Προς το περιεχόμενο

Σχετικα με τα σχόλια στις αγγελιες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μια απορια διοτι εδω και καιρο παρατηρω κατι στις αγγελιες.

εσας πως θα σας φαινοταν εαν βαζατε μια αγγελια πωλησης καποιου αντικειμενου και σας ερχοταν ενα π.μ. λεγοντας πως "δε θελω να σου χαλασω την αγγελια αλλα στο Πολνοβατ ή τη Ταγκανικα η το ebay του Νοβοσιμπιρσκ η το βορζοντενκα πουλανε αυτη τη κιθαρα 100 ευρα λιγοτερα...?

και στο κινεζικο αυτο site που δωσαν προσφατα συμφορουμιτες πουλανε gibson με 200 νταλαρς... τι σημαινει πως πρεπει ολοι οι υπολοιοποι να πουλησουν τις κιθαρες τους τοσο!?!?

πως το κρινετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

άλλο πράγμα να σου λένε πως "η ΙΔΙΑ κιθάρα πωλείται καινούρια, κάπου, 100Ε πιο κάτω"

κι άλλο να σου λένε "μια κινέζα μαϊμού της κιθάρας σου πωλείται 100Ε πιο κάτω"

επίσης αφού στο λένε με ΠΜ και όχι μέσα στην ίδια την αγγελία σου...  ;)

δηλαδη αν στο Υermilovka εχει πεσει το νομισμα και βαρανε διαλυση και πουλανε στη τιμη του κοστους???

link;  ;D

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Είναι σαφέστατο δικαίωμα του καθένα να κάνει μια παρατήρηση σχετικά με τις τιμές στις αγγελίες, ιδιαίτερα αν αυτό γίνεται μέσω pm και όχι μέσα στην ίδια την αγγελία.

Επίσης σαφέστατο δικαίωμα του καθένα είναι να θέτει τις τιμές που θέλει και να απαντά σε τέτοια pm λέγοντας "τόσο μπορώ/θέλω να πουλήσω, ευχαριστώ για την παρατήρηση".

Όσο για τα νόστιμα περί Βλαδιβοστόκ και Βομβάης, εγώ γνωρίζω ότι στο 90% των περιπτώσεων ο κόσμος τσεκάρει τιμές σε Thomann, Musicstore, Playback, DV247, άντε και κανένα Ebay αν μιλάμε για κάτι πολύ εξειδικευμένο. Μην υπερβάλλουμε λοιπόν!

Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, οι περισσότεροι από όσους εκνευρίζονται όταν γίνονται παρατηρήσεις επί των τιμών, χαλιούνται γιατί αντιλαμβάνονται ότι έχουν κάνει λαλακία και έχουν βάλει πολύ υψηλή τιμή αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν και να τη φέρουν στα σωστά επίπεδα.

Yes it is!!!

Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, οι περισσότεροι από όσους εκνευρίζονται όταν γίνονται παρατηρήσεις επί των τιμών, χαλιούνται γιατί αντιλαμβάνονται ότι έχουν κάνει λαλακία και έχουν βάλει πολύ υψηλή τιμή αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν και να τη φέρουν στα σωστά επίπεδα.

δε θα συμφωνησω για ενα και μοναδικο λογο ,  μπορει ο πωλητης να εχει αγορασει σε "ελληνικη τιμη" την κιθαρα του και στην ευρωπη να εχει (κλασικα) μεγαλη διαφορα τιμης την οποια καλως η κακως ο πωλητης δεν θελει να "χασει" , το οποιο βεβαια δεν ειναι και καθολου αδικο...

δεν ειναι παντα θεμα λαλακιας...

Απ την αλλη εχω παρατηρησει οτι οσοι το κανουν αυτο το συγκριτικο ειναι πιτσιρικαδες που ενω δεν εχουν σκοπο να αγορασουν κανουν  τα διαφορα σχολια ετσι για να δειξουν ψαγμενοι......αυτο λεει η μεχρι στιγμης εμπειρια μου.  Ευτυχως δεν ειναι μεγαλο το ποσοστο αυτο !!!

Απ την αλλη εχω παρατηρησει οτι οσοι το κανουν αυτο το συγκριτικο ειναι πιτσιρικαδες που ενω δεν εχουν σκοπο να αγορασουν κανουν  τα διαφορα σχολια ετσι για να δειξουν ψαγμενοι......αυτο λεει η μεχρι στιγμης εμπειρια μου.  Ευτυχως δεν ειναι μεγαλο το ποσοστο αυτο !!!

Πως το παρατήρησες αυτό;

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

μια απορια διοτι εδω και καιρο παρατηρω κατι στις αγγελιες.

εσας πως θα σας φαινοταν εαν βαζατε μια αγγελια πωλησης καποιου αντικειμενου και σας ερχοταν ενα π.μ. λεγοντας πως "δε θελω να σου χαλασω την αγγελια αλλα στο Πολνοβατ ή τη Ταγκανικα η το ebay του Νοβοσιμπιρσκ η το βορζοντενκα πουλανε αυτη τη κιθαρα 100 ευρα λιγοτερα...?

και στο κινεζικο αυτο site που δωσαν προσφατα συμφορουμιτες πουλανε gibson με 200 νταλαρς... τι σημαινει πως πρεπει ολοι οι υπολοιοποι να πουλησουν τις κιθαρες τους τοσο!?!?

πως το κρινετε?

Θα μου επιτρέψεις να πω τα εξής: Κατ' αρχήν θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να βάλει αγγελία και να πουλάει το όργανό του όσο νομίζει ή πιστεύει ότι αξίζει. Όποιος δε συμφωνεί απλά δε συμφωνεί. Τα σχόλια κλπ είναι απαράδεκτα, εκτός αν έχουν να κάνουν με κάποια διευκρίνιση, γιατί τις περισσότερε φορές έχουν τον τσαμπουκά και τη χυδαιότητα (ή απλά είναι κοροϊδευτικά) του ξερόλα εμπόρου.

Όσον αφορά τις τιμές, δεν είμαστε έμποροι ούτε θέλουμε να κερδίσουμε, απλά να μη χάσουμε πολλά πουλώντας ένα όργανο. Επειδή λοιπόν δεν αγοράζουμε όλοι από το δίκτυο και οι τιμές στην Ελλάδα είναι αλλού για αλλού θα πρέπει όλοι να λάβουμε ως μέτρο τον Τόμαν ή όποιον άλλο; Αν αγόρασες μια κιθάρα 1800 Ε από Ελλάδα πρέπει να την πουλήσεις 600 επειδή ο Τόμαν την έβγαλε προσφορά 1100; απαράδεκτο, απλά ο ενδιαφερόμενος ας μη την επιλέξει, δε χρειάζονται σχόλια.

Από την άλλη, μια τιμή δεν αντικατοπτρίζει μόνο μια αντικειμενική αξία ενός αντικειμένου, εφόσον είμαστε ιδιώτες αλλά και τη συναισθηματική του αξία για μας, γιατί ακόμα και όταν πουλάμε ένα όργανο είναι κάτι που το αγαπήσαμε, δε μας ήρθε στην κούτα για πούλημα. Δεν μπορείς να σκοτώσεις την κιθάρα σου, αν και τελικά αυτό γίνεται.

Τέλος, και χωρίς να είναι κανόνας, όργανα τα οποία αγοράστηκαν παλιότερα τείνουν στην ξεφτίλα όταν πωλούνται, δηλ, ένα όργανο που στοίχισε το 1985 270.000 δρχ δεν πουλιέται ούτε 1300 Ε γιατί συγκρίνεται πολλές φορές με ένα καινούριο που δεν έχει καμμία σχέση, ούτε από κατασκευή ούτε από ξύλα ούτε από παλαίωση. Και βέβαια αυτό δεν είναι καθεαυτό κακό, άθλιο όμως είναι το σχόλιο που θα γραφτεί από κάτω σχετικά με τη σύγκριση αυτή παλιού - καινούριου. Τα όργανα δεν είναι κουζίνες, μια καλοδιατηρημένη κιθάρα δεκαετίας -δεν το πάω παραπέρα, είναι πολύ πιο αξιόπιστη από μια καινούρια και κανονικά θάπρεπε να πουλιέται παραπάνω (αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα).

Ο σχολιασμός όταν δεν εχει νόημα είναι μόνο για να γίνεται, εξυπηρετεί τις ψυχολογικές ανάγκες του καθενός και τίποτα περισσότερο. Όποιος δεν ενδιαφέρεται απλά δεν ενδιαφέρεται και το ζήτημα πρέπει να τελειώνει εκεί. Ας παραγγείλει έξω να τελειώνει η ιστορία.

Ευχαριστώ, ό,τι έγραψα είναι εντελώς καλοπροαίρετο και απευθύνεται σ' αυτούς που το αντιλαμβάνονται.

j.warbird

Πως το παρατήρησες αυτό;

λες και ειναι δυσκολο....απλα ρωτας μαθαινεις διαβαζεις καταλαβαινεις...δεν χρειαζεται και μεγαλη τεχνη

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου