Προς το περιεχόμενο

Boutique pedals=Μυθος ή κουφαθηκα?

mick77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

...Τελικα ειναι αληθεια οτι τα Boutique pedal δεν εχουν διαφορες απο τα "συμβατικα"  ;D φτηνα πεταλια? οι διαφορες τους που είναι: στα υλικα? στο οτι είναι hand made και ποιο προσεγμενα? Μηπως τελικα απλα δεν υπαρχουν καλα και κακα πεταλια αλλα ολα είναι θέμα γούστου ? Δινεις ενα σορό λεφτα για τα Boutiqe και τελίκα αλλο περιμενεις να ακουσεις και αλλο ακους? Ανοιξα το θέμα γιατι ψαχνοντας το καταληλο od, για τα γουστα μου παντα ,μετα απο ενα καλο κύκλο κατέληξα πάλι στο Boss sd-1.Πηρα Ibanez Ts9,Barber ltd,Barber direct drive,Diy απο διαφορα site σε συνδυασμό με αλλα boutique distortion,booster κλπ στα αυτια μου ακουγοντουσαν ολα πολυ ωραια αλλα οταν εβαλα διπλα το sd-1 μπορω να πω οτι ακουγοταν το ιδιο και καλύτερα απο τα υπολοιπα. Μηπως τελικα ολα είναι θεμα γουστου και οχι αν το πεταλι ειναι Boutique ? μηπως εσεις ακοτε κατι που δεν ακουω?

Υγ Θεωρω οτι εχω καλη προυπηρεσια στη μουσικη μιας και πιστευω οτι μετα απο 22 χρονια ενασχολησης με το αντικειμενο κατι καταλαβαινω απο ηχο (Δοξαστεμε ναι!!1 ;D ;D ;D ...ψωναρα...) Απλα θα ηθελα την αποψη σας γυρω απο ολα αυτα ,πειτε μου την γνωμη σας πως το βλεπετε,στο μυαλο μου ειναι ξεκαθαρισμενο το θεμα   ;D

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καθαρά θέμα γούστου, αλλά όπως και να το κάνουμε τα boutique είναι καλύτερα φτιαγμένα και πιο προσεγμένα, όπως επίσης τα boutique ΔΕΝ είναι όπως τα κλασσικά boss/ibanez/EHX/οτιδήποτε, όπου παράγονται μαζικά. Εξ'ού και το "boutique", εξ'ού και η τιμή! Αν σε βολεύει το οικονομικότερο* τότε μια χαρά!

*όπου οικονομικότερο δεν σημαίνει απαραίτητα και χειρότερο, έτσι?

Κάτι μου λέει ότι θα γίνει κι εδώ Τσέχες vs Gibson...  ;D

Ανοιξα το θέμα γιατι ψαχνοντας το καταληλο od, για τα γουστα μου παντα ,μετα απο ενα καλο κύκλο κατέληξα πάλι στο Boss sd-1.Πηρα Ibanez Ts9,Barber ltd,Barber direct drive,Diy απο διαφορα site σε συνδυασμό με αλλα boutique distortion,booster κλπ στα αυτια μου ακουγοντουσαν ολα πολυ ωραια αλλα οταν εβαλα διπλα το sd-1 μπορω να πω οτι ακουγοταν το ιδιο και καλύτερα απο τα υπολοιπα. Μηπως τελικα ολα είναι θεμα γουστου και οχι αν το πεταλι ειναι Boutique ? μηπως εσεις ακοτε κατι που δεν ακουω?

Υγ Θεωρω οτι εχω καλη προυπηρεσια στη μουσικη μιας και πιστευω οτι μετα απο 22 χρονια ενασχολησης με το αντικειμενο κατι καταλαβαινω απο ηχο (Δοξαστεμε ναι!!1 ;D ;D ;D ...ψωναρα...)

Ευχαριστω

Μήπως μετά απο τόσα χρόνια ενασχόλησης δεν θα έπρεπε καν να κάνεις αυτήν την ερώτηση γιατί είναι αυτονόητη??... :) ;)

Εγω πχ έχω όλα τα πετάλια που ανέφερες και το sd-1 αν και δεν το θεωρώ "υποδιαίστερο" ΔΕΝ είναι αυτό που μου αρέσει καλύτερα...Το βρίσκω πιο στενό και πιο μονοδιάστατο (μου αρέσει όμως η χροιά του)...

Ό,τι ακούει ο καθένας και ό,τι τον "βολεύει" στα χέρια του... ;)

Μήπως μετά απο τόσα χρόνια ενασχόλησης δεν θα έπρεπε καν να κάνεις αυτήν την ερώτηση γιατί είναι αυτονόητη??... :) ;)

Εγω πχ έχω όλα τα πετάλια που ανέφερες και το sd-1 αν και δεν το θεωρώ "υποδιαίστερο" ΔΕΝ είναι αυτό που μου αρέσει καλύτερα...Το βρίσκω πιο στενό και πιο μονοδιάστατο (μου αρέσει όμως η χροιά του)...

Ό,τι ακούει ο καθένας και ό,τι τον "βολεύει" στα χέρια του... ;)

Σε εμενα φυσικα και είναι αυτονοητη απλα ηθελα να δω τι πιστευουν οι υπολοιποι  ;) ισως επρεπε να το κανω με ψηφοφορία ,εχεις δικιο δεν το εθεσα σωστα. (κανω τροποποιηση λοιπον στο αρχικο ποστ για να το ξεκαθαρισω,σε ευχαριστω)

Η απαντηση ειναι απλη φιλε μου.

Οκαθενας μας ακουει διαφορετικα πραγματα και εχει και διαφορετικο γουστο (ευτυχως).

Κατα την γνωμη μου η δουλεια του καθε κιθαριστα (ερασιτεχνη η επαγγελματια) δεν ειναι να γνωριζει και να κρινει την ...συκωταρια του καθε μηχανηματος (ενισχυτης,πεταλι  κ.λ.π),αλλα να κανει τις αναλογες (κατα το γουστο του παντα) επιλογες προκειμενου να βγαλει εναν ηχο της προκοπης με τον οποιο να ειναι  οσο το δυνατον ικανοποιημενος.Και κυριως να παιζει για να μην ξεχνιωμαστε...

Το γουστο σου λοιπον σε οδηγει στο boss (''εδεσε'' και με τον ενισχυτη σου)και οχι στο  barber (στο οποιο προσωπικα υποκλινομαι) που αντιστοιχα ''εδεσε''με τον δικο μου ενισχυτη.Μια χαρα!

Ειναι ομως εξ ισου σιγουρο οτι ολοι αυτοι οι κατασκευαστες ''μπουτικαδες'' ολο και κατι παραπανω ξερουν απο εμας -τουλαχιστον τεχνικα- για να βελτιωνουν τα ηδη γνωστα και δοκιμασμενα.Περαν αυτου βεβαια υπαρχει και το μαρκετινγκ ...  ;)

Να ξερεις παντως οτι γενικα (υπαρχουν και οι εξαιρεσεις)ειτε μπορουμε να το εκτιμησουμε ειτε οχι ισχυει το ''οτι πληρωνεις παιρνεις'' 8)

Μηπως τελικα ολα είναι θεμα γουστου και οχι αν το πεταλι ειναι Boutique ? μηπως εσεις ακοτε κατι που δεν ακουω?

Ό,τι χρειάζεται για να γίνει η δουλειά!!! Ναι πολλοί ακούνε πράγματα που άλλοι δεν μπορούν να ακούσουν.

Από την προσωπική μου πείρα θα σου πώ οτι το Sunlion του Analogman ακούγεται

καλύτερα από όποιο Fuzzface έχω παίξει, το Mayo καλύτερο από όποιο Big Muff,

τα Eternity, Screwdriver και Ziggy καλύτερα από όποια ods έχω παίξει και ακούσει.

Είναι boutique? Ναί. Τυχαίο; Πολύ πιθανό, ίσως και όχι βέβαια.

www.facebook.com/pulsedot

εγω παλι δεν τις ακουω τς διαφορες.....

οποτε ειμαι τυχερος γιατι δεν χρειαζετε να δωσω ενα καρο λεφτα  ;D

ιδικα τον τελευταιο χρονο που το γυρισα ξανα στα Boss/Ehx/digitech εχω φτιαξει τον ηχο που γουσταρω!

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

εγω παλι δεν τις ακουω τς διαφορες.....

οποτε ειμαι τυχερος γιατι δεν χρειαζετε να δωσω ενα καρο λεφτα  ;D

ιδικα τον τελευταιο χρονο που το γυρισα ξανα στα Boss/Ehx/digitech εχω φτιαξει τον ηχο που γουσταρω!

Αυτο εχω κανει κι εγω !! βεβαια τα bouitique που εχω παρει δεν θα το πουλησω.Προσφατα ειδα στο youtube ενα τεστ μεταξυ Fulltone ocd και Danelectro od δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο να κρινεις απο ενα βιντεο αλλα ειναι αξιοσημείωτο  .

Ό,τι χρειάζεται για να γίνει η δουλειά!!!

Σωστος !!!

Σίγουρα πληρώνεις και άλλα πράγματα εκτός από ποιότητα ήχου. Π.χ. ποιότητα κατασκευής, περίεργα υλικά (γερμάνιο κλπ), χώρα κατασκευής, ποσότητα κομματιών που βγαίνουν, κλπ.

Εξάλλου είναι λίγο οξύμωρο να μιλάμε για "ποιότητα" ήχου αναφερόμενοι σε ένα προϊόν που "βρωμίζει" τον ήχο. Όπως είμαστε και αρκετά ασυνεπείς όταν πίνουμε νερό στον ακριβό λαμπάτο ενισχυτή μας, και μετά του καρφώνουμε ό,τι τρανζιστοράτο πετάλι υπάρχει στην είσοδο  ;)

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου