Προς το περιεχόμενο

Δημοψήφισμα 2009: ξύλα

Jasemeister

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 104
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

για να αναφέρω και κάποιες σκέψεις μου πάνω στο θέμα

γενικά λίγο-πολύ όλοι καταλαβαίνουν/παραδέχονται οτι τα ξύλα παίζουν κάποιο ρόλο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα μιας ηλεκτρικής κιθάρας.

το θέμα είναι οι διαφορές πόσο σημαντικές είναι με την έννοια οτι είναι ή δεν είναι δυνατόν να επαναφέρεις τον ήχο εκεί που τον θές με τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα που διαθέτεις.

για παράδειγμα, το σουστέιν μπορεί να βελτιωθεί με μια τσιμπιά κομπρεσσαρισμα, η μουντάδα με ένα "τικ" πριμα.

θέλω να πω οτι (προσωπική μου άποψη αυτη) δεν υπάρχουν "καλά" και "κακά" ξύλα, ούτε σημαντικές διαφορές σε ίδιες κατηγορίες σε θέματα ηχητικού αποτελέσματος. Όταν συγκρίνεις 2 λες πωλ, μαόνι έχουν και οι 2, πάνω κάτω τις ίδιες μηχανικές ιδιότητες, το ένα μαόνι διαφέρει με το άλλο, αλλά γιαυτό υπαρχει και το εκουαλάιζερ δε χάθηκε ο κόσμος αν η μία σου βγήκε λίγο πιο μουντή. Από τη στιγμή που μπορείς πάρα πολύ εύκολα να επέμβεις και να διορθώσεις, η διαφορά του ενός ξύλου απο το άλλο είναι ουσιαστικά ασήμαντη.

ενώ σε τεχνικά/γεωμετρικά θέματα μπορεί να υπάρχουν καλά και κακά ξύλα, πχ όταν μια βροχερή μέρα πρέπει να ξαναρυθμίζεις τη βέργα. Πιστεύω όμως πως σ'αυτό το θέμα είναι αρκετά "να σου κάτσει" όταν αγοράζεις ένα όργανο, ή μάλλον "να μη σου κάτσει η στραβή" καθώς πιστεύω πλέον η γενική ποιότητα των ξύλων σ'αυτό τον τομέα είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψηφισα "η ερωτηση ειναι ακυρη". Δεν παραγουν ηχο τα ξυλα για να "συνεισφέρουν στον ήχο μέσα από ενισχυτή". Τα ξυλα ΔΕΝ ειναι απαραιτητη προϋποθεση για να βγαλει ηχο ενα ηλεκτρικο οργανο ωστε να υπαρχει ποσοστο επι τοις 100 της συνεισφορας τους ( και σ'ενα ψυγειο αν περασεις χορδες και ηλεκτρικα και το συνδεσεις με τον ενισχυτη, θα παιζει).

Στη διαμορφωση του ηλεκτρικου ηχου τα ξυλα σιγουρα παιζουν καποιο ρολο (οπως και η πανσεληνος βεβαιως ::) ). Αλλα προκειται για ΧΑΟΤΙΚΗ συναρτηση γιατι οι μεταβλητες (τοσο οι σχετικες με τα ξυλα οσο και οι υπολοιπες) ειναι απειρες. Ειναι σα να θελεις να εχεις υπο τον ελεγχο σου το πεταγμα της πεταλουδας στην Ιαπωνια επειδη επλυνες το αυτοκινητο σου και δε θελεις να βρεξει, ενω εχεις γκαραζ και βαριεσαι να το βαλεις μεσα.. κατι τετοιο.

Και ολα αυτα ΠΡΙΝ ξεκινησουμε να λεμε για το κατα ποσο ενα συγκεκριμενο ξυλο ειναι καλο ή κακο και για ΤΙ. Ειναι τοσο.. γενικο, τοσο αοριστο το ζητημα που μπορουμε να το συζηταμε για παντα. Και φυσικα χωρις κανενα νοημα. Παιρνουμε την πιο ασημαντη ισως παραμετρο και προσπαθουμε να βγαλουμε συμπερασμα για το "ολο", το οποιο "ολο" ειναι και αυτο γενικο, αοριστο και υποκειμενικο... τρεχα γυρευε..

my 2 ευρωλεπτα...

0%   - 5 (3%)

10% - 10 (6%)

20% - 24 (14.3%)

30% - 38 (22.6%)

40% - 14 (8.3%)

50% - 14 (8.3%)

60% - 7 (4.2%)

70% - 11 (6.5%)

80% - 4 (2.4%)

90% - 2 (1.2%)

100% - 8 (4.8%)

Δεν ξέρω/δεν απαντώ - 19 (11.3%)

Η ερώτηση είναι άκυρη - 12 (7.1%)

Σε μια πρωτη αναλυση των exit poll, εχουμε:

Η συνεισφορα των ξυλων ειναι η πολυ μεγαλη εως απολυτη. Σε αυτην την κατηγορια ΔΕΝ ανηκουν οι ΔΞΔΑ και οι "ακυροι". Απο αυτους που μενουν (κατηγοριες που πιστευουν οτι το ξυλο συνεισφερει κατα 51% και πανω) οι ψηφοφοροι ειναι: 14+7+11+4+2+8=31. Δεν εκανα τις πραξεις γιατι κανεις δεν προκειται να τις κανει ετσι και αλλιως.

Απο αυτους αφαιρουνται 4 γιατι μιλαγανε για ακουστικα οργανα και ακουστικο ηχο ως εκτος θεματος και αλλοι 5 γιατι υπαρχουν ηλεκτρικες κιθαρες απο πλεξιγκλας, μασιφ αλουμινιο και γραφιτη οποτε η συνεισφορα των ξυλων εκει ειναι εντελως μηδενικη. 2 αφαιρω γιατι η ομαδα ψηφοφορων αυτη δειχνει ελιτιστικη ακαμψια, αδιαλλαξια, απολυτες αποψεις και μηδενικη διαθεση για συνεργασια με αλλα κομματα.

Αντιθετα, οι "μηδενιστες" (κατηγοριες απο 0% εως 50%) φαινεται να παιρνουν ανετα την εξουσια με αυτοδυναμη κυβερνηση με 14 + 5 + 24 +38 +14 = 199 ψηφοι.

Αρα αν τα πραγματα ηταν μαυρο ασπρο και επρεπε να ζησει μονο μια μεγαλη κατηγορια, το κομμα του kpeyos δεν θα γεμιζε ουτε ταξι με τους 7 (η οσους ψηφοφορους μεινανε) και δεν θα εμπαινε στην βουλη ουτε ως μασκωτ. Αντιθετα το κομμα ΜΟΥ με απολυτη κοινοβουλευτικη πλειοψηφια με 344 ψηφοφους, δαφνοστεφανωμενο, θα κυβερνουσε για χρονια και χρονια εχοντας επιτυχει την μεγιστη δυνατη συνενεση.

Ειναι καιρος να αφησετε τα μιση και την διχονοια. Ψηφιστε με και θα σας φτιαξω ποταμια. Δεσμευομαι οτι δεν θα διωχθει κανεις (πολυ) για τις ιδεες του αν αυτες συμφωνουν με τις δικες μου.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 10% ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.

AΠΟΧΟΡΙΣ ή ΟΧΙ; :o

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου