katsarida vromeri Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Αν μπορούσα να έχω πιο σκληρό ήχο στην baja tele μου και γενικά να γινόταν ενα πιο all-around όργανο θα είμουν πολύ χαρούμενος. Σκέφτηκα για γέφυρα τους humbucker-in-single-coil-shape SD Hot Rails ή Little '59. Είδη μουσικής blues, rock, heavy και ήχος που ζητώ πλησιέστερος σε (τελος πάντων..) Gibson 498T bridge. Να επισημάνω πως ο neck θα μείνει ανέγγιχτος για πιο καθαρές καταστάσεις. Ερωτήσεις: 1) Έχει δοκιμάσει κανένας κάποιον απο τους δύο σε tele; 2) Έχετε να προτείνετε κάποιον αντίστοιχο (παρόμοιο output) απο DiMarzio; 3) Αν σπλιτάρω τον μαγνήτη θα κρατήσει κάποιον υποτυπώδες χαρακτήρα tele bridge; 4) Στην συγκεκριμένη κιθάρα και με έναν τέτοιο μαγνήτη θα ήταν συνετό να βγάλω το S-1 σύστημα; Δεν χρησιμόποιω πολύ τις out of phase επιλογές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων give your hands some sweet tele lovin' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bihlas87 Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Ριξε μια ματια εδω http://www.noiz.gr/index.php?topic=168128.0 ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Αν μπορούσα να έχω πιο σκληρό ήχο στην baja tele μου αυτο γινεται ΑΝΕΤΑ απο τα εφε και τον ενισχυτη σου,ΧΩΡΙΣ να την πειραξεις,σκληρο ηχο βγαζουν αυτα και οχι οι κιθαρες ;) γενικά να γινόταν ενα πιο all-around όργανο Αν βγαλεις τον μονο και βαλεις γκαζωμενο διπλο θα γινει ΛΙΓΟΤΕΡΟ all around,εκτος αν με το "all around" εννοεις "καλο για παρα πολυ γκαζι" :) Αν σπλιτάρω τον μαγνήτη θα κρατήσει κάποιον υποτυπώδες χαρακτήρα tele bridge; υποτυπώδες ,το ειπες και μονος σου :) 4) Στην συγκεκριμένη κιθάρα και με έναν τέτοιο μαγνήτη θα ήταν συνετό να βγάλω το S-1 σύστημα; Δεν χρησιμόποιω πολύ τις out of phase επιλογές. καλυτερα να τις κρατησεις αν βαλεις γκαζομαγνητη για να "καθαριζει" ο ηχος μια και εχουν μικροτερη εξοδο. just my 2 cents www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
katsarida vromeri Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Ριξε μια ματια εδω http://www.noiz.gr/index.php?topic=168128.0 ;) Να σαι καλά για το λινκ Μπίχλα87 το είχα τσεκάρει και εγω οι απορίες ομως παραμένουν.. εντάξει με το σπλιτάρισμα δεν θα έχεις τον ήχο του μαμίσιου broadcaster με την παραμορφωση του 59 και του hotrails τι γίνεται? με το S-1? give your hands some sweet tele lovin' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
katsarida vromeri Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 αυτο γινεται ΑΝΕΤΑ απο τα εφε και τον ενισχυτη σου,ΧΩΡΙΣ να την πειραξεις,σκληρο ηχο βγαζουν αυτα και οχι οι κιθαρες ;) Αν βγαλεις τον μονο και βαλεις γκαζωμενο διπλο θα γινει ΛΙΓΟΤΕΡΟ all around,εκτος αν με το "all around" εννοεις "καλο για παρα πολυ γκαζι" :) καλυτερα να τις κρατησεις αν βαλεις γκαζομαγνητη για να "καθαριζει" ο ηχος μια και εχουν μικροτερη εξοδο. Ευχαριστώ με κατατόπισες νομίζω, η αλήθεια είναι πως ακόμα και με τις πιο γκαζωμένες ρυθμίσεις ενισχυτή και πεταλιών πάλι νιώθω ένα κενό στα γκάζια χεχε ασε που ακούγεται και φύσημα (καλα αυτό διορθώνεται κάπως). Μιας και οι hotrails/little59 είναι hot, να εξέταζα το σενάριο για έναν medium output αντίστοιχο και αν ναί ποιό; give your hands some sweet tele lovin' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Δες το σετακι που εχει ο R. Kotzen στη signature του. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sakis_Gallo Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 μερικες συμβουλες κ μερικες αληθειες! εαν θελεις εναν λιγοτερο γκαζωμενο διπλο καλυτερα βαλε hot rails! ο little 59 ειναι αρκετα γκαζωμενος αμα ριξεις μια ματια εδω http://www.seymourduncan.com/comparetones θα δεις οτι ειναι πιο γκαζωμενος ο 59 οποτε ο hot rails ειναι σε πιο νορμαλ επιπεδα για μια τελε αλλα κ οταν "σπαει" ερχετε πιο κοντα στον μονο απο οτι ο 59 με τον 59 θα δεις μεγαλες αλλαγες στον ηχο σου κ θα πρεπει αν ρυθμισεις τα παντα απο την αρχη! προσωπικα ειμαι πολυ ικανοποιημενος αλλα θα θελα να δοκιμασω κ τον Hot Rails σε καποια φαση. Εγω τον ηθελα για να καταφερω αυτο που θελεις κ εσυ να κανω την κιθαρα μου πιο all around κ πιστευω οτι εφτασα στο επυθημητο αποτελεσμα γιατι πλεον αρχισα να χρησιμοποιω πολυ το Bridge μαγνητη που στο παρελθον ηταν μετρημενες στα δαχτυλα οι στιγμες που τον χρησιμοποιουσα! καταφερα να παιξω πιο ευκολα πιο "γκαζωμενα" κοματια αλλα κ λιγο πιο συγχρονα τολμω να πω με αρκετα καλυτερη αποδοση του ηχου! τα μειωνεκτηματα που συναντησα ειναι πρωτον οτι εχασα την N-B θεση(οτι κ να κανεις εαν δεν ειναι μονος στην bridge δεν ακουγετε "σωστα") δευτερον επειδη ο μαγνητης ειναι γκαζωμενος κ βιδωμενος σε μεταλικη πλακα σφυριζει πολυ ευκολα στα πολλα drive ιδικα εαν το πεταλακι του distortion που χρησιμοποιεις ειναι μετριο!(επαιζα με το mega distortion της boss se normal ρυθμησεις κ σφυριζε συνεχεια! επισης εαν παιζεις πολυ με τα Pots θα εχεις ενα μικροπροβληματακι στον Bridge γιατι σαν "διπλος" δουλευει καλυτερα με 500αρια εγω δεν τα αλλαξα γιατι δεν θελω να χαλασω τον ηχο του neck που ειναι κ απο τους αγαπημενους μου τελε ηχους. οταν με το καλο βαλεις τον μαγνητη προτινω να κρατησεις τον 4θεσιο κ να αλαξεις τις συνδεσμολογιες για να παιζει σε μια θεση μονος μαζι με τον Neck. δλδς 1. full bridge 2. neck - full bridge 3. neck - split bridge 4. Neck (το ποτ με το κουμπακι εκτος φασης εγω θα το εβγαζα οπως κ εκανα) εκτος εαν θελεις να βαλεις κ ακομα ενα διακοπτακι κ να οταν κανεις Live να χανεις τον μπουσουλα... :P A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 την N-B θεση(οτι κ να κανεις εαν δεν ειναι μονος στην bridge δεν ακουγετε "σωστα") δευτερον επειδη ο μαγνητης ειναι γκαζωμενος κ βιδωμενος σε μεταλικη πλακα σφυριζει πολυ ευκολα το προβλημα σου θα λυθει αν βαλεις μια μοντερνα brass γεφυρα GOTOH (direct replacement ειναι δεν χρειαζεται να τρυπησεις τιποτα) ,ειναι πολυ πιο βαρια και δεν ...σφυριζει (μια και δεν συντονιζει οπως η παραδοσιακη,θα σου δωσει και λιγα πριμα παραπανω λογω βαρους (& βεβαια και καλυτερο intonation). http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailpieces/Electric_guitar,_non-trem_bridges/Gotoh_Modern_Bridge_for_Tele.html www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
katsarida vromeri Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Οοοο ευχαριστώ Bluezlick για τον εκτενή (!) σχολιασμό, νομίζω πως ο hotrails βγάζει περισσότερα μεσαία απο τον little 59, κάτι που μου αρέσει περισσότερο σαν ήχος. Το φαντάστικα πως το combination N-B θα χώλεναι μετά απο τέτοια αλλαγή γι'αυτο και ρώτησα για split του μαγνήτη. Τωρα δε νομίζω να βάλω εξ'αρχής 500άρια. Το switch που πρότεινες: 1. full bridge 2. neck - full bridge 3. neck - split bridge 4. Neck μου φάνηκε απλό και πρακτικό και μάλλον θα το προτιμήσω.. Superfunk πολύ καλή η γέφυρα και θα ταίριαζε νομίζω περισσότερο με εναν hotrails (που βγάζει περισσότερα μεσαία) και με 250αρια pots. Δεν θα έχανε ομως λίγο απο το vibe που έχει η baja; (ενώ με τον humbucker θα μου πεις.. χαχα) give your hands some sweet tele lovin' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sakis_Gallo Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2009 αμα παρεις τον Hot rails κ εαν εισαι απο σαλονικα ελα να κανουμε ενα test drive παρεα! ;D A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση