Προς το περιεχόμενο

SD HotRails ή Little '59 για Tele;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εγω ειπα την γνωμη μου για strat και το ξεκαθαρισα....απο'κει και περα εαν εχει αλλος εντυπωσεις απο tele ας γραψει ;)

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

updating..

Μετά απο αρκετό ψάξιμο κατέλληξα σε DiMarzio Chopper T  ;D κυρίως γιατί τα 9.19 kΩ του "μπαλαντζάρουν" καλλύτερα με τον twisted tele neck μαγνήτη (που είναι γύρω στα 7.30 αν δεν κάνω λάθος). Επίσης διάβασα πως ο Chopper δεν ακούγεται μουντός και γενικά κρατάει κάποιον χαρακτήρα bridge tele ακόμα και σε split mode. Λατρεύω τον neck μαγνήτη και γι'αυτο θα κρατήσω τα 250ρια pots. 

Πριν τον εγκαταστήσω θα ήθελα μια βοήθεια με την συνδεσμολογία. Πρακτικός ακούστηκε ο μεσιέ bluezlick με το:

1. full bridge

2. full bridge - neck (που θα ήταν χρήσιμος αυτός ο ήχος; any comments για την χροιά του?)

3. split bridge - neck

4. Neck

Επίσης σκέφτηκα ενναλακτικά με την προαναφερθείσα συνδεσμολογία στην θέση 2 να πέζει μόνο ο bridge split (αν γίνεται) . . . απο την άλλη μήπως ένας απλός 3θέσιος στην κλασσική συνδεσμολογία να ήταν προτιμότερος;  :-X

Ευχαριστώ για την υπομονή σας!

give your hands some sweet tele lovin'

Για να εχεις ολα αυτα που αναφερεις θα κανεις την πιο απλη και κλασσικη συνδεσμολογια...

3 θεσιος κλασσικος οπου θα εχεις

Bridge

Bridge + Neck

Neck

Και το volume ή το tone θα το κανεις push pull για να σπλιταρει τον bridge.

Για να εχεις ολα αυτα που αναφερεις θα κανεις την πιο απλη και κλασσικη συνδεσμολογια...

3 θεσιος κλασσικος οπου θα εχεις

Bridge

Bridge + Neck

Neck

Και το volume ή το tone θα το κανεις push pull για να σπλιταρει τον bridge.

Σωστός ο odis!  Tο είχα σκεφτεί και αυτό αλλά νόμισα πως ίσως θα κάνει κανένα θόρυβο σε παραμόρφωση μόλις πατάς το push pull και απο "single coil" γίνεται humbucker  (βλακεία; :-X)

Mπα μη σε ανυσηχει αυτο. Οταν ειναι μονος θα εχεις απλα λιγο hum, οπως με καθε μονο. Αυτο που μπορει να ακουστει ειναι το "τακ" απο το διακοπτη το οποιο δεν ειναι ανησυχιτικο, ακουγεται πολυ λιγο. Στη δικια μου ακουγεται πολυ δυνατα (σε σχεση ,ε αλλες κιθαρες, δε ξερω γιατι ) και παλι ΔΕΝ μου προκαλει προβλημα.

Σε λιγο θα γραψω ενα μινι κλιπακι οπου θα κανω split τους μαγνητες για να ακουσεις για τι θορυβο μιλαμε.

Λατρεύω τον neck μαγνήτη και γι'αυτο θα κρατήσω τα 250ρια pots. 

εισαι φιλος μου τελος!  ;D

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Λοιπον εβαλα την κιθαρα στο πισι. Για αρχη ανεβοκατεβαζω το push pull χωρις να ακουμπαω τις χορδες. Ακουγεται ενας ελαφρυς θορυβος καθως ολοκληρο το οργανο (και οι χορδες) δονουνται ανεπαισθητα. Μετα, με το χερι πανω στις χορδες (κρατωντας δηλαδη κανονικα την κιθαρα) ισα που ακουγεται ενα τακ. Σε κατασταση προβας, jam η δε ξερω τι αμα το ακουσεις σφυρα μου. Για τελος βαραω μερικα chords και καθε τοσο παιζω με το push pull. Ο μηχανικος ηχος δεν ακουγεται, την αλλαγη την καταλαβαινεις απο τον ηχο της κιθαρας που αλλαζει.

Ηχος με αρκετουτσικο gain, σε καθαρους ηχους το split δεν ακουγεται σχεδον καθολου...

Το ολο κλιπ παιγμενο....οπως να ναι, total creation time 2 mins 37 seconds (αργουσε να φορτωσει το Cubase  ;D)

Split.wav

Αυτο που μπορει να ακουστει ειναι το "τακ" απο το διακοπτη το οποιο δεν ειναι ανησυχιτικο, ακουγεται πολυ λιγο.

Σε λιγο θα γραψω ενα μινι κλιπακι οπου θα κανω split τους μαγνητες για να ακουσεις για τι θορυβο μιλαμε.

Αυτόν τον θόρυβο ακριβώς εννοούσα.. με το S-1 τον ακούω και εγω. Θένξ για το κλίπ! Θα το ακούσω απο το σπίτι γιατί είμαι στη δουλειά. Αλήθεια τι μαγνήτες της φοράς?

εισαι φιλος μου τελος!  ;D

Bluezlick με τον neck της tele αναθεωρείς την κοσμοθεωρία σου γύρω απο τη μουσική  ;D

Μια λιγο ασχετη ερωτηση απλα επειδη αναφερθηκε απο τον odis.......

ODIS: Μπορεις να μου πεις την γνωμη σου για τον hot rails στην neck θεση και στα καθαρα αλλα και στα βρωμικα?και συνδιασμενο με τον ssl-1 γιατι σκεφτομαι εναν τετοιο συνδιασμο?

RUN FOREST....RUN!!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου