Προς το περιεχόμενο

Σχετικα με τα σχόλια στις αγγελιες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ποτέ δεν παζαρεύω ούτε ένα cent.

Μπορεί εσύ να είσαι loaded και να μην παζαρεύεις. Με γεια σου και χαρά σου...

Αλλά υπάρχουν παιδιά εκεί έξω που μετράνε και το κάθε τους ευρώ. Και ΠΡΕΠΕΙ να παζαρεύουν. Και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ και παζαρεύουν.

Όσο για την έκφραση "αισχρά παζάρια" είναι τελείως άκυρη. Ακριβώς και μόνο επειδή για τα παζάρια χρειάζονται δύο. Αν δεν θες να διαπραγματευτείς, λες στην τιμή σου "ούτε σεντ παρακάτω" και τέλος. Αν είσαι έτοιμος να διαπραγματευτείς, τότε να περιμένεις παζάρια "αισχρά" ή σεμνά...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αγαπητέ mscmkr,

Το αν παζαρεύω ή όχι δεν εχει να κάνει με το αν είμαι "loaded" ή όχι. Όταν δεν είμαι απλά δεν αγοράζω, ακόμα και αν μου λείπει ένα cent. Είναι απλά θέμα νοοτροπίας με το οποίο μπορεί να διαφωνείς.

Η έκφραση που σου φάνηκε άκυρη, μόνο άκυρη δεν είναι για λόγους που αυτή τη στιγμή δεν έχω το χρόνο να σου εξηγήσω. Αν επιμένεις μπορώ να το κάνω το βράδυ ή σε π.μ, αλλα νομίζω πως θα ήταν καλό να το πουμε δημόσια.

όπως σωστά παρατήρησες, η συναλλαγή ή η συναλλαγή με παζάρια, θέλει 2 άτομα τουλάχιστον. Άν ο ένας απο τους δύο δεν διατείθεται να διαπραγματευτεί την τιμη που όρισε, κανονικά το θέμα τελειώνει. Άν όμως ο άλλος αρχίζει να επιμένει με σχόλια και ιστορίες που μόνο γέλια και αηδία προκαλούν τι κάνεις?

By the way, όσοι πραγματικά τα  μέτράνε δεν ενεργούν με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Στην βιοποριστική μου εργασία έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που είχαν οικονομικές δυσκολίες και δεν παζάρεψαν ούτε ένα euro, ακόμα και όταν τους έκανα κάποια διευκόλυνση.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν δικαίωμα να παζαρέψουν και ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ?

Φιλικά πάντα

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

Πάντα φιλικά, φυσικά.

Πώς τα βλέπω εγώ:

Α. Η διαπραγμάτευση της τιμής (παζάρι) είναι ένας απολύτως θεμιτός τρόπος εμπορίου. Κατά τη γνώμη μου όποιος δεν επιδιώκει διαπραγμάτευση, είναι απλώς κορόιδο. Ιδίως αν δεν του περισσεύουν. Δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει την αξιοπρέπεια με την αυτο-θυματοποίηση.

Β. Το να μην θέλεις να διαπραγματευτείς είναι επίσης απολύτως θεμιτό. Το θέτεις, όμως, ως όρο εξ αρχής στην αγγελία σου.

Γ. Το ότι κάποιος θέλει να ενημερώσει έναν συμφορουμίτη για μια τυχόν καλύτερη τιμή είναι όχι μόνο θεμιτό αλλά και επιθυμητό. That's the deal εδώ στο Noiz. Υπάρχει πάντα και η Χρυσή Ευκαιρία. Αν η τιμή σου είναι πράγματι καλή, απάντησε και σκίστον αυτόν που σου χώθηκε.

Αυτά.

Kate me δεν χρειαζεται να πεις τιποτα εξ αρχης, περιμενεις και βλεπεις αν υπαρχει

ζητηση. Αν προκυψουν ενδιαφερομενοι συντομα δεν αφηνεις περιθωρια. Αν ομως

εμφανιστει καποιος μετα απο 15 μερες για παραδειγμα θα αφησεις εστω και λιγο.

Προσφατα ειχα ανεβασει αγγελια για μια κιθαρα, ο πρωτος ενδιαφερομενος μου

εστειλε πμ 1 ωρα μετα την αναρτηση της αγγελιας. Μιλησα με αλλους 4, οι δυο

εκαναν παζαρι με το καλημερα και ουτε καν τους απαντησα αλλα ειχα τρεις πισινές.

Θα πηγαινα να συναντησω και τους 3 ωστε να την δωσω σε αυτον που θα μου εδινε

το ποσο που ζητουσα, αυτος ετυχε να ειναι ο πρωτος και μαλιστα με εξεπληξε η

ταχυτητα της συναλλαγης μας. Αν δεν μου εδινε κανενας το ποσο που ζητουσα

εννοειται οτι θα την πουλουσα σε αυτον που θα μου εδινε τα περισσοτερα. Το

ιδιο ακριβως συνεβη και με την προηγουμενη κιθαρα που πουλησα. Ειμαι τυχερος

ή απλα βαζω λογικες τιμες?

That's the deal εδώ στο Noiz.

Και ριχνουμε και βρωμοξυλο (κινεζο καπλαμα) αμα λαχει ;D

Δεν διαφωνώ. Αν όμως είσαι αλλεργικός στα παζάρια, το λες από την αρχή. Εσύ έκανες το κουμάντο σου και μια χαρά.

Tελος παντον το θεμα με τα παζαρια ειναι θεμα τακτικης στα νταραβερια και καθε θεση ειναι σεβαστη.

Αλλα δεν εχει σχεση με το δικαιωμα του καθενος να παρεμβαινει στις αγγελιες.Οταν παιζουν κατι μαγκες που πουλανε την μεξικανικη strat 10ετιας 700 ευρω,εχεις καθε δικαιωμα να του πεις οτι ειναι εκτος τοπου και χρονου και να προστατεψεις καποιο πιθανο θυμα.

Προσωπικα θεωρω μαλιστα οτι αυτες οι παρεμβασεις εχουν καθαρισει τις αγγελιες απο αρκετες παραλογες που κατα καιρους παρουσιαζοταν.

Και κατι ακομα...Στην διαμορφωση τιμης ενος μεταχειρισμενου οργανου παιζει ρολο η τιμη του καινουριο,η κατασταση του,η πιθανη του συλλεκτικοτητα.ΟΧΙ η τιμη αγορας του απο τον υποψηφιο πωλητη(τι με νοιαζει αν το πηρε 3253 ευρω οταν μπορω να το εχω καινουριο με 1000?).

Και περαν της τιμης,η συνατοτητα παρεμβασης πρεπει να υπαρχει για να μπαινουν στη θεση τους και κατι παπαρολογοι(vintage strat του 91 και πρασινα αλογα)

Μια απορία: διαβάζω οτι "αυτοί που κάνουν τα σχόλια δεν ενδιαφέρονται πραγματικά ή δεν αγοράζουν". Πως ακριβώς βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Κατέβασε κανείς πωλητής την τιμή του στα επίπεδα που προτείνει ο σχολιαστής και αυτός εΛΑΚΗΣεν;

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Προσωπικα θεωρω μαλιστα οτι αυτες οι παρεμβασεις εχουν καθαρισει τις αγγελιες απο αρκετες παραλογες που κατα καιρους παρουσιαζοταν.

Eγω προσωπικα 3 εχω 'καθαρισει' :-X

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου