Προς το περιεχόμενο

Τενοντιτιδες??Πως τις αντιμετωπιζετε?

paranoid_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δοκίμασε να πιάσεις χωρίς δύναμη (πιεση) και αντι για πίεση άσε το βάρος του χεριού να τραβήξει προς τα κάτω.

Χαρακτηριστικό λάθος που συχνά κάνουμε και οι βιολιστές. Το λέμε "σφίξιμο" και συνήθως συμβαίνει όταν κάποιος προσπαθεί να παίξει κάτι χωρίς να το κατέχει τεχνικά ή όταν απλώς, μελετάει γρήγορα.

Δεν σημαίνει πάντα ότι όποιος πονάει έχει λάθος στάση. Μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο μελέτης για να παίξει άνετα αυτό που θέλει.

Η πολύ αργή μελέτη είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσει κανείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς... πόνο. Όταν βέβαια ο πόνος γίνεται τενοντίτιδα τότε η μόνη λύση είναι η αποχή.

Όταν σε πιάσει τέτοιος πόνος και δεν μπορείς να σταματήσεις (π.χ. συναυλία), μια καλή λύση είναι να σηκώσεις λίγο τον αντίχειρα από το μπράτσο. Με αυτό τον τρόπο το χέρι χαλαρώνει (δεν μπορείς να είσαι σφιγμένος χωρίς να πατάει ο αντίχειρας).

Η παραπάνω είναι μια γενική τοποθέτηση και δεν έχει να κάνει με την περίπτωση του

paranoid_gr που μπορεί να είναι διαφορετική

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Είχα παρατηρήσει έναν φίλο κλασσικό κιθαρίστα, να τοποθετεί τον αντίχειρα στο μπράτσο, με κατεύθυνση προς τα κουρδιστήρια/προς τα αριστερά όπως το βλέπει ο παίκτης/περίπου παρά δέκα με πάρα τέταρτο.  8)

Το δοκίμασα, και με βοήθησε να έχω και το "πάτημα της γάτας" (μαζί με την γροθιά του δράκου, γρρρρ). Αν και στην αρχή δεν μου ήταν άνετο, κατέληξε να είναι φυσικό. Αν και νόμιζα ότι τα μπαρέ δυσκόλεψαν, τελικά έγινε το όλο πράγμα ποιο ευκολο και χωρίς περιττά "σφιξίματα". Πρέπει να διατηρείς τον αντίχειρα χαλαρό όταν δεν χρειάζεται.  ;).

Επίσης ζημιά μπορεί να κάνουν και τα πληκρολόγια και τα μίκυ ποντίκια(αουτς!). Απέφυγε το περιττό άγχος και τους πολλούς καφέδες... Μπορεί να βοηθήσει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής για μερικές μέρες. Μείωσε το παίξιμο μέχρι να νοιώσεις δυνατός!

Επίσης ζημιά μπορεί να κάνουν και τα πληκρολόγια και τα μίκυ ποντίκια(αουτς!). Απέφυγε το περιττό άγχος και τους πολλούς καφέδες...    

+1000 σ αυτά, ακόμα και οι καφέδες είναι θέμα, όχι ότι δημιουργούν κάποιο πρόβλημα αλλά εντείνουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Αυτά με τις λαβές τις γάτας μου θυμίζει τη Φοίβη (Friends) και τη μέθοδο κιθάρας της...

Το δοκίμασα, και με βοήθησε να έχω και το "πάτημα της γάτας" (μαζί με την γροθιά του δράκου, γρρρρ). Αν και στην αρχή δεν μου ήταν άνετο, κατέληξε να είναι φυσικό.

Σου παιρνει κανα μηνα να συνηθίσεις την σταση, αλλα σταματας να πονας .Σε εμενα παντως δούλεψε .Βεβαια η αργη μελετη επιβαλετε στην κλασσικη και δεν νομιζω οτι πρεπει να πονας αφορητα,λιγο μπορει να πονας αλλα οχι αφορητα και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να ζοριζομαστε ολο το χέρι πρεπει να προσπαθούμε να είναι χαλαρο και ειδικα το στομάχι μας !!!! Εγω τουλαχιστον μεχρι να το καταλαβω οτι σφιγγόμουν μου πηρε πολυ καιρο.

Αυτά με τις λαβές τις γάτας μου θυμίζει τη Φοίβη (Friends) και τη μέθοδο κιθάρας της...

;D ;D Οντως το είχα δει αυτο το επεισοδιο !!! ειχει και την κίνηση του δρακου αλλα δεν την χρησιμοποιώ !!! ;D

Χαρακτηριστικό λάθος που συχνά κάνουμε και οι βιολιστές. Το λέμε "σφίξιμο" και συνήθως συμβαίνει όταν κάποιος προσπαθεί να παίξει κάτι χωρίς να το κατέχει τεχνικά ή όταν απλώς, μελετάει γρήγορα.

....

Η παραπάνω είναι μια γενική τοποθέτηση και δεν έχει να κάνει με την περίπτωση του

paranoid_gr που μπορεί να είναι διαφορετική

Δεν διαφωνώ μαζί σου σε τίποτα. Αυτο είναι και ο λόγος που θεωρώ ότι ή δεν κατάλαβες τι έγραψα ή εγώ δεν το έγραψα σωστά ωστε να είναι αρκετά κατανοητό.

Κατα τα άλλα ο καθένας μας μπορεί να υποθέτει ότι θέλει και να λέει τη γνώμη του. Αφού οι περισσότεροι απο εμας δεν έχουμε δει τον paranoid_gr την ώρα που παίζει για να ξέρουμε ακριβώς τι κάνει ή όχι.

Φιλικά

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

Mαλλον πρεπει να φταιει η κλασσικη γτ εχθες το βραδυ μ αφησε ενας φιλος μια ηλεκτρικη του και επαιζα σημερα το πρωι και δεν ειχα καμια ενοχληση....ΤΟ μονο προβλημα που ειχα ειναι οτι ειχα συνηθισει τις αποστασεις και το μανικι τηλς κλασσικης και χτυπαγα αερα...χαχααχααχα ;D

Στον κοσμο δεν υπαρχουν εξαιρεσεις(LP,strat... :))

Παιδιά 1000000 ευχαριστώ για αυτό το τόπικ! Τόσο καιρό κρατούσα ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος την κιθάρα με αποτέλεσμα όπως ανέφερα κ πιο πάνω να πονάει ο μύς της καμάρας μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα. Ιδού πως κρατούσα μέχρι στιγμής(παράδειγμα προς αποφυγίν):

img040eu.jpg

img041g.jpg

EDIT: Ναι, είμαι αυτοδίδακτος...

Όταν σε πιάσει τέτοιος πόνος και δεν μπορείς να σταματήσεις (π.χ. συναυλία), μια καλή λύση είναι να σηκώσεις λίγο τον αντίχειρα από το μπράτσο. Με αυτό τον τρόπο το χέρι χαλαρώνει (δεν μπορείς να είσαι σφιγμένος χωρίς να πατάει ο αντίχειρας).

+100

+σηκώνεις και ψηλά το χέρι να μειωθεί λίγο ή ένταση /αιμάτωση των χεριών ( κυρία-κυρία να πώ μάθημα...?)

...Κάτι φιλαράκια με κοροιδεύουν στα live, χωρίς να ξέρουν ότι έτσι κερδίζω 15-20 λεπτά ξεκούραστου παιξίματος...

Ακολούθα την λογική του STEFMAISTER για την προθέρμανση....

+ ότι αναφέρθηκε απο όλους είναι σωστό...όλα παίζουν ρόλο , διατροφή,ύπνος,τσιγάρο ,αλκοολ ....

Όχι άλλο σόλο ρε παιδιά.....

εκτος των θεσεων υψους παιδια βρειτε τον τροπο να μην βαζετε δυναμη απο τον καρπο.Κρατηστε ακορντο χωρις τη χρηση του αντιχειρα.Βαλτε κοντρα τα δαχτυλα του ακορντου κ προσπα8ηστε να νιωθετε χαλαρο το χερι κ να βγαινει δυναμη απο ψηλα οχι απο κατω.

Επισης κ στο δεξι χερι οχι σφυξιμο κ κινηση στον καρπο οχι ολοκληρο απο πανω ή μονο στα δαχτυλα την πενας.(ΑΥτο το τελευταιο το κανω κ γω πολλες φορες οπως κ μεγαλοι κιθαριαρηδες αλλα αυτοι εχουν χερι κουπι κ δε νοιω8ουν.)ΜΠορει να αποκτησετε ενοχλησεις στα νευρα γενικος σε ολο το χερι κ μουδιασματα ακυρα εκτος απο τενοντιτηδες.

Αυτο με το σφυξιμο κ τη δυναμη να βγαινει απο συγκεκριμενα σημεια ειναι πολυ σημαντικο.

Παιδιά 1000000 ευχαριστώ για αυτό το τόπικ! Τόσο καιρό κρατούσα ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος την κιθάρα με αποτέλεσμα όπως ανέφερα κ πιο πάνω να πονάει ο μύς της καμάρας μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα. Ιδού πως κρατούσα μέχρι στιγμής(παράδειγμα προς αποφυγίν):

img040eu.jpg

img041g.jpg

EDIT: Ναι, είμαι αυτοδίδακτος...

δε βλέπω κάτι φοβερά λάθος, εκτός από το μικρό δάχτυλο που έχει ανάποδη κλίση. Αν σε πόναγε και βρήκες λύση πάω πάσο.

Το χειρότερο είναι να παίζεις πολύ ώρα με κυρτωμένο καρπό, εκεί η τενοντίτιδα είανι εγγυημένη :)

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου