Προς το περιεχόμενο

Διαφορες mid - high - low κονσολας απο γραφικο eq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σημερα μιλουσα με ενα φιλο και του ελεγα οτι θελω να παρω ενα γραφικο eq για να το βαλω πριν την καρτα ηχου για να γραφω με πυκνοτικο λογο του οτι δε εχω κονσολα και μου ειπε να παρω καλυτερα μια κονσολα  που να εχει και eq δηλαδη (low - mid -high +  γραφικο  μερικες συχνοτητες ) και οτι τα  fader low high mid τις κονσολας ειναι ποιο γλυκα απο το γραφικο και οτι το γραφικο θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω για να διορθωσω τα τις κονσολας ..  + οτι μονο με το γραφικο δε θα εχω καλο αποτελεσμα .

τι ισχυει?

Γραφω μπουζουκι .

υ.π ο ανθρωπος δεν ειναι ασχετος  ειναι επαγγελματιας αλλα θελω και μια δευτερη γνωμη για eq η για κονσολα μεχρι 4καναλι και max 150 160 ευρω .

ευχαριστω ακομη μια φορα για την πολυτιμη βοηθεια σας .

μπλουζάκι και άγιος ο θεος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά που σου είπε, είναι σωστά αν ξέρεις τι σημαίνουν ακριβώς και τι θα κάνεις. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι χρησιμοποιούνται δύο eq τελικά και τις περισσότερες φορές ο μουσικός/χειριστής της κονσόλας δεν έχει ιδέα τι ακριβώς κάνει, τι και πόσο είναι το eq της κονσόλας που σκαλίζει και μετά στο γραφικό. Τις περισσότερες φορές γίνονται εμπειρικά και καταλήγουν σε άσχετες ρυθμίσεις... Της κονσόλας το eq φαίνεται πιο γλυκό γιατί δουλέυει πιό "απότομα" (σε περισότερες συχνότητες) και εύκολα γλυκαίνει τον ήχο κάτι που θα το έκανες αν πείραζες 10 fader από ένα 2χ31 eq. 

'Ολα είναι ατμός...

Ξέχνα το Equalizer πριν την εγγραφή. Τα plug-ins δίνουν 1000 φορές καλύτερο ήχο από ένα EQ των 150 ευρώ. Εκτός αυτού, το να επεξεργάζεσαι τον ήχο ΠΡΙΝ την καταγραφή απαιτεί πολύ μεγάλη εμπειρία. Οι αποφάσεις για το EQ συνήθως αφορούν τη μίξη.

Ξέχνα το Equalizer πριν την εγγραφή. Τα plug-ins δίνουν 1000 φορές καλύτερο ήχο από ένα EQ των 150 ευρώ. Εκτός αυτού, το να επεξεργάζεσαι τον ήχο ΠΡΙΝ την καταγραφή απαιτεί πολύ μεγάλη εμπειρία. Οι αποφάσεις για το EQ συνήθως αφορούν τη μίξη.

+1

δεν εχεις και αδικο σημερα εκατσα να φτιαξω τον ηχο μου με ενα percesion 220 akg  κατευθειαν στην mackie χωρεις  καν reverb μονο ελαχιστες ρυθμισεις στο eq του nuendo  καθως ανακαλυψα οτι μεγαλο ρολο παιζει η θεση του mic να ειναι οριζοντια περιπου στο υψος του καβαλαρη  

eq_mpouzouki.jpg.c570f2f571992f07f86a8c5e804f2919.jpg

μπλουζάκι και άγιος ο θεος!

• Moderator

Την κονσόλα γιατί τη θέλεις? Για το EQ που σου προσφέρει ή γιατί θέλεις να πιάνεις 4 μικρόφωνα?

(Αν είναι αν γράφεις μόνο ένα μπουζούκι κάνε το όπως το έκανες σήμερα: Μικρόφωνο--->κάρτα. Αργότερα, παίρνεις και έναν προενισχυτή για το μικρόφωνο.)

Συμφωνώ και εγώ με Plug in. Ας το δοκιμάσει με κανένα take και αν είναι ευχαριστημένος έχει καλός αλλιώς ας χτυπήσει κάτι π.χ. MXR 10 Band EQ

http://www.thomann.de/gr/mxr_m_108.htm

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου