Προς το περιεχόμενο

Κλασσικη : Η κιθαρα σκευρωσε

ex-PitDealer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

χεχε οχι δεν φοβαμαι αλλα δεν ειναι και αναγκη

Εροτηση: να του πω 11αρες για ακουστικη? η για ηλεκτροακουστικη? ...

Το ίδιο είναι. 

και ξεχασα να γραψω παρακατω πως το σετ που ειχα παρει ηταν λεπτες και ο ηχος πολυ μουντος σαν να ηταν ψευτικες οι χορδες με λιγα λογια δεν συνεχιζοταν ο ηχος για πολυσε σχεση με αυτες που εχω ( για παραδειγμα οταν τις ειχα δοκιμαση ειπα απο μεσα μου "υφασματινες χορδες μου εδωσε  :-X ) ..

Λοιπόν Jimmis, μην το πολυσκέφτεσαι, πάρε ένα σετ φυσιολογικές χορδές για ακουστική σε κοινό πάχος ("11άρες" ) και όχι τίποτα λεπτές κλπ και η κιθάρα σου κατά πάσα πιθανότητα θα στρώσει απο μόνη της.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Οκ αυριο μαλλον θα παω γιατι σημερα κλεινουν το μεσημερι θα παω θα πω ενα σετ 11αρες για ακουστικη και μολις εχω νεοτερα θα σας ενημεροσω ..  :D :D

ευχαριστω για την βοηθεια  ;)

καλησπερα παιδια αγορασα τελικα τις 11αρες χορδες και μπορω να πω ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα με το που τις εβαλα εγινε αμεσως η διαφορα ;)

θα μπορουσα να ρωτησω αν αυτο που μου ειπες τισ προαλες harilatron για το να πιασω τισ μι χορδες και να δω αν εχει κενο στιν μεση.. αν δεν εχει σημενη πωσ εινε σκευρομενη διοτι εξακολουθη να μην εχει ακομα και με τισ καινουργιες χορδες θα χρειαστη να την παω σε εναν ειδικο? ??? ???

σορι για τα ορθογραφικα που βγαζουν ματι.. ;D

• Moderator

Αν παίζει και δεν τρίζει δεν χρειάζεται να ρυθμίσεις τίποτα.  :)

Μπορείς να περιμένεις άλλη μια μερα (ή και περισσότερο) για να δεις τι θα γίνει. Οι καινούριες χορδές έχουν πιθανότατα πολύ μεγαλύτερη συνολική τάση απο τις παλιές και το μανίκι μπορεί να θέλει λίγο χρόνο να ηρεμήσει στην καινούρια θέση. (Αν και συνήθως, ό,τι είναι να γίνει γίνεται την πρώτη μέρα).

Σε σχέση με το κενό, μην πολυπροβληματίζεσαι. Στις ακουστικές μπορεί να είναι και σχετικά μικρό γιατί οι χορδές είναι κάπως ψηλά απο την πλευρά της γέφυρας.

Η ρύθμιση που έλεγα είναι σε αυτή την βίδα:

3368070468_f542e5b2fe.jpg

π.χ. 1/4 της στροφής αριστερόστροφα.

Επαναλαμβάνω όμως: Αν η κιθάρα σου είναι ΟΚ, δεν χρειάζεται να την πειράξεις.  :)

ναι ναι την ειδα τιν διβα.. ;)

ερωτηση: αριστεροστροφη στροφη με οποιοδηποτε κοινο κατσαβιδι? η με κανενα ιδικο? να παο να αγορασω αμα ειναι ( για το μελλον ξερω γω αν μου σκευρωση .. οχι για τωρα )

• Moderator

Ε... δες τι χρειάζεται η δική σου. Το πιο πιθανό είναι να χρειάζεται allen και να στο έχουν δώσει μαζί με την κιθάρα.

οχι δεν μου εχουν δωσει τιποτα μαζι με την κιθαρα αλλα εινε ειδια η τρυπα τις δικιας μου με την τρυπα τησ εικονας πανω αλλα σημερα ειδα πως η κιθαρα μου βελτιωθηκε κ ιαλλο  ;D ;D ;D

καλησπερα και παλι παιδια ..

τελικα ειδα πως η κιθαρα μου ακομα τριζη λιγο τα ταστα αλλα δεν ξερω αν ακουγεται περιεργο αλλα το κανει μονο στις χορδες μι λα ρε σολ στο 8ο ταστο εκει αν τραβιξω συνχορδια αλλα και ξεχωριστα τις χορδες πανω στο 8ο ταστο παντα μου τριζουν, με τις παλιες χορδες το εκανε και αλλου αλλα και στις παραπανω χορδες στο 8ο ταστο πιο αρκετα πολυ απο οτι τωρα..

ισως να χρειαστη τελικα 1/4 της στροφής αριστερόστροφα? απο αυτο το κατσαβιδι allen? ??? δανιστικα απο καποιον ενα τετοιο κατσαβιδι αλλα εινε πολυ μεγαλο για την τρυπα τις δικιας μου κιθαρας? τα πουλανε αυτα τα κατσαβιδια σε καταστηματα μουσικων ειδων? και αν ναι να παω να ζητησω κατσαβιδια για την τρυπα τις κιθαρας η εχουν αλλη ονομασια?  :P :-X

• Moderator

Λέγονται "κλειδιά άλλεν". Δεν μπορώ να ξέρω με βεβαιότητα τι νουμερο χρειάζεσαι για τη δική σου βίδα. Αν αυτός που σου δάνεισε το ένα έχει κι άλλα βρες ποιό ταιριάζει.

Σφήνωσε καλά το κλειδί στη θέση του και ρίξε 1/4 ως 1/2 της στροφής αριστερά (σαν να ξεβιδώνεις). Αν δεν γυρίζει εύκολα ΜΗΝ το ζορίσεις. (Θα πρέπει να τη δει μάστορας).

Κι αν δεν φτιάξει, τουλάχιστον προσπαθήσαμε.  :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου