Προς το περιεχόμενο

Fender, Gibson, Ibanez, ESP, Cort... Τελικά που διαφέρουν;

StefanosK27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να παιζεις 10χρονια με squier σημαινει οτι δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις (μαγκια σου ;)). Οι φτηνες κιθαρες τα τελευταια χρονια γενικα εχουν βελτιωθει ποιοτικα. Μια καινουρια καλη squier (vintage modified, classic vibe) για παραδειγμα θα ειναι αρκετα εως πολυ καυτερη απο την δικια σου. Επισης βλεπω οτι δεν εχεις κολληματα με μαρκες, χωρες κατασκευης κλπ (και αυτο μαγκια σου). Που θελω να καταληξω? Κιθαρα που να τα κανει  ολα καλα δεν υπαρχει, αν ειναι να δωσεις 1000 ευρω και πανω μην παρεις μονο μια κιθαρα :D

+1

Και σου περισσεύουν και χρήματα για ένα καλό ενισχυτή, που (kate me) μετράει πολύ περισσότερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Παιδια, μεγαλες απαιτησεις εχω, ποτε ομως δεν ειχα τα χρηματα για να παρω κατι πολυ καλυτερο απο αυτο που εχω. Γιατι για εμενα δεν εχει ουσια να παρω κιθαρα κατα 100 ευρω ακριβοτερη απο αυτη που εχω. Και ναι, το ξερω οτι δεν υπαρχει κιθαρα που να τα κανει ολα, αφου με ρωτησατε ομως τι ηχο θελω, σας απαντησα!  Αυτη παντως παντως εδω λεει οτι τα κανει ολα!

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1106&products_id=6289

Καλα, πλακα κανω. Άλλος;

Εν τω μεταξύ, αν και σίγουρα δε μπορώ να συνεισφέρω στην κουβέντα ποια κιθάρα να πάρεις, έχω αρχίσει να καταλήγω πως ένα all-around όργανο δε συμφέρει καθόλου τελικά, αλλά ούτε και πολλά διαφορετικά.

Πιστεύω το νόημα είναι να έχεις ένα αξιόπιστο όργανο που να δίνει έναν ήχο που να σου αρέσει εσένα κατ αρχάς, ακούγοντάς το έτσι καθαρό και απογυμνωμένο από οτιδήποτε, και από κει και πέρα να το προσαρμόζεις εσύ στη μουσική που θες με το πως παίζεις πρώτα και με ότι εφέ μετά.

Η Squire σου σε τι κατάσταση είναι? Εγώ θα έλεγα αν δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να της κάνεις κάποια αναβάθμιση π.χ τα ηλεκτρικά και τους μαγνήτες όπως tonerider (που είναι αξιοπρεπείς) να μη ξοδευτείς πολύ δηλαδή και θα δείς διαφορά και στον ήχο. Έπειτα να πάρεις μια κιθάρα με διπλούς μαγνήτες για πιο high gain ήχους. Θα πρόσθετα και τις PRS στη λίστα σου.

προτείνω αφενός να κρατήσεις την squier και να την αναβαθμίσεις, κι αφετέρου να πάρεις μια αξιοπρεπή Les Paul κόπια, που να σου δώσει τον βαρύ ήχο που ψάχνεις όταν, όπως λες,  κλείνεις όλα τα πρίμα

με τα ρέστα, έναν 15άρη λαμπάτο

καλές αγορές!

Που θελω να καταληξω? Κιθαρα που να τα κανει  ολα καλα δεν υπαρχει, αν ειναι να δωσεις 1000 ευρω και πανω μην παρεις μονο μια κιθαρα :D

+1 για το μπλέ

-1 για το κόκκινο

just my opinion... :)

αμα δε βαριέσαι, πήγαινε άκου και καμία schecter, αν εξαιρέσεις τα μεταλλάδικα μοντέλα της, υπάρχουν και κάποιες πολύ αξιόλογες all around και value for money κιθάρες.

a classic player now...

...Ρε παιχταρά να πώ μια μπαρούφα...?

Αν το budget σου είναι στο 1200ρι ...αν είδα καλά... 8)

Γιατί δεν παίρνεις 2 κιθαρουλες πχ

... μία strat(60s Classic Player ..)

... και μία low budget γκαζιάρα όπως Schecter ,Epi κλπ κλπ

έτσι καλύπτεις σχεδόν όλο το επιθυμητό φάσμα απο την πλευρά κιθάρας...

γιατί απο την πλευρά εξοπλισμού ...άστο καλύτερα ..μιά ζωή θα σκαλίζουμε πεταλάκια και πεταλιέρες...

Επίσης δώσε βάση στα λεγόμενα των

@stephanos,@IraklisZS (σαν πρακτική λύση) και  @bihlas,@longshadow,@Evilnye (σαν φιλοσοφία)

..έχεις πμ...

Όχι άλλο σόλο ρε παιδιά.....

με τα λεφτά που δίνεις θα σου πρότεινα κατι τέτοιο.

http://www.cortguitars.com/english/products/common/view.asp?product_id=116#

αν όχι αναγκαστικά την ίδια κάτι περεμφερές.Βάλε και 2η μπαταρία και είσαι έτοιμος.Μη περιμένεις ήχο στρατ απο τους μονούς καθώς είναι άλλη φάση αλλά κατεμέ ακούγονται πολύ ωραία και "μοντέρνα".και μπορείς να παίξεις σίγουρα όλα αυτά που λες.

Μια άλλη πρόταση που θα σου κανω είναι μια κιθάρα σαν αυτή.

http://www.thomann.de/gr/schecter_diamond_c1_classic_v3ts.htm

Οπως σου είπα και επάνω δεν εννοώ ντε και καλά αυτό το μοντέλο αλλά τη φιλοσοφία του.Οι μαγνήτες είναι κλασσικό σετάκι και μπορώ να σου πω απο προσωπική επάφη οτι και τα σπλιτ σε μονους,ειδικά η θέση 2,είναι πολύ καλά και χρήσιμα.

Και οι δύο κατηγορίες που σου λέω είναι αρκετά ευέλικτες με ποιοτικά χαρακτηριστικά και για μένα φοβερό ήχο που σίγουρα δεν δημιουργούν παράπονα.και με τα λεφτα που θα σου μείνουν κάνεις και μια αναβαθμιση ίσως αυτη που έχεις ήδη η πέρνεις κανα καλό ντραιβ,ισως καμιά TL,η τα βάζεις για ενισχυτή κτλ κτλ.

και να συμπληρώσω επειδη όλα αυτά χωρις ενισχυτή της προκοπής δεν λένε κάτι δες και τους blackheart.Είναι μεν φθηνοί αλλά μισο αρνητικό σχόλιο κάπου δεν έχω ακούσει.Ένας Handsome Devil θα σου πήγαινε κουτί.

never compromise tone for features....

Μια άλλη πρόταση που θα σου κανω είναι μια κιθάρα σαν αυτή.

http://www.thomann.de/gr/schecter_diamond_c1_classic_v3ts.htm

και εγώ ακριβώς αυτήν έχω αλλά σε μπλέ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος τόσο απο το εύρος των ήχων της όσο και απο την ποιότητα κατασκευής και παικτικά.

αν χρειάζεσαι τρέμολο όμως πρέπει να δείς αλλού.

γενικά για να έχεις μια ιδέα σκέψου ποια πράγματα θες να έχει η κιθάρα σου, και θα περιορίσεις κατα πολύ τα μοντέλα ανάμεσα στα οποία πρέπει να διαλέξεις.

1) μαγνήτες

1α) να έχει μονούς εκτός απο τον bridge (τέτοιο στυλ θα το βρείς σε κάμποσες μάρκες)

1β) να έχει 2 2πλούς με 3θέσιο επιλογέα (les paul στυλ)

1γ) να έχει 2 2πλούς με 5θέσιο επιλογέα (μεγαλύτερη γκάμα ήχων η κιθάρα μου είναι σαυτη την κατηγορια)

1δ) να έχει μονο μονούς (κλασσικός ήχος στρατ)

1ε) να έχει 2 2πλούς και 1 μονο ανάμεσα (συνήθως προγκρεσιβάδικες κιθάρες, η ibanez έχει τέτοια μοντέλα απο όσο ξέρω, κοίτα και σε άλλες εταιρίες)

2) με τρέμολο ή χωρίς?

3) χοντρο/λεπτο μανίκι και τάστα

4) σχήμα χρώμα εξωτερική εμφάνιση

από κει και πέρα έναν καλό ενισχυτή και τα απαραίτητα εφέ και είσαι μια χαρά απο ήχο  ;)

a classic player now...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου