Προς το περιεχόμενο

Fender, Gibson, Ibanez, ESP, Cort... Τελικά που διαφέρουν;

StefanosK27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδια, εγω απο το 2ο ποστ του holdyourlight καταλαβαινω οτι μαλλον προς στρατοκαστερ μερια θα επρεπε να προσανατολίζεται. Νομιζω πως δινουν ολα αυτα που περιγραφει ΕΚΤΟΣ απο το προγκρεσσιβομεταλλικο ηχο. Αλλα οπως ειπαν και πολλοι παραπάνω, πρεπει να γινουν και καποιοι συμβιβασμοι, δεδομενου οτι δεν υπαρχει κιθαρα που να κανει τα παντα. Τωρα, αν βαλεις ομως μια στρατοκαστερ στον leem μην περιμενεις να ακουσεις και τπτ φοβερο, θα πρεπει να κοιταξεις και για ενισχυτη.

Γενικα, απο τις περιγραφες των πραγματων που σου αρεσουν, μπορω να φτιαξω 2 ομαδες

-Συγχρονο indie/post rock (οποτε η στρατοκαστερ με αντιστοιχο λαμπατο φενδερ ειναι μανουλα)

- Progressive Metal (εδω θα χρειαστεις ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικη προσεγγιση και μαλλον πολυ περισσοτερα χρηματα) Το θεμα ομως ειναι: ειναι το progmetal βασικη προτεραιοτητα σου? Απ' οτι μπορω να καταλαβω, μαλλον οχι.

Διαφωνώ

πολλοί METALHEADS κιθαρίστες με πιο progressive-shred ήχο παίζουν με Stratocaster ή τύπου Stratocaster (Malmsteen, Grapow, ο κιθαρίστας των Conception εαν δεν κάνω λάθος και άλλοι που βαριέμαι να σκεφτώ)

Θες μεταλλικό ήχο πάρε μεταλλάδικους μαγνήτες και τίγγαρε το Gain ... Απλά τα πράγματα  ;D ;D ;D

Θες πιο ΜΠΑΣΑΡΙΑ τύπου Les Paul Βάλε 10άρες χορδές....... Απλά τα

πράγματα και πάλι  ;D ;D ;D

Άντε πάρε και μια Κεφαλή Diezel και απλά θα παλαβώσεις και τους γείτονες σου ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Απότι βλεπω μονο οι PRS SE έχουν προσιτη τιμή, διαβάζω όμως διφορουμενες γνώμεις ως προς το αν αξιζουν τα λεφτα τους. Τι λετε;

Γνωμη μου αναβαθμηση στη κιθαρα που εχεις αλλωστε τοσα χρονια παιζεις με αυτη και την εχεις συνιθισει καλυτερα.Αλλαγη στα ηλεκτρικα της και στους μαγνητες της.Αυτο το set  http://www.thomann.de/gr/seymour_duncan_ssjbsdbrsl59_wh_set.htm

και η κιθαρα σου εχει αναβαθμιστει σε πολυ μεγαλο βαθμο με λιγα χρηματα.Με τα υπολοιπα χρηματα εναν καλο ενισχυτη και 2-3  πεταλια για να βγαλεις τον ηχο που θελεις . ( ολα φυσικα ειναι σχετικα  περι ορεξεως........)

Το μύνημα που ακολουθεί είναι μεροληπτικό  :)!

Εχω 1200 αφρο.

Βήμα 1ο: Παίρω μια fender hifhway

1200-653(thomann)=547 αφρό

Περιμένω

Παίζω ένα δύο μήνες

βήμα 2ο

Σερβις

547-100=447

Περιμένω

βήμα 3ο

Ψάχνω κανένα μαγνήτη άμα κάτι δεν μου πολυκολλάει

υπολογίζω ένα πόσο χοντρικά γύρω στα 150(ένας μαγνήτης και με κλέψανε κιόλας)

447-150=297

έχω 297 ευρό στην άκρη

βήμα 4ο

άμα δεν φτάνουν τα γκάζια παίρνω ένα τουμπσκρήμερ και ένα microamp να το πουσάρει

297-(180(κατ εκτίμηση)-77)= 40(ολοστρόγκυλο!)

με τα 40 αφρό παίρνω καλώδιο ή ώραια καινούρια ζώνη αγελάδα ή 40/1,8=22,22 σουβλακια (πίτα γύρο).

Όλα τα παραπάνω άμα δεν μου κάνουν (εκτός από σουβλάκια) μπορώ να τα μεταπουλήσω και να συνεχίσω το κουέστ χωρίς να χάσω πολύ χρήμα -αξία μεταπώλησης. έχω χάσει βέβαια χρόνο αλλά δε γίνεται αλλιώς

Επίσης αν έχεις ψιλοβαρεθεί τις στρατ μπορείς πάντα να πάρεις μία τέλε ;D

επουδενί δεν θα έδινα λεφτά για να αναβαθμίσω την squier μου. Θα την κράταγα για τον χαβά και τα χρόνια που περάσαμε μαζί.

Όλα τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη. Έιναι όμως και ένα πιθανό σενάριο που μπορείς να το λάβεις υπόψη και να το παραλλάξεις.

Επένδυσε -γιατί αυτό κάνεις και μαλιστα τόσο χρόνο όσο και χρήμα- σε ένα όργανο που θα σου μείνει ή έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σου μείνει, και για αυτό από την πρώτη στιγμή πρέπει να σε καλύπτει κατ'ελάχιστο στο 50%.

Α επίσης.. Δια της ατόπου απαγωγής: βρές τι δεν αντέχεις στην κιθάρα που ήδη έχεις και πρέπει να το καλύπτει οπωσδήποτε το έπομενο όργανο.

επιτρέφτε μου ένα ακόμη σχόλιο.

Γιατί να μην επενδύσω σε ένα καλό ενισχυτή τώρα, αλλά αργότερα;

-Γιατί είναι πιο εύκολο να γυρνάω στα μαγαζά με την κιθάρα μου και να δοκιμάζω ενισχυτές, από το να γυρνάω με τον ενισχυτή μου και να δοκιμάζω κιθάρες.

-Γιατί όταν θα παίξω στο κάφτερ βαρκ, θα τους ζητήσω να μου φέρουν ενισχυτή από τον Έτσι που θα στείλει τον ωραίο τον φένδερ η ότι να'ναι που θα είναι καλύτερος από τον blackheart μου

-Γιατί στο στούντιο που κάνω πρόβα δεν παίρνω τον ενισχυτή μαζί.

Στην περίπτωση που έχεις δικό σου χώρο για πρόβες -γιου λάκυ γιου- τότε το τελευταίο σενάριο δεν παίζει με την καμία και πρέπει -εγώ το θεωρώ αυτό- να πας με τα μπούνια να αγοράσεις ένα πολύ καλό ενισχυτή-πολύ καλό όμως- και να την βγάλεις με την squier μέχρι να παραδώσει πνεύμα και εσύ να ξαναμαζέψεις 1200 ευρό

• Moderator

Μα τι λες τανάση μου?

Εχει 1200 ευρώ ο άνθρωπος και του λες ένα σενάριο στο οποίο θα βρεθεί με μια πειραγμένη highway 1 strat 2 πετάλια ένα καλώδιο μια ζώνη και ένα μαγνήτη ... τα οποία ύστερα από λίγους μήνες θα προσπαθεί να πουλήσει?

Αν το κάνει αυτό, σου εγγυώμαι ότι θα χάσει τουλάχιστον 500 Ευρώ (αφρό  ::)?) (δηλαδή περίπου όσο μια classic player) στη διαδικασία....

Είναι ένα ακραίο το ξέρω!

Με τον παραπάνω υπερβολικό τρόπο προσπαθώ να πώ ότι,

Με τόσα χρήματα καλό είναι να πάρει κάποιος -προσωπική θεώρηση των πραγμάτων-

ένα καλό όργανο το οποίο και θα κρατήσει και θα του ρίξει κι άλλο χρήμα αργότερα αν φυσικά το θέλει, για να το φέρει πιο κοντά στις ανάγκες του.

Αν βρισκόμουν αυρίο με μια Les Paul και μία στράτο στα χέρια μου, θα έχανα τα αυγά και τα πασχάλια. δεν θα ήξερα πιά να πρωτο παίξω και πιά να πρωτοανακαλύψω. Είναι σαν τα παιδάκια που έχουν μπαμπά που ομιλεί την αγλλική και μαμά που μιλάει καταλανέζικα.

Επίσης το σχέδιο αυτό είναι μακρόπνοο :). Ξεκινάω με την κιθάρα και τσούκου μπαίνω στην διαδικασία που όλοι μπαίνουμε, φέρνοντας το όργανο πιο κοντά στο ζήτουμενο.

Πρεπει να έχει ο φίλος holdyourlight, κατά νου ότι κανένα όργανο δεν είναι σούπερ off the self-σε αυτά τα χρήματα και σε περισσότερα. Και εμείς προσαρμοζόμαστε σε αυτό και αυτό αντιστοίχως το προασαρμόζουμε μέχρι το σύστημα να ισορροπίσει.

Δεν είπα στον άμθρωπο να πάει να ακουμπήσει ζεστό ζεστό όλο το ρευστό του στον έμπορα. Ή δεν το εννοούσα.

-Προσπαθώ να τον βάλω στον σωστό το δρόμο μην πάθει με τη μία κανένα G.A.S.!!! ;D

Παιδιά είμαι ερωτευμένος http://www.thomann.de/gr/ibanez_sv5470a_bkd.htm -1300 απο μουσικοραμα

Και επι της ευκαιριας, αυτη εχει ο φιλος κιθαριστας που σας ελεγα http://www.thomann.de/gr/ibanez_rg_1820_x_gk.htm - 1100 μουσικοραμα

Μάλλον θα πάω να παίξω την 1η (αυτός ο Τρίμης με τις Ibanez που ειναι;) και αν μου αρεσει παω για διαιτα (δλδ. οικονομιες)

Tanasee, καταρχήν καλωσήλθες.

ΟΚ είσαι λίγο υπερβολικός νομίζω.

Το σέρβις το microamp και η ζώνη αγελάδα δε νομίζω οτι είναι αυτά που ψάχνει ο φίλος εδώ.

Γιατί να κάνει σέρβις? Και να το πληρώσει €100?

Η ζώνη των €40 νομίζω πως καλύπτετε με πάρα πολλές άλλες που κυκοφορούν με 12-15€.

Βασικά με τα παραπάνω θέλω να δείξω οτι τα 1200 δεν είναι μόνο μια κιθάρα, αλλά Η κιθάρα που θα του κάνει τη δουλειά που θέλει χωρίς τις "γαρνιτουρες" (καλώδια, ζώνες κλπ)

Με τα 650€ της κιθάρας συμφωνώ, άντε και 180€ για μαγνήτες και 30€ να του βάλει κάποιος τους μαγνήτες αν δεν μπορεί μόνος του, όλα μαζί είναι €860 και περισσεύουν €340 με τα οποία παίρνεις ένα Peavey Valveking 112 και έχεις και πολύ γκάζι και booster στον ενισχυτή πάνω.

Λέω τώρα.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου