allobarr Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2009 ..Θα ήθελα να προσθέσω άλλη μια παράμετρο στην όλη συζήτηση..Τα boutique πεταλάκια είναι συνήθως πολύ πιο εξειδικευμένα από τα απλά πεταλάκια, που είναι κατασκευασμένα για να δουλεύουν σε πολλά και διαφορετικά set up..επομένως, αν ο μουσικός ξέρει ακριβώς τί θέλει, μπορεί να προσεγγίσει τον ήχο του με πιό "συγκεκριμένα" πετάλια, καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να το πετύχει με πετάλια της σειράς..από την άλλη, ένα boutique πετάλι μπορεί να ακούγεται μαγικά σε ένα συγκεκριμένο set up και χάλια σε ένα άλλο..ήμουν έτοιμος να πετάξω ένα τέτοιο πετάλι, το οποίο όταν το έπαιζα με humbucker και hi output μονό ακουγόταν μάπα και μόλις το δοκίμασα με κλασσικούς μονούς έπαθα την πλάκα μου..βεβαίως, αυτό μπορεί να συμβαίνει και με πετάλια πιο κοινά.. ..εγώ πάντως αγοράζω πετάλια από άγνωστους wannabe μπουτικάδες και κερδίζω προσεγμένη κατασκευή με ιδιαίτερο ήχο και καλή τιμή.. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
X-minor Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2009 ..εγώ πάντως αγοράζω πετάλια από άγνωστους wannabe μπουτικάδες και κερδίζω προσεγμένη κατασκευή με ιδιαίτερο ήχο και καλή τιμή.. ;) Όπως...? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
allobarr Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2009 Όπως...? όσους βρήκα, τους βρήκα μέσω e-bay και συγκεκριμένα από έναν έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος σε delay, chorus, boost, overdrive..τώρα συγκεκριμένα ονόματα ας μην πω, μην πάρω κανέναν στον λαιμό μου και να μην κάνω και διαφήμιση..λέω εγώ τώρα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mick77 Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστω ολους για την συμμετοχη σας,εγω και τα αυτια μου πιστεουμε οτι τα Boutique πεταλια αναμφισβητητα ειναι καλοφτιαγμενα με παραπανω μερακι αλλα πιστευω οτι δεν πρεπει να πουλανε τοσο ακριβα σε σχεση με τα συμβατικά πεταλακια.Εφτιαξα αυτο http://www.musikding.de/product_info.php/info/p1618_The-Screamer---Overdrive-kit.html/XTCsid/c598d6cd56893f2a2a8968a6af40b26e το εβαλα διπλα με το Barber ltd,και με ενα ibanez ts9...το αποτελεσμα ηταν να πουλησω το ts9 και απλα επειδη δεν ηθελα να το σκοτωσω το ltd το κρατησα .Ενταξει το ltd εχει και εσωτερικες ρυθμισεις αλλα δεν νομιζω οτι θα κατσει κανεις να ξεβίδων το πεταλι καθε λιγο και λιγακι για να κανει επιπλεον ρυθμισεις.Εωωοειτε πως τοχρησημοποιω αλλα τελικα με 30 ευρω και καποιες ωρες απο το χρονο μου για να το στησω εφτιαξα ενα πεταλακι οπου εχει υπαρκτο Tone range και πραγματικο gain range.Αν προσεχα παραπανω στην εξωτερικη εμφανιση αλλα και μεσα να ειναι λιγο συμμαζεμένο θα μπορουσαμε ανετα να πουμε οτι ειναι ενα boutique πεταλι με δικο του χαρακτηρα. Σίγουρα εφαγα συνολικα με βαψηματα κολληματα και τα ρεστα 10 ωρες δουλεια (και λογο απειριας αλλιως θα εκανα λιγοτερο)αλλα δεν θα το πουλαγα 150 ευρω ,ενταξει μου βγηκαν τα ματια αλλα νομιζω οτι θα ηταν υπερβολικο.Ολα αυτα βεβαια για τα δικα μου τα αυτια και γουστα. Απο το site που παραθεσα εχω φτιάξει ενα Fuzz silicone ενα Fuzz germanium ενα Booster lpb-1 και μπορω να πω οτι σκυλομετανιοσα που εδωσα 100 ευρω για το Jimi Hendrix Fuzz face ,120 για το Voodoo lab super fuzz και δεν εφτανε μονο αυτο αλλα χρειαστηκε να δώσω αλλα 30-40 για ενα mxr dist για να εχω ενα treble booster για το dunlop fuzz ,ενω με 50 ευρω ειχα 2 διαφορετικα (περιπου) fuzz και με εύκολη προσβαση για πειραματισμους στα transistor.Για να μην σας κουραζω αλλο μιας και εχω κι αλλες προσωπικές εμπειρίες,λεω ναι στα συμβατικά λεω ναι με χιλια στα diy και βεβαια λεω ναι στα boutique μονο σε περιπτωση που καποιος εχει εξαντλήσει τα υπολοιπα και δεν μπορει να βρει με τιποτα τον ηχο του. http://www.youtube.com/user/mick77guitarp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zappa Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Από τα ονόματα που παραθέτεις καταλαβαίνω οτι άλλο πράγμα εννοούμε όταν λέμε boutique πεταλάκια. Τα ibanez, barber & voodoo labs δεν θεωρούνται boutique, πεταλάκια μαζικής παραγωγής είναι. www.facebook.com/pulsedot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mick77 Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Από τα ονόματα που παραθέτεις καταλαβαίνω οτι άλλο πράγμα εννοούμε όταν λέμε boutique πεταλάκια. Τα ibanez, barber & voodoo labs δεν θεωρούνται boutique, πεταλάκια μαζικής παραγωγής είναι. Εχεις δικιο εν μέρει απλα εγω θεωρησα το ltd like boutique γιατι ειναι hand made,το ts-9 και voodoo lab και dunlop fuzz τα εβαλα γιατι ειδικα το ts9 ειναι πανακριβο γι αυτο που ειναι οπως και τα υπολοιπα.Απλα ηθελα να διευρύνω λιγο παραπανω την συζητηση για πεταλια που απλα πατανε στομ μυθο και στο ονομα τους και βαρανε στην τιμη.100 ευρω ts9 το θεωρω υπερβολικο,140 fuzz dunlop επειδη εινai like 60's εμφανισιακα ,ε ειναι υπερβολικο.Να σου πω την αληθεια τα voodoo lab ειναι πολυ ευελικτα πεταλια και κακως τα εβαλα στην κουβεντα,ειμαι πολυ ευχαριστημενος εχω fuzz,vibe,octavia και δεν τα αλλαζω με τιποτα. http://www.youtube.com/user/mick77guitarp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Παρατηρώ πάντως μια βελτίωση των "φθηνών" πεταλιών τουλάχιστον σε σασί κι εμφάνιση παρά τη μείωση τιμών! http://www.thomann.de/gr/washburn_soloist_distortion_pedal.htm http://www.thomann.de/gr/washburn_blues_overdrive_pedal.htm http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/MusicStore-MusicStoreShop-Site/en_EN/-/GBP/ViewParametricSearch-SimpleOfferSearch?dynamicNavigation=false&webform-id=WFSimpleSearch&DefaultButton=findSimple&WFSimpleSearch_NameOrID=Fame+Sweet+Tone&findSimple=Los Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mick77 Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Παρατηρώ πάντως μια βελτίωση των "φθηνών" πεταλιών τουλάχιστον σε σασί κι εμφάνιση παρά τη μείωση τιμών! http://www.thomann.de/gr/washburn_soloist_distortion_pedal.htm http://www.thomann.de/gr/washburn_blues_overdrive_pedal.htm http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/MusicStore-MusicStoreShop-Site/en_EN/-/GBP/ViewParametricSearch-SimpleOfferSearch?dynamicNavigation=false&webform-id=WFSimpleSearch&DefaultButton=findSimple&WFSimpleSearch_NameOrID=Fame+Sweet+Tone&findSimple=Los Τα πρωτα 2 λινκ δεν τα ξερω αλλα εχω 2 biyang και ειμαι full ευχαριστημενος.Πηρα το chourus και το tremolo και ειναι απιστευτα ,λιγο ογκώδη αλλα με πολλες επιλογες και τρομερο ηχο. http://www.youtube.com/user/mick77guitarp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Τα Ιbanez πράγματι δεν θεωρούνται μπουτίκ επειδή κατασκευάζονται από μεγάλη εταιρία. Όμως δεν υπάρχει καθαρός ορισμός για το είναι πράγματι "μπουτίκ". Μπορεί να είναι ένα πετάλι που το φτιάχνει ένας ιδιόρρυθμος στο υπόγειό του κάπου στην Αμερική, κάποιος σχιστομάτης με α*πίστευτο artwork κάπου στην Κορέα (πχ. τα Moollon), ή ακόμη και κάποιος πρώην μπουτικάς που έκανε συμφωνία με κάποια μεγάλη εταιρία, όπως πχ. ο Tripps, ο σχεδιαστής των περίφημων Way Huge που πλέον φτιάχνονται από την Dunlop. Tις πιο πολλές φορές είναι ένας αυθαίρετος χαρακτηρισμός που αποδίδεται κυρίως λόγω mojo και εκτίμησης σε κύκλους φανατικών πεταλάκηδων (όπως εγώ!! ;D ;D :P) σε διάφορα φόρουμ, σε συνδυασμό με την μικρή παραγωγή. Τα Voodoo Labs όντως δεν έχουν τέτοιο mojo, τα Barber όμως έχουν και παραέχουν, και εκτός αυτού δίνεται σε αυτά τεράστια προσοχή στην λεπτομέρεια, στα υλικά, στο design, στην χειροποίητη κατασκευή και στο όλο κόνσεπτ. Εννοείται βέβαια πως δεν είναι μαζικής παραγωγής. Αν και βέβαια, η αυθαιρεσία εκδηλώνεται πάλι, γιατί σαν παράδειγμα φέρνω τα MI Audio τα οποία αν και πληρούν όλες τις ανωτέρω προϋποθέσεις, για κάποιο μυστήριο λόγο δεν θεωρούνται πολύ "μπουτίκ". Από την άλλη, η δυσκολία απόδοσης ορισμού ενισχύεται από το γεγονός πως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και μια μεγάλη εταιρία δεν μπορεί να φτάξει κάτι "μπουτίκ". Πρόσφατα έπαιξα με ένα τρελά limited edition πανάκριβο handwired επετειακό tubescreamer της Ibanez σε σκούρο πράσινο (προς το κυπαρισσί!) χρώμα, και χωρίς υπερβολή είναι ένα από τα δυο καλύτερα solid state overdrives που έχω παίξει ποτέ. Τα πάντα επάνω του βρωμάνε "μπουτίκ". Ο μόνος λόγος που δεν το αγόρασα ήταν ότι ήταν πανάκριβο για το βαλάντιό μου... :-[ :'( Γενικά, είναι ένας χαρακτηρισμός ανεπίσημος που κάθε μικρός κατασκευαστής επιδιώκει έτσι ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις του, και πολλές φορές για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή τις υψηλές τιμές του. Θα γράψω κι άλλα, πχ. για το τι τεχνικές εφαρμόζουν για να αποκτήσουν τέτοια φήμη, όμως κάποια άλλη στιγμή... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sakis_Gallo Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2009 το μονο που φοβαμαι στα "φτηνα" πεταλακια ειναι μηπως την κρισιμη στιγμη με "αφησουν"... εγω γενικα αλαξα πολυ την αποψη μου για τα ακριβα πεταλακια οταν πριν χρονια ειδα Live τον Snowy White. τελιωνοντας το live ετρεξα στην σκηνη για να δω τη πεταλακια ειχε κ εβγαζε αυτο το θεικο ηχο(περα απο την les paul του κ τον VOX που ειχε) σοκαρισμενος ειδα να παιζει με δυο Boss..... A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση