Sottos Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα σας, δεν ξερω αν εκανα σωστά που επανέφερα το θέμα μετα απο τοσο καιρό αλλα στην αναζήτηση αυτό είναι αρκετά κοντά με το δικο μου πρόβλημα οπότε ειπα να μην ανοίξω άλλο. Λοιπόν έχω μια Hagstrom S.Swede http://www.woodbrass.com/en/images/woodbrass/SUSWEVSB.JPG η συγκεκριμένη κιθάρα για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν εχει εναν διακόπτη που σπλιταρει του μαγνήτες απο διπλούς σε μονούς,το πρόβλημα είναι το εξής,ο νεκ μαγνήτης όταν είναι να παίξει κανονικά, σαν διπλός δηλαδή που είναι η ένταση του είναι αρκετά χαμηλή ας πουμε σαν να εχω το volume κάτω του 5, όταν πάλι τον σπλιταρω παίζει κανονικότατα. Την πήγα την κιθάρα σε εναν μάστορα να την ρίξει μια ματιά,μου ειπε πως μέτρησε τους μαγνήτες και τα βρήκε ολα εντάξει,εγω παλι λόγω του οτι ειχα κάποια λαιβ και φοβόμουν μην μου ξανα εμφανιστεί το πρόβλημα του είπα τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να είμαι καλυμμένος, θα αλλάξω τις καλωδιώσεις μου λέει ο μάστορας, αν και επέμενε πως δεν χρειάζεται, όπως και έγινε. Την επόμενη στο λαιβ στο τσεκ ολα καλά, οταν έφτασε η ώρα να παίξω τα ίδια ο μαγνήτης. Απο τότε και μετα ψόφιος ο νεκ. Καμιά ιδέα το τι μπορεί να συμβαίνει εκεί μέσα? Είναι παλιό το θέμα αλλά δεν πειράζει, αφού έχεις θέμα wiring κι εσύ. Καταρχάς ο μάστορας έκανε δουλειά ή απλά τσέκαρε? Πλήρωσες χρήματα? Αυτό που συμβαίνει είναι πιθανότατα το εξής: αρχικά δεν έκανε καλή επαφή του , το συν="hot" του neck μαγνήτη ενώ η γείωση και το split ήταν μια χαρά. Έτσι, δούλευε μόνο το ένα πηνίου του διπλού καλά όταν ενεργοποιούσες το σπλίτ. Η χαλαρή επαφή είναι πιθανότατα στον επιλογέα και μάλλον δεν έχουν κάτι τα καλώδια (εκτός αν πειραματίστηκε ο μάστορας). Πλέον, ίσως δεν κάνει καθόλου επαφή ο επιλογέας στη θέση νεκ και γι αυτό είναι "off" ο μαγνήτης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Xik Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2012 Είναι παλιό το θέμα αλλά δεν πειράζει, αφού έχεις θέμα wiring κι εσύ. Καταρχάς ο μάστορας έκανε δουλειά ή απλά τσέκαρε? Πλήρωσες χρήματα? Αυτό που συμβαίνει είναι πιθανότατα το εξής: αρχικά δεν έκανε καλή επαφή του , το συν="hot" του neck μαγνήτη ενώ η γείωση και το split ήταν μια χαρά. Έτσι, δούλευε μόνο το ένα πηνίου του διπλού καλά όταν ενεργοποιούσες το σπλίτ. Η χαλαρή επαφή είναι πιθανότατα στον επιλογέα και μάλλον δεν έχουν κάτι τα καλώδια (εκτός αν πειραματίστηκε ο μάστορας). Πλέον, ίσως δεν κάνει καθόλου επαφή ο επιλογέας στη θέση νεκ και γι αυτό είναι "off" ο μαγνήτης. ευχαριστώ για την απάντηση αρχικά λοιπόν ο μάστορας τσέκαρε μονο και μου είπε πως ολα είναι καλα,μετα απο δικια μου πιεση για να μην με κρεμάσει το όργανο στο λαιβ,μου ειπε το μονό που μπορεί να κάνει αν και δεν το θεωρει απαραίτητο να αλλάξει της καλωδιώσεις και τις κολλήσεις πράμα που εγινε,του έδωσα κάποια λίγα χρήματα για την δουλειά που έκανε,δεν θεωρώ πως ήθελε να με φάει ή να με κοροϊδέψει τέλος πάντων.. Απο κει και περα δουλεψε για κανα 2 μέρες και μετα πάλι τα ίδια οχι όμως "off" αλλά με πολύ χαμηλή ένταση. Αν κατάλαβα καλά, ο επιλογέας μου είναι το πρόβλημα..? www.freakout.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2012 Αν εμπιστεύεσαι τον τεχνικό, κι αφού σου έφτιαξε το wiring, μάλλον είναι ο επιλογέας που θέλει επισκευή ή αλλαγή. Επισκευάζεται λυγίζοντας σωστά τα ελάσματα αλλά ίσως να μη το βρίσκει καλή λύση ο τεχνικός και να σου προτείνει αλλαγή. Η αλλαγή επιλογέα αξίζει καθώς μπορεί να έχει σκουριά ή άλλες φθορές αν είναι παλιός. Προσωπικά, επισκευάζω τους επιλογείς στις νεότερες κιθάρες αλλά στις πολύ φθηνές ή παλιές, τους αλλάζω. Επίσης, τα διακοπτάκια που σπλιτάρουν τους μαγνήτες είναι κι αυτά ευπαθή και δύσκολα βρίσκεις πολύ καλής ποιότητας. Ίσως να έχει και το διακοπτάκι κάποιο θέμα. Σχετικό: Τα pots σου κάνουν καθόλου ήχους "χρατς-χρουτς" όταν τα γυρίζεις? Αν ναι, σημαίνει ότι έχουν σκόνη και θέλουν φύσημα με spray καθαρισμού επαφών. Όλα τα παραπάνω μπορεί να συμβάλουν στο πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Xik Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2012 θεωρώ εντάξει τον τεχνικό καθότι δεν ήθελε να πειράξει καθόλου την κιθάρα αφού πίστευε πως δεν υπήρχε πρόβλημα. Οχι δεν υπάρχουν "χρατς χρουτς" στα ποτς,το ειχα τσεκάρει αυτό πριν την παω στον μάστορα ακόμα. Το διακοπτακι για το σπλιτ αν ηταν προβληματικό δεν θα επηρέαζε και τον μπριτζ? Η κιθάρα δεν ειναι παλιά κανα 2χρονο την έχω, νταξει έχει παίξει αρκετές ώρες έχει φάει και τις πτώσεις της,αλλα ο επιλογέας δενεχει σκουριά και ουτε κατι αλλο περίεργο, οπότε νομίζω οτι αξίζει νακοιταξω τα ελάσματα όπως είπες,πριν αλλαξω. Απο οτι κατάλαβα είσαι τεχνικός ετσι? που βρίσκεσαι αν επιτρέπετε? www.freakout.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση