Προς το περιεχόμενο

Σχετικα με τα σχόλια στις αγγελιες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι τιμές των μεταχειρισμένων διαμορφώνονται πλέον βάσει της χαμηλότερης τιμής που μπορεί να βρεί κάποιος το προιόν σε γνωστά Ευρωπαικά μαγαζιά. Καλώς ή κακώς, αυτό είναι. Το πρόβλημα για μένα σε πολλές περιπτώσεις, όπου ένα όργανο 10 χρόνων θεωρείται vintage από τους πωλητές, άρα το βαράνε, άσχετα αν είναι ή όχι καλύτερο των συγχρόνων του.

Για πιο εξεζητημένα/σπάνια προιόντα υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που διαμορφώνουν την ιδανική τιμή του, ένας εκ των οποίων τυγχάνει να είναι και το e-bay. ΟΜΩΣ, στο e-bay μιλάμε συνήθως για δημοπρασίες ουσιαστικά, στις οποίες αν δεν είσαι sniper υπάρχει περίπτωση να μην το "κερδίσεις", ενώ με 50-100€ παραπάνω μπορείς να πάρεις το όργανο από τον "εδώ" πωλητή απευθείας, έχοντας την πολυτέλεια να το δείς, να το ψάξεις, να το δοκιμάσεις, και στην τελική αν δεν σου αρέσει απλά να μην το πάρεις. Στην τελική, υπάρχει και η λύση "παζάρεμα".

Τέλος, υπάρχουν πάρα πολλοί μουσικοί που έχουν αγοράσει το προιόν που πουλάνε από ελληνικό μαγαζί, και φυσικά έχουν πληρώσει αναλόγως. Άρα, πιστεύουν πως είναι λογικό να το πουλήσουν σε μια τιμή που είναι πολύ κοντά, αν όχι και παραπάνω απ'όσο κάνει καινούριο από ένα Ευρωπαικό κατάστημα. Ναί, οκ, ο καθένας μπορεί να πουλάει όσο θέλει, ΑΛΛΑ αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, μόνο κάποιο "κορόιδο" ή κάποιος που δεν έχει ιδέα περί της Ευρωπαικής αγοράς θα πάει να το πάρει σ'αυτή την τιμή. ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος. Εξ'ού και τα γνωστά σχόλια, που περισσότερο πιστεύω τους βοηθούν να καταλάβουν τι παίζει στην αγορά και να πουλήσουν, παρά τους τη λένε, άσχετα του πως το παίρνει ο καθένας.

Και τέλος, υπάρχει γενικά ένα θέμα στα μεταχειρισμένα στην ελλάδα. Δεν έχει λεφτά ο κόσμος, χρειάζεται λεφτά ο κόσμος, δεν γνωρίζω, αλλά τους τελευταίους μήνες οι τιμές των μεταχειρισμένων όλο και πέφτουν, μέχρι και σε τραγικά επίπεδα (μεταχειρισμένα να φεύγουν μισοτιμής π.χ.), και το αγοραστικό κοινό, έχοντας συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις ζητάει όλο και χαμηλότερες τιμές.

Κρίση...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Όσον αφορά τις τιμές, δεν είμαστε έμποροι ούτε θέλουμε να κερδίσουμε, απλά να μη χάσουμε πολλά πουλώντας ένα όργανο.

Oπως καταλαβαινεις, επειδη και αυτοι που αγοραζουν δεν ειναι μαζοχες και δεν θελουν να χασουν λεφτα ΔΕΝ θα αγορασουν την κιθαρα σου αν την πουλας μεταχειρισμενη οσο κοστιζει καινουργια με εγγυηση κλπ.

Οποτε φιλε μου, σεβαστο το οτι δεν θες να χασεις πολλα, αλλα παει να πει αυτο οτι θα πρεπει την χασουρα σου να την μετακυλησεις στην αγοραστη?

Φυσικα μπορει ο καθενας να πουλαει την κιθαρα/whatever του ΟΣΟ θελει. Αλλα οταν πουλας κατι μεταχειρισμενο και ειναι εις γνωσην σου το οτι καινουργιο κοστιζει οσο το δινεις εσυ, τοτε μην περιμενεις να πουληθει γρηγορα (η και καθολου). Γιατι πολυ απλα, ο εκαστοτε αγοραστης (αν γνωριζει την τιμη του καινουργιου) δεν εχει λογο να το αγορασει.

Ναι εχει ο καθενας το δικαιωμα να πουλησει την παλια του κιθαρα 1300 ευρω οταν καινουργια κανει 1200. Εχω ομως και εγω το δικαιωμα να ενημερωσω τους υπολοιπους για το ποσο κοστιζει αυτη η κιθαρα καινουργια. Αν επιμενει καποιος να πουλαει σε τετοιες τιμες θα πρεπει απλα να περιμενει καποιον που να μην τον πολυενδιαφερει το οικονομικο και ο οποιος θα λυπηθει την αναγκη σου και θα την αγορασει απο εσενα ή καποιον που θα πιαστει κοροιδο νομιζοντας οτι αγορασε μια κιθαρα μεταχειρισμενη οποτε γλυτωσε λευτα απο το να την αγοραζε καινουργια.

Ως καταναλωτης και πολιτης εχω καθε δικαιωμα να προσπαθω να αποτρεψω το 2ο.

Y.Γ. Οργανα παλαια, με συλλεκτικο/vintage χαρακτηρα που δεν υπαρχουν πλεον στην αγορα ειναι αλλη κατηγορια.

...όργανα τα οποία αγοράστηκαν παλιότερα τείνουν στην ξεφτίλα όταν πωλούνται, δηλ, ένα όργανο που στοίχισε το 1985 270.000 δρχ δεν πουλιέται ούτε 1300 Ε γιατί συγκρίνεται πολλές φορές με ένα καινούριο που δεν έχει καμμία σχέση, ούτε από κατασκευή ούτε από ξύλα ούτε από παλαίωση.

+1000 (μακάριοι οι πτωχοί το πνέυμα τι)

Τα όργανα δεν είναι κουζίνες,

guitar.jpg

;D ;D ;D

Ο σχολιασμός όταν δεν εχει νόημα είναι μόνο για να γίνεται, εξυπηρετεί τις ψυχολογικές ανάγκες του καθενός

+10000

Και εγώ, θέλω να πιστεύω οτι αυτά είναι μεμονομένα περιστατικά και καλό θα ήταν να αναφέρονται στους αρμόδιους του ΝΟΙΖ.

Καλά να'ναι,απ'όλα έχουμε. και modulator και gate keepers και "Τσερέμονη" έχουμε και administrator, που όλοι τους κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλεία τους και δεν νομίζω αν κάποιος τους αναφέρει ένα τέτοιο περιστατικό, οτι δεν θα παρέμβουν ώστε να διατηρηθεί η ισοροπία.

Και παρακεινώ όλους όσους βλέπουν τέτοιου είδους "σχόλια" να το αναφέρουν άμεσα, χωρίς να χρειάζετε να ξεκινήσει μία προσωπική διαμάχη.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

μια καλοδιατηρημένη κιθάρα δεκαετίας -δεν το πάω παραπέρα, είναι πολύ πιο αξιόπιστη από μια καινούρια

Που το βασιζεις αυτο?

λες και ειναι δυσκολο....απλα ρωτας μαθαινεις διαβαζεις καταλαβαινεις...δεν χρειαζεται και μεγαλη τεχνη

Δεν κατάλαβες, εννοώ έβαζες αγγελίες και σου έκαναν πολλά σχόλια για τις τιμές και τους ρώταγες την ηλικία τους και αν ενδιαφέρονται πραγματικά;

++ σε X-minor, odis13.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνφορουμίτη odis, αν σου βάλω δίπλα-δίπλα μία Strat original του 1973 (σε απλά, καλή κατάσταση) και μία καινούργια '70s re-issue του 2007 με εγγύηση 2 χρόνια (και αυτή μόνο για τα ηλεκτρικά και υπο άλλες προϋποθέσεις) και σου πω οτι η κάθε μία κοστίζει 1500€, ποιά θα πάρεις?

William δυο λεπτάκια, όταν αγοράζεις κιθάρα η εγγύηση καλύπτει και το workmanship και το φινίρισμα. Έχω δει ακόμα και στην Ελλαδα να γυρνάνε κιθάρα μέσα στην εγγύηση για πεταγμένα τάστα (και δεν μιλάω για Fender των 1500 αλλά Schecter των 700).

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνφορουμίτη odis, αν σου βάλω δίπλα-δίπλα μία Strat original του 1973 (σε απλά, καλή κατάσταση) και μία καινούργια '70s re-issue του 2007 με εγγύηση 2 χρόνια (και αυτή μόνο για τα ηλεκτρικά και υπο άλλες προϋποθέσεις) και σου πω οτι η κάθε μία κοστίζει 1500€, ποιά θα πάρεις?

Σε προλαβα 8)

Y.Γ. Οργανα παλαια, με συλλεκτικο/vintage χαρακτηρα που δεν υπαρχουν πλεον στην αγορα ειναι αλλη κατηγορια.

Το θεωρησα αυτονοητο το παραπανω, αλλα για να ειμαι καλυμενος το προσθεσα και στο αρχικο ποστ (1 λεπτο πριν το δικο σου ποστ)

Συνφορουμίτη odis, αν σου βάλω δίπλα-δίπλα μία Strat original του 1973 (σε απλά, καλή κατάσταση) και μία καινούργια '70s re-issue του 2007

ΠΛηροφοριακά ένα όργανο του 73, είναι 36 χρονών σήμερα, ένα όργανο 10ετίας κατασκευάστηκε το '99. Πάλι μιλώντας για σήμερα :P

Κατα τ'αλλα με κάλυψε odis και Xminor

Σε προλαβα 8)

Το θεωρησα αυτονοητο το παραπανω, αλλα για να ειμαι καλυμενος το προσθεσα και στο αρχικο ποστ (1 λεπτο πριν το δικο σου ποστ)

χαχχαχαχαχαχαχαχαχαχα ;D ;D ;D ;D σωστός!

William δυο λεπτάκια, όταν αγοράζεις κιθάρα η εγγύηση καλύπτει και το workmanship και το φινίρισμα. Έχω δει ακόμα και στην Ελλαδα να γυρνάνε κιθάρα μέσα στην εγγύηση για πεταγμένα τάστα (και δεν μιλάω για Fender των 1500 αλλά Schecter των 700).

Ναι εντάξει και τί έκαναν? Την άλλαξαν ή την επισκεύασαν? ΟΚ!

Προσωπικά δε μου λέει κάτι να κάτσω να συγκρίνω μία καινούργια με μία παλιά, μόνο και μόνο επειδή θα έχω εγγύηση.

Γνώμη μου.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου