Προς το περιεχόμενο

Δημοψήφισμα 2009: ξύλα

Jasemeister

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, δεν ξέρω πόσο και αν θα επιρεάσω το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά, μιας και είχα χρόνο σήμερα, έκανα και εγώ ένα πειραματάκι για τα ξύλα.

Δύο πιεζοκρύσταλλοι, φτηνιάρικοι το 30άρικου ο καθένας, σφηνωμένοι με βακελίτη (αυτό βρήκα μπροστά μου, rosewood τέλος), απευθείας πάνω στο σώμα απο μαόνι και quilted maple καπάκι, καρφί στην κάρτα ήχου, χωρίς καμία προενίσχυση και σκέτο, ξερό reaper x64.

Φώτος και δείγμα παρακάτω.

το πείραμα σου είναι άκυρο!!

δώστε επιτέλους ενα χοντρικό ποσοστό στο κατά πόσο τα ΞΥΛΑ παίζουν ρόλο στον ήχο ενός solid-body ηλεκτρικού έγχορδου μέσα από ενισχυτή.

νομίζω εννοεί ξεκάθαρα ηλεκτρική κιθάρα με νορμαλ μαγνήτες και όχι πιεζοηλεκτρικούς κρυστάλλους. Αλλιώς είναι άκυρο όλο το θέμα γιατί είναι φυσικό

να ακούμε τα ξύλα όταν η κιθάρα δεν είναι συνδεδεμένη (το τονίζει μέσα από ενισχυτή), ή όταν βάζουμε το αυτί μας πάνω στο σώμα (κάπως έτσι δουλεύει ο piezo).

είναι σαν να λες έβαλα μικρόφωνο μπροστά από μια κιθάρα και την χτυπούσα με το

χέρι και ακουγόταν!! ε εννοείτε οτι θα ακουστεί!

υπάρχει λάθος απ την αρχή του θέματος

ποσοστό στο κατά πόσο τα ΞΥΛΑ παίζουν ρόλο στον ήχο ενός solid-body ηλεκτρικού έγχορδου μέσα από ενισχυτή

και

ΔΕΝ μας ενδιαφέρει να μπλέξουμε άλλα πράγματα όπως μαγνήτες

δηλ πώς θα φτάσει το σήμα απ την χορδή ως το ενισχυτή αν δεν μπλέξουμε τους μαγνήτες? αυτοαναιρούνται τα 2  :-\

το σωστό ερώτημα θα ήταν κατά πόσο επηρεάζονται οι μαγνήτες από τα ξύλα και

πόσο επηρεάζετε η ταλάντωση της χορδής από τα ξύλα?

ζήτω συγνώμη που παραβίασα το :ΔΕΝ μας ενδιαφέρει να αναλύσετε την άποψή σας  :P

I am chasomeritus and Goal Keeper

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 104
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

να ρωτησω κατι ουσιαστικο και επικαιρο.. τα ξυλα θα λαβουν μερος και σε καποιο ντιμπειτ ?? η θα αρκεστουν μοναχα στην δημοσκοπηση?

Αφού με κάποιο μαγικό τρόπο το θρεντ έφτασε τις 10 σελίδες ας ποστάρω πάλι.

161 άτομα ψήφισαν μέχρι τώρα.

Επαναλαμβάνω το poll είναι καθαρά για να δούμε που κυμαίνεται ο ενεργός πληθυσμός των κιθαριστών στο φόρουμ στο αιώνιο θέμα. Την ερώτηση την έβαλα σαν "απόσταγμα" των σχετικών ερωτήσεων που έχουν πέσει κατά καιρούς στο φόρουμ. Όπως και έκανα για τις απαντήσεις, γι'αυτό και έβαλα τα "δεν ξέρω/δεν απαντώ" και "η ερώτηση είναι άκυρη" (τα οποία και τιμήθηκαν δεόντως).

Τα συμπεράσματά μου είναι:

α) παρόλο που έχει κατηγορηθεί πολλάκις αόριστα το φόρουμ για "μηδενιστικές" τάσεις στο θέμα, είναι προφανές οτι τουλάχιστον το 70% δεν πέφτει στην κατηγορία "0%" (όχι το γιαούρτι  ;D )

β) το γενικό "πρόσταγμα" μιλά για πεποίθηση γύρω στο 30% contribution.

γ) το γενικό "πρόσταγμα" είναι πιο κοντά στο 0% απ'ότι περίμενα.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

• Moderator

Πιο απλό πείραμα:

Πάρε μια κιθάρα. Παίξε ΧΩΡΙΣ ενισχυτή. Πάρε ένα φθηνό αντίγραφό της που δεν διαφέρει κατασκευαστικά, (ίδια άρμωση μπράτσου σώματος, γέφυρες, κλειδιά, lock κλπ) παρα μόνο στα ξύλα. Παίξε πάλι χωρίς ενισχυτή. Ακούγονται το ίδιο; Όχι.

Άρα τι διαφέρει; (εκτός πια κι αν ισχυρίζεται κάποιος ότι διαφέρουν σε ποιότητα και τα...CNC Routers).

Aπλά παραδείγματα που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα:

Mια PineCaster vs μιας Rosewood Tele.

Μια πανάλαφρη Epi L.P vs μιας Gibson L.P με Quilted Top 300 κιλών...

Τα ηλεκτρικά παρελκόμενα απο 'κει και περα (μαγνήτες, καλώδια, ενισχυτές, μεγάφωνα) αναλαμβάνουν να προσθέσουν τον δικό τους χαρακτήρα στην όλη σούπα, τις διαφορές της οποίας μόνο κιθαρίστες που περνάν τη μισή τους ζωή μεταξύ μουσικών forum και bedroom playing μπορούν να αντιληφθούν...γιατί όταν σκάσει μούρη ο drummer όλα αυτά παν περίπατο  ;D

Πιο απλό πείραμα:

Πάρε μια κιθάρα. Παίξε ΧΩΡΙΣ ενισχυτή. Πάρε ένα φθηνό αντίγραφό της που δεν διαφέρει κατασκευαστικά, (ίδια άρμωση μπράτσου σώματος, γέφυρες, κλειδιά, lock κλπ) παρα μόνο στα ξύλα. Παίξε πάλι χωρίς ενισχυτή. Ακούγονται το ίδιο; Όχι.

Το παραδειγμα και οι παραμετροι που θετεις ειναι για δυο ακουστικα οργανα ενω το δημοψηφισμα ειναι για την συνεισφορα των ξυλων στον παραγομενο ηλεκτρικο ηχο (κοιτα την περιγραφη της ψηφοφοριας)

Με την ιδια λογικη, ας παρουμε δυο ακουστικα ομποε. Χωστα στην πριζα. Βγαζουν ηχο? Οχι κανενα (το πολυ να αχνιζουν). Βγαζουν διαφορετικο ηχο? Οχι. Αρα ολα τα ακουστικα ομποε ειναι ιδια και η συνεισφορα των ξυλων τους μηδενικη?

ΕΓΩ ΨΗΦΙΣΑ 20% ΚΑΙ ΑΜΑ ΜΕ ΖΟΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΩΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ!

My love for you is ticking clock, Berserker

evris μην το κάνεις αυτό!!! :o

Ήσουν για 30 έτσι δεν είναι; ή το έκανες για να μην αποχορισις; ;D

...από την πολλή γκαργκανέλα.

ν...γιατί όταν σκάσει μούρη ο drummer όλα αυτά παν περίπατο  ;D

+666

..δε πα να βάλεις το καλύτερο αλδερ ....όταν μπεί ο κάφρος δεν ακούγεται τίποτα..

Όχι άλλο σόλο ρε παιδιά.....

Καμμία σχέση, το ερώτημα παραμένει. Εάν εσύ κανιβαλίζεις τη κιθάρα σου με το metal zone και gain στο 15, δεν σημαίνει ότι το ξύλο δεν επηρεάζει, σημαίνει ότι δεν το καταλβαίνεις. Το τι καταλαβαίνουμε, είναι άλλο δημοψήφισμα

Δηλαδή ένας active μαγνήτης επιδρά το ίδιο στο συνολικό ήχο που βγαλινει όσο και ένας low output; δεν ισοπεδώνει όλα τα χαρακτηριστικά του οργάνου με το πολύ υψηλό output;

0%   - 5 (3%)

10% - 10 (6%)

20% - 24 (14.3%)

30% - 38 (22.6%)

40% - 14 (8.3%)

50% - 14 (8.3%)

60% - 7 (4.2%)

70% - 11 (6.5%)

80% - 4 (2.4%)

90% - 2 (1.2%)

100% - 8 (4.8%)

Δεν ξέρω/δεν απαντώ - 19 (11.3%)

Η ερώτηση είναι άκυρη - 12 (7.1%)

Σε μια πρωτη αναλυση των exit poll, εχουμε:

Η συνεισφορα των ξυλων ειναι η πολυ μεγαλη εως απολυτη. Σε αυτην την κατηγορια ΔΕΝ ανηκουν οι ΔΞΔΑ και οι "ακυροι". Απο αυτους που μενουν (κατηγοριες που πιστευουν οτι το ξυλο συνεισφερει κατα 51% και πανω) οι ψηφοφοροι ειναι: 14+7+11+4+2+8=31. Δεν εκανα τις πραξεις γιατι κανεις δεν προκειται να τις κανει ετσι και αλλιως.

Απο αυτους αφαιρουνται 4 γιατι μιλαγανε για ακουστικα οργανα και ακουστικο ηχο ως εκτος θεματος και αλλοι 5 γιατι υπαρχουν ηλεκτρικες κιθαρες απο πλεξιγκλας, μασιφ αλουμινιο και γραφιτη οποτε η συνεισφορα των ξυλων εκει ειναι εντελως μηδενικη. 2 αφαιρω γιατι η ομαδα ψηφοφορων αυτη δειχνει ελιτιστικη ακαμψια, αδιαλλαξια, απολυτες αποψεις και μηδενικη διαθεση για συνεργασια με αλλα κομματα.

Αντιθετα, οι "μηδενιστες" (κατηγοριες απο 0% εως 50%) φαινεται να παιρνουν ανετα την εξουσια με αυτοδυναμη κυβερνηση με 14 + 5 + 24 +38 +14 = 199 ψηφοι.

Αρα αν τα πραγματα ηταν μαυρο ασπρο και επρεπε να ζησει μονο μια μεγαλη κατηγορια, το κομμα του kpeyos δεν θα γεμιζε ουτε ταξι με τους 7 (η οσους ψηφοφορους μεινανε) και δεν θα εμπαινε στην βουλη ουτε ως μασκωτ. Αντιθετα το κομμα ΜΟΥ με απολυτη κοινοβουλευτικη πλειοψηφια με 344 ψηφοφους, δαφνοστεφανωμενο, θα κυβερνουσε για χρονια και χρονια εχοντας επιτυχει την μεγιστη δυνατη συνενεση.

Ειναι καιρος να αφησετε τα μιση και την διχονοια. Ψηφιστε με και θα σας φτιαξω ποταμια. Δεσμευομαι οτι δεν θα διωχθει κανεις (πολυ) για τις ιδεες του αν αυτες συμφωνουν με τις δικες μου.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 10% ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.

My love for you is ticking clock, Berserker

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου