μας κάνει το midi; Εννοώ, πώς τα συγχρόνισες με midi και δε σου κάνει; Απλα δεν ειναι τοσο αξιοπιστο οσο το MTC(το οποιο στην ουσια ειναι η midi εκδοχη του SMPTE συγχρονισμου που χρησιμοποιουν στο film-μετραει σε hours/minutes/seconds/frames).Δοκιμασε το & πες μου... Το midi clock ειναι καλο για synth/sequencer η midi sequencer/midi sequencer συγχρονισμο.Mε το audio μαζι αλλαζουν καποια πραγματα στην αξιοπιστια του στυλ rewind,forward κ.τ.λ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cent_gr Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ Kevin για την απάντησή σου! Εισαι πολύ κατανοητός. Ένα πράμα μόνο ακόμα. Τι συνδέσεις πρέπει να κάνω? Θα χρειαστώ καλώδιο word clock? Πως θα επικοινωνούν τα audio interfaces? μήπως μόνο με midi? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kevin nowhow Δημοσιευμένο 19 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 19 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ Kevin για την απάντησή σου! Εισαι πολύ κατανοητός. Ένα πράμα μόνο ακόμα. Τι συνδέσεις πρέπει να κάνω? Θα χρειαστώ καλώδιο word clock? Πως θα επικοινωνούν τα audio interfaces? μήπως μόνο με midi? Sorry που αργησα ν'απαντησω!Ημουν οξω για μπυρες... Θα χρειαστεις ενα BNC καλωδιο οσον αφορα το word clock.Για να περασεις τα MTC & MMC δεδομενα θα χρησιμοποιησεις 2 κλασσικα midi καλωδια απ'το midi in του ενος interface στο midi out του αλλου & αντιστροφα.Αν ρυθμισεις σωστα τα sequencers λογικα δε θα'χεις προβλημα.Ενημερωσε για ο,τιδηποτε προβλημα/βλακεια που τυχον σου ειπα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cent_gr Δημοσιευμένο 19 Σεπτεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 19 Σεπτεμβρίου 2009 μπράβο ρε Kevin! Ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που βρήκα την απάντηση από ελληνικό φόρουμ! :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kevin nowhow Δημοσιευμένο 19 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 19 Σεπτεμβρίου 2009 μπράβο ρε Kevin! Ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που βρήκα την απάντηση από ελληνικό φόρουμ! :D Χαιρομαι που βοηθησα!Αλλα οπως ειπα,αν πετυχεις κανα προβλημα πες μου μπας & βρουμε λυση.Cheerz! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cent_gr Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2010 Dear Kevin, χρειάζομαι την βοήθειά σου μάλλον πάλι. Ήρθε η ώρα που θα ενώσω τις δύο κάρτες ήχου. Περιμένω να μου έρθει μια motu και θέλω να την συγχρονίσω με την mackie. Έχω παραγγείλει τα εξής καλώδια και πες μου τι να κάνω. 2 x MIDI cables 1 x BNC word clock cable 1 x stereo SPDIF Λοιπόν... ποιο καλώδιο θα κανει την καλύτερη δουλειά? ή μήπως συνδυασμός? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-OurDarkness Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2010 Έχω ένα mac και ένα PC. Ουσιαστικά Logic 8 και Cubase 5. Θέλω να συγχρονίσω τα 2 τους! Τα έχω καταφέρει με MIDI αλλά δεν μας κάνει... Προς το παρόν έχω μία κάρτα ήχου Firewire την οποία εναλλάσω από υπολογιστή σε υπολογιστή, αλλά θα πάρω άλλη μία. Και οι 2 κάρτες θα έχουν WORD CLOCK. 1) Θα χρειαστώ κι άλλη συσκευή για master clock ή μπορώ να συνδέσω τα δυό τους μεταξύ τους? 2) Πώς ακριβώς θα γίνει η φάση? Θέλω να παίζει το ένα sequencer και να γράφει το άλλο, ας πούμε. Καλώς ήρθες στο forum. Για να συγχρονίσεις δύο sequencers (στην συγκεκριμένη περίπτωση 2 DAW) θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι το Cubase 5 δεν μπαίνει σε slave mode. H διαφορετικά, πρέπει οπωσδήποτε να είναι master. Είχα ένα αντίστοιχο πρόβλημα πρόσφατα όταν προσπαθούσα να συγχρονίσω απλά το Cubase 5 να παίρνει clock μέσω FW από ένα Eventide H-8000 FW. Απλά δεν γίνεται. Πριν προβείς σε αγορές καλωδίων κ.λ.π. δες πρώτα αν μπορεί το Logic να τεθεί σε slave mode. Εάν ναι, τότε θα πρέπει να ρυθμιστεί το setup έτσι ώστε να μεταδίδει clock το Cubase (είτε μέσω Wordclock, είτε με κάποιον άλλο τρόπο, π.χ. Firewire). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση