Προς το περιεχόμενο

Σχετικα με τα σχόλια στις αγγελιες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, οι περισσότεροι από όσους εκνευρίζονται όταν γίνονται παρατηρήσεις επί των τιμών, χαλιούνται γιατί αντιλαμβάνονται ότι έχουν κάνει λαλακία και έχουν βάλει πολύ υψηλή τιμή αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν και να τη φέρουν στα σωστά επίπεδα.

Μερικες φορες...αλλα οχι παντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Jusmin

Ξαναδιαβασα το πρωτο ποστ σου και καταλαβα τι εννοεις ;). Αν εχεις ενα χιλιαρικο και θελεις στρατ προτιμας να αγορασεις ενα δοκιμασμενο κομματι 10ετιας που δεν

εχει βγαλει καποιο προβλημα μεχρι τωρα, αρα ειναι πολυ πιθανο να μην βγαλει

για αλλα 10 χρονια. Υπο αυτο το πρισμα θεωρεις λογικη μια τιμη κοντα σε αυτη μιας καινουριας και η εμπειρια απο τις αγορες σου σου το εχει επιβεβαιωσει. Κατανοητο ;)

Jusmin

Ξαναδιαβασα το πρωτο ποστ σου και καταλαβα τι εννοεις ;). Αν εχεις ενα χιλιαρικο και θελεις στρατ προτιμας να αγορασεις ενα δοκιμασμενο κομματι 10ετιας που δεν

εχει βγαλει καποιο προβλημα μεχρι τωρα, αρα ειναι πολυ πιθανο να μην βγαλει

για αλλα 10 χρονια. Υπο αυτο το πρισμα θεωρεις λογικη μια τιμη κοντα σε αυτη μιας καινουριας και η εμπειρια απο τις αγορες σου σου το εχει επιβεβαιωσει. Κατανοητο ;)

μονο που μα τετοια "λογικη" απλα "δεν παιζει" ΠΟΥΘΕΝΑ στον κοσμο,μια κιθαρα 10αετιας-20ετιας ειναι απλα μια μεταχειρισμενη κιθαρα (και φυσικα οχι vintage) οποτε η τιμη της ΠΡΕΠΕΙ να ειναι αυτη που ΠΑΝΤΟΥ "παιζει" (www.ebay.com.www.gbase.com κτλ)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

μονο που μα τετοια "λογικη" απλα "δεν παιζει" ΠΟΥΘΕΝΑ στον κοσμο,μια κιθαρα 10αετιας-20ετιας ειναι απλα μια μεταχειρισμενη κιθαρα (και φυσικα οχι vintage) οποτε η τιμη της ΠΡΕΠΕΙ να ειναι αυτη που ΠΑΝΤΟΥ "παιζει" (www.ebay.com.www.gbase.com κτλ)

Δεν ειπα πουθενα οτι συμφωνω, μαλλον επρεπε να βαλω εισαγωγικα αντι για bold,

αλλα οτι τον καταλαβαινω. Αν αυτη η λογικη του τον εχει δικαιωσει και μπορει να

αγοραζει και να πουλαει σε τετοιες τιμες, πολυ καλα κανει και δεν χρειαζεται να μας

το δικαιολογησει :)

Jusmin, αν η στρατ μου ηταν δεκαετιας σε πολυ καλη κατασταση και την πουλουσα

100 ευρω περισσοτερα θα την αγοραζες? Εδω να σε δω :D

επιτέλους κάποιος βάζει φρένο στη φετιχ-οποίηση της μεταχειρισμένης κιθάρας...

Αυτή τη διαφωνία την έχω και με ένα φιλαράκι μου. Είχε αγοράσει την Epiphone SG Iommi Signature που την είχε πάρει πριν 1,5 χρόνο 550ε από thomann όταν η τιμή της στην Ελλάδα ήταν από 750ε μέχρι 860ε. Τώρα που θέλει να την πουλήσει συγκρίνει την τιμή με την τιμή Ελλάδος και λέει πως πρέπει να πάει στα 450ε. Εγώ διαφωνώ και του λέω πως πάνω από 350ε δύσκολο να την πουλήσει... Και αυτό συμβαίνει διότι πλέον σχεδόν ΟΛΟΙ έχουν ανοιχτεί στην παγκόσμια αγορά και σπάνια μένουν Ελλάδα. Οπότε αν δω μία αγγελία ενός οργάνου στα 500ε ενώ καινούριο στο thomann, dv, κλπ είναι στα 650ε τότε θα είναι ακριβό. Και δεν θα με νοιάζει που στην Ελλάδα καινούριο έχει 900!!! Και οι 2 για εμένα (και ο πωλητής και ο μαγαζάτορας) συναινούν στο να υπάρχουν υψηλές τιμές στην Ελλάδα.

Στο άλλο θέμα της συζήτησης εγώ ανάμεσα σε μία κιθάρα του 99 και μία κιθάρα του 09 στα ίδια λεφτά και στα ίδια χαρακτηριστικά θα έπαιρνα την καινούρια. Μπορεί η παλαιότητα του ξύλου να παίζει ρόλο αλλά παίζει ρόλο και η χρήση του προηγούμενου ιδιοκτήτη κάτι που δεν μου εξασφαλίζει κανείς πως θα είναι όπως θέλω εγώ!!!!

LA ROJΑ ARMADA

Εγω πιστευω οτι τα σχολια στις αγγελειες δεν χρειαζονται γιατι ο χωρος των αγγελιων δεν ειναι χωρος συζητησης και αντιπαραθεσης. Αλλα ειναι οντως παραλογο οτι μερικοι βαζουν τιμες εξω απο τα δεδομενα! Χαρακτηριστικο παραδειγμα για μενα ειναι τα λεγομενα "πεταλακια του κουτιου''!! Καποιος πχ αγορασε ενα πεταλι δεν του κανει και με δικαιολογια οτι μολις το εβγαλε απο το κουτι του το πουλαει 10 ευρω κατω απο την αρχικη τιμη!!! Μεταχειρισμενο σαν καινουργιο!! Δεν αμφησβητω οτι μολις το πηρε αλλα η τιμη -10 ευρω (εχω δει και -5!!) ειναι τραγικη για μενα παντα, γιατι δεν παυει να ειναι ενα μεταχειρισμενο αντικειμενο. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι εγω σαν καλος ρομπεν των πεταλιων(!) πρεπει να γραψω ενα σχολιο απο κατω για να ''σωσω'' τους αλλους ισως ενα πμ αρκει στον πωλητη και απο εκει και περα οτι θελει ο καθενας κανει.

(λιγο offtopic )

Επισης ακομα πιο τραγικη απο τις τιμες μερικες φορες ειναι η ανευθηνοτητα ατομων που κλεινουν αγγελειες αλλα δεν εμφανιζονται ποτε η λενε τελικα δεν θα το παρω γιατι βρηκα κατι αλλο και τα γνωστα σε ολους μας..Αμα ψαχνεσαι και δεν ξερεις αν αυτο που βρικες το θες οπωσδηποτε δεν το κλεινεις απλα!! Δεν μπορεις να κλεισεις ολη την αγορα,οι πωλητες να αρνουνται αλλους ενδιαφερομενους, και οταν καταληξεις να γειωσεις καποιον για να παρεις κατι αλλο. ΗΜΑΡΤΟΝ!!

Καλά, αυτή είναι η προφανής απάντηση στο ερώτημα του thread- δε νομίζω ότι χρειάζεται να ειπωθεί οτιδήποτε περαιτέρω... απλά φαντάζομαι πως η τιμή του ebay προφανώς πρέπει να αναπροσαρμόζεται έτσι ώστε να περιλαμβάνει έξοδα αποστολής και τελωνείο.

Ως προς τα σχόλια αυτά καθαυτά, κατά την προσωπική μου άποψη, εφ'όσον πρόκειται για ένα δημόσιο ανοιχτό φόρουμ όπου βασίζεται στην αλληλεπιδραστικότητα, δεν καταλαβαίνω γιατί ο χώρος των αγγελιών πρέπει να εξαιρείται! Για πιο "απρόσωπες" συναλλαγές υπάρχει και η Χρυσή Ευκαιρία και τα αντίστοιχα site δημοπρασιών/πωλήσεων τα οποία έχουν αποκλειστικό χαρακτήρα αγοροπωλησίας.

Θεωρώ πως ένα φόρουμ πρέπει να έχει λίγο πιο ανοικτό χαρακτήρα, γιατί αυτή είναι η ουσία του (ειδάλλως θα ήταν portal ή δε ξέρω κι εγώ τι...). Βέβαια, αυτή είναι μια απόφαση που αφορά τους moderators.

Άρα, κατ'εμέ, προφανώς οποιοσδήποτε πουλάει όσο θέλει, αλλά εάν είναι όντως εκτός τόπου και χρόνου, λογικό είναι σε ένα χώρο διαδικτυακής διαβούλευσης (lol) να αντιμετωπίσει την ανάλογη κριτική ή ακόμη και χλεύη- forum γαρ!

bass @ vertigo

Δεν ειπα πουθενα οτι συμφωνω, μαλλον επρεπε να βαλω εισαγωγικα αντι για bold,

αλλα οτι τον καταλαβαινω. Αν αυτη η λογικη του τον εχει δικαιωσει και μπορει να

αγοραζει και να πουλαει σε τετοιες τιμες, πολυ καλα κανει και δεν χρειαζεται να μας

το δικαιολογησει :)

Jusmin, αν η στρατ μου ηταν δεκαετιας σε πολυ καλη κατασταση και την πουλουσα

100 ευρω περισσοτερα θα την αγοραζες? Εδω να σε δω :D

Λοιπόν κοίτα: είχα μιλήσει για μια  '05 στα ίδια λεφτά και μια του '97 στα 1000, πριν σου στείλω το οκ. Ο λόγος που δεν πήρα την 97 ήταν ότι την πήρε άλλος. Επίσης προτίμησα τη δική σου γιατί είχαμε μιλήσει πριν και γενικά όταν λέω κάτι δεν το αναιρώ ή τουλάχιστον προσπαθώ όσο το δυνατόν εκτός βέβαια αν είναι εις βάρος μου.

Επίσης θεωρώ ότι η τιμή της κιθάρας σου ήταν μια καλή τιμή για τον αγοραστή και σχετικά καλή για τον πωλητή.

Ρε συ βρήκες άνθρωπο: εδώ έδωσα το καβασάκι μου για μια παλιά στρατ!

j.warbird

Ρε συ βρήκες άνθρωπο: εδώ έδωσα το καβασάκι μου για μια παλιά στρατ!

ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΚΑΒΑΣΑΚΙ

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου