dkall Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 http://thetubestore.com/ehx.html ...γηρασκω αει διδασκομενος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
darshan Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 η new sensor έχει και τις δύο δηλαδή. και ο thomann πουλάει το σήμα EHX ως Sovtek. Τι παίρνεις δηλαδή? ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 H New Sensor ανήκει στην Electroharmonix εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Βγάζει το 50% και βάλε των λυχνιών παγκοσμίως. Της ανήκει και το brand name της Sovtek, όπως και άλλα (πχ. της SED που αναφέρθηκε προηγουμένως, με κλασσικό παράδειγμα την SED Winged C που ΔΕΝ είναι η παλιά καλή Svetlana που εξακολουθεί να βγαίνει αλλά από άλλο εργοστάσιο, με αποτέλεσμα πολλοί να τις μπερδεύουν και να την πατάνε μιας και η SED δεν την πλησιάζει καν σε ηχητική ποιότητα). Η Groove Tubes, όπως και άλλοι (πχ. TAD κλπ) εiναι απλά rebranders (παίρνουν λυχνίες με το κιλό, τις τεστάρουν, τις κάνουν match, βάζουν την ταμπελίτσα τους επάνω και τις μοσχοπουλάνε). Δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε ήδη στο θρεντ, πάντως το έχουμε συζητήσει σε παλιότερα. Η Groove Tubes είναι μια από τις πιο υπερεκτιμημένες, και με τιμολογιακή πολιτική που καθορίζεται από την μαμά εταιρία, η οποία δεν είναι άλλη από την... Fender. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
darshan Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 η new sensor ανήκει στην EHX ή το ανάποδο (όπως λέει στο link του Dkall)? O Thomann όταν πουλάει sovtek με περιγραφή πχ. EL34 EH και φωτό με στάμπα ΕΗΧ τι δίνει? ψιλομπέρδεμα μου φαίνεται... παρεπιπτόντως, μου φαίνεται πως καταλήγω σε sovtek (ή ότι άλλο είναι) που τις έχω ακούσει και tungsol για τις θέσεις v1-v2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
darshan Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 από wiki: Ekspopul - New Sensor Inc.: Audio tube factory of New Sensor Inc.; Tubes are marketed as Sovtek, Electro Harmonix, Tung-Sol, Mullard, Genalex Gold Lion and also Svetlana S-marked in USA. Known formerly as tube factory of JSC Reflektor. http://www.newsensor.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 Κοίτα, νομίζω ότι το ερώτημα γίνεται του τύπου "έκανε το αυγό την κότα ή η κότα το αυγό". Εγώ θυμάμαι ότι έχω διαβάσει πως όλες αυτές ανήκουν στον ιδρυτή της Electroharmonix, τον Mike Matthews. Aσχέτως του αν αληθεύει αυτό ή όχι, αρκετές από τις λυχνίες που αναφέρθηκαν φτιάχνονται σε διαφορετικά εργοστάσια και δεν είναι καρμπόν η μια με την άλλη, ακόμη και αυτές που φτιάχνονται στο ίδιο: οι τύποι τους είναι τις περισσότερες φορές διαφορετικοί, με διαφορετικές αντοχές σε μικροφωνισμούς, διαφορετικό σχεδιασμό και διαφορετικό (όχι πολύ) ήχο. Αυτές που έχουν δοκιμασμένα τις μεγαλύτερες αντοχές και μικρότερους μικροφωνισμούς (συνάμα όμως και μέτρια απόδοση ηχητικά), ειδικά σε combo που υφίστανται και τη μεγαλύτερη καταπόνηση λόγω κραδασμών, είναι οι Sovtek. Αυτό το αναφέρω για να επιστρέψουμε και στην ερώτηση του θρεντ. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 Οπως φαινεται η ΕΗΧ ανηκει στη New Sensor! Της οποιας τις λυχνιες της κατασκευαζει το εργοστασιο Reflector στη Ρωσια... Υπαρχει και ενα μπερδεμα με τις Svetlana αλλα και τις SED οι οποιες ειναι δυο διαφορετικες μαρκες πλεον. Η New Sensor αγορασε το ονομα Svetlana γι'αυτο οι καινουργιες δεν εχουν καμια σχεση με τις παλιες Svetlana. Οι SED ειναι υποτιθεται οι ...παλιες Svetlana! ::) Και ενα σχετικο link για τους κατασκευαστες λυχνιων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2009 Nαι, ανάποδα τα είπα (νομίζω). Εν πάσει περιπτώσει, αυτές είναι οι καλές... http://www.wingedc.com/ και αυτές όχι (δλδ όχι τόσο καλές όσο οι προηγούμενες): http://thetubestore.com/ne-6l6gc.html Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση