Προς το περιεχόμενο

IKEA telecaster

Shelter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο γραφιτης πχ,εχει παντα τις ιδιες ηχητικες ιδιοτητες! ;)

Μπράβο...αυτό ήθελα να ακούσω. Με λίγα λόγια λιγότερες εκπλήξεις από όργανο σε όργανο και στο πέρασμα του χρόνου. Επαναλήψιμο, μετρούμενο, προβλέψιμο αποτέλεσμα.

Φαντάζεσαι πόσες ίδιες και ίδιες κουβέντες θα γλυτώναμε εδώ στο Noiz? ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 90
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Moderator

Θα συμφωνήσω με το marathon σε σχέση με το ότι είναι ενδιαφέρουσα η αναζήτηση νέων υλικών και μεθόδων κατασκευής. Οχι για να αναπαραχθεί άλλο ένα όργανο που να ακούγεται σαν vintage strat/tele/LP (γι αυτά υπάρχουν δοκιμασμένες συμβατικές "συνταγές") αλλά για να προκύψει κάτι λίγο (ή πολύ) διαφορετικό. Και ο Leo Fender το ίδιο έκανε.  :)

Και για να επανέλθουμε (και να σεβαστούμε λίγο) τον τίτλο του θέματος...πώς να ακούγεται αλήθεια η Ikea Telecaster?

• Moderator

marathon....

σε σχέση με αυτό:

proto001.jpeg

Εχω να πω 2 πράγματα:

Το neck pocket είναι εύκολο να αντιγραφεί/σχεδιαστεί. Δεν μπορώ να καταλάβω που ακριβώς είναι το θέμα.  :)

Μπορείς όμως να δοκιμάσεις κάτι πιο extreme: "Αδειασε" όλη την περιοχή που υπολογίζεις τώρα να γίνει το neck pocket και βίδωσε το μανίκι από το πλάι. (Φαντάσου 4 βίδες "οριζόντιες".... η 1η και η 3η λίγο πιο "πάνω" από την 2η και την 4η για να μην "σκίσουν" το μανίκι.) Δεν θα υπάρχει neckplate. Οι βίδες θα περνάνε από οριζόντιες τρύπες (που θα ξεκινούν από το πάνω "κέρατο") αρκετά μεγάλες ώστε να περνάνε και τα κεφάλια τους και θα στενεύουν 10 mm πριν την έδραση του μανικιού.  :)

Μπορεί να να κρατήσει, μπορεί και να χρειάζεται παχύτερες βίδες από τις συνηθισμένες.  ;)

Αν αντέξει, (που το ένστικτό μου λέει ότι θα αντέξει ;D) μετά θα μπορείς να "αδειάσεις το σώμα από το κάτω μέρος μέχρι να αποκτήσει ίδιο πάχος με το μανίκι. Ρηχό routing για τον neck μαγνήτη θα σου επιτρέψει να το "αδειάσεις" πιο προοδευτικά.  ;)

Πάντως πραγματικά θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μπορούσαμε να κάνουμε εύκολα και γρηγορα δοκιμές, και με μικρό κόστος! Το ψιλορίξαμε στην πλάκα, αλλα θα είχε ενδιαφέρον να δοκιμάζαμε πως συμπεριφέρονται ηχητικά τα ελληνικά ξύλα. Γιατι όχι μιαs strato απο Μουριά? Αφού τα ξύλα απο τόπο σε τόπο είναι διαφορετικά π.χ Ελληνική και Αμερικανική δρυς, γιατι να μην υπάρχει κάποιο ελληνικό που να "μιλάει"? Στο κατω κατω μια δοκιμή είναι. :)

Για την ΙΚΕΑ tele δεν ξέρω, γιατί δεν έχει βάλει κάποιο sound clip ούτε την έχει ανεβ΄σει στο youtube. Εκεί βρήκα κάποιους ενισχυτές του, αλλα δεν ενθουσιάστηκα.

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

Το neck pocket είναι εύκολο να αντιγραφεί/σχεδιαστεί. Δεν μπορώ να καταλάβω που ακριβώς είναι το θέμα.  :)

Μάλλον δεν το έχω εξηγήσει καλά. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν θέλω να το κάνω στο χέρι. Πρέπει να γίνει στο 3d, και επειδή δεν έχω καμμία σχέση με modeling, είμαι εξαρτώμενος από τον σχεδιαστή του (ας πούμε) StudioMAx. Εάν είναι να κάνω δουλειά στο χέρι, θα ακολουθήσω τη σίγουρη λύση Warmoth και μετά θα το σκανάρω ώστε να αποκτήσω το πολυπόθητο 3d.

Επειδή δεν έχω λέω να κάνω το εξής. Να πάρω από τη Warmoth αυτό

http://www.warmoth.com/Pages/CustomBody.aspx?style=49

για να γλυτώσω από τις μετρήσεις και να είμαι 100% σίγουρος για την ακρίβεια του pocket.

Mετά κόβω το σώμα που χρειάζομαι και φτιάχνω τις καμπύλες μπρός-πίσω. Άρα έχω ένα working prototype. Μπορώ λοιπόν να το σκανάρω και να συνεχίσω τη διαδικασία Νο1

Η λύση με τις βίδες από το πλάϊ, ακουγεται ωραία, αλλά (ίσως) θα μπορούσα να το κάνω κολλητο και να καθαρίσω.

Όντως αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Γιατί όχι κιθάρα solid body από ελληνικά ξύλα; Θα είχε τρομερό ενδιαφέρον. Δεν γνωρίζω και πολλά επί του θέματος ξυλίας, αλλά ψυλλιάζομαι ότι κάτι θα υπάρχει που να πληρεί τις προυποθέσεις για την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Γιατι όχι μιαs strato απο Μουριά? Αφού τα ξύλα απο τόπο σε τόπο είναι διαφορετικά π.χ Ελληνική και Αμερικανική δρυς, γιατι να μην υπάρχει κάποιο ελληνικό που να "μιλάει"? Στο κατω κατω μια δοκιμή είναι. :)

Αυτό μας έλειπε...αρκετά προβλήματα έχουμε με το Alder VS Mahogany και Maple VS Rosewood...η μουριά μας μάρανε ;D

Γιατί όχι κιθάρα solid body από ελληνικά ξύλα; Θα είχε τρομερό ενδιαφέρον.

Μια χαρά θα είναι...εδώ δεν έχετε πρόβλημα με τα κινέζικα ξύλα.

• Moderator

Μάλλον δεν το έχω εξηγήσει καλά. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν θέλω να το κάνω στο χέρι. Πρέπει να γίνει στο 3d, και επειδή δεν έχω καμμία σχέση με modeling, είμαι εξαρτώμενος από τον σχεδιαστή του (ας πούμε) StudioMAx. ....

Κι εγώ δεν το είπα καλά....

Να το σχεδιάσει σωστά αυτός που κάνει το 3D σχέδιο είναι εύκολο εννοούσα. Δεν χρειάζεται "σκανάρισμα". 2-3 μετρήσεις είναι. Αν το δει, και ξέρει το βάθος, από τα 2d dxf θα το χτυπήσει αμέσως. ;)

Η λύση με τις βίδες από το πλάϊ, ακουγεται ωραία, αλλά (ίσως) θα μπορούσα να το κάνω κολλητο και να καθαρίσω.

Μα όχι. Βίδωσέ το. Και ο Leo Fender αυτό έκανε.   ;D :P

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου